De Griekse eilanden
 Rhodos HOME
 Rhodos Autoverhuur
 Rhodos Stranden
 Rhodos Restaurants
 Rhodos Geschiedenis
 Rhodos Reizen
 Rhodos Hotels
 Privé Villa's Rhodos
 Faliraki Hotels
 Rhodos Stad Hotels
 Lindos Hotels
 Ixia & Ialysos Hotels
 Hotels Elders
 Ancient Kamiros excavation
 Apolakkia
 Arhangelos churchfort
 Asklipieio churchfort
 Charaki beachfort
 Embonas
 Gennadi churchbeach
 Kamiros Skala beachexcavation
 Kritinia Castle fort
 Lindos excavationchurchbeachfort
 Mesanagros church
 Monolithos churchbeachfort
 Panagia Ipseni church
 Plimmiri excavationchurchbeach
 Prasonisi beach
 Rhodos Stadexcavationchurchbeachfort
 Siana church
 Skiadenis Monastery church
 St. Ioannis Monastery church
 Thari Monastery church
Book hotels in Rhodos    Sunweb    Tui    Car Hire Crete    Aegean Airlines
Rhodos, Rhodes
De stranden van het eiland Rhodos in Griekenland

Het eiland Rhodos is groot en er zijn veel mooie stranden, sommige in de toeristenplaatsen en populair, waar je watersporten kunt beoefenen en ligbedjes en parasols kunt huren en andere stranden die weer meer afgelegen zijn en stiller. Op deze pagina staan de beschrijvingen van een paar van de stranden op Rhodos, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer.

Tsampika beach Rhodos Tsampika beach Rhodos Tsampika beach Rhodos Tsampika beach Rhodos Tsampika beach Rhodos

rhodos stranden Rhodos stranden - Tsampika Beach & Kolimbia Beach.
Het strand van Tsampika wordt ook wel de goudkust genoemd. Het is een van de mooiste stranden van het eiland Rhodos, net even voor het dorp Archangelos op 26 kilometer afstand van de hoofdstad. Even ten noorden van Tsampika vind je Kolimbia beach, waar nog meer accommodaties en faciliteiten voor de toeristen zijn. Er is keuze uit diverse taverna's om een hapje te eten of wat te drinken en je kunt er watersporten beoefenen. Tevens zijn er zonnebedjes en parasols te huur. Naast het busstation is een minimarket. Tsampika is wel een van de drukkere stranden van Rhodos.

Voor alle hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's in en rondom Tsampika Beach - klik hier.

Prasonisi beach Rhodos Prasonisi beach Rhodos Prasonisi beach Rhodos Prasonisi beach Rhodos Prasonisi beach Rhodos

rhodos stranden Rhodos stranden - Prasonisi Beach.
Prasonisi is een prachtig en vrij rustig zandstrand in het zuidoosten van Rhodos dat geliefd is bij windsurfers en wordt gezien als een van de mooiste stranden van Rhodos. Bij het strand zijn taverna's en er zijn huizen te huur. Het strand is het beste te bereiken met een jeep of een goede auto en het ligt in een schitterende omgeving.

Voor alle hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's in en rondom Prasonisi Beach - klik hier.

Lardos beach Rhodos Lardos beach Rhodos Lardos beach Rhodos Lardos beach Rhodos Lardos beach Rhodos

rhodos stranden Rhodos stranden - Lardos Beach.
Lardos Beach is een vrij onbekend strand op 65 kilometer afstand van Rhodos stad, maar een van de betere stranden van Rhodos. Ook hier is het toerisme in opkomst en het is een beetje het terrein geworden van de iets grotere (soms all inclusive) luxe hotels. Er zijn in dit gebied ook een aantal privé villa's te huur. Je kunt er watersporten beoefenen en strandbenodigdheden als parasols en zonnebedjes huren. Er zijn volop faciliteiten. Naast Lardos beach (even te oosten ervan) vind je het strand van Pefki. Ook het historische Lindos is niet ver weg.

Voor alle hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's in en rondom Lardos Beach - klik hier.

Gennadi beach Rhodos Gennadi beach Rhodos Gennadi beach Rhodos Gennadi beach Rhodos Gennadi beach Rhodos

rhodos stranden Rhodos stranden - Gennadi Beach
Gennadi beach ligt in het zuidoosten van het eiland Rhodos en is vrij rustig vergeleken met andere stranden. De grote hotels hebben hier plaats gemaakt voor kleinere gebouwen en het is er nog redelijk onbedorven. In de omgeving staan veel mooie villa's te huur. Het strand is groot en bestaat voornamelijk uit zand en kleine kiezeltjes. Bij Gennadi beach vind je een aantal taverna's.

Voor alle hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's in en rondom Gennadi Beach - klik hier.

Pefki / Pefkos beach Rhodos Pefki / Pefkos beach Rhodos Pefki / Pefkos beach Rhodos Pefki / Pefkos beach Rhodos Pefki / Pefkos beach Rhodos

rhodos stranden Rhodos stranden - Pefkos Beach.
Pefkos betekent 'pijnboom' en het dorpje Pefkos (soms ook Pefki genoemd) is dan ook voorzien van diverse schaduwrijke plekjes. Het ligt in een mooie baai 5 kilometer onder Lindos en heeft een zandstrand. Pefkos is een levendig klein plaatsje met wat hotels, appartementen, restaurants, disco's en bars. Ook op het strand van Pefkos zijn parasols en ligbedjes te huur.

Voor alle hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's in en rondom Pefki Beach - klik hier.

rhodos stranden Rhodos stranden - Glyfada Beach.
Glyfada Beach is een vrij onbekend strand in het westen van het eiland Rhodos op 72 kilometer afstand van de hoofdstad Rhodos Stad. Er zijn veel bomen rondom het strand en het water is een beetje groenig. Glyfada beach bestaat voornamelijk uit vrij grote kiezels en er kan nogal eens wat zeewier aangespoeld zijn omdat de wind er dikwijls vrij hard blaast. Om er te komen volg je het bordje met Kritana Village en dan zie je na 6 meter de afslag. Het is 6 kilometer voor het dorp Siana. Er zijn twee kleine taverna's op het strand.

Afandou beach Rhodos Afandou beach Rhodos Afandou beach Rhodos Afandou beach Rhodos Afandou beach Rhodos

rhodos stranden Rhodos stranden - Afandou of Afantou Beach.
Afandou Beach ligt op ongeveer 22 kilometer afstand van Rhodos stad aan de oostelijke zijde van het eiland. Het is een mooi en lang-gerekt strand met zand en wat keitjes, dat geleidelijk aan afloopt in de zee. Het is er vrij rustig en er zijn een paar taverna's en hotels aan het strand. Afandou betekend 'onzichtbaar' en slaat op het dorp dat vanuit de zee onzichtbaar was ter beschermimg tegen piraten. Op het strand van Afandou kunnen ook watersporten beoefend worden. Er is wel wat leven in de vorm van barretjes en uitgaansgelegenheden, maar minder dan je bijvoorbeeld in Faliraki aantreft.

Voor alle hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's in en rondom Afandou Beach - klik hier.

Kalathos beach Rhodos Kalathos beach Rhodos Kalathos beach Rhodos Kalathos beach Rhodos Kalathos beach Rhodos

rhodos stranden Rhodos stranden - Kalathos Beach.
Kalathos Beach ligt op 50 km afstand van Rhodos stad en 65 kilometer van het vliegveld af, op ongeveer 7 kilometer afstand van Lindos aan de oostkant van het eiland Rhodos. Er zijn wat hotels en je kunt er appartmenten huren. In de omgeving van het Kalathos strand zijn volop restaurants, bars en winkeltjes. Ook kun je er watersporten beoefenen.

Voor alle hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's in en rondom Afandou Beach - klik hier.

Stegna beach Rhodos Stegna beach Rhodos Stegna beach Rhodos Stegna beach Rhodos Stegna beach Rhodos

rhodos stranden Rhodos stranden - Stegna Beach.
Stegna Beach ligt op 30 km afstand van Rhodos stad aan de oostkust van het eiland. Het is een van de kleinere stranden van Rhodos en ligt tussen de bergen verscholen aan het einde van een kronkelige weg. Er hoort een klein dorpje bij het strand van Stegna met wat restaurants en uitgaansgelegenheden. Het is een vrij rustig dorp. Vlakbij Stegna beach vind je het vrij grote dorp Archangelos en even ten noorden van Stegna beach ligt het mooie Tsampika beach.

Voor alle hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's in en rondom Stegna Beach - klik hier.

Ixia beach Rhodos Ixia beach Rhodos Ixia beach Rhodos Ixia beach Rhodos Ixia beach Rhodos

rhodos stranden Rhodos stranden - Ixia en Ialysos Beach.
Het strand van Ixia en het ernaast gelegen Ialysos strand zijn natuurlijk een paar van de bekendste stranden van Rhodos, net even buiten Rhodos stad, op een afstand van ongeveer 5 a 10 minuten rijden. Het is een lang strand met voornamelijk zand en bij de zee wat keitjes. Aan het strand liggen de grote 4 en 5 sterren luxe (meestal all inclusive) hotels van het eiland die er hun ligbedjes hebben uitgestald. Er wordt nogal eens afgegeven op deze stranden, maar ik vond het er zelf erg prettig vertoeven. Er zijn drukke stukjes maar ook veel stillere plekken op dit strand en het is er prettig om het water in te gaan. Aan het strand vind je een skala aan winkeltjes en restaurants.

Voor alle hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's in en rondom Ixia Beach - klik hier.

Faliraki beach Rhodos Faliraki beach Rhodos Faliraki beach Rhodos Faliraki beach Rhodos Faliraki beach Rhodos

rhodos stranden Rhodos stranden - Faliraki Beach.
Faliraki Beach is waarschijnlijk het populairste strand van het eiland Rhodos. Het is een 4 kilometers lang zandstrand op 14 kilometers afstand van Rhodos stad. In Faliraki is er een ruime keuze uit restaurants, bars, clubs en winkels. Ook is er een goed aanbod van hotels. In Faliraki kun je watersporten beoefenen en natuurlijk zijn er zonnebedjes en parasols te huur. In de omgeving van Faliraki is het prettig wandelen in de pijnbomenbossen of langs de kust richting de stranden van Kalithea of de rustigere kleine strandjes in de omgeving.

Voor alle hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's in en rondom Faliraki Beach - klik hier.

Kalithea beach Rhodos Kalithea beach Rhodos Kalithea beach Rhodos Kalithea beach Rhodos Kalithea beach Rhodos

rhodos stranden Rhodos stranden - Kalithea Beach.
Kalithea beach ligt even ten noorden van Faliraki en niet ver van Rhodos Stad vandaan. Het bestaat uit een strook met kleine inhammen waarin zich leuke kleine strandjes bevinden. Er zijn mooie rotsen te vinden en het water is er groen van kleur. Er zijn ligbedjes en parasols te huur op de verschillende strandjes en er zijn taverna's. Bijzonder zijn de badhuizen die er door de Italianen zijn neergezet.

Voor alle hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's in en rondom Kalithea Beach - klik hier.

Naturistenstranden op Rhodos

Het naturistenstrand van Faliraki. Dit strand ligt aan de zuidkant van het dorp Faliraki op drie kilometer van het centrum van het dorp. Dit strand is tevens het enige officiële naturistenstrand van het eiland. Je kunt er parasols en zonnebedjes huren en er zijn taverna's.

Het strand van Afandou even onder Faliraki. Ook hier tref je soms naturisten aan, voornamelijk buiten het drukke hoogseizoen.

Het strand van Tsampika aan de oostkant van het eiland. Aan de zuidkant van het strand is een plek waar de naturisten liggen. Het is een vrij groot en rustige strand op 2 kilometer afstand van de hoofdweg. Het grootste deel van het strand wordt bezet door mensen in badkleding.

Haraki Beach in het oosten (ongeveer op de helft van het eiland, onder Tsampika). Er is een militair kamp hier maar daar moet je aan voorbij lopen. Ga voorbij het oude schip en blijf doorlopen. Het is een lang strand en bestaat voornamelijk uit kiezeltjes. Er zijn geen faciliteiten dus je moet je eigen water en eten meenemen.

Kalathos Beach naast het strand van Haraki. Aan het einde van het strand van Kalathos vind je het gedeelte met de naturisten.

Strand bij Lindos. Sla op het Lindos Square de weg in bij het Mavrikos Restaurant. De weg loopt paralel aan het strand. Bij het bordje "Kleoboulus Tomb" ga je het voetpad op. Na ongeveer tien minuten lopen zie je het strandje beneden je liggen. Het strand is een kiezelstrandje dat door een rots min of meer in twee wordt gedeeld.

Op de rustigere stukken van het eiland Rhodos, vooramelijk in het zuidoosten en zuidwesten vind je nog meer afgelegen en stille stranden waar je zonder badkleding de zee in kunt gaan. Zoals altijd is de gelegenheid groter in het na- en voorseizoen.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional