Halkidiki, Chalkidiki
De Griekse Eilanden Halkidiki Athos Sithonia Kassandra
Pyrgadikia, Halkidiki Pyrgadikia, Halkidiki Pyrgadikia, Halkidiki Pyrgadikia, Halkidiki Pyrgadikia, Halkidiki
Pyrgadikia, Halkidiki Pyrgadikia, Halkidiki Pyrgadikia, Halkidiki Pyrgadikia, Halkidiki Pyrgadikia, Halkidiki
HET STRAND EN HET DORP PYRGADIKIA IN HALKIDIKI IN GRIEKENLAND
Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.                    

English plattegrond van Halkidiki

Het dorp Pyrgadikia is een klein vissersdorp met iets meer dan 300 inwoners, dat ligt aan de kust tussen het Sithonia schiereiland en het Athos schiereiland, in het gebied van Halkidiki. De afstand tot Thessaloniki is ongeveer 110 kilometer. Het dorp is vrij onbekend en wordt door maar weinig toeristen bezocht. Er zijn wel een aantal accommodaties in Pyrgadikia, maar het aanbod is beperkt. Pyrgadikia ligt op een heuvel op een schiereiland en is als een amfitheater gebouwd. Het kijkt uit op het Athos schiereiland. In Pyrgadikia zelf is een dorpsstrand en even buiten het dorp vind je aan beide zijden van nog meer stranden. Het bekendste daarvan is waarschijnlijk Kambos beach, een zandstrand dat 1 kilometer lang en 20 tot 30 meter breed is.

Het gebied van Pyrgadikia is al heel lang bewoond, al van voor de 6e eeuw voor Christus. Volgens de historicus Herodotus gaf het dorp militaire steun aan de Perzen tijdens de Perzische oorlogen. De stad Stageira dat even ten noorden van Pyrgadika ligt, staat ook bekend als de geboorteplaats van Aristoteles. Hier vind je ook archeologische restanten.

Het gebied van Pyrgadikia behoorde lange tijd toe aan het Docheiariou klooster dat op Athos ligt, en dat er zijn olijfboomgaarden had. In 1922 werd het gebied door het klooster geschonken aan Griekse vluchtelingen die uit Klein Azië kwamen. Deze vestigden zich in Pyrgadikia en stichtten er het huidige moderne dorp. Interessant zijn de restanten van de Byzantijnse muren die het Pyrgadikia schiereiland scheiden van de rest van het vasteland van Halkidiki. Het was in deze Byzantijnse periode dat het dorp Pyrgadikia zijn huidige naam kreeg.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Pyrgadikia in Halkidiki - klik hier.

Art Hotel Panorama in Pyrgadikia, Chalkidiki, Griekenland
Art Hotel Panorama in Pyrgadikia, Halkidiki Art Hotel Panorama in Pyrgadikia, Halkidiki Art Hotel Panorama in Pyrgadikia, Halkidiki Art Hotel Panorama in Pyrgadikia, Halkidiki Art Hotel Panorama in Pyrgadikia, Halkidiki

Art Hotel Panorama is gebouwd op een heuvel en ligt op 1 km van het zandstrand van Kampos. Het beschikt over een snackbar, kamers met gratis WiFi en een balkon met uitzicht op de Egeïsche Zee. Alle kamers van het Art Hotel Panorama hebben een eigen badkamer met douche. Sommige accommodaties zijn voorzien van een koelkast en airconditioning.

Er zijn lichte maaltijden en drankjes verkrijgbaar bij de snackbar en kunnen worden genoten op het terras met panoramisch uitzicht op de Golf van Athos. De eigenaren houden tentoonstellingen en er is ook een bibliotheek. Het is 500 meter naar het centrum van Pyrgadikia met zijn café's en winkels en 24 km naar het dorp Nikiti.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Art Hotel Panorama in Pyrgadikia - klik hier.

Gialaki in Pyrgadikia, Chalkidiki, Griekenland - heel goede beoordelingen
Gialaki in Pyrgadikia, Halkidiki Gialaki in Pyrgadikia, Halkidiki Gialaki in Pyrgadikia, Halkidiki Gialaki in Pyrgadikia, Halkidiki Gialaki in Pyrgadikia, Halkidiki

Het Gialaki ligt direct aan een afgelegen strand, te midden van een weelderige tuin op slechts 350 meter van het centrum van Pyrgadikia Village in Sithonia. Het biedt een speelplaats voor de kinderen en accommodatie met gratis WiFi en een balkon met uitzicht op de zee en de tuin. De kamers van het Gialaki zijn eenvoudig ingericht met houten meubels en hebben airconditioning en kamerhoge ramen. Ze zijn allemaal voorzien van een televisie, een koelkast en een waterkoker. De eigen badkamer is uitgerust met een haardroger.

Het Gialaki ligt op 3 km van het zandstrand van Salonikiou en 24 km van Nikiti Village. De levendige Vourvourou bevindt zich op 27 km en de internationale luchthaven van Thessaloniki ligt op 88 km afstand. Op 300 meter van de accommodatie vindt u restaurants en bars. Er is gratis privéparkeergelegenheid aanwezig.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Gialaki in Pyrgadikia - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional