elenafilatova.com

2018 Tšernobylin ja Fukushiman vuosipäivämuistio.

Tänä vuonna yhdistän perinteisen Tšernobylin vuosipäivämuistioni Fukushimaan. Tämä ei ole minun kuviani. En ole koskaan ollut Japanissa. Verkkosivustoni vierailijat kysyivät minulta, onko suunnitelmissani matkustaa Japaniin. Ei oikeastaan. Useimmat ukrainalaiset matkustavat vain yhteen suuntaan, löytääkseen töitä ja pysyäkseen pysyvästi. Tämä olisi minulle ainoa tapa, ja pelkään, että Japani ei ole paras paikka muuttaa. Itse asiassa tulla Tšernobylistä asumaan Fukushimaan on tyhmän hauskaa, kuten myydä lippua RMS Lusitaniaan vain ostaaksesi sellaisen Titanicista.

Otan Fukushiman mukaan vuosipäivämuistiinpanoon, koska en nähnyt vuosipäiväraportteja tänä vuonna. Ikävä hiljaisuus. Kukaan ei käynyt tämän orvon luona hänen syntymäpäivänään, joten taidan minun olla aika vähän hoitaa tätä ongelmaa.

Kuvassa vasemmalla Fukushimassa käytetyn polttoaineen allas sijaitsi reaktorin huoltokerroksen alla. Oikeanpuoleinen kuva on reaktorista N3. Valtamedia ja ydinalan asiantuntijat kertovat, että kaikkien reaktoreiden käytetyt polttoainealtaat ovat ehjät. Mielenkiintoisinta on, että viranomaiset ajattelevat, että "sanat" voivat ohittaa sen, mitä silmäsi katsovat. Kaksi muuta palanutta reaktoria eivät näytä yhtään paremmilta. Internetissä on monia kuvia tuhoutuneista reaktoreista, jotka osoittavat selvästi, että rakennuksen yläosaan varastoituja polttoainealtaita ei enää ole. Elleivät altaat, kuten olympiaakrobaatti, ole tehneet mahdottomasta backflip-salto-kuolemasta, en ymmärrä, kuinka käytetyt polttoainesauvat voivat edelleen olla niiden reaktoreissa.

Jos käytetyt polttoainesauvat eivät ole reaktoreissa, niiden on oltava jossain ilmakehässä. Polttoaineen määrä näissä kolmessa altaassa oli lähes sama kuin Tšernobylin N4-reaktorissa (200 tonnia). Tshernobylissä emme tiedä kuinka paljon polttoainetta karkasi, mutta Fukushimassa oli selvää, että kaikki käytetyt polttoainesauvat kolmen reaktorin ylemmistä altaista, tappavat ydinsaasteet, joutuivat maapallomme ilmaan. Pelkästään noilla altailla niillä on jo huonompi tilanne kuin Tshernobylin, koska mitä vanhempi reaktori, sitä enemmän plutoniumia on sisällä ja Fukushiman atomilaitos oli paljon vanhempi ja paljon suurempi kuin Tšernobyl. Sen päälle Fukushiman reaktori N3 työskenteli mox-polttoaineella, joka koostui plutoniumista luonnonuraaniin sekoitettuna.

He keräsivät jo 10 miljoonaa pussia, jokaisen paino on 1 tonni ja he puhdistivat vain 1 %, ehkä 2 % säteilymyrkytystä alueesta. He tekevät sen ilmeisesti esityksen vuoksi.

Kun ne puhdistavat 5 % alueesta, ensimmäiset pussit alkavat hajota ja saastuttaa alueen uudelleen. Voimme nähdä puita jo kasvamassa, vaikkakin pusseja. Äskettäin puhdistettu alue saastuu uudelleen 3 hehkuvasta reaktorisydämestä ja merestä, joka maksaa takaisin sen, mitä kerrostettiin. Säteily kulkeutuu tuulien, tulipalojen, rankkasateiden mukana. Tshernobylissä onnettomuuden jälkeisenä ensimmäisen vuosikymmenen aikana yritettiin myös poistaa maaperää ja rakentaa uusia teitä, jopa uusia kaupunkeja ja kyliä. Myöhemmin he luopuivat kaikista noista projekteista, koska säteilyn sekoittamisen ainoa tulos oli syöpä siivoustyöntekijöille.

Tämä on kartta plutoniummyrkytyksestä Tšernobylin Ukrainan osassa. Erittäin tarkka kartta, jos joku käyttää sitä. Alueilla, joilla näet punaisen tai oranssin värin, ei ole elämää eikä sitä tule koskaan olemaan. Näet punaista, pakkaa tavarasi ja lähde. Plutoniumia on useita, kaikilla on ikäviä tyttäriä, mutta Plutonium-239:ään verrattuna muut kemialliset alkuaineet ovat vain kuninkaita lavalla kuninkaalle tosielämässä, sillä Plutonium-239 tulee hallitsemaan tuhansia vuosia. Se on erittäin myrkyllinen ja erittäin kemiallisesti reaktiivinen, Plutonium-239:n puoliintumisaika on 24 400 vuotta. Useimmat uskovat, että Tšernobylin reaktorissa meillä oli 1000 kg plutoniumia, puolet siitä on Pu-239. Fukushiman valtamereen päässyt plutoniumin määrä on käsittämätön. Viime vuonna teimme tyttäreni kanssa videon nimeltä Pienempi paha Tällä videolla halusin näyttää, että meidän maailma, jossa kaikki on niin hajanaista ja ohikiitävää Plutoniumin saastuminen on ainoa asia, joka on muuttumaton ja vakaa.

Fukushiman reaktorien yläpuolelta puuttuvat käytetyt polttoainealtaat ovat vain osa katastrofia. Emme tiedä, mitä muille uima-altaille tapahtui. Emme tiedä, missä tilassa on sulanut reaktori, joka ei räjähtänyt ja mikä pahinta, emme tiedä missä on kaikkien tuhoutuneiden reaktorien kuuma ydin.

Uskon, että Tyynellämerellä on nyt upotettu versio Tšernobylista. Virtauksista ja kemikaaleista riippuen siellä on kuolleita alueita tai puolieläviä, joitain meren elämän jäänteitä, tyhjiä koteja, rikkinäisiä kuoria jne. Useimmat eivät näe tätä eivätkä välitä. Aivan kuten he eivät näe eivätkä välitä Tšernobylista, mutta kuinka voimme odottaa ihmisten näkevän mitä on veden alla, jos he eivät edes näe, mitä maassa on?

Tämä kuva on yksi niistä propagandakuvista, jotka tekisivät Joseph Goebbelsin erittäin ylpeäksi ja ehkä hieman mustasukkaiseksi. Reuters väittää, että asukkaat kalastavat Fukushima Daiichin tehtaan lähellä sijaitsevassa satamassa. Täällä Tepco kaataa niin paljon kemikaaleja, että vesi on liuotin. Pidän tästä kuvasta, minusta tuntuu, että toinen kaveri kertoo kalastajalle - miten helvetissä voit saada kalaa vedestä, joka liuottaa sinut madon nopeammin kuin kala ottaa syötin.. Tämä vesi sopii vain kalvojen kehittelyyn, metallin puhdistamiseen tai jos joku haluaisi ihon irrotettavan luistaan. Laiha dipping tarkoittaisi nyljettyä kastelua varmasti.

Yhteiskunnat, jotka menettivät alueita atomionnettomuuksissa aivan kuten amputoidut, ainoa ero on, että kadulla amputoidut ihmiset keräävät rahaa näyttämällä ihmisille, että heiltä puuttuu raajoja, kun taas maissa ydinamputoidut saavat palkkaa siitä, etteivät he tee niin. IMF ja muut rahastot maksavat Ukrainalle Tšernobylin ongelmien piilottamisesta, ei niiden ratkaisemisesta. Neuvostoliitossa järjestettiin miliroentgen-paraateja saadakseen ihmiset uskomaan, että he ovat kunnossa, ja Fukushiman jälkeen menetimme Tyynen valtameren, joka lamautti koko planeetan. Amputoitunut planeetta Maa esittää pian suuren show'n, joka vaatii yhteisiä ponnisteluja. Tätä ohjelmaa kutsutaan olympialaisiksi.

Google Earth -kuvasta näkyy, että olympiapaikalla säilytetyt laukut. Toivottavasti pelaajat eivät potkaise palloa kovin lujasti. He eivät saa lyödä noita plutoniumpusseja, tai heidän on kutsuttava Tepcon asiantuntijoita saadakseen pallon takaisin pusseista.

Toinen Google Earth -kuva. Näet, että Fukushiman viljely vaatii lisätilaa viljelysmaasta romutettujen jätteiden pussien säilyttämiseen. Tshernobylissä näin saman, kun jollain paloasemalla romutettiin maata, tuotiin uutta mustaa maata vihannesten kasvattamiseen. Seuraavana keväänä heidän puutarhansa on saastunut uudelleen. Tshernobylin palomiehet luopuivat kokeilemisesta, koska he viljelivät satoa itselleen, mutta Fukushimassa he kasvattavat sitä vientiin. En usko, että he koskaan luovuttavat.

Haluan lopettaa tämän tarinan yhteen anekdoottiseen tarinaan. Vilkkaalla Tokion alueella joku kaveri myy välipalaa kaupassaan. Hänellä on muun muassa Fukushiman elintarvikkeita, Utelias asiakas kertoo - yrityksesi on markkinoinnin sääntöjen vastainen. Sinun täytyy myydä sinulle Fukushima-välipaloja ilman ilmoitusta, aivan kuten hallituksemme työntää riisiä Fukushimasta muihin maihin... johon myyjä vastaa - Minun on annettava tietoa ruoan alkuperästä, jotta ihmiset tietäisivät mitä ostaa itselleen ja mitä ostaa yrityksen pomoille.

Etusivu