Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

2. viikko

Maanantai aamuksi suunniteltu sairaalavierailu siirtyi tiistai iltapäivälle. Ja tilalle saamme toisenlaisen vierailun.

Vierailemme Nong–Nooch Tropical Gardenissa, eli Pattayan etelä puolella sijaitsevassa eläinpuistossa. Tämä ei sitten ollutkaan mikään kotieläinpuisto tai ainakin kotieläimet ovat täälläpäin hieman erilaisia. Tapasimme peuroja, (Esso)tiikerin, papukaijoja, jotka ei tosin oppineet puhumaan kovasta yrityksestä huolimatta tai siitä syystä. Tietenkään unohtamatta serkkupoikia, jotka olivat ripustaneet itsensä kattoon roikkumaan ja esittivät mallikkaita juh-huuu huutoja, siis apinoita oli riittävän monta erilaista rotua. Orangikin laitoksessa kuulemma oli, mutteivat sitä sateisesta kelistä johtuen saaneet houkuteltua pihalle. Parasta tässä tarhassa kuitenkin olivat ronsut eli norsut, niitä oli erikokoisia, pieniä ja suuria, ehkä saamme myös kuvia tänne sivuille jossain tuntemattomassa ajankohdassa. Norsulla ratsastaminen on kivaa, jouduimme tosin Ilkan kanssa tyytymään yhteiseen norsuun eikä kilpa-ajelu oikein onnistunut. Hauskaa se silti on, suosittelen lämpimästi kaikille eläinfanaatikoille.

Maanantaina löydämme jotain mihin ikinä emme uskoneet törmäävämme, paikallisesta ostarista keskeltä 35° C:n hellettä löytyy takkiliike, jossa takaseinä on täynnä talvitakkeja, aina untuvatakeista lähtien. Täältä siis todellakin löytyy kaikkea tarpeellista, ja tarpeetontakin ainakin tänne paikallisiin oloihin.

Railakkuus sitten loppuikin tähän. Maanantaista siirtynyt sairaalavierailu ei toteudu tiistainakaan, tai ainakaan mitään mistään eikä kenestäkään kuulu. Keskiviikon vielä olemme varpaillamme, valmiina lähtemään noin 9,5 minuutissa. Voisimme tietenkin soittaa ja kysyä, muttei kumpaakaan tämä oikein innosta, joten yritämme saada aikamme kulumaan, tavalla tai toisella. Mutta tekemisen puute ja mökkihöperyys alkaa molempia matkalaisia vaivata todenteolla. Olisiko tämä sitä, mai pen rai (hällä väliä), Thai-kulttuuria omimmillaan. Meidän ajattelu tapaamme tämä ei oikein tunnu sopivan, vaikkemme mekään mitään tiukkapipoja ole.

Torstaina alkaa tapahtua. Pääsemme Pattaya Memorial Hospitalin ylilääkärin puheille. Hän takasi meille tutustumiskäynnit Pattayalla olevaan sairaalaan sekä Bangkokissa olevalle kirurgiselle osastolle. Länsimainen voisi erehtyä luulemaan, ettei nämä vierailut olisi ollenkaan selviä, sillä ylilääkäri toisti toistamistaan, "no proplem to go there". Oletimme tämän kuuluvan kulttuuriin ja perjantaina jo olimme emergency takit päällä sairaalan ensiavussa. Lauantaina ja sunnuntaina olimme myös ihmettelemässä sairaalan ensiapuklinikan toimintaa. Tästä juttua enemmän "Terveyskulman" puolella.

Terveydestä puheenollen molemmat matkaajat ovat nyt sairastaneet ripulia, eri asteisena. Vaikka thai-ruuasta olemme onnistuneetkin pidättäytymään, niin olemme joutuneet laajentamaan kulinarismiamme Amerikkalaisperäisiin pikaruokaloihin nimeltä; A&W ja Burger King. Mc Donald´s on siis menettänyt monipoliasemansa.

[Thaimaa faktaa] [Matkavalmistelut] Thaimaassa [Vko1] [Vko2] [Vko3] [Vko4] [Vko5-7] [Vko8-9] [Vko10-11] [Thai linkit] [Terveyskulma] [Ohjeet]

Spostia:  petrith@hotmail.com

This page was last updated on 26-07-1999.