Tsernobyl päiväkirja (osa 5)
Koti | Aavekaupunki ja Susien maa |Kevät 2007 | Pluton valtakunta matkapäiväkirja 2008| Kuollut alue Kuvareportaasi 2017 | Viimeiset ihmiset Tšernobylin valokuvareportaasi 1998-2018 | Tienvarsipiknik Tšernobylin valokuvareportaasi 2018 | Jälkisanat | Korkearesoluutioiset kuvat ja videot | Tsernobyl päiväkirja (osa 1) | |osa2 |osa3 | |osa4 | |osa6 | |osa7 | |osa8 | 2018 Tšernobylin ja Fukushiman vuosipäivämuistio

Fukushima

Totta puhuen; Japanin viranomaisilta tulevan tiedon puutteen ja niin paljon tapahtuvan kulissien takana olemme kuin vankeja sananlaskussa Platonin luolassa, jossa näemme vain asioiden varjoja todellisesta elämästä, joka on maan päällä. Tämän osan kirjoittaminen on kuin palapelin kokoamista. Palapeli, josta puuttuu monia palasia, koska se on katastrofi tekeillä. Nuo muistiinpanot saattavat olla yhtä kaoottisia kuin aikoihin, jolloin ne kirjoitettiin.

Kun näin videoita Japanin atomivoimalan räjähdyksistä, tiesin heti, että kyseessä on suuri katastrofi, ja sitä tietoa salataan käsittämättömässä mittakaavassa. Tämän suuruisen onnettomuuden täytyy tarkoittaa, että meidän pitäisi alkaa siirtyä ydinvoimasta kestäviin ja uusiutuviin energialähteisiin, mutta meiltä varastetaan jälleen kerran totuus. Kuinka monta neliökilometriä asumiskelvotonta maata, syöpätapauksia ja kuolemia vielä tarvitaan ymmärtääkseen, ettei tämä ole paras tapa tuottaa energiaa?

On vaikea saada vertailua Tšernobyliin, koska tämä on katastrofi sinänsä. Tshernobylissä tapahtui yksittäinen räjähdys, joka sylki radioaktiivisia epäpuhtauksia, mutta myös lopetti tehokkaasti kaiken mahdollisuuden jatkuvaan fissioon liittyviin säteilypäästöihin. Voimme sanoa, että Tšernobylissä kriisin huippu meni ohi sillä hetkellä, kun reaktori räjähti. Radioaktiivista jätettä oli levinnyt ympäri aluetta, ydinfissio pysähtyi ja kahdessa viikossa ei ollut tulta eikä savua. Ensimmäiset viikot olivat painajaisia, mutta sitten asiat alkoivat parantua. Kun he hautasivat reaktorin, merkittäviä säteilypäästöjä ei havaittu. Sen sijaan Fukushimassa on kuusi kuumaa reaktoriastiaa ja monia tonneja kuumia käytettyjä polttoainesauvoja, jotka saattavat pysyä kuumana kuukausia ja levittää edelleen vaarallisia määriä isotooppeja alueelle. Todennäköisesti puolet tuhoutuneista reaktoreista on sulamistilassa. Vaurioituneen Fukushiman ydinvoimalan vapauttama säteily kilpailee jo Tshernobylin kanssa, ja siitä voi tulevaisuudessa tulla paljon pahempi kuin Tšernobyl.

Vaikka yritysten ja hallituksen kontrolloimat tiedotusvälineet jättävät huomiotta tähtitieteelliset Fukushiman säteilytasot, voimme silti löytää mielenkiintoisia tietoja jopa virallisista raporteista… kuten tämä muutaman päivän takainen "Säteilyä 1600 kertaa normaalitasoa havaitaan 12 mailin päässä Fukushiman laitoksesta" IAEA raportoi - Kyodo Uutiset. No, yli 12 mailia on turvallinen vyöhyke ja säteilytaso on 16 milliröntgeniä tunnissa! Tällaisissa paikoissa olevia ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa. Toivon, että viranomaiset pelastaisivat nämä ihmiset, mutta sen sijaan Japanin hallitus pelastaisi vain markkinat.

March, 2011

***********************

Katso valokuvaa reaktorista #3. Se on tuhoutunut, näyttää siltä, ​​että pommi räjähti, ja siinä näkyy vain rauniot, ja mitä viranomaiset sanovat? Kaksi viikkoa räjähdyksen jälkeen he sanoivat edelleen, että reaktorin suojasäiliö ei vaurioitunut. On niin hauskaa, että viranomaiset ajattelevat, että "sanat" voivat ohittaa sen, mitä silmäsi katsovat.

He sanovat, että jokaisella pilvellä on hopeinen vuoraus, ja muutama päivä onnettomuuden jälkeen massamediatoimittajat ovat yrittäneet löytää tätä hopeista vuorausta tuhoutuneiden reaktorien sienipilvistä. He kertoivat sähkökaapelista ja sen tärkeästä roolista. Ihmisiä syötettiin uutisilla sähkökaapelin edistymisestä, mutta mitä hyötyä on sähkökaapelista tuhoutuneelle reaktorille? Se on melkein sama kuin täyteen ladattu akku autossa, jossa männät ovat tukkeutuneet merivedestä ja kaikki elektroniikka palaa ja myös märkä merivedestä. Lisää nyt tähän seikka, että moottorisi räjähti ja puolet siitä puuttuu, ja lopuksi, jos vietät yli kolme minuuttia työskentelemään autossasi, saatat kuolla.

Haluan sanoa kaikille, jotka ovat huolissaan kaapelista, kun olet tuhonnut käsissäsi olevan reaktorin. Teen sen Chamfortin sanoilla – ennen kuin lisäät röyhelöitä paidan hihoihin, sinulla on oltava paita.

Maaliskuu 2011

***********************

Kaksi ja puoli viikkoa katastrofin jälkeen uutiskanavat kertoivat meille, että Plutoniumia oli löydetty atomilaitoksen ulkopuolelta, mutta todella mielenkiintoista on, että kaikki kolme plutonium 238, 239 ja 240 löydettiin yhdessä päivässä. Sanoisin mieluummin peittämättömäksi, koska kaikki elementit ovat olleet siellä alusta asti ja he tiesivät sen. He vain antavat meille tietoa pieninä homeopaattisina annoksina.

Ensin he kertoivat jodi-131:stä, aivan kuin muita alkuaineita ei olisi vapautunut..., aina mainiten, että jodi-131:n puoliintumisaika on vain kahdeksan päivää. He tekivät sen voittaakseen vähän aikaa, koska suuri yleisö uskoo, että puoliintumisaika on kemikaalien aikaa kadota ja kadota. Seuraava askel on esitellä meille cesium, ruteeni. Strontium… kaikki marssivat yksitellen kuin paraatissa, jonka lopussa on plutonium. Kunniapaikka tällä isotooppien paraatilla on vakaasti varattu kuninkaalle. Plutonium-239:n puoliintumisaika on yli 24 000 vuotta. Valitettavasti tämä tieto tulee suuren yleisön saataville, kun tarina ei ole enää uutisissa.

Haastattelusta IT-TORCA-sanomalehdelle (Malta)

Kysymyksiä Elenalle:

Miten mielestäsi vertaat Tšernobylin katastrofia Fukushimaan? Luuletko, että Fukushima on vakavampi?

Tshernobylin ja Fukushiman vertailu on kuin kuolioa syöpään. Meille Tšernobyl on kadonnut osa. Ukrainalaisilla, valkovenäläisillä ja venäläisillä on suuria alueita ja he ovat vetäytyneet Tšernobylista, mutta japanilaiset näyttävät olevan häkissä tiikerin kanssa. Ne ovat täysin valtameren ympäröimiä. Ei paikkaa minne mennä. Fukushima vaikuttaa useampaan ihmiseen, se syö kuin syöpä. Näen jo valtavat täplät metastoivasta mätänemisestä japanilaisista virkamiehistä, jotka ovat ahkerasti taipuvaisia ​​valkaisuun.

Japanin beurokraattien samankaltaisuus Neuvostoliiton kanssa on niin ilmeistä. Minusta se on huonompi. Japanilaisilla näyttää olevan lähes DNA:lla ohjelmoitu tottelevainen halu noudattaa auktoriteettia. Tämä japanilaisten halu näyttää olevan vahvempi kuin itsesuojeluvaisto. He noudattavat auktoriteettia riippumatta siitä, kuinka vaarallisia vastuuhenkilöiden toiminta on ollut. Se on varmasti auttanut japanilaisia ​​saavuttamaan menestystä taloudessa, mutta ydinkatastrofin jälkeen tämä noudattaminen osoittautui täydelliseksi tuhoksi…

Olen hyvin pahoillani, mutta muutaman vuoden kuluttua Japanista tulee pitkäikäisyydeltään merkittävä kansakunta sairaana kansakuntana, jolla on monia synnynnäisiä epämuodostumia, raajakoja ja hautajaiskulkueita.

Japanin viranomaiset piilottavat totuuden ja pitävät ihmisiä radioaktiivisissa kodeissaan osakemarkkinoiden pelastamiseksi. No, epäilen, että ne säästävät TEPCO-voimayhtiön osakkeita, en tiedä miten autoja ja elektroniikkaa valmistavien yritysten tilanne tulee olemaan, mutta tiedän varmasti, että tulevaisuuden Japanin farmakologiset yritykset pärjäävät erittäin hyvin.

Nyt 25 vuotta myöhemmin, mitkä ovat tuon katastrofin seuraukset?

Jos puhumme Tšernobylin vaikutuksista suuremmassa mittakaavassa, katsotaanpa tilastoja. Vuonna 1986 Ukrainan väkiluku oli 52 miljoonaa, nyt 25 vuotta myöhemmin väkilukumme on alle 46 miljoonaa.

Pienemmässä mittakaavassa kerron teille, että perheessäni on kuollut vain syöpään ja leukemiaan. Perheemme asuu 130 km päässä reaktorista. Monet kuolevat syöpään ystävien ja naapureiden perheissä, eikä meillä ole oikeita tilastoja. Kaikki viralliset tilastot ovat ydinteollisuuden kirjoittamia, eikä niitä tule ottaa vakavasti. Mitä vaikeuksia he kohtaavat nykyään Tšernobylin alueella edelleen asuville? (tarkoitan, onko heillä mahdollista työskennellä maataloudessa, onko heillä tarpeeksi ruokaa, onko heillä työmahdollisuuksia)

Niille, jotka asuvat kaukana päätieltä, sähkön puuttuminen on suurin vaikeus. He kasvattavat vain joitain vihanneksia puutarhassaan itselleen. Yritykset muuttivat pois saastuneilta alueilta. Sijoittajat pakenevat säteilyä. Joka kerta kun sijoittajat yrittävät viedä projektin saastuneelle maalle, he epäonnistuvat.

Hallitus voi kuitenkin järjestää esityksen. Esimerkiksi tiellä Kiova-Tšernobyl, tie, jolla viralliset valtuuskunnat matkustavat, maksavat ylimääräistä ihmisille, joiden talot sijaitsevat tien varrella, kymmenkunta perhettä jää majoittumaan. Valtio antaa heille sähköä. Tämä tekee vaikutuksen ohikulkijoihin ja saa heidät uskomaan, että kylä on elossa ja elämä on normaalia, mutta jos käännyt nurkan taakse, näet täydellisen tuhon. Vastatakseni kysymykseesi, onko ihmisillä siellä töitä... no, se on lähin työpaikka, jonka olen nähnyt Tšernobylin alueella. Tarkoitan, että heidän tehtävänsä on olla "facade de Tshernobyl".

Mikä on viestisi.

Fukushiman esimerkissä näimme kaikki kuinka nopeasti reaktorit juoksevat pois, kun jäähdytysjärjestelmä häiriintyy, minkä jälkeen vetyräjähdys ja maa reaktorin ympärillä myrkytetään vuosisatoja. (Tshernobylissä meillä oli samanlainen räjähdys kuin Fukushimassa) Nyt voidaan laittaa perspektiiviin tilanne, kun ydinreaktoreita pommitetaan.

Elämme öljykauden hämärässä. Halvan öljyn juhlat, joista olemme nauttineet viimeiset 50 vuotta, on päättymässä. Resurssit käyvät vähiin ja jäljellä olevista resursseista käydään suuria sotia ja näissä tulevissa sodissa ydinvoimalat ovat pääkohteita. En tiedä kuinka paljon aikaa meillä on jäljellä, ennen kuin helvetti pääsee valloilleen… Nyt meidän on vaadittava ydinlaitosten sulkemista suurkaupungeissa. Ydinreaktorit ovat vain istutettuja aikapommeja.

Victor Vella / IT-TORCA (Malta) / huhtikuu 2011

*********************** On hätkähdyttävää nähdä, kuinka tylsästä varkaudesta ja ryöstöstä tulee elämäntapa yhteiskunnan miehille…, kuinka jotkut käyttävät hyväkseen järjestelmää, jossa eliitti yksityistää voitot, mutta väestö kantaa tappiot ja vahingot. Frederic Bastiat, 1800-luvun taloustieteilijä, sanoi kerran: "Kun ryöstöstä tulee elämäntapa yhteiskunnan miehille, he luovat ajan mittaan itselleen oikeusjärjestelmän, joka sallii sen, ja moraalisäännöstön, joka ylistää sitä."

Kun katsomme Fukushimaa, näemme tämän oikeusjärjestelmän toimivan. Sen avulla varakas eliitti voi kerätä suuria voittoja, ryöstää kansakunnan genofondia, samalla kun asiat menevät pieleen, he heittävät vastuun käsitellä menetyksiä ja vahinkoja kärsineelle väestölle. On selvää, että Japanin oikeusjärjestelmä on toivottomasti erotettu oikeudesta. Tepco ja muut varakkaat yritykset aiheuttavat joukkomurhia ja tuhoa nykyisille ja tuleville sukupolville, eikä sitä kielletä.

2012

Useiden vuosien ajan meille on kerrottu, että atomikasvien lähellä asuminen on turvallista. Nyt näyttää siltä, ​​että se on todella turvallista. Ihmiset, jotka asuvat 30 kilometrin säteellä Fukushiman reaktoreista, on evakuoitu välittömästi, kun taas miljoonat, jotka asuvat 40–80 kilometrin päässä sulamisreaktoreista, sairastuvat ja kuolevat.

**************************

La Rochefoucauldin mielessä oli, ettei aurinkoa eikä kuolemaa voida katsoa tasaisesti. Maailman ihmiset ovat pääosin menettäneet kiinnostuksensa Fukushimaan toukokuun 2011 loppuun mennessä. He näyttävät kyllästyneen omaan avuttomuuteen ja kääntyneet jatkuvalle tragedialle, kun kävi selväksi, että radioaktiivinen myrkytys on ajassa venytettyä kuolemaa. Uskon, että sen täytyy olla jonkinlainen aivojen puolustusmekanismi.

2,5 vuoden huomautus

Kaksi ja puoli vuotta siitä, kun Fukushiman atomireaktorit nousivat ilmaan. Päätin päivittää päiväkirjojani ja löysin kaiken sellaisena kuin se oli jätetty. Ydinvoimalan kriisissä ei ole menneisyyttä. Tshernobyl on yksi niistä asioista, jotka Heinrich Heine sanoi: ist eine alte Geschichte doch bleibt sie immer neu. (vanha tarina, joka on aina uusi)

**************************

Katsokaa menneisyyteen suuria ydinonnettomuuksia, räjähdystä Mayakissa Venäjällä, 3 Mile Islandia, Tšernobylia, Fukushimaa… Kuinka kauan tätä listaa pitää kestää, ennen kuin väestö ymmärtää, että ydinaseilla tilanne muuttuu pahemmaksi ja vaikka jokainen erillinen onnettomuus , koska se tulee, näyttää epäilemättä olevan jotain poikkeuksellista; mutta onnettomuus yleensä on sääntö. Koko ydinteollisuus on rakennettu epäonnistumisen varaan, ja se vain kasvaa ja katastrofaalisempi kuin se etenee.

**************************

Kaksi ja puoli vuotta on kulunut ja mitä he tekivät? Toistaiseksi he vain nostivat säteilyrajoja, jotta me kaikki olisimme jälleen turvassa.

…ja luulimme kommunisteja julmiksi paskiaksi ja kritisoimme heitä muutaman päivän viivästymisestä väestön evakuoinnissa Tšernobylin alueella, mutta nyt näemme, että japanilaiset siviilit jatkuvat hiljaa ja hitaasti korporatiivisten nukleokraattien teurastamisena. Tämä jatkuu vuosia, kunnes Pohjois-Japanista tulee lopulta sairaiden ja kuolevien heikkojen kummitussaari. Tarpeeksi älykäs valmistamaan Panasonics-, Toyotoita ja Honda-autoja, mutta ei tarpeeksi älykäs Pandoran lippaan sulkemiseen. Fukushima esittää hyvät, vanhat kommunistijohtajamme todella suotuisassa valossa. He näyttävät armon enkeleiltä niitä sairaita kansanmurhasosiopaatteja vastaan ​​Tokiosta. Uskon, että japanilaisella "johtajuudella" ei ole vaihtoehtoja, koska se edustaa liiketoimintaa. Evakuointi Tšernobylin ympärille tehtiin lähes välittömästi. Miksi? Koska kommunistisessa valtiossa ei ollut mitään asiaa puuttua asiaan…

**************************

Omnicide hidastettuna. Koko hallitus, jonka tärkein prioriteetti on säilyttää työpaikat Japanissa, joka 11.3. jälkeen sen sijaan, että olisi pelastanut kansansa lapsia, on pelastanut markkinoita ja ollut huolissaan vain siitä, että autonosat toimitetaan asiakkaille viipymättä. Tämän planeetan koko historiassa ei ole kirjaa mistään sellaisesta. Tämä on ehdoton ensimmäinen. Kenenkään pahimmissa painajaisissa he eivät olisi uskoneet tämän tapahtuvan, ja me kaikki katsomme sitä taulutelevisiosta, HD-väreissä…

**************************

Ihmiset, jotka lukevat kirjoituksiani lehdissä, huomaavat luultavasti, etten koskaan käytä tilastoja, jotka kaikki Tepcon meille on antanut. He kertovat vain mitä haluavat. Heidän valheensa savu on niin paksua, etten pysty edes lukemaan rivien välistä. En vain usko sanaakaan heidän raporteistaan. On mahdotonta käydä rehellistä keskustelua ydinvoimaviranomaisten kanssa, koska mahdotonta on pelata korttia terävien ja huijareiden kanssa. Yhteinen tulevaisuutemme riippuu nyt ihmisistä, jotka huijaavat elämisen vuoksi.

**************************

Miksi Japani on jäänyt pahasti jälkeen resurssien allokoinnissa, eikä se silti pysty keksimään, kuinka saada suuria iskujoukkoja? Uskon, että annamme neuvostoille kunnian heidän rautaisesta otteestaan ​​orjatyöstä ja massiivisen työvoiman mobilisoinnista niin nopeasti. Neuvostoliiton valtava reaktio Tshernobylin selvittäjien valmistelussa osoittaa, että vain totalitaarinen orjatyövaltio voi vastata tehokkaasti ydinvoimalan onnettomuuteen. Ydinvoima on ristiriidassa vapaiden markkinoiden ja demokratian kanssa. Siellä missä ihmiset omistavat omaisuutta ja saavat kunnollista palkkaa, heillä on menetettävää, eivätkä he uhraa henkensä yhtä helposti kuin orjat. Ydinvoima on ristiriidassa vapauden kanssa.. sillä missä on valinnanvapaus, ihmiset päättäisivät asua ja pysyä poissa räjähdyksissä ydinvoimalan työpaikoista. **************************

Nyt tiedämme, mikä temppu kylmäsammutuksessa oli. Toukokuussa 2011 Tepco ilmoitti, että reaktorit saatetaan kylmäsammutustilaan joulukuuhun 2011 mennessä. Samaan aikaan polttoainetta poltettiin reaktorin suojasäiliöiden läpi ja alla olevan betonilattian kautta maahan laskeutumaan kallioperään. Kun kylmäseisokeista ilmoitettiin, koriumit olivat jo reaktorien alla. Ei ihme, että lämpötilat olivat vakaat reaktoreissa, ne olivat tyhjiä….

Kun tulevat tutkijat tulevat lähestymään tätä aluetta, he koputtavat tämän rappeutuneen väärennös- ja petosrakenteen ovelle ja huomaavat sen olevan täysin tyhjä. Siellä, missä ydinkraatit saivat meidät uskomaan olevan reaktoreita, tulevat tutkimukset löytävät vain joukon höyryäviä reikiä, joita Tepco on ohittanut reaktoreita varten.

Syyskuu 2013

**************************

2000-luvun alusta lähtien kaikki totuutta rakastavat ihmiset ja kaikki ajattelemaan ja tuomitsemiseen kykenevät ihmiset ovat saaneet kaksi pudotusta. Ensimmäinen oli World Trade Centerin hallittu purkaminen 11. syyskuuta 2001 ja toinen 11. maaliskuuta 2011. Kultaisen optimismin aikana 1990-luvulla ajattelimme, että internet tarjoaa helpon pääsyn tietoihin ja tämä muuttaa yhteiskuntien elämää parempaan suuntaan. Ajattelimme, että hyvin perillä oleva yleisö osallistuisi enemmän ja oikaisee vääriä tapoja korruptoituneille hallituksille ja instituutioille. Tästä optimismista ei ole jäänyt tänään mitään. Näemme, että vaikka olemme paremmin perillä, olemme vieläkin passiivisempia kuin koskaan ennen. Huomaa, että kaksi raamatullisen mittakaavan mukaista tapahtumaa 11.09.01 ja 11.03.11 tapahtui internetin aikakaudella ja molemmat ovat täydellinen tappio kaikki hyväntahtoiset ihmiset. Ennen Internetiä oli enemmän intohimoa ja sitoutumista sosiaalisiin ja poliittisiin syihin. Tshernobyl esimerkiksi jäädytti suurimman osan planeetan ydinprojekteista ja oli luu kurkussa ydinvoimalobbylle kahden vuosikymmenen ajan. Fukushima ei silti aiheuttanut mitään vastausta, mutta optimisti minussa haluaa toivoa, että ihmiskunta selviää tästä syvästä tyrmäyksestä ja taistelee kunnollisesti..., koska jos emme, niin seuraava raamatullinen tapahtuma voi vain tyrmätä meidät. ikuiseen koomaan… **************************

Täysi ydinkatastrofi ja valtavirran tiedotusvälineiden täydellinen pimennys, he kirjoittavat Fukushiman mahdollisesta pahimmasta skenaariosta, mutta epäilemättä pahin on jo tapahtunut ja tapahtuu jatkuvasti ja maailmanhallitukset vastaavat ilkeästi vaiti. Haluan rohkaista kaikkia johonkin toimintaan, tehdä jotain tai toista.. yritä kertoa sinulle ystävillesi ja naapureillesi todellisesta tilanteesta Japanissa, niin kun seuraava katastrofi koittaa, et tunne olevasi yksi niistä alistuvista orjista, joita ihmiskunta on tullut.

2. lokakuuta 2013

seuraava osa