De Griekse Eilanden
 Lesbos HOME
 Lesbos Hotels
 Lesbos Villa's
 Lesbos Reizen
 Lesbos Vogels
 Lesbos Geschiedenis
 Lesbos Kloosters
 Lesbos Plattegrond
 Onroerend Goed
 Lesbos Restaurants
 Sigri Museum
 Versteende Woud
 Naturistenstranden
 Lesbos Autoverhuur
 Lesbos Taxi
 Lesbos Foto Pagina
 Lesbos Dia-show
 Achladeri
 Agias Paraskevi
 Agiassos
 Agias Ermogenis
 Agios Fokas
 Agios Issidoros
 Agios Pavlos
 Agios Stefanos
 Agra
 Andissa
 Apothikes
 Aspro Potamos
 Charamida Beach
 Eftalou
 Faneromeni Beach
 Fteli Beach
 Gavathas
 Ipios
 Ipsimetopo
 Kagia Beach
 Kallonis
 Kampos Beach
 Kapi
 Karini
 Lisvori
 Loutra
 Mantamados
 Maragos Kaap
 Mesotopos
 Molyvos
 Moria (Aquaduct)
 Mitilini
 Nyfida
 Panagiouda
 Pelopi
 Perama
 Petra
 Pigadakia
 Pigi
 Pirgoi
 Plomari
 Polichnitos
 Polichnitos Hot Springs
 Pyrra
 Sigri
 Sikounta
 Skala Eressos
 Skala Kallonis
 Skala Mystegnon
 Skala Neon Kydonion
 Skala Polichnitos
 Skala Sikamineas
 Skalochori
 Skamioudi
 Skoutaros
 Stipsi
 Tavari
 Thermi
 Tsonia Beach
 Vassilika
 Vatera Beach
 Vrisa
HET DORP EN HET STRAND VAN SKALA KALLONIS OP HET EILAND LESBOS IN GRIEKENLAND
Skala Kallonis strand Skala Kallonis haven Vlakte bij Skala Kallonis Pelikaan in Skala Kallonis haven
Skala Kallonis Lesbos Skala Kallonis Lesbos Skala Kallonis Lesbos Skala Kallonis Lesbos

Het dorp Skala Kallonis is een authentiek Grieks vissersdorp gelegen in de baai van Kalloni in het zuiden van het eiland lesbos. Het dorp heeft een haven en een strand en het is het toeristisch centrum van Kalloni. Het water is er ondiep, er zijn bijna nooit hoge golven, en op de stranden is goed zand. Alle faciliteiten zijn er te vinden. Het strand wordt omzoomd door tamarisken (bomen). er zijn veschillende restaurants langs de kust en rondom het dorpsplein, net zoals supermarkten en toeristenwinketjes. Het dorp is een centrum vaar sardienvisserij en de vloot van visboten is erg kleurrijk. De Baai van Kalloni is een uitstekende plek om te windsurfen.

Skala Kallonis Lesbos Skala Kallonis Lesbos Skala Kallonis Lesbos Skala Kallonis Lesbos
Skala Kallonis Lesbos Skala Kallonis Lesbos Skala Kallonis Lesbos Skala Kallonis Lesbos

Als je van de kant van Skala Eressos afkomt rij je gemakkelijk de onduidelijk aangegeven afslag naar Skala Kallonis voorbij. Voordat je het weet zit je midden in het drukke dorp Kallonis, een van de beste plekken om te verdwalen van heel Lesbos.

Lesbos Hotels - Imerti Resort Hotel in Skala Kallonis
Lesbos Hotels, Imerti Resort Hotel Lesbos Hotels, Imerti Resort Hotel Lesbos Hotels, Imerti Resort Hotel Lesbos Hotels, Imerti Resort Hotel
Lesbos Hotels, Imerti Resort Hotel Lesbos Hotels, Imerti Resort Hotel Lesbos Hotels, Imerti Resort Hotel Lesbos Hotels, Imerti Resort Hotel

Imerti Resort Hotel ligt op een rustige locatie in Kalloni, temidden van prachtige tuinen en biedt een ruime accommodatie en uitstekende faciliteiten en entertainment, met inbegrip van arcade games en duiklessen. Elke kamer is ontworpen en ingericht met uw comfort in gedachten. Bereidt maaltijden in uw volledig ingerichte kitchenette en geniet van het uitzicht op Kalloni vanaf uw eigen balkon. Imerti Resort biedt ook gratis draadloos internet, zodat u uw e-mails kunt controleren. U kunt ook gebruik maken van de gratis internet hoek. Geniet van een geweldige start van de dag met een smakelijk ontbijtbuffet. Relax rond Imerti in de weelderige tuinen en geniet van een duik in het grote buitenzwembad. Er zijn arcade spelletjes beschikbaar voor het vermaak van het hele gezin. Als u meer energie heeft, kan het Imerti Resort Hotek duiklessen regelen. Daarna kunt u zichzelf verwennen met een ontspannende massage. Imerti Resort Hotel ligt dicht bij de grote Markt van Kalloni. Een van Lesbos' belangrijkste natuurgebieden omringt het dorp Kalloni, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor buitenaktiviteiten.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Imerti Resort Hotel - klik hier

Akti Cafe / Snackbar - Skala Kallonis
Akti Cafe Skala Kallonis

Het Akti Restaurant is gelegen op het kleine plein in het centrum van Skala Kallonis en het kijkt uit over de haven. Er staan comfortabele stoelen en de bediening is uitermate vriendelijk. Wij hebben er verschillende gerechten geprobeerd en alles was in orde en echt lekker. De cappuchino is wat aan de dure kant, maar andere dingen op het menu zijn redelijk geprijsd, zoals de heerlijke ontbijtjes (geserveerd met plakjes cake, cappuchino en een groot bord met bacon en eieren, groenten, brood en sinaasappelsap) of hun pizzas. Er worden allerlei snacks, koffie en cocktails geserveerd. het Akti Restaurant krijgt ook mijn hoofdprijs voor allerschoonste toilet op het hele eiland Lesbos.

Oordeel: van harte aanbevolen, 9 punten uit 10


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013