De Griekse Eilanden
 Lesbos HOME
 Lesbos Hotels
 Lesbos Villa's
 Lesbos Reizen
 Lesbos Vogels
 Lesbos Geschiedenis
 Lesbos Kloosters
 Lesbos Plattegrond
 Onroerend Goed
 Lesbos Restaurants
 Sigri Museum
 Versteende Woud
 Naturistenstranden
 Lesbos Autoverhuur
 Lesbos Taxi
 Lesbos Foto Pagina
 Lesbos Dia-show
 Achladeri
 Agias Paraskevi
 Agiassos
 Agias Ermogenis
 Agios Fokas
 Agios Issidoros
 Agios Pavlos
 Agios Stefanos
 Agra
 Andissa
 Apothikes
 Aspro Potamos
 Charamida Beach
 Eftalou
 Faneromeni Beach
 Fteli Beach
 Gavathas
 Ipios
 Ipsimetopo
 Kagia Beach
 Kallonis
 Kampos Beach
 Kapi
 Karini
 Lisvori
 Loutra
 Mantamados
 Maragos Kaap
 Mesotopos
 Molyvos
 Moria (Aquaduct)
 Mitilini
 Nyfida
 Panagiouda
 Pelopi
 Perama
 Petra
 Pigadakia
 Pigi
 Pirgoi
 Plomari
 Polichnitos
 Polichnitos Hot Springs
 Pyrra
 Sigri
 Sikounta
 Skala Eressos
 Skala Kallonis
 Skala Mystegnon
 Skala Neon Kydonion
 Skala Polichnitos
 Skala Sikamineas
 Skalochori
 Skamioudi
 Skoutaros
 Stipsi
 Tavari
 Thermi
 Tsonia Beach
 Vassilika
 Vatera Beach
 Vrisa
HET DORP EN HET STRAND VAN SIGRI OP HET EILAND LESBOS IN GRIEKENLAND
Lesbos Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri
Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri

Het dorp Sigri ligt in het westen van Lesbos. Het werd in een reisgids omschreven als zijnde het einde van de wereld. Deze tijd is wel al een beetje voorbij, want toeristen hebben in de tussentijd dit dorpje wel weten te vinden, en terecht, want het is er heel leuk. Sigri straalt gezelligheid uit, heeft aardig wat leuke restaurantjes, een paar leuke en goed verzorgde stranden (geen parasols toen wij er waren, maar wel bomen), een leuke kerk, een prachtig Turks fort waar je naar binnen kunt, en er ligt een mooi eiland voor de kust. Alle ingredienten dus voor een charmant kustdorp. Het prachtige fort van Sigri stamt uit 1557 en is gebouwd op de fundamenten van een eerder Genuese burcht. Tot 1922 waren de meeste inwoners van het dorp moslim, maar in de bevolkingsruil in dat jaar (Turken gingen naar Turkije en Grieken die in Turkije woonden kwamen naar Griekenland) werd hun plaats ingenomen door Griekse bewoners van het eiland Tenedos. Ook de vierkante dorpskerk uit 1870 is ooit door de Turkse bevolking gebouwd en is van oorsprong een moskee. Bij hun vertrek in 1922 namen zij de iconen van de kerk mee. Bij gebrek aan een toren hangen de klokken aan een trap. Verder zijn er in het dorp nog een Turks badhuis en verscheidene Turkse waterbronnen.

Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri
Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri

In Sigri zijn de huizen grotendeels opgeknapt, en acht veel bouwvallen zoals je die soms wel eens in Griekse dorpjes tegen kunt komen zie je er niet. In het dorp bevindt zich ook het museum voor het versteende woud (entree 5 euro in 2006). Een echte aanrader dus. In de nabijheid van Sigri is er ook een kazerne, dus je zult er wel wat soldaten aantreffen. Voor de liefhebbers zal ik maar zeggen, want ik vond het niet storend. Persoonlijk vond ik dit een van de aardigste plekjes die ik op Lesbos heb gezien.

Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri
Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri Lesbos, Sigri

In Sigri zelf zijn diverse stranden te vinden. Al meteen als je richting het centrum van het dorp rijdt zie je aan de zee het eerste strand liggen. Het hoofdstrand aan de achterkant van het dorp bij het fort is een goed zandstrand waar het makkelijk het water ingaan is. Bij het strand zijn douches en toiletten. In de omgeving van Sigri liggen ook een aantal prachtige stranden waaronder het bij mij favoriete Faneromeni Beach met zijn leuke grot-kerkje. Faneromeni Beach is een lang en breed zandstrand waar het erg rustig is (lees: uitgestorven) en waar plek is voor naturisten. Het strand ligt aan de noordkant van Sigri en de afslag zie je vlak voor je het dorpje inrijdt (links naar het dorp, rechts naar het strand). Aan de zuidkant van het dorp ligt nog een zandstrand, dat van Limena.


© Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional