Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

4. viikko

 

Maanantaina matkamme päätavoite tuli täytettyä, saimme hankituksi lentoliput takaisin Suomeen. Tämä on ensimmäinen harjoitteluviikkomme. Maanantaina olimme myös ensimmäisen kerran yliopistolla ja saimme tehtyä opintosuunnitelmaa loppu vuodelle. Ensimmäisen kerran matkamme aikana törmäämme thaimaalaisten uskomukseen jalkojen likaisuudesta. Toki likaisethan ne ovatkin, mutta meidän mielestä umpinaisten kenkien käyttö kuumuudessa ei ainakaan vähennä sitä. Työharjoittelussa ja juhlavimmissa tilaisuuksissa täytyisi olla umpinaiset kengät käytössä. Voi olla että joutuu ostamaan kengät seuraavalla viikolla.

Yliopistolla saimme alku viikosta noin kaksituhatta uutta ystävää, ainakin meidät esteltiin joka paikassa ja kaikille. Meille ei jäänyt kuin muutama nimi mieleen, mutta hymyjä ja virnistyksiä tulee käytävillä jatkuvasti vastaan. Tämä ei ole uutta, he vain tietävät nyt keitä me olemme. Tiistaina olimme jossakin koulunjohtokunnan kokouksessa esittäytymässä, emme tienneet tästä, mutta yhtäkkiä olimme vain suuren pöydän ympärillä esittäytymässä (totta kai t-paidassa ja farkuissa). Opiskelijoilla on kaikilla koulupuvut, tytöillä musta hame ja valkea paita, miehillä ei ole hametta vaan housut. Me olemme saaneet eri vapauden, mutta erotumme kylläkin joukosta.

Bussimatkat Bangkokissa alkaa sujua kotoisasti, tiedämme millä pääsee minnekin ja etenkin millä bussilla pääsee asuntolamme lähettyville. Koulumatkat hoituivat ensimmäisellä viikolla songtaon eli pick upin lavalla viidentoista muun sairaanhoitajaopiskelijan kanssa. Ensi viikolla lienee linja-auto käytettävissä. Viiden kilometrin matkaan kuluu puolisen tuntia, joten aamu ruuhka on kuin Suvantosillalla tai hieman pahempi.

Keskiviikko iltapäivät ovat sekä paikallisilla opiskelijoilla, että myöskin meillä vapaata ja kävimme kiertelemässä kiinalaiskaupunginosassa. Markkinatunnelmaa riittää, en ole ennen tiennyt mitään piratismista, ennen kuin näin tämän. Ohjelmia ja pelejä on ison torin verran, jos jotain peliä ei löydy niin kauppiailla on polttavat cd-rom-asemat ja ei kun tehdas käyntiin. Kävelimme melkein puoli tuntia tuon alueen päästä päähän.

Viikon hyvä kysymys Suomesta oli thai-ruuasta. Thai-ruoka on pääosin riisiä ja siihen liittyvää höystetä, lihaa, kanaa, äyriäisiä, vihanneksia yms.. Mausteita käytetään huomattavan paljon ja ruuassa on todellakin mahdollista polttaa suunsa, chili ja valkosipuli ovat yleisimpiä ja voimakkaimpia mausteita. Rasvaa ruuanvalmistuksessa käytetään reilusti ja useat ruuat kypsennetäänkin rasvassa. Ruokailu itsessään tapahtuu lusikalla ja ruoka annostellaan lusikkaan vasemmassa kädessä olevalla haarukalla. Veistä ei käytetä, vaikkakin ainakin rasvassa käristetyt kananmunat ovat niin sitkeitä että mieli tekisi. Leipää suomalainen eniten kaipaa. Puikot eivät kuulu varsinaisesti thai-ruokailuun, tietenkin alueen kiinalaisväestö käyttää niitä ruokailuun. Kiinalaisia on enemmän kuin koti Suomessa, johtuisiko tämä sijainnista.

[Thaimaa faktaa] [Matkavalmistelut] Thaimaassa [Vko1] [Vko2] [Vko3] [Vko4] [Vko5-7] [Vko8-9] [Vko10-11] [Thai linkit] [Terveyskulma] [Ohjeet]

Spostia:  petrith@hotmail.com

This page was last updated on 26-07-1999.