Aavekaupunki - Esittely

Nimeni on Elena. Pyöritän tätä nettisivua ja minulla ei ole mitään myytävää. Mutta minulla on moottoripyörä ja täydellinen vapaus ajaa sitä minne vain uteliaisuus ja vauhdin paholainen vievät minut. Tätä sivua ylläpitää kirjoittaja, mutta koska internetliikenne on välillä raskasta, sivu saattaa olla väliaikaisesti poissa käytöstä.


Elenan kuva


Moottoripyöräily

Olen ajanut koko elämäni ja omistanut vuosien mittaan monta erilaista moottoripyörää. Etsintäni päättyi täydelliseen pyörään, big ninjaan, joka raivoaa 147 hevosvoiman voimin ja on nopea kuin luoti sekä mukava pitkille matkoille.

Matkustan paljon yksin ja yksi suosikkimatkoistani johtaa pohjoiseen Kiovasta, kohti niin sanottua Tsernobylin "kuollutta vyöhykettä", joka on 130 km päässä kotoani. Miksi se on suosikkini? Koska siellä voi ajaa pitkiä matkoja tyhjillä teillä.

Kaikki ihmiset ovat lähteneet sieltä ja luonto kukoistaa. Siellä on kauniita metsiä ja järviä.

Paikat, joiden teillä rekat ja armeijan ajoneuvot eivät ole kulkeneet, ovat samassa kunnossa kuin ne olivat 20 vuotta sitten - lukuunottamatta satunnaisia ruohonkorsia tai puita, jotka ovat löytäneet halkeaman, josta kasvaa läpi. Aika ei tuhoa teitä, joten ne saattavat pysyä tässä kunnossa kunnes ne voidaan avata taas normaalille liikenteelle........muutaman vuosisadan päästä.


Aavekaupungin kartta


Röntgenit

Matkamme alussa opettelemme jotain säteilystä. Se on hyvin yksinkertaista ja laite, jota käytämme säteilyn tason mittaamiseen on geigermittari. Jos laitat sen päälle Kiovassa, se näyttää noin 12-16 mikroröntgeniä tunnissa. Tyypillisessä kaupungissa Venäjällä tai Yhdysvalloissa se näyttää 10-12 mikroröntgeniä tunnissa. Monien eurooppalaisten kaupunkien keskustoissa kiven radioaktiivisuus on 20 mikroR tunnissa.

1000 mikroröntgeniä on yksi milliröntgen ja 1000 milliröntgens on 1 röntgen. Siispä yksi röntgen on 100000-kertainen tavallisen kaupungin säteilytasoon nähden. 500 röntgenin annos 5 tunnin sisällä on tappava ihmiselle. Mielenkiintoista kyllä, tarvitaan 2,5-kertainen annos tappamaan kana ja yli 100-kertainen tappamaan torakka.

Tällaisia määriä säteilyä ei löydy enää Tsernobylistä. Ensimmäisinä päivinä räjähdyksen jälkeen joissain paikoissa reaktorin ympärillä säteilyä oli 3000-30000 röntgeniä tunnissa. Palomiehet, jotka lähetettiin sammuttamaan reaktorin tulipaloa, käristyivät siihen paikkaan gammasäteilystä. Reaktorin jäännökset haudattiin valtavan teräs- ja betonisarkofagin alle, joten on suhteellisen turvallista matkustaa alueelle - kunhan ei astu pois tieltä eikä mene vääriin paikkoihin.......

Yläpuolella oleva kartta näyttää reittimme kuolleen vyöhykkeen läpi. Säteily meni maaperään ja on nyt omenoissa ja sienissä. Se ei säily asfaltilla, mikä mahdollistaa ajelut alueen läpi.

Minulla ei ole koskaan ollut ongelmia tarkistuspisteillä olevien mittarimiesten kanssa. He ovat asiantuntijoita ja jos he löytävät säteilyä ajoneuvostasi, he antavat sille kemiallisen suihkun. En laske niitä muutamaa kertaa, jolloin "ekspertit" yrittivät keksiä syytä antaa minulle suihkun, koska sillä oli enemmän tekemistä fysikaalisen biologian kuin biofysiikan kanssa.

Perjantaina iltapäivällä, huhtikuun 25. päivänä vuonna 1986, Tsernobylin reaktori 4:n henkilökunta valmistautui ajamaan seuraavana päivänä läpi testin nähdäkseen kuinka kauan turbiinit pyörisivät ja tuottaisivat energiaa, jos sähköt katkeaisivat. Tämä oli vaarallinen testi, mutta se oli tehty aiemminkin. Osana valmisteluja he kytkivät pois päältä muutamia tärkeitä kontrollijärjestelmiä - mukaanlukien automaattisen sammutuksen suojamekanismin.

Pian klo 1 jälkeen aamuyöllä huhtikuun 26. päivänä jäähdytysveden virtauksen määrä laski ja energian määrä alkoi kohota.

Klo 1.23 koneenkäyttäjä alkoi sammuttaa reaktoria sen matalan virran tilassa ja edeltävien virheiden aiheuttama dominoefekti aiheutti voimakkaan virtapiikin ja laukaisi valtavan höyryräjähdyksen joka lennätti ilmaan ydivoimalan 1000 tonnin painoisen suojakannen.

Osa 211:sta säätösauvoista suli ja toinen räjähdys, jonka syy on edelleen kiistanalainen asiantuntijoiden keskuudessa, heitti ilmaan palavan ydinpolttoaineen palasia ja päästi ilman sisään, sytyttäen useita tonneja grafiittisia eristyselementtejä palamaan.

Kun grafiitti alkaa palaa, se on melkeinpä mahdotonta sammuttaa. Sen sammuttaminen vei 9 päivää ja 5000 tonnia hiekkaa, booria, dolomiittia, savea ja lyijyä pudotettuna helikoptereista. Säteily oli niin voimakasta että monet noista rohkeista lentäjistä kuolivat.

Tämä palava grafiitti oli syynä suurimman säteilymäärän vapautumiseen ilmakehään ja ilmakehän säteilyarvoissa mitattiin omituisia piikkejä tuhansien kilometrien päässä.

Nämä olivat käsittämättömiä suunnitteluvirheitä.

Onnettomuuden syyksi on kuvailtu ihmisen erehtyväisyyden ja epätäydellisen teknologian kohtalokasta yhdistelmää. Andrei Sakharov on sanonut että Tsernobylin onnettomuus osoittaa että järjestelmämme ei kykene hoitamaan modernia teknologiaa.

Pitkän neuvostoperinteen mukaisesti oikeudessa vangittiin useita ihmisiä tuosta työvuorosta - syyttömyyttä tai syyllisyytta katsomatta. 25 vuorosta kuoli.

Säteily pysyy Tsernobylin alueella kymmeniä tuhansia vuosia, mutta ihmiset voivat alkaa uudelleenasuttamaan aluetta noin 600 vuoden kuluttua - 300 vuoden virhemarginaalilla suuntaan tai toiseen. Asiantuntijat ennustavat että siihen mennessä vaarallisimmat elementit ovat kadonneet - tai imeytyneet tehokkaasti muun maailman ilmaan, maaperään ja vesiin. Jos hallituksemme löytää jollain keinolla rahaa ja poliittista tahdonvoimaa rahoittaa tarvittavaa tieteellistä tutkimusta, ehkä löytyy nopeampi keino neutraloida tai puhdistaa saastuminen. Muutoin kaukaiset jälkeläisemme joutuvat odottamaan kunnes säteily vähenee siedettävälle tasolle. Jos käytämme matalinta tieteellistä arviota, siihen menee 300 vuotta....Osa tiedemiehistä sanoo, että siihen menee 900 vuotta.

Minä uskon, että 300 vuotta riittää, mutta ihmiset usein syyttävät minua optimistiksi.

Elenan kuva

Muistan...

Ukrainan kielessä Tsernobyl on kasvin nimi, pujo (koiruoho). Tämä sana pelästyttää ihmiset melkein kuoliaaksi täällä. Uskovaiset ihmiset tietävät että Raamatun Ilmestyskirjassa kerrotaan koiruohon ennustavan maailmanloppua....

Ilmestyskirja 8:10 Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin;

Ilmestyskirja 8:11 Tähden nimi oli Koiruoho. Kolmannes vesistä muuttui karvaaksi kuin koiruoho, ja monet ihmiset kuolivat vedestä, koska se oli tullut myrkylliseksi.

Jos sana hajoitetaan osiin, se tarkoittaa kielessämme seuraavaa: "chorno" tarkoittaa mustaa ja "byl" kipua. Jos kerron jollekin meneväni Tsernobyliin... Parhaassa tapauksessa reaktio on: "oletko hullu?"

Isälläni on tapana sanoa että ihmiset pelkäävät tappavia asioita joita ei voi nähdä, tuntea tai haistaa. Luultavasti siksi nuo sanat ovat hyvä kuvaus kuolemasta itsestään.

Isä on ydinfyysikko ja hän on opettanut minulle paljon monista asioista. Hän on paljon enemmän huolissaan pyöräni nopeudesta kuin suunnasta, jonne sillä menen.

Matkani Tsernobyliin eivät ole puistokävelyn kaltaisia, mutta riskiä voi hallita. Joskus ajan yksin, joskus kyytiläisen kanssa, mutta en ikinä toisen ajoneuvon seurassa, koska en halua kenenkään nostattavan pölyä ilmaan edessäni.

Olin koulutyttö vuonna 1986 ja heti kun säteilytaso alkoi nousta Kiovassa, isä laittoi meidät kaikki junaan isoäitini luokse. Mummi asuu 800 kilometrin päässä täältä ja isä ei ollut silti varma, olisiko se tarpeeksi kaukana pystyäkseen suojelemaan meitä ydinonnettomuuden isolta pahalta sudelta.

Kommunistinen hallitus joka oli vallassa silloin, pysyi hiljaa onnettomuudesta. Kiovassa he pakottivat ihmiset osallistumaan naurettavan rakkaaseen työväen päivän paraatiinsa juuri kun tavalliset ihmiset alkoivat kuulla uutisia onnettomuudesta ulkomaalaisten radioasemien ja onnettomuudessa kuolleiden sukulaisten välityksellä. Oikea paniikki alkoi 7-10 päivää onnettomuuden jälkeen. Ne jotka altistuivat ylisuurille määrille säteilyä noina ensimmäisenä kymmenenä päivänä, mukaanlukien pahaa-aavistamattomat vierailijat alueella, joko kuolivat tai saivat vakavia terveysongelmia. Asia oli vielä valtionsalaisuus.

Suunta Pohjoiseen

Suunta Pohjoiseen.

Aika lähteä ajelulle. Tämä on tiemme. Näillä teillä ei tule olemaan paljon autoja. Tällä paikalla on huono maine ja ihmiset yrittävät olla asettumatta tänne asumaan. Mitä kauemmaksi menemme, sitä halvempaa maa, vähemmän ihmisiä ja kauniimpi luonto.. aikalailla vastakohta muulle maailmalle - ja ennustus tulevaisuudesta.

Jättiläismuna

Kun ohitamme 86:nnen kilometrin, huomaamme jättimäisen munan - se osoittaa pisteen, jossa sivilisaatio sellaisena kuin me sen tunnemme päättyy - ja Tsernobylin ajelu alkaa.

Joku toi munan Saksasta. Se kuvaa ELÄMÄÄ pyrkimässä läpi tuntemattoman kovasta kuoresta. En ole varma, onko tämä symboliikka rohkaisevaa vai ei. Joka tapauksessa se saa ihmiset ajattelemaan. Ja meille se on viimeinen mahdollisuus hankkia syötävää ruokaa, juotavaa vettä ja saastumatonta polttoainetta. Matkamme on tästä eteenpäin asteittain tummeneva kuva autioituneista kaupungeista, tyhjistä kylistä ja kuolleista maatiloista..

Satumaailma

Säteily laskeutui epätasaisesti, kuin shakkilaudalla, jättäen osan alueista eloon ja tappaen osan alueista. On vaikea sanoa, missä satumaailma alkaa.

Minulle se alkaa tämän sillan takaa. Tämä kuollut kylä sijaitsee noin 60 kilometriä reaktorista länteen.

Ajelua ympäriinsä

Tiet, jotka johtavat paikkoihin joissa kukaan ei elä, on suljettu.

Tiet on suljettu autoilta, mutta ei moottoripyöriltä. Kiltit tytöt menevät taivaaseen. Tuhmat tytöt menevät helvettiin. Ja tytöt nopeiden pyörien päällä menevät minne haluavat.

Tässä on kaikki mitä on jäljellä elinvoimaisesta kylästä, jossa asui 4500 ihmistä. Se sijaitsee 50 km etelään nollapisteestä - reaktorista.

Tämä vanha mies asuu Tsernobylin alueella. Hän on yksi niistä 3500 ihmisestä, jotka joko kieltäytyivät lähtemästä tai palasivat kyläänsä onnettomuuden jälkeen 1986. Ihailen noita ihmisiä, koska jokainen heistä on omalla tavallaan filosofi. Jos kysyt heiltä, pelkäävätkö he, he sanovat että kuolisivat mieluummin kotonaan säteilyyn, kuin kuolisivat oudossa paikassa koti-ikävään. He syövät ruokaa omista puutarhoistaan ja juovat omien lehmiensä maitoa ja väittävät olevansa terveitä....mutta vanha mies on yksi niistä 400:sta jotka ovat selviytyneet tähän saakka. Hän saattaa piankin liittyä 3100 naapurinsa joukkoon, jotka ovat ikuisessa levossa rakkaan kotinsa mullan alla. Vaikuttaa olevan niin että ihmiset jotka olivat rohkeimpia, kuolivat ensin täällä. Se saattaa olla totta joka paikassa.

Tarkistuspiste.

Tässä siirrymme Tsernobylin alueelle. Tarkistan polttoainetilanteen ja renkaiden korjaussarjan. En halua jäädä saarroksiin ydinonnettomuuden jälkeiseen autiomaahan.

Tankin täytyy olla täynnä, kaikki bensa-asemat alueella näyttävät tältä.

Tämä on yksi kriittisistä tarkistuspisteistä, jotka johtavat kuolleelle vyöhykkeelle. Suljetulle alueelle menemiseen vaaditaan erityisluvat.

Tässä on paikka jossa varomattomille tai epäonnisille vierailijoille annetaan kemiallinen suihku.

Joka kerta kun saavun alueelle, tuntuu kuin olisin saapunut epätodelliseen maailmaan. Kuolleella vyöhykkeellä kylien, teiden ja puiden hiljaisuus tuntuu kertovan minulle jotain....jotain, jota janoan kuulla....jotain mikä viehättää ja inhottaa minua yhtäaikaa. Se on viettelevän kauheaa - kuin astuisi Salvador Dalin tauluun, jossa on valuvia kelloja.

Riutunut maa

Radioaktiiviset hautausmaat ovat sivilisaatiomme jälkiä. Satoina alueina ne muodostavat ydinkaatopaikkojen autiomaan, jossa säteilyä voi vielä mitata röntgeneissä.

Radioaktiivista tekniikkaa silmänkantamattomiin. Nämä ovat tietyntyyppisiä armeijan ajoneuvoja. Suurin osa näistä ajoneuvoista oli täynnä joukkoja niinä päivinä.

Kuinka monta ihmistä kuoli säteilyyn? Kukaan ei tiedä - ei edes suurinpiirtein. Viranomaiset pitävät kuolleiden tilaston noin 30 ihmisessä, samaan aikaan kun epäviralliset lähteet sijoittavat jo luvun 300 000:een ja jopa yli 400 000:een.

Lopullinen luku ei varmistu meidän elinaikanamme, eikä lastemmekaan elinaikana.

On helpompi laskea materiaalisia menetyksiä. Se oli taloudellinen katastrofi alueelle - josta se alue ei ehkä ikinä toivu.

Paina tästä ladataksesi videon jossa näkyy radioaktiivisia laitteita.

Paina tästä ladataksesi videon "Riutunut Maa"

SELVITYSMIEHET

Muistomerkki Tsernobylin yölle. Kuolleille ja syntymättömille...kirjoitettuna kiveen eläviä varten.

Nämä paloautot eivät koskaan palanneet talleihinsa ja palomiehet, jotka niiden kyydissä olivat, eivät koskaan palanneet kotiinsa. He saapuivat ensimmäisenä paikalle ja luulivat tulevansa sammuttamaan tavallista tulipaloa. He eivät tienneet minkä kanssa olivat tekemisissä.

"Selvitysmiehet" oli rekrytoitu tai pakotettu avustamaan puhdistamisessa tai selvittämään onnettomuuden seurauksia.

Totalitaalisena hallituksena Neuvostoliitto tarjosi paljon nuoria sotilaita avustamaan Tsernobylin onnettomuuden jälkeisessä siivoamisessa, mutta ei tarjonnut monille heistä päteviä suojavaatteita - Tai mitään selitystä vaaroista, joita tapaukseen liittyi.

Yli 650 000 selvitysmiestä auttoi Tsernobylin onnettomuuden siivoustöissä ensimmäisenä vuonna. Tähän ryhmään kuuluvat ne ihmiset, jotka rakensivat suojarakennuksen, SARKOFAGIN, tuhoutuneen reaktori 4:n ympärille.

Kuva: Selvitysmiehiä matkalla Tsernobyliin.

Sotilaat keräsivät kuolettavia palasia radioaktiivista grafiittia reaktori 3:n katolta räjähdyksen jälkeen ja heittivät ne alas kraateriin joka oli tuhoutuneen reaktorin ytimessä.

Aluksi yritettiin käyttää robotteja, mutta korkea radioaktiivisuus tuhosi niiden tekniikan tai ne jumittuivat rojuun. Seuraavaksi lähetettiin tuhansia sotilaita - biorobotteja.

Työ katolla oli töistä lyhin ja kesti vain kaksi minuuttia. Monille sotilaille tarjottiin vaihtoehtoina täyttää velvollisuutensa sotilaana armeijasta eläköitymistä varten. Ensimmäinen vaihtoehto kesti kaksi vuotta helvetillisessä luotien, rakettien ja pommien sateessa Afganistanissa, toinen kesti kaksi minuuttia tyynessä, hiljaisessa ja näkymättömässä gammasäteiden sateessa reaktorin 3 katolla.

4 reaktorin rauniot

Tästä helvetistä tuli jonkinmoinen paratiisi villieläimille - ainakin ulkopuolelta katsottuna. Ne vaeltavat rauhassa ilman ihmisiä saalistajinaan, mutta kukaan ei täysin ymmärrä kuinka ydinsaasteet ovat muuttaneet niiden geneettistä perimää, levinnäisyysaluetta tai niiden vuorovaikutusta viereisten "turvallisten" alueiden kanssa. Groteskeja mutaatioita on raportoitu, mutta virallinen tiedeyhteisö kieltää niiden olemassaolon.

Susi- ja villisikakanta kasvaa räjähdysmäisesti. Ne asuttavat tyhjiä taloja ja latoja. Ne ovat uteliaan epäaggressiivisia tällä alueella. Sillä on ehkä tekemistä sen tosiasian kanssa, että ruokaa on riittävästi kaikille muille lajeille paitsi ihmiselle, koska se on saastunutta. Ei ole epätavallista nähdä sutta, kettua, villisikaa tai villipeuraa ylittämässä satunnaisesti tietä.

Nämä ovat Prejevalskyn hevosia. Joku toi niitä muutaman Aasiasta muutama vuosi sitten, ne pitivät alueesta ja nyt Tsernobylin alueella on kolme laumaa laukkaamassa. Ne ovat vahvaa tekoa ja melkein koko ajan liikkeellä. Niiden ulkonäkö on esihistoriallinen. Kun ne pyyhältävät täyttä laukkaa, tuntuu kuin näkisi lauman esihistoriallisia Eohippuksia. Eläintieteilijät toivat myös kaksi Amerikanbiisonia alueelle, mutta ajatus niiden lisääntymisestä ei toiminut. Urosbiisoni juoksi pois. En tiedä pakeniko se säteilyä vai morsiantaan, mutta se nähtiin viimeksi Valko-Venäjällä juoksemassa kohti länttä. Ehkä se päätti palata Amerikkaan.

Tämä on Tsernobylin kaupunki.

Geigermittarin lukema on täällä 20-80 mikroröntgeniä, riippuen siitä missä seisot. Tätä paikkaa kutsutaan zombiekaupungiksi, syystä että kaikki alkuperäinen asutus evakuoitiin toukokuussa 1986. Sittemmin kaupunkia on puhdistettu paljon ja myöhemmin siitä tuli ydinvoimalatyöntekijöiden tukikohta.

Ydinlaskeuman aikana tuulen suunnasta tulee ratkaiseva tekijä. Samalla kun se levittää kuolemaa joihinkin paikkoihin, se antaa armoa toisille. Tsernobylin kaupunki sijaitsee vain 12 kilometriä linnuntietä reaktorista etelään. Ensimmäisinä päivinä onnettomuuden jälkeen säteilyn taso ei ollut korkea täällä. Erikoista, ottaen huomioon että tuolloin Tsernobylin säteily oli jo saavuttanut Pohjois-Euroopan. Tapahtuma oli vielä salaisuus ja Ruotsissa alettiin etsiä vuotoja omista ydinvoimaloista. Tuuli muutti suuntaa toukokuun 1. päivän ja aamulukema näytti täällä 24 milliröntgeniä tunnissa. Radioaktiiviset pilvet ajautuivat tämän paikan läpi tappaen sen, ja suuntasi Kiovaan ottamaan osaa kuuluisaan työväen päivän milliröntgen -paraatiin.

Me matkustamme sen läpi.

Tämä on kylän vaalitalo.

Oli melkoisen tylsää osallistua yhden puolueen yhden ehdokkaan vaaleihin, joten äänestysprosentti oli melko alhainen. Tilanne muuttui, kun paikalliset virkamiehet keksivät idean ilmaisen drinkin antamisesta äänen vastineeksi. Tämä innosti äänioikeutetut kiinnostumaan erittäin paljon politiikasta.

Oikealla puolella oleva ovi johtaa ilmaisten drinkkien huoneeseen ja ovi vasemmalla äänestyshuoneeseen. Arvelen, että virkamiehet keksivät ajatuksen pitää vaalien jälkeinen päivä lomana, että äänestäjät saisivat aikaa selvitä humalasta ennen töihin paluuta. Vanha mies joka kertoi tarinan minulle, ei muistanut oliko asia niin.

Ydinvoimalaitos.

Tavallisesti tässä vaiheessa matkaa piippaava geigermittari saa minut vaihtamaan ison vaihteen päälle ja kaasuttamaan alueen läpi kiireellä. Metsikköä edessäni kutsutaan punaiseksi - tai "taika"metsäksi. Vuonna 1986, tämä metsä hohti punaisena säteilyn määrästä. Ihmiset hakkasivat sen matalaksi ja hautasivat metrin syvyyteen mullan alle.

Asfaltin säteilylukemat ovat 500 -3000 mikroröntgeniä, riippuen seisomapaikastasi. Se on 50-300-kertainen tavallisen ympäristön säteilyarvoihin nähden. Jos astun 10 metriä eteenpäin, mittarin asteikko loppuu kesken. Jos kävelisin muutaman sata metriä reaktoria kohti, säteily olisi 3 röntgeniä tunnissa - joka on 300 000 kertaa tavallinen säteilymäärä. Jos jatkaisin matkaa reaktorille asti, minä hohtaisin pimeässä tänä iltana. Ehkä se on syy, miksi he kutsuvat tätä taikametsäksi. On jotenkin taianomaista, jos ihminen kävelee sisään moottoripyöräilijän nahkarotsissa ja palaa takaisin kiiltävässä haarniskassa kuin ritari.

Tämä on ydinvoimalaitoksen aluetta. Säteilyarvot ovat myös täällä 500-300 mikroröntgeniä tunnissa.

Voimalaitos suljettiin lopullisesti vuonna 2000. Uusi sarkofagi pitäisi rakentaa pian, koska alkuperäinen rakennettiin kiireessä ja se on hajoamispisteessä.

Vain pieni määrä säteilystä on päässyt ulos tähän mennessä. Useimmat tiedemiehet uskovat, että enemmän kuin 90% on vielä sarkofagin sisällä. Sisällä olevia radioaktiivisen polttoaineen jäännöksiä kutsutaan nimellä "Elefantin Jalka", johtuen sen erikoisesta muodosta. Noin 190 tonnia uraania ja 1 tonni todella vaarallista plutoniumia on siellä vielä, joten jos iso paha ydinelefantti päättää pistää jalkansa ulos jonain päivänä, olemme suurissa ongelmissa...

Tässä on viimeinen tarkistuspiste. Tämän pisteen sisäpuolella vaaditaan säteilysuojapuvut ja erikoisluvat....En ole niin utelias.

Meidän pyramidimme

Sarkofagi säilyy radioaktiivisena ainakin 100 000 vuotta. Egyptin pyramidien ikä on noin 5000-6000 vuotta. Jokainen kulttuuriaikakausi on jättänyt jotain jälkiä, jotain kuolematonta, kuten juutalaiset jättivät Raamatun, kreikkalaiset filosofian, roomalaiset lain ja me jätämme sarkofagin, rakennelman joka tulee elämään yli kaikkien muiden aikakautemme merkkien ja saattaa kestää pidempään kuin pyramidit.

Neljän kilometrin hyppäyksellä saavumme aavekaupungin porteille. Se perustettiin vuonna 1970 ja sijaitsee neljän kilometrin päässä pohjoiseen reaktorista. 48 000 ihmistä asui täällä ja rakasti kaupunkiaan. Vuonna 1986 se oli moderni, vihreä ja mukava paikka elää.

Aavekaupunki- Pripyat

Hiljaisuus

Tämä kaupunki saattaisi olla houkutteleva kohde turisteille. Eräät turistifirmat ovat yrittäneet järjestää matkoja tähän kaupunkiin, mutta ensimmäiset turistiryhmät kokivat hiljaisuuden hermojaraastavaksi ja suorastaan AAVEMAISEKSI. Ja se on. Kahden tunnin matka maksoi 1200 hryvnjaa, mutta jo 15 minuutin kuluttua matkalaiset halusivat karata ulkomaailmaan. Hiljaisuus täällä tuntuu tekevän kuuroksi.

Seuraava sivu

Pääsivulle