Samos restaurants
 Samos naturistenstranden
 Samos autoverhuur
 Samos villa's
 Samos plattegrond
 Samos excursies
 Samos geschiedenis
 Samos foto-album
 Samos landschap
 Samos kloosters
 Samos museums
 Agia Matrona kerk
 De Kerkis berg
 Moni Megali Panagia
 Profitis Ilias
 Pythagoras grot
 De Hera tempel
 Agia Kyriaki
 Agios Ioannis Eleimonas
 Agios Konstantinos beach
 Ampelos 
 Ano Vathi 
 Avlakiabeach
 Balos Beach beach
 Chora 
 Drakei 
 End of the World beach
 Gagou beach beach
 Ireon beachexcavation
 Kallithea 
 Kampos church
 Kampos beach (zuiden) beach
 Karlovassi beach
 Kedros beachbeach
 Kerveli beach beach
 Klima beach beach
 Kokkari beach beach
 Kosmadei 
 Koumeradei 
 Koumeika beach beach
 Lemonakia beach beach
 Limnionas beach beach
 Manolates 
 Marathokampos 
 Messokampos beach beach
 Mili 
 Mourti beach beach
 Mykali beach beach
 Mytilini 
 Neochorio 
 Nikoloudes 
 Ormos beach beach
 Pagondas 
 Palaiokastro 
 Paleochori 
 Papa beach beach
 Pefkos beach beach
 Perri beach beach
 Pirgos church
 Potokaki beach beach
 Posidonio beach beach
 Potami beach beach
 Psilo Amos beach (west) beach
 Psilo Amos beach (oost) beach
 Pythagorion beachfort
 Sidera beach beach
 Spatharei 
 Svala beach beach
 Tris Ekklisies church
 Tsabou beach beach
 Tsamadou beach beach
 Vathi / Samos Town 
 Votsalakia beach
 Vourliotes 
Samos
De Griekse eilanden Samos HOME Samos hotels Samos stranden Bezienswaardigheden Samos reizen
Book hotels in Samos    Sunweb   Tui   Car Hire Greece    Aegean Airlines
Het dorp en het strand van Limnionas op het eiland Samos in Griekenland (mijn favoriet)
Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand
Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden

plattegrond Limnionas, Samos Limnionas is een klein dorpje in de groene heuvels met een mooi zandstrand en op de achtergrond staat de grootste en meest indrukwekkende berg van het eiland Samos. Het dorp ligt in het zuidwesten van het eiland. Omdat de hoofdweg er niet doorheen loopt is het er erg rustig (er is bijna geen verkeer) en er komen niet veel toeristen. In Limnionas zijn een paar restaurants, twee mini markets en wat hotels, appartementen en studios (de accommodatie is beperkt dus vol is vol, en het is verstandig om vooraf te reserveren). De mensen in het dorp zijn buitengewoon vriendelijk. Het gebied rond Limnionas heeft vele paden die geschikt zijn voor het maken van wandelingen, vooral ten westen van Limniónas rond de dorpen Agia Kyriaki en Paleochori, en het klooster Moni Agios Ioannis Eleimonas. Veel mensen lopen ook van het dorp Votsalakia via Psili Amos naar Limniónas. Verscholen tussen de laatste twee stranden ligt nog een leuk kiezelstrandje dat moeilijk is te vinden. Het is te bereiken via een pad, niet ver van Limniónas.

Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden
Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden Samos, Limnionas stranden

Limnionas trekt een speciaal soort mensen aan: degenen die op zoek zijn naar het oude en authentieke Griekenland. Ze komen er voor de rust en niet voor het nachtleven of de uitgaansgelegenheden. Veel van hen zijn rugzaktoeristen en mensen die wat avontuurlijker zijn aangelegd, en die ervan houden om te wandelen en de natuur te ontdekken om een rustig (of soms leeg) strandje te vinden onderweg. Een twee en een half kilometer lang weggetje leidt naar de Taverna at the end of the world waar ook een afgelegen strand is. Je kunt er naartoe rijden als je een goede auto hebt, maar het is leuker om er heen te wandelen en van de omgeving te genieten. Je loopt er langs oude knoestige olijfbomen en bosjes en je ruikt de grote hoeveelheden oregano en kamille. Aan de linker kant kun je de zee, de kliffen en de eilanden zien en je komt langs een paar schitterende en rustige stranden (sommige ervan - maar niet allemaal - zijn echter bijna onmogelijk te bereiken).

Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach
Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach

UPDATE 2012: Hi Hans, er zijn veel dingen veranders bij de taverna en aan de wegen, zoals je kunt zien aan de foto's die ik op facebook heb gezet. Ik had enkele Nederlandse mensen vandaag die kwamen lopen vanaf Limnionas, omdat de informatie op je website zegt dat de weg niet geschikt is om over te rijden, en veel Nederlandse mensen komen daarom niet eens, dus kijk eens naar de foto's en verander het dan, dank je, Andreas van de taverna The End of the World.

Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach
Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach Samos, Limnionas Beach

Bij de Taverna at the end of the world kun je iets te drinken of te eten krijgen. De eigenaar heet Andreas en is een van de aardigste mensen die je in Griekenland kunt ontmoeten. Hij kan je vertellen hoe de taverna aan zijn naam komt en je ook uitleggen wat er in de omgeving allemaal te zien is als je gaat wandelen. Het pad omhoog vanaf de taverna leidt naar een spitsing waar de weg in verschillende richtingen gaat. Je kunt er prachtig het eiland Fourni zien. Als je eens een dag geen zin hebt om iets te doen dan kun je ook gewoon naar het hoofdstrand van Limnionas lopen (een goed strand en niet zo druk als de meeste andere stranden). In het dorp is alles rustig en relaxt, en het is een plek waar ik het erg naar mijn zin heb gehad. Ik hoop er dan ook snel weer naar terug te keren (afijn, ondertussen zijn we er al diverse malen geweest).

Hotels op Samos: Studios Ioanna in Limnionas - Samos - waanzinnig leuk!!
Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios
Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios Samos, Ioannas Studios

tip Een ander hotel dat ons heel leuk leek (en het ook echt is!) waren de Studios Ioanna in Limnionas. Eigenlijk is het geen hotel maar een klein complex van 6 ruime studio's, elk met een apart zitgedeelte en slaapgedeelte. Overal zit ook een keuken in met o.a. een koffiezetapparaat :)! Limnionas is een klein dorp met in de groene heuvels verspreide huisjes. Het ligt helemaal aan de andere kant van het eiland, in het zuidwesten, aan een prachtig strand, en ook dichter in de buurt van de naturistenstranden. Hier willen we de laatste dagen van onze Samos vakantie in alle rust door gaan brengen. Op 19 en 20 Mei 2007 waren we hier voor het eerst en maar voor twee dagen (veel te kort!!!). Dit is ook een plek waar we naar zijn teruggekeerd en waar we van plan zijn nog veel vaker te komen, want het is echt geweldig. Je komt er helemaal tot rust en geniet van je kruin tot aan je tenen. Het echte Griekenland zoals je je het voorstelt, met de rust en stilte, maar ook met een heel klein beetje vertier, heel erg vriendelijke mensen en de mooie, rustige zandstranden. Zakdoeken op standby als je weer weg moet. Een van mijn favoriete bestemmingen. En Ioanna, de eigenaresse van dit kleine complex heeft zoveel humor en warmte, en het is een van de liefste personen op deze planeet.

Tel: +30 22730 37320, Fax: +30 22730 37320 - Stuur een e-mail naar Ioannas Studios

Ik had al in diverse gidsjes over de Griekse eilanden gelezen dat dit deel van Samos (het zuidwesten) het meest onbedorven en authentieke stuk van het eiland was, en Ioanna werd enthousiast getipt door mensen die helemaal gek van haar waren en haar en het dorp Limnionas op handen dragen. Zij gingen al jaren lang elke keer hier naartoe. Ik had het gevoel dat het iets bijzonders moest zijn en een van die hotels zou zijn waar je heimwee naar krijgt als je weer thuis bent (en dat klopt ook, ik heb heimwee, bedankt :(, ahah!!).

Limnionas was duizend keer beter en leuker dan ik had gehoopt: een dorpje waar je je hart aan verliest. Allereerst maken de mensen het dorp. Het zijn de allervriendelijkste mensen die je maar kunt wensen. Als ze er achter komen dat je in het dorp logeert worden ze nog enthousiaster en spontaner. Dan is er dat prachtige rustige strand en de mogelijkheid om lange en mooie wandelingen te maken in een schitterende omgeving, en nog meer hele aardige mensen tegen te komen onderweg (praktisch iedereen zwaait naar je of zegt je gedag).

Limnionas is maar een klein dorp met zes tavernas (2007) en twee mini-markets - mini in de letterlijke zin van het woord, maar wel met alle essentiële benodigdheden, inclusief vers brood elke morgen in de mini market tegenover studios Ioanna. Er is niet veel aan accommodaties te vinden in het dorp dus de kans dat het te druk wordt is heel erg klein.

Ioanna zelf is een pittige, positieve en vriendelijke vrouw met een goed gevoel voor humor. Ik mocht haar meteen. Ze doet al het loodgieterswerk en het schilderwerk aan het pand zelf en ziet alles graag helemaal tiptop in orde. Ze leeft samen op het terrein met haar moeder, waar ze ook voor zorgt. Elke keer als ze me zag toverde ze een lach op mijn gezicht. Toen we aankwamen werden we onthaald of twee van haar beste vrienden net waren aangekomen en er werd koffie gezet, de zelfgemaakte koekjes kwamen tevoorschijn en Ioanna maakte me een beetje wegwijs in Limnionas en de omgeving, en vertelde wat er allemaal te doen was.

Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios
Samos, Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios Samos, hotel Ioannas Studios

De "studios" zijn eigenlijk een soort huisjes met een laag muurtje over de helft van de ruimte in het midden waardoor er een soort afscheiding ontstaat tussen de bedden / het bed en de woonkamer en de keuken. Het plafond is vrij hoog (ik denk zo'n 3,5 meter met een puntdak van hout). De studios zijn heel groot. Het woonkamer gedeelte heeft een grote u-vormige bank waar met gemak nog twee mensen zouden kunnen slapen. Daar tegenover is de keuken waarin je alles kunt vinden dat je maar nodig hebt: waterkoker, koffiezetapparaat, broodrooster, oven, kooktoestel, borden, schalen, glazen, koffieservies, bestek... er is ook een grote badkamer en een veranda met zeezicht. De huisjes staan in een l-vorm rondom een leuke bloementuin die Ioanna zelf onderhoudt. Er zijn allerlei soorten bloemen en bomen (bougainvillas en pruimenbomen bijvoorbeeld) en dat alles heel rustig en mooi gelegen. Het dorp, de mensen, de stranden en Ioanna zelf zijn redenen genoeg voor mij om snel weer naar Samos en naar Limnionas terug te keren. Ik werd er aangenaam door verrast.

Hierboven staan de foto's die ik heb gemaakt van Studios Ioanna en van het strand toen ik er was. Het is gemakkelijk te vinden. Als je het dorp binnen komt rijden is het aan het begin aan de linker kant van de weg en het staat goed aangegeven. Limnionas trekt een speciaal soort mensen aan: degenen die het oude authentieke Griekenland opzoeken. Ze komen er voor de rust en niet voor de uitgaansgelegenheden en het nachtleven. Veel van hen zijn rugzaktoeristen en mensen die een beetje avontuurlijk zijn ingesteld en houden van wandelen, mooie natuur en rustige (of lege) stranden.

Studios Limnionas - Limnionas beach op het eiland Samos in Griekenland
Studios Limnionas - Limnionas beach, Samos Studios Limnionas - Limnionas beach, Samos Studios Limnionas - Limnionas beach, Samos Studios Limnionas - Limnionas beach, Samos Studios Limnionas - Limnionas beach, Samos
Studios Limnionas - Limnionas beach, Samos Studios Limnionas - Limnionas beach, Samos Studios Limnionas - Limnionas beach, Samos Studios Limnionas - Limnionas beach, Samos Studios Limnionas - Limnionas beach, Samos

Deze accommodatie ligt op 2 minuten lopen van het strand. Het Studios Limnionas in het dorp Limnionas biedt accommodaties met eigen kookgelegenheid, een tuin, een zonneterras en gratis WiFi in alle ruimtes.

De studio's en appartementen zijn voorzien van een balkon met uitzicht op de Egeïsche Zee, een kitchenette met een koelkast en kookplaten, en een eigen badkamer met een douche. Studios Limnionas beschikt verder over een strijkservice, wasfaciliteiten en gratis parkeergelegenheid. U kunt gratis gebruikmaken van privéparkeergelegenheid bij de accommodatie en de ligstoelen op het strand.

Deze accommodatie heeft ook een van de best beoordeelde locaties in Marathókampos! Gasten geven het een hogere score dan aan andere accommodaties in de buurt. Stellen kunnen met name de locatie waarderen - ze gaven een score van 9,7 voor een reis voor twee. Deze accommodatie scoort ook het beste op prijs/kwaliteitverhouding in Marathókampos! Gasten krijgen meer voor hun geld ten opzichte van andere accommodaties in deze stad.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Studios Limnionas op Samos - klik hier.

Nereides Apartments in Limnionas
Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments
Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments

De rustig gelegen Ioannas Studios zijn populair en heeft veel jaarlijks terugkerende gasten, dus je zou heel goed kunnen dat er geen plaats meer is. Als je dan toch graag een accommodatie in Limnionas wilt hebben dan is Nereides Apartments misschien een optie. Ideaal gelegen in een natuurlijke omgeving, in de baai van Limniónas, tussen de bergen en de zee, liggen de Nereides Apartments. Zij bieden een ontspannen en aangename sfeer. In het restaurant van het hotel kunnen gasten genieten van een gratis ontbijtbuffet in de ochtend en de traditionele gerechten en verse vis tijdens de dag. Nabij gelegen bezienswaardigheden zijn de grot van Pythagorast, de grot en de kapel van Sarantaskaliotissa en het Evagelistria klooster. Voor getrainde wandelaars is het pad van Kerki's "Vigla" is een must.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek de Nereides Apartments - klik hier

Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments
Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments Samos, Nereides Apartments

© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional