De Griekse eilanden
 Rhodos HOME
 Rhodos Autoverhuur
 Rhodos Stranden
 Rhodos Restaurants
 Rhodos Geschiedenis
 Rhodos Reizen
 Rhodos Hotels
 Privť Villa's Rhodos
 Faliraki Hotels
 Rhodos Stad Hotels
 Lindos Hotels
 Ixia & Ialysos Hotels
 Hotels Elders
 Ancient Kamiros excavation
 Apolakkia
 Arhangelos churchfort
 Asklipieio churchfort
 Charaki beachfort
 Embonas
 Gennadi churchbeach
 Kamiros Skala beachexcavation
 Kritinia Castle fort
 Lindos excavationchurchbeachfort
 Mesanagros church
 Monolithos churchbeachfort
 Panagia Ipseni church
 Plimmiri excavationchurchbeach
 Prasonisi beach
 Rhodos Stadexcavationchurchbeachfort
 Siana church
 Skiadenis Monastery church
 St. Ioannis Monastery church
 Thari Monastery church
Book hotels in Crete    Sunweb    Tui    Car Hire Crete    Aegean Airlines
Rhodos, Rhodes
De antieke stad Kamiros, Ancient Kamiros op het eiland Rhodos in Griekenland
Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros
Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros

De antieke stad Kamiros ligt in het noordwesten van het eiland Rhodos. De afstand tot Rhodos Stad is ongeveer 35 kilometer. De antieke stad Kamiros is goed bewaard gebleven en hij is op drie niveaus gebouwd met op de top van de heuvel de Acropolis, een grote wateropslag en een tempel die aan Athena was gewijdt. In het middelste gedeelte stonden de huizen waar de mensen woonden. Deze stammen uit de Hellenistische en Romeinse tijd. Beneden waren de Agora (verzamelplaats / groot plein), een heiligdom en een waterbron. De stad was voorzien van een rioleringssysteem. Op dit niveau is ook nog een tweede tempel opgegraven die stamt uit de Dorische tijd (3e eeuw voor Christus).

De eerste opgravingen van de stad Kamiros vonden plaats tussen 1852 en 1864 door Franse en Italiaanse archeologen. Hierbij werd het gebied bij de Acropolis blootgelegd. Vanaf 1928 tot aan het einde van de Tweede Wereldoorlog vonden systematische opgravingen en herstelwerkzaamheden plaats door Italiaanse archeologen.

Ancient Kamiros is gebouwd door de DoriŽrs, maar de plek was al eerder bewoond door de Mycenen. Niet ver van Kamiros is namelijk een Myceense begraafplaats gevonden. In de 8ste eeuw voor Christus werd begonnen met de bouw van de eerste tempel. Twee aardbevingen (in 226 en 142 voor Christus) verwoestten grote delen van de stad. In de loop van de tijd werd Kamiros verlaten en trokken de inwoners richting Rhodos Stad, dat in het jaar 408 voor Christus werd gevestigd. Kamiros bleef tot ongeveer 550 na Christus nog bewoond.

Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros
Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros Rhodos Ancient Kamiros

Van de belangrijke steden op het eiland (Lindos, Ialyssos en Kamiros) was Kamiros de kleinste. De stad had meer een agrarisch karakter, en er werden wijn, olijfolie, vijgen en andere landbouwprodukten geproduceerd. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lindos dat weer meer een havenstad was. De vele voorwerpen die in de stad zijn opgegraven zijn verdwenen naar Musea in Engeland (British Museum), Frankrijk (het Louvre) en ItaliŽ. De Grieken hopen dat deze voorwerpen ooit weer terugkomen naar hun eigen land. Slechts een klein aantal voorwerpen die in Kamiros zijn opgegraven zijn te zien in het Archeologisch Museum van Rhodos Stad.

In de antieke tijd werd de stad ook al beroofd van zijn kunstwerken toen de Romein Cassius de stad innam nadat Kamiros partij had gekozen voor Marcus Antonius in de machtstrijd tussen hem en Augustus. Zo'n 3000 kunstwerken werden in beslag genomen. Sommige daarvan zijn nu te vinden in het Vaticaan.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2016
Valid HTML 4.01 Transitional