De Griekse Eilanden
 Lesbos HOME
 Lesbos Hotels
 Lesbos Villa's
 Lesbos Reizen
 Lesbos Vogels
 Lesbos Geschiedenis
 Lesbos Kloosters
 Lesbos Plattegrond
 Onroerend Goed
 Lesbos Restaurants
 Sigri Museum
 Versteende Woud
 Naturistenstranden
 Lesbos Autoverhuur
 Lesbos Taxi
 Lesbos Foto Pagina
 Lesbos Dia-show
 Achladeri
 Agias Paraskevi
 Agiassos
 Agias Ermogenis
 Agios Fokas
 Agios Issidoros
 Agios Pavlos
 Agios Stefanos
 Agra
 Andissa
 Apothikes
 Aspro Potamos
 Charamida Beach
 Eftalou
 Faneromeni Beach
 Fteli Beach
 Gavathas
 Ipios
 Ipsimetopo
 Kagia Beach
 Kallonis
 Kampos Beach
 Kapi
 Karini
 Lisvori
 Loutra
 Mantamados
 Maragos Kaap
 Mesotopos
 Molyvos
 Moria (Aquaduct)
 Mitilini
 Nyfida
 Panagiouda
 Pelopi
 Perama
 Petra
 Pigadakia
 Pigi
 Pirgoi
 Plomari
 Polichnitos
 Polichnitos Hot Springs
 Pyrra
 Sigri
 Sikounta
 Skala Eressos
 Skala Kallonis
 Skala Mystegnon
 Skala Neon Kydonion
 Skala Polichnitos
 Skala Sikamineas
 Skalochori
 Skamioudi
 Skoutaros
 Stipsi
 Tavari
 Thermi
 Tsonia Beach
 Vassilika
 Vatera Beach
 Vrisa
Het Faneromeni naturistenstrand - Faneromeni Beach op Lesbos
faneromeni Lesbos faneromeni Lesbos faneromeni Lesbos faneromeni Lesbos

Het Faneromeni Strand is een vrij groot strand in het noordwesten van Lesbos even ten noorden van het dorpje Sigri. Het is bereikbaar via een gedeeltelijk ongeplaveide (in 2006) weg die je kunt nemen even voordat je Sigri inrijdt. Faneromeni Beach is rustig, redelijk schoon en er kan een flinke bries staan. Ik vond het zelf een van de leukste stranden van het eiland, maar ik houd dan ook van de rust. Op het strand staat een kerkje dat gedeeltelijk in de rotsen is gebouwd, waar je eventueel als je dat wilt een kaarsje kunt branden. Hier op dit strand was het zo rustig (en het is vrij groot) dus zijn we er zonder kleding gaan zwemmen en liggen.

Het naturistenstrand van molyvos op Lesbos
Lesbos Molyvosor Mithimna Lesbos Molyvosor Mithimna Lesbos Molyvosor Mithimna Lesbos, Mithimna of Molyvos

Mithimna, of Molyvos zoals het ook wordt genoemd, in het noorden van het eiland Lesbos, heeft naast de stad ook een vrij lang en smal strand dat door naturisten wordt gebruikt.

Het naturistenstrand van Skala Eressos op het eiland Lesbos
Lesbos, Eressos strand Lesbos, Eressos strand Lesbos, Eressos strand Lesbos, Eressos strand

Een van mijn favorietje dorpjes op Lesbos is Skala Eressos in het westen van het eiland, in een waanzinnig mooie baai gelegen, en met een prachtig groot strand (met mogelijkheid voor nudisme). Het heeft een van de mooiste en meest dramatische stranden van heel Griekenland en een rij cafees en restaurants aan het water die niet commecieel maar gewoon heel gezellig aandoen. Op deze plek kom je echt helemaal tot rust, want het is ver weg van alle drukte van de toerisenplaatsen. Skala Eressos heeft ook overblijfselen van een middeleeuws kasteel, en een mozaikvloer uit de 5e eeuw na christus (achter de nieuwe kerk liggen de resten van een oude basiliek). Het is overigens ook niet ver van het versteende woud en het leuke kustdorpje Sigri. De omgeving van Skala Eressos is adembenemend mooi, met prachtige bergen en mooie vergezichten op de zee.

Vatera Beach - het strand van Vatera op Lesbos
Vatera bloemen Vatera strand Vatera strand Madonna Studios Lesbos

Vatera is een dorp in het zuiden van het eiland Lesbos, op ongeveer 50 kilometer afstand van de hoofdstad Mytilini. Het dorp heeft een ongeveer 10 kilometer lang ononderbroken zandstrand. Dit is een van de stranden waar maar geen eind aan lijkt te komen en kilometers ervan zijn zo goed als verlaten, dus het biedt ook iets voor diegenen onder ons die van een beetje privacy houden. Omdat het dorp in het zuiden ligt is het beschermd van de noordelijke winden die normaal in augustus en september over het eiland waaien. Het strand van Vatera op Lesbos heeft de blauwe vlag gekregen vanwege het schone water. Het gebied rondom Vatera nodigt uit om wandelingen te maken en de prachtige omgeving en diverse archeologische plekken te gaan bekijken. Het strand is ook zo groot dat je makkelijk een plekje kunt vinden om zonder kleding te gaan zwemmen. De stad Vatera zelf strekt zich uit over een paar kilometer en herbergt enkele hele leuke tavernas, een paar Italiaanse restaurants, veschillende kleine barretjes en wat winkels. Het is de perfekte plaats voor families, en om te relaxen, en ook de perfekte lokatie om mooie zonsondergangen te zien terwijl je een koffie drinkt of een vroeg ouzootje. De beste manier om Vatera te bereiken is om de weg te nemen naar Polychnitou die begint op de hoofdweg van Mytilini bij de baai van Vera, of als je van Eressos komt of Molyvos de weg te nemen die begint in het oostelijk deel van de baai van Kaloni. Dit is een prachtige route langs de baai en door de bossen, olijfbomen-velden, dorpjes en boerderijen.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional