Samos
De Griekse eilanden Samos INFO Samos hotels Samos stranden Samos dorpen Bezienswaardig Restaurants Samos reizen
Samos eiland, Karlovassi kerk op samos Samos landschap, Pirgos bloemen Kerk bij Potami strand Pythagorion
Vathi of Samos stad Kokkari kerk bij Potami waterval strand bij kampos Tsamadou strand
SAMOS IN GRIEKENLAND - EILAND VAN VELE GEZICHTEN EN VRIENDELIJKE MENSEN
Samos English

Samos is een groot eiland en alhoewel ik er een paar keer naartoe ben gegaan heb ik er in het begin (tot 2007) maar een klein deel van gezien. Het eiland ligt vlakbij de Turkse kust en in het oosten van Samos zie je het vasteland van Turkije liggen. Wij verbleven de eerste paar keren in Pythagorion, een gezellig vissers- en toeristendorpje in het zuiden van het eiland. Het is een leuk klein plaatsje, en mijn absoluut favoriete tijd van de dag daar moeten de ochtenden zijn als het er heel erg rustig is (waar zijn al de toeristen??), en je lekker op een terras kunt gaan hangen met een slaperig gezicht, en een kop koffie achterover kunt slaan en een ontbijt nemen (bacon en eieren natuurlijk) terwijl je luistert naar de golfjes en uitkijkt op de bootjes in de haven. Het is de beste manier om langzaam te ontwaken. Het is verrassend hoe rustig het er is zo vroeg op de dag als je bedenkt hoeveel mensen naar Samos vliegen om er vakantie te houden. Waarschijnlijk zit een groot deel in de hotels buiten Pythagorion en komen ze alleen naar het stadje in de avond om te eten of een cocktail te drinken. Wij verbleven in het Pythagorion Hotel (in 2007 bleek het gesloten te zijn en helemaal in verval geraakt). Niet echt super, maar het is het enige hotel in Pythagorion dat direkt op het (kiezel)strand in het dorp staat. Ik wilde gewoon het uitzicht en de mogelijkheid om zo snel mogelijk in het water te liggen. Om de hoek van Pythagorion ligt een heel groot en veel mooier strand dat je helemaal af kunt lopen naar het volgende dorp.

Er zijn nog andere leuke vakantiebestemmingen op Samos. Niet ver van Pythagorion af ligt het kleinere dorp Ireon waar we in de Eleana Apartementen hebben gelogeerd (zie beneden). Populair is ook de badplaats Kokkari in het noorden van Samos. Er is een groot kiezelstrand en in de direkte omgeving liggen nog een aantal andere stranden.

Karlovassi zag ik voor het eerst liggen vanaf de veerboot onderweg naar Mykonos, omdat we daar een stop maakten. Het is vrij groot en zag er interessant uit, met een hele mooie grote kerk. Bij nadere inspektie in 2007 bleek het wel aardig om er even rond te kijken, maar niet een plek om lang te blijven hangen. Het ligt wel in de buurt van van interessante dingen en stranden zoals bijvoorbeeld het strand van Potami en de Potami waterval.

De enige plaats waar we nog gelogeerd hebben buiten Pythagorion was Vathy of Vathi (Samos stad). We kwamen er om 8 uur in de ochtend aan na een boottocht van 9 uur en hebben er eerst een dutje gedaan om wat energie op te doen alvorens Samos stad te gaan bekijken. Tot onze verbazing zaten veel hotels vol en uiteindelijk belanden we in een pensionnetje ergens in een achteraf straatje. Er was 1 lichtbolletje dat je uit de lamp in de slaapkamer moest uitdraaien en in de badkamer weer in moest draaien als je daar tenminste licht wilde hebben tijdens je bezigheden. Het hing gewoon aan een snoer aan het plafond. De lakens waren keihard van het stijfsel en zaten vol gaten, maar goed, we waren uitgeput na onze tocht en voor toen geloof ik 15 gulden mag je ook niet zeuren. Na het ontwaken wilden we de plek waar we waren beland gaan verkennen.

Samos stad zag er leuk uit vanaf de boot, maar toen we er doorheen gingen wandelen vonden we er allebei helemaal niet zoveel aan. De hoofdstad van Samos mist de charme die de hoofdstadjes op sommige van de andere eilanden op de Dodecanese hebben. De (meest) 19e eeuwse gebouwen aan de voorkant van de haven (veelal dure hotels) zagen er indrukwekkend uit, maar dat was het dan ook. In de straten daarachter was het een niet echt gezellig. Geen leuke winkels, niet echt leuke restaurants en geen leuke boulevard. Veel toeristen zijn er dan ook niet, want die gaan allemaal naar de andere kustplaatsjes op het eiland, en gebruiken Samos stad als een plek om tickets voor de veerboot te kopen en een boot op de gaan, of om er wat rond te kijken, het museum te bezoeken of de bus te pakken. We gingen weer snel terug naar Pythagorion. Samos stad was niet voor ons die dag.

Update 2010: Samos Stad is wel een beetje opgeknapt de laatste jaren en wat gezelliger geworden. De hoofdstraat die langs de boulevard loopt blijft vrij druk en de stad zelf is nog steeds niet helemaal mijn ding, maar toch is het wel aardig om even in de hoofdstad rond te kijken. Vanaf het grote plein met de leeuwen-standbeelden erop in de smalle straat parallel en direkt achter de boulevard is een leuk smal winkelstraatje waar van alles word aangeboden, van souveniers tot groenten en kleding. Er zijn in dit straatje een paar leuke eettentjes. Verder zijn er nog een aantal aardige kerken te bezichtigen in Vathy / Vathi.

Ano Vathy, het hoger gelegen gedeelte van Samos stad schijnt wel weer aardig te zijn volgens sommige mensen, dus daar gaan we binnenkort een keer kijken (hebben we inmiddels gedaan en nog steeds niet onder de indruk), maar een hotel in het midden van de hoodstad van het eiland raad ik beslist af. Aan de rand van Samos stad liggen vier kleine stranden en voor meer strand moet je even buiten Vathy zijn - dit is misschien een beter plan (Gangou Beach, maar je zou ook een hotel met een zwembad kunnen boeken natuurlijk).
Toen we Ano Vathi in 2010 opnieuw bezochten vonden we het eigenlijk best leuk...ach, een mens kan van gedachten veranderen toch?

De dorpen, de bergen en het landschap van het eiland Samos in Griekenland

Samos heeft hoge bergen, zoals de Kerketefsberg in het westen, die met 1437 meter een van de hoogste bergen van de Egeïsche Zee is, en de Ampelosberg in het midden van het eiland, die 1150 meter hoog is. Er zijn ook leuke bergdorpen zoals Koumaradei, Pirgos en Ampelos. Er is nog een ander fotogeniek dorp in de buurt dat Vourliotes heet en waar vrolijk gekleurde oude huisjes staan en een aantal kerken. Je volgt de borden die in de buurt van de noordelijke kustdorpen Kampos, Avlakia en Agios Konstantinos staan om er te komen.

In het westen vind je de dorpen Paleochori, Kallithea en Drakei die de bestemming zijn voor mensen die de meer geïsoleerde stranden op willen zoeken. In het oosten van Samos leidt de weg vanaf het dorp Palaiokastro met zijn vele kerkjes naar een gebied met veel mooie kerken en de kloosters van Agia Zoni en Zoodochou Pigis en diverse kiezelstranden (zie de uitgebreide stranden-rubriek in het menu boven).

Het landschap van Samos is erg groen, vooral in het noorden langs de kust en in het westen van het eiland. Rondom de bergdorpjes Pirgos en Koumaradei zijn nog wel de littekens te zien van de recente bosbranden op het eiland, en staan de kale boomstammen in het midden tussen de struiken, jonge boompjes en de bloemen. In Samos zijn veel bosgebieden met dennebomen en ook olijfbomengaarden. Ook groeien er veel wilde bloemen en kruiden. Het is een buitengewoon groen eiland.
Tussen de steden Pythagorion en Heraion, oude historische plaatsen die staan op de UNESCO's Werelderfgoedlijst, is een regelmatige busverbinding. De plaats Pythagorion heette tot 1955 Tigani en ligt aan de zuidoostkust, nabij het vliegveld van Samos. De plaatsen Vathy en Karlovasi liggen in het noorden van het eiland.

Samos kan eenvoudig vanaf andere Griekse eilanden per boot bezocht worden, zoals vanuit Rodos en Kos. Enkele goederen die op het eiland geproduceerd worden, zijn: tabak, wijn, olijfolie en citrusvruchten. Vooral de zoete witte Samoswijn, gemaakt van muskaatdruiven, is wereldberoemd.

Autoverhuur op Samos - Samos Car Rentals +30-697 491 4638
Samos car rental Samos, Plattegrond Pythagorion, Kiklos Car Rental Samos

Het eiland Samos is vrij groot en dus is het handig om een autootje of een brommer te huren. Voor een betrouwbare en goedkope autoverhuur raad ik het in Pythagorion gevestigde Samos Car Rentals aan (aardig, betrouwbaar, goede auto's). Ze zijn makkelijk te vinden en gevestigd in de hoofdstraat die vanaf de boulevard loopt (zie bij de knop "Samos Autoverhuur" links boven aan de pagina). Als je vanaf de boulevard de hoofdstraat inloopt dan zit het aan de linkerkant. Op de borden staat "Kiklos" en ook "Samos Car Rental". Je kunt op de afbeelding links klikken voor een uitvergroting van de plattegrond. Het wordt gerund door mijn grote Vriendin Vivi die heel lang samen met haar man voor een ander autoverhuurbedrijf op het eiland Samos heeft gewerkt en nu haar eigen car rental is begonnen. Vivi (of Vief zoals ik haar noem) is een goudeerlijk, goedgemutst en spontaan mens en wat mij betreft ook een van de bezienswaardigheden van Pythagorion. Ze is volgens mij de goedkoopste op het eiland en alles is bij haar ook volledig verzekerd (dus geen eigen risico e.d. wat je soms bij andere autoverhuurbedrijven wel eens kan overkomen - dan staat dat gewoon met kleine Griekse lettertjes onder je kontrakt). Als je wilt kun je informeren wat voor soort auto ze eventueel voor je zouden kunnen reserveren in welke periode. Samos Car Rentals is het beste autoverhuurbedrijf op Samos, en dat kan ook niet anders met twee van die hardwerkende kanjers achter het roer. Vivi komt oorspronkelijk uit Nederland en is getrouwd met een Griek. Ze spreekt (natuurlijk) Nederlands en ook Engels, Duits en Grieks. Veel mensen komen speciaal bij haar een auto huren omdat ze zo aardig is en het is natuurlijk makkelijk dat ze Nederlands spreekt, want dan is de uitleg ook prettiger. Doe haar de groeten van Hans uit Amsterdam!
Lees hoe makkelijk het is en waarom ik steeds bij Vivi terugkom.

Stuur een e-mail aan Samos Car Rentals

SAMOS VLIEGTICKETS / CHARTERVLUCHTEN - SAMOS VAKANTIES
Samos reizen

Samos heeft ook een internationale luchthaven met regelmatige vluchten vanuit verschillende landen tijdens het toeristenseizoen, o.a. via Arke en goede verbindingen met Athene via Olympic Airways. Sunweb Vakanties verkoopt ook losse chartervluchten / vliegtickets naar Samos en andere Griekse eilanden. Zij zijn soms goedkoper dan Arkefly. Sunweb verkoopt natuurlijk ook reizen naar Samos kompleet met hotel. Een andere reisorganisatie met regelmatig goedkope reizen en lastminutes naar Samos is Elmar Reizen. Sunweb verkoopt ook losse vliegtickets naar Samos. Voor een kompleet overzicht van alle reizen naar Samos en de andere eilanden kijk op mijn Griekenland reizenpagina (klik hier).

Hieronder staan nog enkele reisorganisaties die vakanties naar Samos en andere Griekse eilanden aanbieden:
ArkeHotels boeken op SamosEliza was here

VEERBOTEN VAN EN NAAR SAMOS - EILANDHOPPEN VANAF SAMOS

veerboten Skiathos, Skopelos en Alonissos Vanaf Samos zijn er regelmatig veerboten (zowel gewone als zogenaamde "superfast ferries") naar Piraeus op het vasteland en naar eilanden in de omgeving, zoals Lipsi, Patmos, Leros, Fourni en Ikaria.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.

HOTELS, APPARTEMENTEN, STUDIO'S EN VILLA'S OP HET EILAND SAMOS

De meeste hotels, appartementen en pensions van Samos bevinden zich in de badplaatsen Pythagorion en Kokkari, maar in ook de hoofdstad van Samos, Vathy, en in de andere kustplaatsjes op Samos zijn hotels. Deze hotels zijn met uitzondering van de vier- en vijf sterren hotels over het algemeen niet duur. Ondertussen hebben wij een aantal hotels op Samos gevonden die ik van harte kan aanbevelen. Wij waren op zoek naar leuke hotels op Samos voor de maand mei 2007 (voor 1 week). De hotels waar wij meestal voor gaan zijn de wat kleinere hotels, liefst met zeezicht, en als het even kan ook een beetje rustig gelegen. Een studio of een appartement met een keukenblokje erin is natuurlijk het allerleukste. In principe staan we open voor hotels waar dan ook op het eiland Samos, maar we hadden in eerste instantie een hotel in Kokkari of Pythagorion in ons hoofd. Een rustig gelegen vakantiehuisje midden in het niets leek ons ook wel wat.

Hotels op Samos: Aphrodite Studios & Apartments in Marathokampos Beach (Votsalakia)
Samos, Aphrodite Hotel Samos, Aphrodite Hotel Samos, Aphrodite Hotel Samos, Aphrodite Hotel Samos, Aphrodite Hotel
Samos, Aphrodite Hotel Samos, Aphrodite Hotel Samos, Aphrodite Hotel Samos, Aphrodite Hotel Samos, Aphrodite Hotel

Aphrodite Studios & Apartments is een familiehotel gelegen in het gebied van Marathokampos, langs Marathokampos Beach, aan de zuidwestelijke kust van Samos. In het centrum van een grote baai en aan de voet van de berg Kerkis gelegen, is het dorp Marathokampos een gunstige locatie, met veel natuur en direkt aan de zee. Elk van Aphrodite Studios & Apartments heeft uitzicht over de zee of het zwembad vanaf een eigen balkon. Afrodite studio's en appartementen hebben elk een unieke vriendelijke uitstraling, die lijkt op de traditionele architectuur van Samos, terwijl ze allemaal beschikken over een volledig uitgerust keukentje met koelkast, en er is voorzien in gratis internet.

Check beschikbaarheid en boek het Aphrodite Hotel & Apartments op Samos - klik hier

VOOR MEER HOTELS, APPARTEMENTEN EN STUDIO'S OP SAMOS - KLIK HIER

Hotels op Samos: Studios Ioanna in Limnionas - Samos - waanzinnig leuk!!
Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios
Samos, Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios

tip Een ander hotel dat ons heel leuk leek (en het ook echt is!) waren de Studios Ioanna in Limnionas. Eigenlijk is het geen hotel maar een klein complex van 6 ruime studio's, elk met een apart zitgedeelte en slaapgedeelte. Overal zit ook een keuken in met o.a. een koffiezetapparaat :)! Limnionas is een klein dorp met in de groene heuvels verspreide huisjes. Het ligt helemaal aan de andere kant van het eiland, in het zuidwesten, aan een prachtig strand, en ook dichter in de buurt van de naturistenstranden. Hier willen we de laatste dagen van onze Samos vakantie in alle rust door gaan brengen. Op 19 en 20 Mei 2007 waren we hier voor het eerst en maar voor twee dagen (veel te kort!!!). Dit is ook een plek waar we naar zijn teruggekeerd en waar we van plan zijn nog veel vaker te komen, want het is echt geweldig. Je komt er helemaal tot rust en geniet van je kruin tot aan je tenen. Het echte Griekenland zoals je je het voorstelt, met de rust en stilte, maar ook met een heel klein beetje vertier, heel erg vriendelijke mensen en de mooie, rustige zandstranden. Zakdoeken op standby als je weer weg moet. Een van mijn favoriete bestemmingen. En Ioanna, de eigenaresse van dit kleine complex heeft zoveel humor en warmte, en het is een van de liefste personen op deze planeet.

Tel: +30 22730 37320, Fax: +30 22730 37320 - Stuur een email aan Ioannas Studios op Samos.

Speciale aanbieding 2014: 1 nacht studio laagseizoen 30 euro en hoogseizoen (juli & augustus) 40 euro.

Mandilada Village Hotel - Koumeika / Balos: villa's op het eiland Samos in Griekenland
Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas
Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas

Op de een of andere manier kun je dit hotel bijna nooit boeken, alternatief is het ernaast gelegen Mandilada Hotel of Mandilada Villas. Hier heb ik ook rondgekeken en het ziet er echt prachtig uit. Zowel de huisjes (van binnen en van buiten) als het terrein waar deze accommodatie op staat. Ik heb er wat foto's gemaakt en een paar filmpjes die je kunt bekijken op mijn website. Het zijn een aantal huisjes (10 geloof ik en in verschillende maten) rondom een groot zwembad, prachtig uitzicht over de zee en de kust (Votsalakia, de golf van Marathokampos). Het is een plek voor de rustzoekers. Beneden bij het hotel ligt het prachtige strand waar het meestal heel stil is of helemaal leeg. Dit is eigenlijk ons favoriete strand op het eiland Samos.
Bekijk de pagina van het Mandilada Hotel - klik hier. Je kunt via deze pagina ook eventueel boeken.

Terugkeer naar Samos - Ireon 2008 - Eleana Apartments
Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon
Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon

Samos, Map of Ireon Omdat we zo enthousiast waren over Samos en het er zo naar ons zin hebben gehad, heb ik ook al zitten kijken naar andere hotels, of in ieder geval: voor een hotel in Ireon. Tijdens ons volgende bezoek willen we ook in dat dorpje een paar dagen zitten (ondertussen hebben we dat dus al gedaan - 2008), en ik vond dat deze, de Eleana Appartementen en Studios er erg leuk uitzag. Er stonden ook veel leuke berichtjes in het gastenboek van mensen die er elk jaar terug komen. Ik heb ze een emailtje gestuurd en de respons van Eleana was heel erg vriendelijk. De appartementen en studios liggen in het centrum van Ireon, op 50 meter van het busstation en 80 meter van de zee af. Het ligt in de hoofdstraat die vanaf de zee het binnenland ingaat. Vlakbij (schuin tegenover de appartmenten) zijn supermarkten, de bakker en het postkantoor.

Ireon is een lekker rustig dorpje vergeleken met Pythagorion en toch hangt er een heel leuk sfeertje. De Appartementen van Eleana zijn echt spotgoedkoop, zelfs in het hoogseizoen!!

Tel +30 22730 95278, mobile +30 6938042131 - Stuur een e-mail aan Eleana Apartments op Samos.

Cohyli Hotel & Restaurant - Ireon Samos - familiehotel vlakbij het pad naar Papa Beach
Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon
Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon

Ook hebben we even rond hebben gekeken in het Cohyli Hotel, dat is gelegen vlakbij het pad dat naar Papa beach gaat, aan het einde van het dorpje Ireon, op 25 meter afstand van de zee, vlakbij het kleine vissershaventje. Het is een klein familiehotel met 14 kamers (single, double, triple). Elke kamer is eenvoudig ingericht en heeft een koelkastje en elke kamer heeft een badcel. Het leukste ervan is dat ze allemaal zo'n groot balkon hebben (allemaal met zeezicht) en op de bovenste verdieping delen de vier kamers een enorm dakterras, ook met een prachtig uitzicht op de zee. Op elke verdieping is ook een soort van gemeenschappelijke woonkamer met banken en stoelen en je kunt er een lekker boek uitzoeken, want er is een bibliotheek in het gebouw. Cohyli betekent "zeeschelp" en dus is het hotel ingericht met veel schelpen. Christina's handgemaakte spiegels die zijn versierd met schelpen zijn op elke verdieping te vinden.

Bij het hotel hoort een restaurant, dat in een grote tuin achter het pand is gelegen, en er is ook een overdekt gedeelte waar je kunt ontbijten met uitzicht over de zee. In ieder geval was de eigenaresse Christina een van de aardigste mensen die wij tegen zijn gekomen op het eiland. Ze staat 's avonds in de keuken en is ook nog eens een uitstekende kok.

Tel: +0030 22730 95282, 95225 Fax: +0030 22730 95282 - Stuur een e-mail aan het Cohyli Hotel op Samos.

Samos Ormos
Samos, Ormos Samos, Ormos Samos, Ormos Samos, Ormos Samos, Ormos

Ormos is een rustig en vriendelijk dorp in het zuiden van Samos naast Votsalakia en Kampos. Het is wel iets mooier en de huizen hebben wat meer karakter. Het ziet er wat ouden en authentieker uit dan de nabijgelegen dorpjes. Aan de rand van het dorp vind je het strand. Langs de boulevard van Ormos zijn verschillende plekjes waar je iets kunt eten of drinken, en er zijn ook een aantal hotels. In het dorp is een supermarkt en een bakker. Iets hoger gelegen in ormos is de leuke oude kerk waar je een mooi uitzicht over het dorp en de baai hebt.

Kerkis Bay Hotel Ormos Marathokampos
Samos, Kerkis Bay Hotel Ormos Marathokampos Samos Samos, Kerkis Bay Hotel Ormos Marathokampos Samos Samos, Kerkis Bay Hotel Ormos Marathokampos Samos Samos, Kerkis Bay Hotel Ormos Marathokampos Samos Samos, Kerkis Bay Hotel Ormos Marathokampos Samos
Samos, Kerkis Bay Hotel Ormos Marathokampos Samos Samos, Kerkis Bay Hotel Ormos Marathokampos Samos Samos, Kerkis Bay Hotel Ormos Marathokampos Samos Samos, Kerkis Bay Hotel Ormos Marathokampos Samos Samos, Kerkis Bay Hotel Ormos Marathokampos Samos

Kerkis Bay Hotel is gelegen op het zuidwesten van Samos in het centrum van vissersdorp Ormos Marathokampos. Het is gebouwd in een traditionele stijl en heeft 29 comfortabele kamers met balkon, een badkamer, muziek, telefoon, satelliet-tv, koelkast, airconditioning en haardroger. Er is een mooie receptieruimte met zitjes en buiten zijn veel pergola's. In dit gezellige dorpje met zijn leuke strand en goede taverna's is het nog authentiek Grieks en niet overvol met toeristen. Het gebied is erg mooi de mensen zijn in dit deel van Samos heel erg aardig en gastvrij.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Kerkis Bay Hotel - klik hier

Oceanis Studios in Ormos Marathokampos
Samos, Oceanis Studios Ormos Marathokampos Samos Samos, Oceanis Studios Ormos Marathokampos Samos Samos, Oceanis Studios Ormos Marathokampos Samos Samos, Oceanis Studios Ormos Marathokampos Samos Samos, Oceanis Studios Ormos Marathokampos Samos
Samos, Oceanis Studios Ormos Marathokampos Samos Samos, Oceanis Studios Ormos Marathokampos Samos Samos, Oceanis Studios Ormos Marathokampos Samos Samos, Oceanis Studios Ormos Marathokampos Samos Samos, Oceanis Studios Ormos Marathokampos Samos

In het pittoreske vissersdorpje Ormos Marathokambou in het zuidwesten van het eiland Samos ligt deze accommodatie, gebouwd op de helling van een heuvel, met uitzicht op het dorp en de zee. Met een mooi uitzicht op de Egeïsche Zee het eindeloze blauw, ligt Oceanis Studios slechts op 300 meter van het zandstrand en op slechts 150 meter van het centrum van het dorp verwijderd. Daar vind je mini-markten, cadeauwinkels, coffee shops, bars en restaurants. Vanaf het nabijgelegen dorp en zijn haven kunt u andere bekende of zelfs onbekende kusten via kleine zeilboten bezoeken. Dagelijks boottochten rond het eiland en de naburige eilanden, zoals Fournoi, Ikaria, Patmos en meer kunnen worden georganiseerd. Als u de eigenaar van een boot of kruiser, kunt u veilig aanleggen in de jachthaven.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek de Oceanis Studios - klik hier

Korali Apartments in Ormos Marathokampos, Samos - goedkope keuze
Samos, Original Korali Apartments Ormos Marathokampos Samos Samos, Original Korali Apartments Ormos Marathokampos Samos Samos, Original Korali Apartments Ormos Marathokampos Samos Samos, Original Korali Apartments Ormos Marathokampos Samos Samos, Original Korali Apartments Ormos Marathokampos Samos
Samos, New Korali Apartments Ormos Marathokampos Samos Samos, New Korali Apartments Ormos Marathokampos Samos Samos, New Korali Apartments Ormos Marathokampos Samos Samos, New Korali Apartments Ormos Marathokampos Samos Samos, New Korali Apartments Ormos Marathokampos Samos

Korali appartementen zijn gelegen op slechts 3 minuten loopafstand van het strand van Ormos, een zeer mooi en rustig traditionele vissersdorp aan de zuid-west kust van Samos. Op Korali kunnen gasten genieten van de onafhankelijkheid en privacy die door een volledig uitgeruste keuken. Winkels en mini-markten zijn zeer dichtbij, maar ver genoeg om te zorgen voor rust en stilte. Relax op het balkon met prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee. Maak een korte wandeling naar de haven, die vol ligt met pittoreske oude en nieuwe vissersboten. Een avondwandeling langs de haven kan ook erg gezellig zijn. Maak een wandeling in de tuin en loop door naar Ormos voor charmante restaurants of blijf in het Korali om zelf wat te eten te maken.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek de Korali Appartementen - klik hier

Hotel Votsalakia Beach in Kampos Marathokampou, Samos
Samos, Hotel Votsalakia Beach Samos, Hotel Votsalakia Beach Samos, Hotel Votsalakia Beach Samos, Hotel Votsalakia Beach Samos, Hotel Votsalakia Beach
Samos, Hotel Votsalakia Beach Samos, Hotel Votsalakia Beach Samos, Hotel Votsalakia Beach Samos, Hotel Votsalakia Beach Samos, Hotel Votsalakia Beach

Votsalakia Beach ligt op slechts een paar meter van het lange strand van Marathókampos. Het hotel wordt door een familie gerunde en beschikt over een buitenzwembad. In de lobby kunt u gratis gebruikmaken van WiFi. De kamers van Votsalakia Beach hebben een balkon met uitzicht op de zee, het zwembad of de tuin. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer en satelliet-tv. Er wordt 6 keer per week schoongemaakt. Votsalakia Beach verzorgt dagelijks een continentaal ontbijt bij het zwembad. Naast het hotel vindt u de taverne Votsalakia waar u kunt genieten van traditionele Griekse gerechten. In de omgeving van Votsalakia Beach bevindt zich een cadeauwinkel, minimarkt en cafébar waar Griekse nachten worden georganiseert. Het hotel heeft gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Hotel Votsalakia Beach - klik hier


© Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional