Halkidiki, Chalkidiki
De Griekse Eilanden Halkidiki Athos Sithonia Kassandra
Psakoudia, Halkidiki Psakoudia, Halkidiki Psakoudia, Halkidiki Psakoudia, Halkidiki Psakoudia, Halkidiki
Psakoudia, Halkidiki Psakoudia, Halkidiki Psakoudia, Halkidiki Psakoudia, Halkidiki Psakoudia, Halkidiki
HET STRAND EN HET DORP PSAKOUDIA IN HALKIDIKI IN GRIEKENLAND
Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.                    

English plattegrond van Halkidiki

Psakoudia is eigenlijk de haven van het erboven gelegen stadje Ormylia. Het dorp met zijn vier kilometer lange zandstrand ligt aan de kust van het Halkidiki gebied, tussen het Kassandra schiereiland en het Sithonia schiereiland. De afstand tot Thessaloniki is ongeveer 80 kilometer. Het dorp Psakoudia zelf is niet erg groot, maar omdat het grote strand veel bezoekers trekt zijn er wel aardig wat accommodaties en faciliteiten voor toeristen. Langs het strand vind je winkeltjes, bars en vistaverna's, en er is ook een camping.

Psakoudia ligt in een mooi stuk natuur en wordt omgeven door pijnbomen en olijfboomgaarden. Het dorp wordt ook bezocht door mensen die het erachter gelegen berggebied willen bekijken. Het strand van Psakoudia heeft de Blauwe Vlag gekregen omdat het er schoon is en veilig om te zwemmen. Er zijn mogelijkheden om te duiken en om andere watersporten te beoefenen.

Ooit was Psakoudia de plek van de haven van de oudste stad van Halkidiki, Sermyli (het huidige Ormylia). Uit opgravingen blijkt dat Psakoudia al tussen 4000 en 2000 voor Christus bewoond was. Volgens de historicus Herodotus was Sermyli in de 13e en 14e eeuw voor Christus een grote en belangrijke stad. Volgens hem leverde de stad ook militaire hulp aan de Perzen tijdens de Perzische oorlogen. Uit munten van na 400 voor Christus blijkt dat de stad autonoom was. In 348 voor Christus werd Sermyli door de vader van alexander de Grote, Phillip II van MacedoniŽ, vernietigd en verlieten de overlevenden daarna de stad.

Ten noordwesten van het dorp Psakoudia ligt op twee heuvels de antieke site van Olynthus die stamt uit de 7e eeuw voor Christus. Volgens de mythologie was Olynthus de zoon van de koning Strymonas van ThraciŽ, en werd hij gedood tijdens een leeuwenjacht. Olynthos zou vervolgens zijn gebouwd ter ere van hem door zijn broer Vraggas. Een andere mythe is dat Olynthos de zoon van Hercules was.

Wat er ook van waar moge zijn, de stad Olynthos werd oorspronkelijk gesticht door mensen die verbannen werden uit MacedoniŽ en zich in Halkidiki vestigden. Er is weinig bekend over Olynthos in de periode voor de Perzische oorlogen. In 480 voor Christus leverde de stad troepen en schepen aan de Perzische koning Xerxes, maar toen het Perzische leger zich in 479 voor Christus terugtrok, vermoedde de Perzische legeraanvoerder verraad, belegerde en veroverde hij de stad en liet hij de inwoners afslachten. Olynthos werd vervolgens aan de stad Torone gegeven.

Met het oog op de agressie vanuit Athene werd in 432 door koning Perdiccas II van MacedoniŽ opdracht gegeven om een aantal steden in Halkidiki samen te voegen in Olynthos en er ťťn grote, beter verdedigbare hoofdstad van Halkidiki van te maken. Zo werd Olynthos een van de belangrijkste militaire machten in Griekenland. In de loop van de jaren werd de stad steeds machtiger en eigende zich aldoor meer gebied toe. Dit leidde in 382 voor Christus tot een oorlog met Sparta, die drie jaar duurde.

In 357 voor Christus toen veel Griekse staten met in oorlog waren met Athene koos Olynthos de zijde van koning Phillip II van MacedoniŽ (de vader van Alexander de Grote). Phillip II veroverde alle steden in het gebied en Olythos werd steeds angstiger voor de groei van zijn macht. Zij vroegen Athene om hulp, waarop Phillip II in 348 voor Christus de stad belegerde. Hij doode zijn twee halfbroers en tevens troonpretendenten Arrhidaeus en Menelaus die in Olynthos woonden en verwoestte de stad compleet. Olynthos herstelde hier nooit meer van en werd min of meer vergeten. De plotselinge vernieling van de stad heeft er echter voor gezorgd dat er voorwerpen uit die tijd op de site bewaard zijn gebleven. Deze zijn nu tentoongesteld in het Archeologisch Museum van Olynthos. De site zelf ligt even ten noordoosten van het huidige dorp Olynthos en is alleen met eigen transport te bereiken, omdat er geen bussen naartoe gaan.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Psakoudia - klik hier.

Pavloudis Apartments in Psakoudia, Chalkidiki, Griekenland - hele goede beoordelingen
Pavloudis Apartments in Psakoudia, Halkidiki Pavloudis Apartments in Psakoudia, Halkidiki Pavloudis Apartments in Psakoudia, Halkidiki Pavloudis Apartments in Psakoudia, Halkidiki Pavloudis Apartments in Psakoudia, Halkidiki

Pavloudis Apartments ligt in de omgeving van Psakoudia, op minder dan 250 meter van de zee. De accommodaties hebben eigen kookgelegenheid, gratis WiFi en een balkon met uitzicht op de goed onderhouden tuin. U kunt gebruikmaken van een fitnessruimte en er is privťparkeergelegenheid. De studio's en appartementen van het Pavloudis zijn voorzien van airconditioning, een kitchenette met een kleine koelkast en een koffiezetapparaat en een televisie. Elke accommodatie heeft ook een eigen badkamer met een douche en een haardroger.

De stad Thessaloniki ligt op 80 km afstand en de internationale luchthaven Makedonia ligt op een afstand van 70 km. Op slechts korte loopafstand vindt u supermarkten, winkels en restaurants.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Pavloudis Apartments in Psakoudia - klik hier.

Giannis Maria Apartments in Psakoudia, Chalkidiki, Griekenland - hele goede beoordelingen
Giannis Maria Apartments, Psakoudia, Halkidiki Giannis Maria Apartments, Psakoudia, Halkidiki Giannis Maria Apartments, Psakoudia, Halkidiki Giannis Maria Apartments, Psakoudia, Halkidiki Giannis Maria Apartments, Psakoudia, Halkidiki

Het Giannis Maria Apartments heeft een rustige ligging op 20 meter van het strand van Psakoudia. Het biedt accommodatie met eigen kookgelegenheid, gratis WiFi, en een balkon met uitzicht op de EgeÔsche Zee. Op 200 meter van het complex vindt u bars en restaurants. Alle accommodatietypes van Giannis Maria zijn voorzien van een tv en airconditioning. Ze beschikken over een kitchenette met een koelkast en kookfaciliteiten. De eigen badkamer is uitgerust met een douche.

De accommodatie is gevestigd op 7 km van het levendige centrum van Ormylia en 70 km van de internationale luchthaven van Thessaloniki. Het is 21 km naar Nea Moudania. Het dorp Nikiti en zijn zandstrand vindt u 17 km verderop.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Giannis Maria Apartments in Psakoudia - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional