Samos
De Griekse eilanden Samos INFO Samos hotels Samos stranden Samos dorpen Bezienswaardig Restaurants Samos reizen
Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas
Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas Samos island Greece, Mandilada Village Hotel Villas
Mandilada Village Hotel: villa's op het eiland Samos in Griekenland

Deze vakantiehuizen liggen bij Koumeika, vlakbij een mooi ongerept, rustig strand. Hier heb ik ook rondgekeken en het ziet er echt prachtig uit. Zowel de huisjes (van binnen en van buiten) als het terrein waar deze accommodatie op staat. Ik heb er wat foto's gemaakt en een paar filmpjes die je kunt bekijken op mijn website. Het zijn een aantal huisjes (10 geloof ik en in verschillende maten) rondom een groot zwembad, prachtig uitzicht over de zee en de kust (Votsalakia, de golf van Marathokampos). Het is een plek voor de rustzoekers. Beneden bij het hotel aan het einde van een pad ligt het prachtige strand waar het meestal heel stil is of helemaal leeg. Dit is eigenlijk ons favoriete strand op het eiland Samos.

Dit hotel bevindt zich in Koumeika. De recreatieve voorzieningen bij Mandilada Villas zijn onder andere een buitenzwembad en een kinderzwembad. dit hotel biedt tevens een bar/lounge en gratis parkeergelegenheid. Elke kamer is voorzien van een veranda, een kitchenette en airconditioning. Elke kamer is tevens voorzien van een slaapbank en een koelkast.

Je kunt Mandilada villas boeken bij • Eliza was here

Samos, Koumeika, Mandilada Village

Soms is de optelsom van geluk gauw gemaakt. Een droomlocatie, in een zee van ruimte leven en elke morgen in een heerlijk huisje wakker worden. Tel daarbij op de zon en de azuurblauwe zee in je zicht en dan kun je niet anders dan erg van geluk spreken bij Mandilada Village.

Location, location. Daar moet ik aan denken als ik voor het eerst voet zet in het paradijsje van de familie Spiridonos. Ik val stil. Want gelegen op de klif, omgeven door natuurschoon, boven een baaitje en een bijna privéstrandje liggen de twaalf terracottakleurige huisjes van de Mandilada villas. Het heeft wel iets weg van een Grieks dorpje, bedenk ik me. Rustig loop ik rond. Een zacht windje waait door mijn haar, een gezin geniet buiten op hun terras van een zelfgemaakte Griekse salade. In het hart van het dorpje ligt het zwembad rustig klaar te zijn voor een frisse duik. En dan sta ik stil: wat een waanzinnig uitzicht over de kristalheldere zee. Een panorama waar ik ’s ochtends, ’s middags als de zon hoogstaat en ’s avonds in het maanlicht nooit genoeg van ga krijgen, zo blijkt later. En die ruimte! Ik kan kilometers ver kijken. En dan betreed ik mijn eigen vrijstaande huisje. Via het terras kom ik in de woonkamer. Ik glimlach: het eilandgevoel is ook hier naar binnen geslopen. Genoeg ruimte, sfeer en precies het comfort dat ik nodig heb. Even blijf ik stilstaan bij de schilderijtjes die Griekse taferelen aan zee laten zien.

Op die eerste dag wist ik het meteen en nu voel ik het nog: Bij de Mandilada Village voel je hoe het is om even dolgelukkig weg te zijn van de wereld. Als een vogel zo vrij.


© Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional