De Griekse eilanden
 Rhodos HOME
 Rhodos Autoverhuur
 Rhodos Stranden
 Rhodos Restaurants
 Rhodos Geschiedenis
 Rhodos Reizen
 Rhodos Hotels
 Privé Villa's Rhodos
 Faliraki Hotels
 Rhodos Stad Hotels
 Lindos Hotels
 Ixia & Ialysos Hotels
 Hotels Elders
 Ancient Kamiros excavation
 Apolakkia
 Arhangelos churchfort
 Asklipieio churchfort
 Charaki beachfort
 Embonas
 Gennadi churchbeach
 Kamiros Skala beachexcavation
 Kritinia Castle fort
 Lindos excavationchurchbeachfort
 Mesanagros church
 Monolithos churchbeachfort
 Panagia Ipseni church
 Plimmiri excavationchurchbeach
 Prasonisi beach
 Rhodos Stadexcavationchurchbeachfort
 Siana church
 Skiadenis Monastery church
 St. Ioannis Monastery church
 Thari Monastery church
Book hotels in Rhodos    Sunweb    Tui    Car Hire Crete    Aegean Airlines
Rhodos, Rhodes
Het dorp en het strand van Gennadi op het eiland Rhodos
Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi
Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi

Gennadi is net als Lindos een oud dorp dat aan de zee ligt. Natuurlijk zijn er ook nieuwe gebouwen neergezet. Het aantal echt grote gebouwen is echter te verwaarlozen. Je ziet er vooral veel luxe villa's, waarvan sommige te huur zijn voor de toeristen. Er wonen ongeveer 600 mensen in Gennadi en je vindt er een bakker (met heerlijk brood en lekkere koekjes), twee supermarkten, een medisch centrum, een apotheek, een postkantoor, een motor-verhuur, een groenteboer, een geldautomaat en een aardig aantal taverna's en wat bars. Er is ook een olijfolie-museum in Gennadi en er zijn diverse bronnen in het dorp waar uit de kranen natuurlijk water komt dat je kunt drinken. Dit water komt uit een oude grot die in de buurt ligt in een gebied dat Pano Vrisi heet. Het water loopt via een waterval door de grot heen. Het dorp ligt in het zuidoosten van het eiland Rhodos, op ongeveer 20 kilometer afstand van Lindos en niet ver van het toeristenoord Kiotari, waar je eigenlijk vooral nieuwe, grote hotels vindt. De afstand tot Rhodos stad is zo'n 65 kilometer en je kunt Gennadi vanaf daar in ongeveer een uur bereiken.

Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi
Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi Rhodos Gennadi

In Gennadi zijn een paar interessante kerken te vinden. De Saint Ioannis Theologos kerk stamt uit de 19e eeuw (met zijn hoge witte klokkentoren) en de Byzantijnse Saint Anastasia the Roman kerk, die stamt uit de 12e eeuw. Deze laatste kerk is gebouwd op funderingen die stammen uit de 6e eeuw na Christus en hij is versierd met fresco's die zijn aangebracht in de 13e en de 17e eeuw. Deze laatste kerk hebben wij helaas gemist, maar de schilderingen die er in zijn aangebracht zijn echt prachtig. De kerk staat bij de begraafplaats van het dorp. Je kunt foto's bekijken van het prachtige interieur op deze pagina.

Rhodos Gennadi beach Rhodos Gennadi beach Rhodos Gennadi beach Rhodos Gennadi beach Rhodos Gennadi beach
Rhodos Gennadi beach Rhodos Gennadi beach Rhodos Gennadi beach Rhodos Gennadi beach Rhodos Gennadi beach

Het eigenlijke dorp van Gennadi wordt gescheiden van het strand door de snelweg. Vanaf de snelweg is het een paar minuten lopen naar het strand (200 meter), dus er zijn geen voorbij razende auto's. Op een gedeelte van het strand zijn parasols en ligbedden te huur, maar het grootste gedeelte ervan is onbedorven en het is schoon. Het is ook een kilometers lang en breed strand, met zand en kiezels, en je kunt er altijd wel een plek vinden om rustig van de zon te genieten. Er zijn drie taverna's aan het strand waar je iets kunt eten (Antonis, Klimis en Sposa). Twee daarvan hebben wij geprobeerd en die zijn goed bevallen. Sposa maakte op ons meer de indruk van een soort lounge café en er liepen allemaal kleine kinderen rond die veel kabaal maakten, dus we zijn er wel even gaan kijken, maar zijn direct weer weggegaan.

Voor alle accommodaties in het dorp Gennadi - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2016
Valid HTML 4.01 Transitional