Tsernobyl päiväkirja (osa 7)
Koti | Aavekaupunki ja Susien maa |Kevät 2007 | Pluton valtakunta matkapäiväkirja 2008| Kuollut alue Kuvareportaasi 2017 | Viimeiset ihmiset Tšernobylin valokuvareportaasi 1998-2018 | Tienvarsipiknik Tšernobylin valokuvareportaasi 2018 | Jälkisanat | Korkearesoluutioiset kuvat ja videot | Tsernobyl päiväkirja (osa 1) | |osa2 |osa3 | |osa4 | |osa6 | |osa8 |

...

Kahden vuoden sisällä Ukrainan sodasta ja kaaoksesta ydinvoiman osuus kansallisesta energiantuotannosta nousi 20 prosentista 55 prosenttiin. Voimme nähdä, että ydinenergia selviää kaikista kriisistä. Kaikki ympärillämme hajoaa ja ydinvoimat lihoavat ja lihavampi. Miksi Ukrainan historian traagisimmasta ajanjaksosta on tullut kotimaisen ydinteollisuuden paras aika?

**************************

Sodan aikana televisiossa on keskusteltu paljon mahdollisista pahimmista skenaarioista sodan kärsineelle maallemme. Kaikissa niissä TV-ohjelmissa, joissa olen nähnyt, ettei kukaan koskaan kyseenalaistanut sota-alueen lähellä olevien reaktoreiden turvallisuutta. Kukaan ei maininnut Tšernobylin kaltaista skenaariota. Syy, miksi televisio ankkuroi sokeasti tulevia ydinkatastrofeja varten, johtuu siitä, että ydinvoimalaitoksen onnettomuudet ovat aina olleet mielikuvituksen ulkopuolella. Se on kuin todellisuus ja ihmisen mielikuvitus olisivat kahdessa eri ulottuvuudessa. Ihmiset alkavat kyseenalaistaa näitä asioita vasta, kun ihmiskunnan harhaluulot ovat vihdoin törmänneet fyysiseen todellisuuteen.

***************

Joku sanoi, että termi "meille on hukattu" on hyvä korvike sanalle "meille on valehdettu".

**************************

Kuulin tarinan, jossa eräs nuori sotilas kieltäytyi lähtemästä siivoamaan työ Tšernobylissä vuonna 1986. Hän kertoi komentajalle- Pidän raskaasta metallia, mutta ei hampaissani, sir...

**************************

Murphyn laki sanoo: "Kaikki mikä voi mennä pieleen, menee pieleen." Tshernobyl ja Fukushima eivät vain kuvaa teorian totuutta, vaan tarjota pysyvä sementti rakennettu koti Murphyn laille.

Tammikuu 2016

**************************

Jos haluat nähdä kuinka todella vastuuttomia ihmiset ovat, jos sinä haluat tietää, mitä tarkoittaa oppia asioita jälkikäteen ja katso sitten Ukrainan ydinreaktoreita, jotka toimivat edelleen keskellä jyrinää luoteja, lentäviä raketteja ja ympäriinsä liikkuvia aseistettuja ryhmiä. The kansainvälinen yhteisö ei ole koskaan ollut todella kiinnostunut ydinlaitosten turvallisuudesta samoin kuin he eivät koskaan välittäneet matkustajalentokoneista, jotka lentävät sota-alueen yli. Ei kunnes Malaysia Airlinesin lento 17 ammuttiin alas ohjuksella. Useimmat kysyivät, kun ihmiset saivat tietää, että lento 17 ammuttiin alas yksi kysymys - Miksi helvetissä heidän annettiin lentää sota-alueen yli? Uskon jos raketti osuisi atomilaitokseen, he kysyisivät saman kysymyksen - Miten ne sallivat ydinvoimalan toimia sodan aikana..?

Anacharsis

Kysyttäessä, millainen laiva oli turvallisin, Anacharsis skythia vastasi: "Ne jotka vedetään ylös rantaan." Anacharsisin tavoin uskon turvallisimpana reaktorit ovat niitä, joita ei ole rakennettu.

Kun kysyttiin, kumpaa oli enemmän, eläviä vai kuolleita, Anacharsis vastasi: "Mihin ryhmään laitat ne, jotka purjehtivat meret?" Viisaan skyytin tavoin en ole varma, mihin ryhmään me kuulumme sijoittaa ihmiset, jotka asuvat lähellä ydinvoimaloita.

P.S. Anacharsis asui muinaisessa Kreikassa 6. vuosisadalla eKr.

**************************

Katsokaa loputtomia muslimisiirtolaisten joukkoja, jotka hyökkäävät Eurooppaan. Kukaan ei pysähdy niitä tulemasta. Päinvastoin Euroopan hallitukset houkuttelevat tarjoamalla hunajaruukun miljoonille maahanmuuttajille. Eikö ihmisillä ole silmät nähdä? Jos heillä ei ole silmiä nähdä, he varmasti näkevät tarvitsevat heidän itkemään.

Euroopalla on hirvittävä sotku käsissään, joka on mahdotonta siivoamaan "siirtolaisten" - Lähi-idän hyökkääjien - ja myös Afrikka. Tämä on pahempi isku kuin WW 2, ​​koska tuho sodan aiheuttama voidaan korjata, mutta miljoonien ihmisten sisäänkäynti eri rotua ja erityisesti eri uskontoa (uskonto syvästi vihamielinen nykyisiä länsimaisia ​​arvoja kohtaan) on pysyvä haava. Tämä muuttaa Eurooppaa, eivätkä muutokset ole peruuttamattomia.

Se, mitä eurooppalaiset poliitikot eivät ymmärrä, on, että he ymmärtävät lähettää 100 siirtolaista takaisin koteihinsa, lisää 1000 saapuu. Tilanne tulee heikkenee ja ainoa mahdollinen lyhytaikainen ratkaisu on sivuuttaa todellisuus ja olla kertomatta valtamediassa siitä, mitä todella jatkuu.

Jos Eurooppa ei herää, se päättyy siihen, mihin Konstantinopel vuonna 1453, eikä se kestä kovin kauan. Kreikkalaiset vastustivat pelottomasti ja tänä päivänä Euroopassa kaikki vain katsovat kuinka uppoava alus täyttää vettä.

Vuonna 2007 kirjoitin kirjan Atomic Middle Ages. Pääajatuksena tuo kirja oli, että astumme kaaoksen ja barbaarisuuden aikaan, mutta se ei ole barbarismia metsien ja peltojen keskellä Kuten Rooman valtakuntien aikana, tämä on barbarismia ja kaaosta sotakoneiden ja ydinreaktorien uushelvetin keskellä. Ukrainassa olemme jo siellä, tämän ketjun heikoimmat lenkit alkavat jo katketa.

**************************

Georg Christoph Lichtenberg sanoi kerran: "Jos sota on kestänyt kaksikymmentä vuotta, se voi hyvinkin jatkua sata vuotta. Sillä sodasta on nyt tullut status. Polemokratia. Rauhasta nauttineet ihmiset kuolevat pois."

Ukrainassa sodasta tuli status alusta alkaen. Polemokratia. Ulkopuolisten voimien aiheuttama sota voi kestää ikuisesti.

**************************

Tänään 11. maaliskuuta 2016. Mediakatkos jatkuu ydinteollisuuden juhliessa voittoa ihmisistä. Maailma tietää nyt, että Fukushima oli vain pieni prosenttiosuus Tšernobylista ja suojarakennuksesta ei tullut mitään muuta kuin muutamia jalokaasuja.

Tshernobylin metsäpalot.

Huhtikuussa 2016 lähdimme ystävien kanssa matkalle Tšernobylin kuolleen alueen eri osiin. Voit katsoa videovlogin Chernobyl (30 vuotta myöhemmin), jonka tekivät ryhmämme lapset.

Videolla näkyy kesän 2015 metsäpalojen jälkimainingit. Tämä nosti säteilytasoa useimmissa kaupungeissa, joissa matkustimme, mutta joissakin paikoissa säteily on 10-20 kertaa korkeampi kuin se oli ennen metsäpalojen syttymistä. Joten nyt kaupungit taas erittäin radioaktiivisia. Tästä tavarasta ei pääse eroon mitenkään...

Voit nähdä videon ensimmäisessä osassa, että ryhmämme lapset löysivät jonkun traktorin, joka luultavasti katkaisi metsää. Tietysti laittomasti. Traktori on niin radioaktiivinen, että on parempi olla seisomatta suodattimen puolella. Puuta leikkaava mies ei tiedä siitä, hän on liian kiireinen ansaitsemaan rahaa. Luultavasti tarvitsen nämä rahat myöhemmin syöpälääkkeiden ostamiseen.

Haastattelusta "Stylist"-lehteen.

Kysymyksiä Elenalle:

Millaista oli kasvaa Ukrainassa sellaisena "Tšernobylin sukupolvena"?

En koskaan ajatellut itseäni ja ystäviäni Tšernobylin sukupolveksi, koska alueellamme oli monia evakuoituja Pripjatista ja Tšernobylin kylistä. He olivat todellista "Tšernobylin sukupolvea"

Oletko kuullut stalkereista? Pidätkö itseäsi stalkerina?

Stalker-termillä on muutama merkitys. Yksi heistä sai nimensä Strugatsky-veljesten "Roadside Picknic" -kirjan mukaan. "Roadside Picknicissä" stalkerit olivat Tšernobylin kaltaisen kuolleiden vyöhykkeiden tutkijoita, paitsi että siinä ei ollut säteilyä, sillä siellä oli kuolettavia esineitä, joita avaruusolennot jäivät vierailualueen jälkeen. Itse kirja on muuten mestariteos. Stalkerit olivat tyyppejä, joilla oli tapana mennä vyöhykkeelle tarkoituksenaan tuoda artefakteja muukalaisten pois. Näillä esineillä oli rahallista arvoa, joten stalkerit olivat usein ahneita idiootteja, jotka myivät toisiaan huvikseen, toiset olivat rohkeita, jotka vaaransivat henkensä, koska heidän oli ansaittava elantonsa selviytyäkseen masentavilla alueilla lähellä vyöhykettä. Heidän joukossaan oli harvinaisia ​​nuoria idealisteja, jotka menivät vyöhykkeelle tarkoituksenaan löytää esineitä, jotka tekevät kaikki onnelliseksi.

Minun on vaikea pitää itseäni stalkerina, koska en kuulu mihinkään noista ryhmistä, mutta stalkerilla on toinen merkitys, se on se, joka menee vaaralliselle alueelle, usein ensin se, joka tutkii aluetta ja joka tekee tien muille ja tuo usein muita ihmisiä mukanaan. Voin kuulua tähän kategoriaan, koska Tšernobyl unohdettiin suurelta osin ennen kuin aloin julkaista kuvareportaalejani vuonna 2004. Onnistuin herättämään maailmanlaajuisen kiinnostuksen Tšernobyliin ja matkani antoivat alun Chernobyl Stalker -kulttuurille.

Jos on, kuinka kylmästi määrittelet stalker-kulttuurin?

Tšernobylin stalkereille ei ole kirjoitettua koodia, joten minun piti keksiä oma koodi, joka ei ehkä miellytä muita. Tavoitteenani oli löytää uusia paikkoja vanhojen karttojen avulla. Niiden valokuvaaminen on kuin heidän muistonsa pelastamista ja heidän pelastamista unohduksesta.

Mitä tulee stalker-kulttuuriin, oletan, että sen ruokkii uteliaisuus. Enimmäkseen nuoret eivät pidä siitä, että heitä ruokitaan valtion virkamiehillä, he haluavat nähdä kaiken omin silmin ja tarkistaa säteilytasot omilla geiger-laskureilla. He toivottavat tervetulleeksi vähähuoltoisen elämäntavan, menevät usein juhlimaan syntymäpäiviä tai uutta vuotta Tshernobyliin.

Kuvissasi on jotain hyvin runollista. Luuletko, että vyöhykkeellä on jonkinlaista post-apokalyptistä runoutta?

On jonkinlaista post-apokalyptistä runoutta. Nämä kuvat tekevät vahvan vaikutuksen ihmisiin. Tiedän, että minulla on Tshernobyl-kuvat silmieni edessä niin kauan kuin elän.

Alue näyttää olevan paikka, jolla on omat säännöt? Oletko samaa mieltä?

Kyllä, yksi säännöistä ei tuo mitään vyöhykkeeltä. Ystäväni toi kerran jotain tavaraa kotiinsa, joita kielsin tekemästä, mutta hän jätti sen huomiotta ja pian sen jälkeen vanha talo romahti hänen päähänsä ja mursi hänen selkärankansa. Hän melkein kuoli, mutta onneksi kun tämä tapahtui joku oli lähellä ja näki sen, joten ystäväni pelastui. Hän on nyt kunnossa, kävelee vain ontuneena. Tietysti se voi olla sattumaa, mutta en usko, että se oli.

Luuletko, että vyöhykkeellä voisi olla mahdollista elää tänään?

Tshernobylin vyöhykkeestä tulee yhä radioaktiivisempi, koska sinne haudataan laittomasti korkea-aktiivista jätettä. Tiedemiehet löytävät uusia isotooppeja tai kemikaaleja, jotka on hajonnut vuosia sitten, tämä säteily on peräisin uusista hautauksista. Ihmisten ei ole mahdollista elää siellä, ei tänään eikä tulevaisuudessa. Katsos, ettei miestä potkita hänen ollessaan, tämä etiikka ei päde Tšernobylin tilanteeseen.

Huhtikuu 2016

30-vuotisjuhlapäiväkirja.

Tänään Tšernobylin onnettomuuden 30-vuotispäivänä luin erilaisia ​​julkaisuja ja katsoin uusia dokumentteja. Kävin läpi muutamia kymmeniä uusia julkaisuja Tšernobylista, enkä ole nähnyt yhtään ajatusta. Yritykseni löytää ajatuksia noista julkaisuista oli kuin yrittäisin löytää vitamiineja jalostetusta ruoasta. Jos eläisimme 1940-luvulla, olisi ainakin useita suurmiehiä, joiden oivallukset olisivat arvokkaita. Valitettavasti ei tänään. Nykyään olemme digitaalisten barbaarien yhteiskunta. Teknologia - joka käsittelee määrää ja määrää - pidetään nykypäivän tiedon huippuna. Mutta määrä ja lukumäärä, joita tarvitaan mittaamiseen ja teknologian olemassaolo, miss ESSENTIALS, jonka vain ajattelevan mielen suorittama abstraktio voi saavuttaa.

**************************

On tunnettu tarina Donbassin (Itä-Ukraina) villieläimistä. Kaupungin nimi on Konstantinovka. Vuonna 2007 jotkut juna toi lastin, jonka he heittivät jollekin jätealueelle. Pian sen jälkeen siellä työskennelleet pölymiehet alkavat kuolla yksi toisensa jälkeen. Tutkittiin ja säteilytettiin mitattuna he sulkivat tämän sivuston, koska säteilytaso oli 700 000 mikroröntgeeniä tunnissa. Tämä on 700 milliröntgeniä ja niin poliisi sanoo, emme tiedä todellisia tasoja, mutta tiedämme korrelaatiokertoimen, joka tarkoittaa tilastollisia suhteita tosi tosiasian ja virallisen valheen välillä. Tämän perusteella oletan, että tasot mitattiin Röntgeneissä. Ei ihme pölymiehiä tuolta sivustolta putosi kuolleena muutaman viikon altistuksen jälkeen.

Tämä tapahtui noin 800 kilometrin päässä Tšernobylista. Minä kerron tämän tarina havainnollistaa, että korkea-aktiivinen ydinjäte voidaan upottaa missä tahansa. Yritä nyt kuvitella kuinka monta tällaista kaatopaikkaa on Tšernobylin alueella.

Tshernobylissä on muuten noin 800-900 virallista ydinkaatopaikkaa 1986. Vain Jumala tietää kuinka monta sataa tonnia ydinjätettä on tuotu ja upotettu kuolleelle alueelle viimeisten kolmen aikana vuosikymmeniä. Tästä syystä tutkijat sanovat, että Strontium ja muut ilkeät isotoopit eivät hajoa Tshernobylissä.

Tällä tavalla Cheronobylin syrjäytysvyöhyke on kyllästetty ja kerääntyvä säteily 30 vuoden ajan. Viime kesänä 2015 kuolleiden massiivisten pensaspalojen vuoksi vyöhyke tuijotti kasvavaa. Mielestäni se ei ollut vielä katastrofi, vain vähän herätyssoitto. Pahempi skenaario olisi, jos joku todella kuuma kesä meillä on todella massiivisia pensaspaloja, joista vapautuu 10 kertaa enemmän säteilyä kuin kesällä 2015. Tällöin joutomaat voittaa uuden alueilla. Nyt iso? Saa nähdä sen. Odota vain kuivumista, kuuma kesä.

***********************

Omassa osassa maailmaa, kun henkilö kuolee, hänen sukulaisensa ovat muistoillallinen heti hautajaisten jälkeen, seuraava tällainen illallinen on 9 päivän kuluttua, toinen 40 päivän kuluttua ja viimeinen illallinen on kulunut vuosi ihmisen kuolemasta. Tämä vuoden muistoillallinen on viimeinen, sen jälkeen perhe ja ystävät eivät koskaan tapaa kaikkia yhdessä erityistä muistotilaisuutta varten Tämä henkilö.

Tšernobylin 30-vuotisjuhlamme oli kuin tämä viimeinen muistotapahtuma. Se on viimeinen mahdollisuus ihmisille muistaa ja keskustella siitä. Sen jälkeen Tshernobylistä tulee historiaa. Se arkistoidaan ja lähetetään arkistoon. Ei enää vuosipäiviä... tämä oli viimeinen muistoillallinen.

seuraava osa