De Griekse Eilanden
 Lesbos HOME
 Lesbos Hotels
 Lesbos Villa's
 Lesbos Reizen
 Lesbos Vogels
 Lesbos Geschiedenis
 Lesbos Kloosters
 Lesbos Plattegrond
 Onroerend Goed
 Lesbos Restaurants
 Sigri Museum
 Versteende Woud
 Naturistenstranden
 Lesbos Autoverhuur
 Lesbos Taxi
 Lesbos Foto Pagina
 Lesbos Dia-show
 Achladeri
 Agias Paraskevi
 Agiassos
 Agias Ermogenis
 Agios Fokas
 Agios Issidoros
 Agios Pavlos
 Agios Stefanos
 Agra
 Andissa
 Apothikes
 Aspro Potamos
 Charamida Beach
 Eftalou
 Faneromeni Beach
 Fteli Beach
 Gavathas
 Ipios
 Ipsimetopo
 Kagia Beach
 Kallonis
 Kampos Beach
 Kapi
 Karini
 Lisvori
 Loutra
 Mantamados
 Maragos Kaap
 Mesotopos
 Molyvos
 Moria (Aquaduct)
 Mitilini
 Nyfida
 Panagiouda
 Pelopi
 Perama
 Petra
 Pigadakia
 Pigi
 Pirgoi
 Plomari
 Polichnitos
 Polichnitos Hot Springs
 Pyrra
 Sigri
 Sikounta
 Skala Eressos
 Skala Kallonis
 Skala Mystegnon
 Skala Neon Kydonion
 Skala Polichnitos
 Skala Sikamineas
 Skalochori
 Skamioudi
 Skoutaros
 Stipsi
 Tavari
 Thermi
 Tsonia Beach
 Vassilika
 Vatera Beach
 Vrisa
HET DORP EN HET STRAND VAN PETRA OP HET EILAND LESBOS IN GRIEKENLAND
Petra, Lesbos Petra, Lesbos Petra, Lesbos Petra, Lesbos
Petra, Lesbos Petra, Lesbos Petra strand Lesbos Petra strand Lesbos

Petra is een dorp aan de kust van Lesbos op 55 kilometer afstand van Mytilini, in de buurt van het dorp Molyvos, in het noorden van het eiland. Het centrum van de stad is gesloten voor verkeer, en dus is het een rustige en veilige (voor kinderen) plaats. De voorzijde van de stad aan de kant van de zee lijkt voornamelijk een toeristische plek, maar de straatjes daarachter geven je het idee dat je in een meer afgelegen traditioneel dorp bent. Hier overvalt je het gevoel van het echte authentieke Griekenland, en er zijn leuke winkelstraatjes, pleintjes en smalle straatjes met keisteentjes die langs de oude huizen voeren. De sfeer in het dorp Petra is prettig.

Petra, Lesbos Petra, Lesbos Petra strand Lesbos Petra strand Lesbos

Langs het mooie, vrij grote zandstrand is er een grote keuze in restaurants en cafenions. Er zijn stukjes waar je parasols en ligstoelen kunt huren maar een groot gedeelte heeft die faciliteiten niet. Voor mensen die liever in de schaduw liggen als ze op het strand zijn, zijn er ook wat bomen. Het middelpunt van de belangstelling in het dorp Petra is de Glykfylousa Panagia kerk (Onze Vrouwe van de Zoete Kus) die is gebouwd in 1747, en die bovenop een kleine berg staat. De naam van het dorp, Petra, betekent eigenlijk "steen" of "rots". Je kunt de top bereiken via 114 in de rotsen uitgehakte treden. In de kerk is een van de vele mirakel iconen van de Heilige Maagd Maria, dat op eigen houtje drie keer de rots op schijnt te zijn geklommen omdat het daar blijkbaar gehuisvest wilde worden en zijn originele huis, de hut van een scheepskapitein, zat was. Aan de voet van de heuvel ligt de simpele Agios Nikolaos Kerk met wandschilderingen die dateren uit de 16e eeuw. Tegenover het strand van Petra liggen drie afgelegen eilandjes. De grootste ervan heet St George eiland. Kaiks en vissersbootjes maken vanuit de haven van Petra regelmatig tochtjes naar deze eilandjes.

Defkalion Hotel, Petra, Lesbos - rustig gelegen, goedkoop & hele hoge waarderingen
Defkalion Hotel, Petra, Lesbos Defkalion Hotel, Petra, Lesbos Defkalion Hotel, Petra, Lesbos Defkalion Hotel, Petra, Lesbos

Het Defkalion Hotel is gelegen op een groene heuvel in het noorden van Lesbos in het mooie dorp Petra en heeft een geweldig uitzicht. Defkalion Hotel is gunstig gelegen op slechts 400 meter van het prive-strand van Aulaki, op 800 meter van het centrum van Petra en 4 kilometer van Molivos. Defkalion is een intiem, door een familie gerund hotel met een vriendelijke sfeer en gastvrijheid. Alle studio's zijn voorzien van volledig ingerichte kitchenette.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Defkalion Hotel - klik hier.

Toula Appartementen in Petra - goedkoop en direkt aan het strand
Toula Apartments, Petra, Lesbos Toula Apartments, Petra, Lesbos Toula Apartments, Petra, Lesbos Toula Apartments, Petra, Lesbos
Toula Apartments, Petra, Lesbos Toula Apartments, Petra, Lesbos Toula Apartments, Petra, Lesbos Toula Apartments, Petra, Lesbos

De appartementen bevinden zich in de betoverende omgeving van Petra en biedt u uitzicht op een prachtige zonsondergang en de zee. Ook het centrum van de stad is gemakkelijk te bereiken. Er zijn studio's voor 2 of voor 3 personen en er zijn appartementen. Toula biedt moderne faciliteiten in een familiaire sfeer. Bovendien kunnen gasten 50 meter verderop een verfrissende duik nemen in het zwembad. De hoge standaards worden gecombineerd met een prettige en vriendelijke omgeving, waardoor het een ideale accomodatie is voor stelletjes en gezinnen die op zoek zijn naar een prettige ontsnapping aan het jachtige leven. Daarnaast kunt u 24 uur per dag rekenen op vriendelijk personeel.

De bouwstijl van Apartment Toula is in complete harmonie met de geschiedenis en natuurlijke schoonheid van de streek. Petra is één van de mooiste (en beroemd vanwege zijn lange zandstrand) steden van het eiland Lesvos (Lesbos).

Check beschikbaarheid & prijzen en boek Appartementen Toula op Lesbos - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014