Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Matkan suunnittelu ja matkaan lähtö

11. elokuuta

13. elokuuta

14. elokuuta

22. syyskuuta

28. syyskuuta

4. lokakuuta

Keväällä -98 innostuimme kaverini Ilkan kanssa ulkomailla opiskelusta ja työharjoittelusta Thaimaassa opettajamme Liisa Riikosen ehdotuksesta. Noin puolen tunnin kiivaan miettimisen jälkeen olimme kypsiä täyttämään hakemuksia, joten alunperin matkaan lähtö tuntui kovin kaukaiselta eikä edes kovin todelliselta. Hakemukset kuitenkin täytettiin asiallisesti toukokuussa ja jäimme odottamaan päätöksiä kesän ylitse. Kesä-heinäkuun vaihteessa puhelin soi ja opettajamme Tarja Ruokonen soitteli että reissu on käytännössä mahdollinen ja lähtöpäivä tulee olemaan lokakuun 12. päivän tietämillä, joka kuitenkin tarkentuu myöhemmin. Näin matka tuntui tulevan todemmaksi kuin koskaan ja orientoituminen eksoottisiin oloihin alkaa.

11. elokuuta

Saamme ensimmäiset rokotukset, tunnemme ensimmäiset todelliset matkakivut kun hepatiitti b rokote pistetään olkavarsiimme. Alueella tarvittavat rokotteet, joita me saimme olivat: Aivokalvontulehdus, hepatiitti B ja A, Japanin aivokuume, sekä malaria lääkitys tabletteina on varmuuden vuoksi mukana, jos matkailemme maaseudulla.

13. elokuuta

Tapaamme "matka emäntämme" Yao Aaltosen Suomessa. Kuulemme millainen maa Thaimaa on ja kuinka matkamme ja harjoitelumme tulee etenemään. Tulemme tekemään työharjoittelua sekä yliopistollisessa että yksityisessä sairaalassa Bangkokissa (eikä sairaalan nimi jäänyt tod. mieleen) ja ainakin yhdessä yksityisessä sairaalassa Pattayalla. Matkustamme lokakuun ensimmäisellä viikolla Bangkokiin, jolloin Thaimaassa on aluillaan sadekausi ja keskilämpötila voi jäädä jopa alle 30 °C. Bangkokissa on päivisin liikkeellä noin 25 milj. ihmistä ja katuja neljässä ja viidessä kerroksessa. Hinta taso on halpaa, kallein osa matkassamme tulee olemaan lennot. Thaimaalaiset ihmiset ovat ystävällisiä ja aina hymyileväisiä. Thaimaassa suurin osa ihmisistä on budhalaisia, muttei mitenkään tiukka tapaisia. Ihmiset ovat rehellisiä, koska pahat teot alentavat asemaasi seuraavassa elämässä. Jos jotain roistoja etsii, niin ne ovat kuulemamme mukaan venäläisiä turisteja, mitenkään heitä sortamatta.

14. elokuuta

Varaamme lentopaikkamme. Pienen hinta tiedustelu kierroksen jälkeen toteamme lentolipun maksavan n. 1800-4500 mk, lentoyhtiöstä ja luokasta riippuen. Opiskelijoina 1800 mk kuulostaa meistä kohtuulliselta. Pääsemme lentämään Malew-nimisellä unkarilaisella lentoyhtiöllä, lento kulkee Budapestin kautta. Kokonaisuudessaan lentoaika on n. 12 tuntia ja odotusaikoja nelisen tuntia päälle.

22. syyskuuta

Otamme yhteyttä Thaimaan pääkonsulivirastoon ja saamme kuulla, että saamme parissa päivässä viisumit, vaikka matkatoimisto oli jo uhkaillut että viisan saanti kestäisi jopa pari viikkoa. Hinta oli kokonaiset 160 mk. Meille riitti non-immigrant viisumi, joka on tarkoitettu alle kolme kuukautta kestäville matkoille ja sen saa melkoisen heppoisin perusteluin mm. turistit.

28. syyskuuta

Viimeinen viikko kotimaassa vähään aikaan ja tunnelma on kuin matkaa ei olisi valmisteltu aiemmin ollenkaan. Ainakin monta asiaa on jäänyt viimaiselle viikolle vaikka kuinka monta asiaa on järjestelty. Jokainen asia jonka saamme järjestykseen aiheuttaa ennen kuulumattoman tai paremminkin ennen tuntemattoman ahaa-elämyksen. Kaikkein suurin helpotus on kun saamme varattua lennot takaisin Suomeen Bangkokilaisesta opiskelija matkatoimistosta 20. Joulukuuta.

Yllätyksistä mainittakoon, että saimme tietää harjoittelupaikkamme olevan vielä haettavana, eli emme vielä tiedä kuinka opintoviikkomme kokoamme. Tähän olimmekin jo varautuneet ja oikeastaan odotimmekin joitain vastaavaa.

4. lokakuuta

Lentomme Helsinki-Vantaalta lähtee kello 18, molemmat olemme hyvissä ajoin enne kello 16 kentällä ja molempien jännityksen jopa huomaa. Lähdössä ollaan, muttei kumpikaan tiedä minne. Budapestissä olemme parin tunnin lennon jälkeen ja lentokenttä on autio, vain kaksi Thaimaan matkalaista odottaa koneen lähtö. Lento viivästyy teknisen vian vuoksi, mikä herättää meissä suunnattoman luottamuksen lentoyhtiötä kohtaan.

[Thaimaa faktaa] [Matkavalmistelut] Thaimaassa [Vko1] [Vko2] [Vko3] [Vko4] [Vko5-7] [Vko8-9] [Vko10-11] [Thai linkit] [Terveyskulma] [Ohjeet]

Spostia:  petrith@hotmail.com

This page was last updated on 26-07-1999.