Halkidiki, Chalkidiki
De Griekse Eilanden Halkidiki Athos Sithonia Kassandra
Halkidiki Halkidiki Halkidiki Halkidiki Halkidiki
Halkidiki Halkidiki Halkidiki Halkidiki Halkidiki
Autoverhuur in Thessaloniki - Huur een auto in Thessaloniki

autoverhuur Thessaloniki Een auto huren in Thessaloniki doe je gemakkelijk bij Cheapcars.nl. Zij vergelijken alle aanbieders, zoals Hertz, Europcar, Budgetcar, Avis en Auto Union en geven een lijst van auto's en prijzen waar je uit kunt kiezen.

Je kunt eventueel binnen 7 dagen na je boeking kosteloos annuleren en je kunt je boeking kosteloos wijzigen. Auto's worden gebracht (en moeten worden terug gebracht) met een volle tank. Onbeperkt aantal kilometers.

Vliegtickets en reizen naar Halkidiki in Griekenland
Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.                    

vliegtuig Degenen die per vliegtuig naar de Halkidiki willen reizen kunnen vliegen op Thessaloniki. Sunweb verkoopt zowel losse vliegtickets als complete vakanties naar Chalkidiki.

- Hotels boeken in Halkidiki - Sunweb Vliegtickets en reizen naar Chalkidiki

HET CHALKIDIKI OF HALKIDIKI SCHIEREILAND IN GRIEKENLAND
English plattegrond van Chalkidiki of Halkidiki

Halkidiki of Chalkidiki is een schiereiland in het noordoosten van Griekenland. Het is op drie punten met het vasteland van Griekenland verbonden. Het schiereiland strekt zich uit ten zuiden van de grote stad Thessaloniki. Drie "vingers" strekken zich in het zuiden uit verder de zee in. Het zijn Kassandra in het westen, Sithonia in het midden en Athos in het oosten. Athos is het schiereiland van de monikken en is slechts beperkt toegankelijk (en verboden voor vrouwen). Haldikidi is bergachtig en groen en er zijn veel lange zandstranden.

Het schiereiland Athos is vernoemd naar de gelijknamige heilige berg die in het zuiden is gelegen. Het schiereiland heeft een bijzondere status (ook qua belastingen) en is autonoom binnen Griekenland. De hoofdstad van Athos is ontstaan in de 9e eeuw en heet Karyes. Op het schiereiland staan 20 kloosters, waarvan de eerste zo'n duizend jaar geleden en de laatste in de zestiende eeuw is ontstaan. Vroeger waren deze kloosters alleen per schip of over smalle paden te bereiken.

Het Sithonia schiereiland ligt ten westen van Athos. Het landschap is hier zeer ruig en bergachtig met kleine vissersdorpjes en veel, soms verlaten, zandstranden. Het Sithonia schiereiland is een geliefde vakantiebestemming voor zowel de Grieken als de buitenlandse toeristen. De hoofdstad van het schiereiland is Nikiti. Er zijn een aantal interessante sites op Sithonia, zoals de oude stad Torini die dateert uit de 8ste eeuw voor Christus.

Kassandra of Kassandria is het meest westelijke van de 3 "vingers" in Chaldikidi. Het schiereiland was enige tijd gescheiden van de rest van Chaldikidi door een kanaal bij Nea Potidaia. Tegenwoordig zijn er een tweetal bruggen over dit kanaal. Ook Kassandra is goed ingericht voor toeristen, met veel natuurschoon, vissersdorpen en mooie stranden. In een grot in Petralona op het schiereiland Kassandra is een skelet opgegraven dat tot de oudste mensachtigen behoort (een miljoen jaar oud, uit een van de ijstijden).

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Halkidiki - klik hier.

plattegrond van Halkidiki of Chaldikidi In het noordwesten van het Halkidiki gebied, boven de drie "vingers" liggen nog een aantal andere badplaatsen die geliefd zijn bij toeristen. Op de verbinding tussen Halkidiki en het Kassandra schiereiland ligt het dorp Nea Poteidaia, Nea Potidaia of Nea Potidea. Het dorp is gesticht in 1922 en het is een belangrijke haven. Nea Poteidaia heeft ongeveer 900 inwoners.

Het kanaal dat hier loopt verbindt de baai van Toroneos met de Golf van Thermaikos. Het werd gegraven in opdracht van Xerxes tijdens de Perzische invasie, om zo sneller bij Athene te kunnen komen met zijn vloot. Een tijd lang had de stad de naam Kassandria nadat koning Kassandra het die naam had gegeven. Koning Kassandra herbouwde de stad in 316 voor Christus nadat hij 40 jaar lang verlaten was geweest.

Vanwege de ligging was Nea Potidaia altijd een strategisch belangrijke plek en het gebied is al heel lang bewoond geweest. In de 7e eeuw voor Christus werd op de plek van het huidige Nea Potidaia ("Nieuw Potidaia") een stad gesticht door kolonisten uit Korinthe. Archeologen ontdekten er ook de botten van een meisje waarvan men aanneemt dat zij bijna 700,000 jaar geleden is overleden. Het zijn de oudst bekende skeletresten die ooit in Griekenland zijn gevonden.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Nea Poteidaia in Halkidiki - klik hier.

Net als het vlakbij gelegen Nea Potidaia werd ook Nea Moudania gebouwd na 1922 toen vluchtelingen uit Anatolië zich hier vestigden. Zij kwamen uit de stad Mudanya in Turkije en wilden de stad de naam van hun oude stad geven. Nea Moudania betekent Nieuw Moudania. De stad wordt als het belangrijkste economische centrum van Chalkidiki beschouwd. Met 10,000 inwoners is Nea Moudania de op 1 na grootste stad in het Halkidiki gebied. De haven van Nea Moudania is een van de belangrijkste vissershavens van Griekenland. De afstand tussen Nea Moudania en Thessaloniki is iets meer dan 50 kilometer. Er is een regelmatige busverbinding tussen de twee steden (ongeveer 1 bus per uur overdag).

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Nea Moudania in Halkidiki - klik hier.

Paralia Dionysiou of Paralia Dionisiou ("Het strand van Dionysiou") is een badplaats aan de westkust van Chakidiki op drie kilometer ten noorden van de grote plaats Nea Moudania. De afstand tot Thessaloniki is ongeveer 55 kilometer. Paralia Dionysiou trekt een hoop toeristen, voornamelijk de Grieken zelf, maar ook veel Duitsers en toeristen uit de omliggende landen. Ook hebben veel Grieken (vooral inwoners van Thessaloniki) hier een vakantiehuis laten bouwen. Het dorp strekt zich uit langs het drie kilometer lange en brede zandstrand en je vind er veel winkels, restaurants en accommodaties. Het strand heeft wit zand en is voorzien van parasols en ligbedjes. De zee loopt er geleidelijk af, waardoor het ook populair is bij families met kleine kinderen.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Paralia Dionysiou in Halkidiki - klik hier.

Het dorp Flogita (soms Nea Flogita - Nieuw Fogita - genoemd) ligt aan de kust in het westen van het Halkidiki gebied op ongeveer 6 kilometer ten noorden van de stad Nea Moudania. De stad ontstond in 1923 toen vluchtelingen uit Kappadokia uit Turkije zich hier vestigden.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Flogita in Halkidiki - klik hier.

Nea Kallikratia of Nea Kallikrateia is een vrij grote kustplaats met ongeveer 5,500 inwonders. Eigenlijk bestaat het uit drie dorpen die zijn samengevoegd: Nea Kallikratia, Agios Pavlos en Nea Iraklia. De stad ligt in het noordwesten van het Halkidiki gebied op ongeveer 50 kilometer afstand van Thessaloniki en 45 kilometer ten westen van Polygiros. Net als veel andere dorpen in het gebied is Nea Kallikratia onstaan toen vluchtelingen zich hier in 1922 vestigden. Zij kwamen uit de stad Kallikrateia in Thracië (een streek aan de grens ten westen van Turkije, dat historisch grensde aan Bulgarije, Turkije en Griekenland). Nea Kallikratia lag in het Turkse gebied dat op het Europese continent ligt. Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Nea Kallikratia in Halkidiki - klik hier.

Gerakini is een badplaats die ligt in Halkidiki in de kuststrook tussen het Sithonia schiereiland en het Kassandra schiereiland. Het is geen heel groot dorp, maar in de zomermaanden trekt de streek duizenden toeristen aan. De afstand van Gerakini tot Thessaloniki is ongeveer 85 kilometer. 13 Kilometer noordelijk van het dorp ligt de hoofdstad van de streek, Poligiros.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Gerakini in Halkidiki - klik hier.

Psakoudia is eigenlijk de haven van het erboven gelegen stadje Ormylia. Het dorp met zijn vier kilometer lange zandstrand ligt aan de kust van het Halkidiki gebied, tussen het Kassandra schiereiland en het Sithonia schiereiland. De afstand tot Thessaloniki is ongeveer 80 kilometer. Het dorp Psakoudia zelf is niet erg groot, maar omdat het grote strand veel bezoekers trekt zijn er wel aardig wat accommodaties en faciliteiten voor toeristen. Langs het strand vind je winkeltjes, bars en vistaverna's, en er is ook een camping.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Psakoudia in Halkidiki - klik hier.

Metamorfosi is een klein dorp in het Halkidiki gebied, dat even ten westen van de toegang tot het Sithonia schiereiland. De afstand tot Thessaloniki is zo'n 95 kilometer en de stad Poligiros ligt op iets meer dan 30 kilometer ten noordwesten van Metamorfosi. Oorspronkelijk was het gebied eigendom van de Grieks Orthodoxe kerk, maar het werd in 1925 aan vluchtelingen uit Turkije geschonken zodat die zich hier konden vestigen. Tegenwoordig leven de meeste inwoners van de visvangst of van de toeristenindustrie.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Metamorfosi in Halkidiki - klik hier.

plattegrond van Halkidiki Het dorp Pyrgadikia is een klein vissersdorp met iets meer dan 300 inwoners, dat ligt aan de kust tussen het Sithonia schiereiland en het Athos schiereiland, in het gebied van Halkidiki. De afstand tot Thessaloniki is ongeveer 110 kilometer. Het dorp is vrij onbekend en wordt door maar weinig toeristen bezocht. Er zijn wel een aantal accommodaties in Pyrgadikia, maar het aanbod is beperkt. Pyrgadikia ligt op een heuvel op een schiereiland en is als een amfitheater gebouwd. Het kijkt uit op het Athos schiereiland. In Pyrgadikia zelf is een dorpsstrand en even buiten het dorp vind je aan beide zijden van nog meer stranden. Het bekendste daarvan is waarschijnlijk Kambos beach, een zandstrand dat 1 kilometer lang en 20 tot 30 meter breed is.

Het gebied van Pyrgadikia is al heel lang bewoond, al van voor de 6e eeuw voor Christus. Volgens de historicus Herodotus gaf het dorp militaire steun aan de Perzen tijdens de Perzische oorlogen. De stad Stageira dat even ten noorden van Pyrgadika ligt, staat ook bekend als de geboorteplaats van Aristoteles. Hier vind je ook archeologische restanten.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Pyrgadikia in Halkidiki - klik hier.

Het dorp Olympiada ligt in het noordoosten van het Halkidiki gebied. Vanwege de mooie stranden in de omgeving is het dorp een geliefde bestemming voor de toeristen. Er wonen ongeveer 700 inwoners en de afstand tot Thessaloniki is zo'n 90 kilometer. Het dorp kijkt uit op het kleine eiland Kafkanas, dat op 2,5 kilometer ten noordwesten van Olympiada uit de kust ligt en dat in de antieke tijd Kapros werd genoemd. Naast het dorp liggen de overblijfselen van de antieke stad Stagira.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Olympiada in Halkidiki - klik hier.

Villa Hanioti - Villa's met privé zwembad in Chanioti, Chalkidiki, Griekenland
Villa Hanioti, Halkidiki Villa Hanioti, Halkidiki Villa Hanioti, Halkidiki Villa Hanioti, Halkidiki Villa Hanioti, Halkidiki

Het Villa Hanioti ligt op 900 meter van het strand van Chanioti en biedt ruime accommodatie met een eigen zwembad. Het wordt omgeven door goed onderhouden tuinen en het dorpscentrum van Chanioti ligt op 500 meter afstand. De villa's hebben 2 verdiepingen en bieden balkons met uitzicht op de zee en de groene omgeving. Ze zijn voorzien van aparte slaapkamers, 2 badkamers, een volledig uitgeruste keuken, een woonkamer en een eetruimte. Tot de faciliteiten behoren een flatscreen-tv met satellietkanalen, een wasmachine, gratis toiletartikelen en een haardroger. Bovendien kunnen er rondleidingen worden georganiseerd in de berg Athos, de Meteora en Edessa. Verder beschikt het Villa Hanioti over gratis WiFi in de hele accommodatie en gratis privéparkeergelegenheid.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Villa Hanioti in Chanioti, Chalkidiki - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional