Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

8-9. viikot

 

Nämä viikot ovat aika pyöritystä, mikä lähemmä kotiin lähtöä päästään, sitä kiireempi tulee. Kutsuja "satelee" eri nähtävyyksille useilta ennestään tuntemiltamme tai tuntemattomilta henkilöiltä. Thaimaalaisen tavan mukaan olemme yrittäneet olla kohteliaita ja noudattaa kaikkia kutsuja, mutta raskaaksi menee nämä viimeiset viikot.

Sunnuntaina olimme Bangkokin suomalaisten kauneimmat joululaulut tilaisuudessa. Oli aivan uusi tunne laulaa "kun maas on hanki ja järvet jäässä…" 30 asteen helteessä ja trooppisten perhosten lennellessä ympäriinsä. Muuten tuli kyllä kotoinen olo ja alkaa vähitellen hahmottamaan, että joulukin on jo ovella. Tilaisuudessa oli kaikkiaa ehkä noin 50 Bangkokin suomalaista ja suosittelen pidempään Thaimaassa oleville "yhteistyötä" heidän kanssaan. Heille on mukavaa, kun saa puhua äidinkieltään ja meille on mukavaa, kun saamme uusia vihjeitä paikoista joissa kannattaa käydä. Me saimme kutsun saunomaan ja olin keskiviikkona ensimmäisen kerran pariin kuukauteen saunassa. Sauna tuo suomalaiselle kodikkaan olon, sauna on täälläkin aivan yhtä suomalainen kuin kotona. Uiminen saunan jälkeen tuntui tosi hyvältä, vaikka vesi ei ollutkaan yhtä kylmää kuin Suomessa joulukuussa.

Tässä Bangkokin suomalaisen klubin yhteystiedot:

P.O.Box 15, Yannawa P.O., Bangkok 10120

Tel. (66 2)6758107, Fax (66 2) 675 8119

e-mail: finclub@usa.net

Bangkokin suomalaisten kautta saimme järjestettyä vierailun paikalliseen orpolasten lastenkotiin. Jotkut suomalaiset tekevät vapaaehtoistyötä lastenkodissa ja me menemme vierailulle sinne tiistaina 8.päivä.

Toisena viikonloppuna olimme erään opettajan ystävän perheen mukana maaseudulla Ratchanaburissa, noin sata kilometriä Bangkokista länteen. Tämä ei ollut mikään joka turistin matka ja minunkin käsiä ihmeteltiin, koska ne olivat niin valkoiset. Ihmiset eivät olleet nähneet farangia pitkään aikaan, jos ollenkaan ja he ihmettelivät, että joku voi olla valkoinen. Jos meillä tavoitellaan rusketusta, niin täällä vaaleus on kaunista. Kaupoissa myydään valkaisevia ihovoiteita ja siihen malliin.

Tänä samaisena viikonloppuna olivat myös kuninkaan synttärit sekä Suomen itsenäisyyspäivä, jota ei kuitenkaan juhlisteta täällä ennen kuin 14.joulukuuta. Laki kieltää kansallisen juhlimisen noin lähellä kuninkaan syntymäpäivää. Tässä kuitenkin tulee hyvin esiin millaisia kuvankumartajia thaimaalaiset ovat, paitsi että he kumartavat Budhan kuville, niin kuningastakin tulee ylistää yli kaiken. Kuninkaan kuvia on joka paikassa ja Bangkokin pääkadulla, Thanon Ratchadamnoenilla, on länsimaiselle ennennäkemättömät juhlavalaistukset. Ja talouskriisikin vielä..

[Thaimaa faktaa] [Matkavalmistelut] Thaimaassa [Vko1] [Vko2] [Vko3] [Vko4] [Vko5-7] [Vko8-9] [Vko10-11] [Thai linkit] [Terveyskulma] [Ohjeet]

Spostia:  petrith@hotmail.com

This page was last updated on 26-07-1999.