Samos restaurants
 Samos naturistenstranden
 Samos autoverhuur
 Samos villa's
 Samos plattegrond
 Samos excursies
 Samos geschiedenis
 Samos foto-album
 Samos landschap
 Samos kloosters
 Samos museums
 Agia Matrona kerk
 De Kerkis berg
 Moni Megali Panagia
 Profitis Ilias
 Pythagoras grot
 De Hera tempel
 Agia Kyriaki
 Agios Ioannis Eleimonas
 Agios Konstantinos beach
 Ampelos 
 Ano Vathi 
 Avlakiabeach
 Balos Beach beach
 Chora 
 Drakei 
 End of the World beach
 Gagou beach beach
 Ireon beachexcavation
 Kallithea 
 Kampos church
 Kampos beach (zuiden) beach
 Karlovassi beach
 Kedros beachbeach
 Kerveli beach beach
 Klima beach beach
 Kokkari beach beach
 Kosmadei 
 Koumeradei 
 Koumeika beach beach
 Lemonakia beach beach
 Limnionas beach beach
 Manolates 
 Marathokampos 
 Messokampos beach beach
 Mili 
 Mourti beach beach
 Mykali beach beach
 Mytilini 
 Neochorio 
 Nikoloudes 
 Ormos beach beach
 Pagondas 
 Palaiokastro 
 Paleochori 
 Papa beach beach
 Pefkos beach beach
 Perri beach beach
 Pirgos church
 Potokaki beach beach
 Posidonio beach beach
 Potami beach beach
 Psilo Amos beach (west) beach
 Psilo Amos beach (oost) beach
 Pythagorion beachfort
 Sidera beach beach
 Spatharei 
 Svala beach beach
 Tris Ekklisies church
 Tsabou beach beach
 Tsamadou beach beach
 Vathi / Samos Town 
 Votsalakia beach
 Vourliotes 
Samos
De Griekse eilanden Samos HOME Samos hotels Samos stranden Bezienswaardigheden Samos reizen
Book hotels in Samos    Sunweb   Tui   Car Hire Greece    Aegean Airlines
De stranden van het eiland Samos in Griekenland
Samos, Limnionas beach Samos, Megalo Seitani beach Samos, Micro Seitani beach Samos, Psili Amos east beach Samos, beach near Limnionas

Hier een stuk over de stranden op Samos. Het eiland Samos is vrij groot en er zijn aardig wat stranden, waarvan de meeste stranden met kiezels of met een mengeling van zand en kiezelsteentjes, soms gewoon zandstrand. Op deze pagina staan de beschrijvingen van een paar van de stranden op Samos, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

Samos stranden: Karlovassi
Samos, Karlovassi Samos, Karlovassi Samos, Karlovassi Samos, Karlovassi Samos, Karlovassi

Karlovassi is een vrij groot dorp in het noordwesten van het eiland Samos. Het heeft een klein strand met een taverne en je kunt er parasols en zonnebedjes huren. In de omgeving van het strand staan de meeste hotels. Karlovassi heeft toch meer het karakter van een stadje dan van een plek waar de toeristen heen gaan om vakantie te vieren en op de stranden te liggen.

Samos stranden: de stranden van Vahti of Samos Stad
Samos, Samos town or Vathi Samos, Vathi - Samos Town Beaches Samos, Vathi - Samos Town Beaches Samos, Vathi - Samos Town Beaches Samos, Vathi - Samos Town Beaches

Aan de rand van Samos strad tref je diverse kleine strandjes aan, waarvan de meeste met zonnebedjes en parasols en in de nabijheid van een of meerdere hotels.

Samos stranden: Pythagorion
Samos, Pythagorion Samos, Pythagorion Samos, Pythagorion Samos, Pythagorion Samos, Ireon Pythagorion Beach

Pythagorion in het zuiden van Samos is een van de populairste leukste badplaatstjes op Samos met een skala aan hotels, soevenierwinkeltjes, supermarkets, restaurants en uitgaansgelegenheden. In het dorp zelf zijn wat kleine stranden met keien. Hier is het op sommige plekken moeilijk om in het water te gaan. Even buiten het dorp, om de hoek, ligt wel een prachtig lang strand met voornamelijk zand en ook wat keitjes. In het begin van dat strand zijn wat taverna's en plekken waar je zonnebedjes en parasols kunt huren. Ik vind het zelf een van de mooiere stranden van Samos. Verder buiten het dorp wordt het strand steeds stiller, maar niet minder mooi.

Samos stranden: Potokaki Beach
Samos, Potokaki Beach bij Pythagorion Samos, Potokaki Beach bij Pythagorion Samos, Potokaki Beach bij Pythagorion Samos, Potokaki Beach bij Pythagorion Samos, Potokaki Beach bij Pythagorion

Potokaki Beach is een kiezelstrand aan de rand van Pythagorion richting Ireon in het zuiden. Er zijn wat parasols en een paar ligbedjes. Het strand is voornamelijk bedoeld voor een aantal hotels die er omheen zijn gebouwd. Het is een kiezelstrand maar er is ook flink wat zand. Eigenlijk is het helemaal niet zo'n slecht strand. Het is er ook gemakkelijk om de zee in te gaan want het loopt hier geleidelijk af. De laatste jaren zijn er een aantal luxe hotels op het strand bijgezet en de ligbedjes en parasols hebben het strandbeeld overgenomen.

Samos stranden: Kokkari Beach
Samos, Kokkari strand Samos, Kokkari strand Samos, Kokkari strand Samos, Kokkari strand Samos, Kokkari strand

Het dorp Kokkari is een badplaats in het noorden van het eiland Samos, niet al te ver van de hoofdstad Vathi of Samos stad. Ook hier zijn aardig wat hotels te vinden en heerste een vriendelijke sfeer. Mensen die er zijn geweest zijn meestal goed te spreken over dit dorp. Het dorp heeft een lang en niet onaardig kiezelstrand. Omdat het dorp aan de noordkant van het eiland ligt is er wel nogal eens wat wind, en daarom is het ook populair bij de windsurfers. Aan het strand van Kokkari zijn een flink aantal taverna's. In de buurt van Kokkari zijn nog andere leuke (maar wel kleinere) stranden. Lees meer over Kokkari en bekijk de foto's.

Samos stranden: Agios Kontantinos Strand
Samos, Agios Konstantinos beach Samos, Agios Konstantinos beach Samos, Agios Konstantinos beach Samos, Agios Konstantinos beach Samos, Agios Konstantinos beach

In het dorp Agios Konstantinos, in het noorden van het eiland liggen een aantal kleine kiezelstrandjes aan weerszijden van het dorp. Echt spectaculair zijn ze niet en er wordt voornamelijk gebruik van gemaakt door de bewoners van het dorp zelf.

Samos stranden: Tsabou Beach
Samos, Tsabou beach Samos, Tsabou beach Samos, Tsabou beach Samos, Tsabou beach Samos, Tsabou beach

Tsabou Beach is de naam van een groot kiezelstrand in het noorden van Samos in de buurt van het dorp Avlakia. Het ziet er heel mooi als je ernaar kijkt van bovenaf en het is zeker pittoresk, maar het strand is eigenlijk heel ongemakkelijk, omdat er nergens wat zand is en de keien behoorlijk groot zijn. Je moet slippers of sandalen dragen om er te lopen. Er zijn ligstoelen te huur (ik denk dat je dat zou moeten doen, of de optie is om ongemakkelijk op de stenen te gaan liggen). Er is ook nogal wat wind op het strand. Mooi maar niet een van mijn favorieten.

Samos stranden: Psili Amos Beach
Samos, Psili Amos Beach bij Limnionas Samos, Psili Amos Beach bij Limnionas Samos, Psili Amos Beach bij Limnionas Samos, Psili Amos Beach bij Limnionas Samos, Psili Amos Beach bij Limnionas

Op Samos zijn drie stranden met de naam Psili Amos (het betekent fijn zand) het bekendste Psili Amos strand is een fijn zandstrand in het zuidwesten van Samos, niet ver van Pythagorion. De zee loopt hier langzaam af dus je moet een eind de zee inlopen om dieper water te bereiken. Dat is een van de redenen waarom het strand populair is bij families met kleine kinderen. Op het strand zijn taverna's en je kunt er ook zonnebedjes en parasols huren. Het andere Psili Amos strand ligt even ten oosten van Limnionas (zie de foto's hierboven). Ik heb dit strand wel eens omschreven gezien als "een klein zandstrand" maar het is helemaal niet klein, het is best groot. Op een gedeelte van het strand kun je parasols en ligbedden huren, de rest is voor de mensen met een handdoekje: genoeg ruimte voor iedereen.

Samos stranden: Kerveli

Kerveli is een van de rustigere stranden van Samos. Het ligt in het zuidoosten van het eiland. Het strand bestaat voornamelijk uit keitjes en steentjes. Met de auto is het gemakkelijk te bereiken want de 3 kilometer lange kronkellige weg naar beneden loopt door tot aan het strand. Er zijn ook een paar taverna's bij het strand.

Samos stranden: Tsamadou Beach
Samos, Tsamadou strand Samos, Tsamadou strand Samos, Tsamadou strand Samos, Tsamadou beach Samos, Tsamadou strand

Het strand van Tsamadou ligt even buiten Kokkari in een prachtige baai. Het laatste stuk naar het strand moet je te voet afleggen via een vrij stijl weggetje naar beneden. Aan het strand zijn taverna's en zonnebedjes. Het strand bestaat voornamelijk uit keitjes en bij de zee loopt het stijl af. Dit strand is het enige officiele nudisten strand op Samos (gedeeltelijk gewoon strand en gedeeltelijk voor nudisme). Je kunt er wel wat te drinken krijgen maar echt winkels zijn er niet.

Samos stranden: Kampos of Kambos / Votsalakia Beach
Samos, Kampos Votsalakia strand Samos, Kampos Votsalakia strand Samos, Kampos Votsalakia strand Samos, Kampos Votsalakia strand Samos, Kampos Votsalakia strand

Kampos of Kambos en Votsalakia liggen min of meer aan elkaar vast aan het strand in het zuidwesten van Samos en het bestaat uit een flink aantal restaurants, hotels en huisjes aan een doorgaande weg direct aan het strand. Ik vond het er zelf vrij toeristisch (voornamelijk vanwege alle uithangborden). De mensen gaan hier eerder heen om te relaxen en om te genieten van de zee en de stranden, en om er lekker te eten, maar niet zozeer om heel erg uit te gaan tot in de late uurtjes en te feesten. Het strand is lang en goed en er is altijd plek genoeg.

Samos stranden: Ireon stranden en Papa Beach
Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon Samos, Ireon

Ireon is een vriendelijke nederzetting aan de kust, niet ver van het vliegveld en van Pythagorion. Hier staat ook de tempel van Hera. Het strand van het dorp is een kiezelstrand met wat zand en het loopt kilometers door tot aan het nabijgelegen Pythagorion. Voor mensen die het drukkere Pythagorion willen ontlopen is dit dorp een leuke optie. Wij zijn een paar keer gaan eten in Ireon omdat we het daar prettig vonden en lekker rustig. Er zijn restaurants langs het strand en er zijn wat gezellige straatjes met winkeltjes waar je souveniers en iets te eten kunt kopen. In Ireon is ook genoeg keuze in hotels, appartementen en studios. Lees meer over Ireon en bekijk de foto's.

Samos stranden: Megalo Seitani Beach

Megalo Seitani ligt in het bergachtige noordwesten van Samos. In dit gedeelte van Samos zijn geen wegen dus de enige manier om het strand te bereiken is te voet. Het is een mooie wandeling met prachtig uitzicht en het strand van Megalo Seitani is een van de mooiste stranden van Samos. Omdat het strand vrij afgelegen is is er een kans dat je het min of meer voor jezelf hebt. Het is geen officieel nudistenstrand maar zoals wel vaker op afgelegen stranden gebeurd is het wel geschikt voor nudisme. Het is een strand met zand en keitjes en er zijn geen voorzieningen, dus je moet je eigen water en eten meenemen.

Samos stranden: Micro Seitani Beach

Micro Seitani ligt ook in het bergachtige noordwesten van Samos. Het is een afgelegen en klein strand omgeven door rotsen. Het is een strand met zand en keitjes en ook hier zijn er zijn geen voorzieningen, dus je moet je eigen water en eten meenemen.

Samos stranden: Potami Beach
Samos, Potami beach Samos, Potami beach Samos, Potami beach Samos, Potami beach Samos, Potami beach

Potami is een van de stranden aan de noordkust van Samos. Het strand is bereikbaar met de auto of te voet vanaf Karlovassi. Als je naar Potami gaat en langs de rivier wandelt kom je na ongeveer 2 kilometer uit bij een waterval en een klein meer. Het strand van Potami is een strand met keitjes.

Samos stranden: Limnionas Beach
Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand Samos, Limnionas strand

Limnionas is een klein onbedorven dorp in de groene heuvels met een mooi zandstrand, en met de hoogste berg van het eiland Samos op de achtergrond. Het ligt in het zuidwesten van van het eiland van de hoofdweg af, dus veel verkeer is er ook niet. In Limnionas zijn een paar restaurants en wat hotels, appartmenten en studios, maar het aantal accommodaties is beperkt. Erg druk is het er dan ook niet. Dit vind ik zelf echt een toplokatie om te zitten. In de omgeving van Limnionas, op loopafstand, zijn nog andere leuke stranden te vinden. Lees meer over Limnionas en de stranden, en bekijk de foto's.

Samos stranden: Kedros Beach Agios Ioannis Beach en Agios Isodoris Beach
Samos, Kedros beach Samos, Kedros beach Samos, Kedros beach Samos, Kedros beach Samos, Kedros beach

Dit zijn de namen van enkele van de stranden die je kunt vinden aan de westzijde van het eiland. Kedros strand en Agios Ioannis strand kan je bereiken via een pad uit Paleochori, een dorp dat in het zuidwesten van het eiland Samos ligt. Agios Ioannis Beach is volgend de bewoners het mooiste. Wij bezochten Kedros Beach (zie foto's hierboven). Deze stranden liggen geďsoleerd, dus verwacht niet dat ze altijd voor 100% schoon zijn, omdat er wellicht drijfhout, rommel of zeewier op het strand zijn aangespoeld. Het strand van Agios Isodoris ligt meer in het noorden tussen de dorpen Kallithea en Drakei. Dit strand kan alleen worden bereikt door een 4-wheel drive Jeep. De laatste paar meter we kregen te horen waren de moeilijkste. Voor al deze stranden heb je eigenlijk een hele goede auto nodig om ze te bereiken of een hele goede konditie.

Samos stranden: Balos Beach
Samos, Balos Beach Samos, Balos Beach Samos, Balos Beach Samos, Balos Beach Samos, Balos Beach

Balos is een rustig dorpje in het zuiden van Samos en het ligt niet aan een hoofdweg, en dus is het er rustiger dan in bijvoorbeeld Votsalakia of Kampos. Het ligt in een prachtige baai en het heeft een prachtig, lang, schoon en rustig kiezelstrand met helder water. Naast het strand van Balos ligt nog een ander verborgen (geheim) strand. Dit strand (bij Panorama Villas beneden - zie hotel-sektie) is een prachtig zandstrand met wat kiezeltjes. Ernaast ligt nog een ander strand.

Samos stranden: Ormos Beach
Samos, Ormos Samos, Ormos Samos, Ormos Samos, Ormos Samos, Ormos

Ormos is een rustig en vriendelijk vissersdorp in het zuiden van Samos naast Votsalakia en Kampos. Het is iets aantrekkelijker en de huizen hebben wat meer karakter. Het ziet er ook iets ouder en authentieker uit dan zijn buren. Aan de rand van van het dorp ligt het strand van Ormos. Lees meer over Ormos en bekijk de foto's.

Samos stranden: Messokampos of Mesokambos Beach
Samos, Messokampos beach Samos, Messokampos beach Samos, Messokampos beach Samos, Messokampos beach Samos, Messokampos beach

In het gebied van Messokampos, een beetje ten oosten van Pythagorion, zijn een aantal kleine en een paar grotere stranden, maar de meeste hebben grote keien en zijn niet geschikt om op te gaan liggen. Meer richting Pythagorion worden de stranden wat beter en de keitjes wat kleiner. Hier en daar is er dan ook wat zand. Lees meer over Messokampos en bekijk de foto's.

Samos stranden: Posidonio Beach
Samos, Posidonio beach Samos, Posidonio beach Samos, Posidonio beach Samos, Posidonio beach Samos, Posidonio beach

Het strand van Posidonio bestaat uit een aantal kleine kiezelstranden rond een baai. Het strand is te bereiken via een afslag naar Paleokastro op de weg tussen Vathi en Pythagorion. In Paleokastro neem je de afslag naar Posidonio. De strandjes liggen in het zuidoosten van het eiland Samos en de route erheen is erg mooi en leidt door de bossen met hier en daar prachtige uitzichten. In dit gebied liggen nog meer stranden zoals het strand van Kerveli of het strand van Klima. Aan het strand van Posidonio zijn enkele taverna's en café's en je kunt er ligbedden en parasols huren. In de baai wil wel nogal eens wat wind staan, waar de watersurfers dan weer gebruik van maken.

Samos stranden: Sidera Beach
Samos, Sidera beach Samos, Sidera beach Samos, Sidera beach Samos, Sidera beach Samos, Sidera beach

Het strand van Sidera ligt vlak naast dat van Posidonio in het zuidoosten van samos. "Strand" is eigenlijk een groot woord want het is meer een verzameling keitjes aan de zee en er zijn wel mooiere stranden te vinden op het eiland. Toch komen hier wel eens wat mensen die de stilte willen ontsnappen en die er een beetje willen relaxen. De baai op zich is wel mooi met prachtig gekleurd water.

Samos stranden: Klima Beach
Samos, Klima beach Samos, Klima beach Samos, Klima beach Samos, Klima beach Samos, Klima beach

Het strand van Klima is een kiezelstrand dat is te bereiken vanaf de afslag naar Paleokastro op de weg Vathi - Pythagorion. Het is een strand waar je ook parasols en ligbedden kunt huren en er zijn wat accommodaties rondom het strand en wat taverna's. Zoals wel meer stranden in deze buurt is het vooral populair bij de bewoners van het eiland zelf en dan met name bij de inwoners van Vathi. Bij het kleine "dorpje" is een goed parkeerterrein en even erbuiten staat een aardig kerkje.

Samos stranden: Mourti of Mourtia Beach
Samos, Mourti beach Samos, Mourti beach Samos, Mourti beach Samos, Mourti beach Samos, Mourti beach

Mourti Beach (soms op de kaart gespeld als "Mourtia") is een klein kiezelstrand in het noordoosten van Samos, vlakbij het Zoodochou Pigis Klooster op de route Vathi (of Paleokastro) - Kamara - Mourti strand. Het ziet er geweldig uit vanaf boven maar op het strand gekomen is het een beetje een teleurstelling, net als de meeste stranden aan deze kant van het eiland: ongemakkelijke keitjes en alleen de schaduw van een paar struiken.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional