Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

1. viikko

Tiikerin vuonna 2541 (paikallista-aikaa), olemme siis jonkin verran ajastamme edellä.

Saavumme Bangkokin lentokentälle lähes aikataulun mukaan ja Yao on myös vastassa kuten sovimme. Matkustamme Pattayalle, ja kuulemme, että suoritamme harjoittelumme siellä. Bangkokissa käymme tuskin kuin pari päivää. Tämä tieto kuitenkin kumoutuu seuraavana päivänä kun Eki soittaa ja kertoo harjoittelumme alkavan Bangkokissa valtionsairaalassa 25. lokakuuta. Kulttuuriin kuuluu, että asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella, ennemmin tai myöhemmin, järjesteltiinpä niitä tai ei.

Joku voisi luulla että koko matka on lomailua. Monesti itsekin erehdymme niin luulemaan. Vaan "täyttä työtä" tämä kulttuuriin sopeutuminen. No joo, ostoksia on tehty, ja tingitty kovasti jo sinänsä Suomeen verraten edullisista hinnoista. Ostoksista mainittakoon tietokonelaukku, joka maksoi huimaavat 3600 Bahtia eli noin 470 markkaa, mutta sainkin kaupanpäälle 7600 Bahtin matkalaukun. Eli siihen suuntaan. Tinkiminen alkaa käydä voimille ja siihen kyllästyy. Taksilla myöskin on ajettu, viidellä bahtilla pääsee lähes minne vain. Pattayalla on lähes ainoastaan songtao- takseja, siis pick up autoja, jossa on penkit ja katettulava. Mutta nämä ajavat aivan täysin asiansa ja ovat edullisia, kun ei turhia kysele.

Thai-hierontaa on testattu beachilla, tosin laatu ei ole samaa kuin muualla, mutta hyvää tämäkin tekee. Hieronnan kanssa saa olla tarkkana, silla suurin osa hieromalaitoksista on porttoloita. Valitettavasti suuri osa täällä oleilevista turisteista tuntuu olevan juuri näitä palveluja vailla. Toinen valitettava seikka on baareissa notkuvat thai-tytöt "hey sexy man" -huutoineen. Baari täällä on aivan eri asia kuin Suomessa, sillä nämä täyttävät kaikki kadun varret, eikä näissä ole seiniä ja ne ulottuvat hailuvasti kadun reunaan tai puoleen väliin ajokaistaa.

Lämpötilat ovat lähennelleet parhaimmillaan 40° C. Toisin marraskuun loppuun saakka kestävä sadekausi on pitänyt huolen, ei niinkään viilentämisestä, mutta kastelemisesta kuitenkin. Liian korkealla oleva aurinko muodostaakin suurimman terveysriskin yhdessä liian matalalla olevien oksien kanssa. Johtuisiko mataluus ihmisten koon pienuudesta vai kuinka.

Loppu viikosta uskaltauduimme jo sen verran pois aurinkovarjon alta, että molemmat saimme "vakavat" palovammat jalkoihimme ja vatsaamme. Vatsaankin vain ulkopuolelle, sillä thai-ruokailun olemme aloitelleet varovasti. Ravintoloiden eksoottisimpia nimiä ovat olleet McDonalds ja PizzaHut.

Ensi vaikutelma vaikuttaa muuten on kuin Venäjällä, mutta vastakohdat eri "sosiaaliluokissa" on vieläkin räikeämmät. Vammaisia ja nälkiintyneitä kerjää rahaa ja vieressä kohoaa ökyrikkaiden hotelli, jossa ei kustannuksista paljon säästellä ja hinnat ovat normaali suomalaisenkin mielestä erittäin korkeat. Toisaalta todettava on, että jokainen kynnelle kykenevä pyrkii elättämään itsensä, mitä erilaisimmalla elinkeinolla. Kerjäläiset ovat todellakin joltakin osalta puutteellisia, joten sosiaaliturva tuntuisi olevan huomaamaton tai jopa olematon.Thai-kultuurissa alimmaksi arvostetaan liikennepoliisia ja juopuneita, eikä juopuneita liiemmin ole näkynytkään, mutta liikennepoliiseja senkin edestä.

Viikon parhaimpia ideoita Suomesta oli että tekisin www-sivun thalvatthinnat.html. Kuulostaa toteuttamiskelpoiselta.

[Thaimaa faktaa] [Matkavalmistelut] Thaimaassa [Vko1] [Vko2] [Vko3] [Vko4] [Vko5-7] [Vko8-9] [Vko10-11] [Thai linkit] [Terveyskulma] [Ohjeet]

Spostia:  petrith@hotmail.com

This page was last updated on 26-07-1999.