Halkidiki, Chalkidiki
De Griekse Eilanden Halkidiki Athos Sithonia Kassandra
Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos
Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos
HET KASSANDRA SCHIEREILAND IN CHALKIDIKI OF HALKIDIKI IN GRIEKENLAND
Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.                    

English plattegrond van het Kassandra schiereiland in Halkidiki

Kassandra of Kassandria is het meest westelijke van de 3 "vingers" in Chalkidiki. Het schiereiland was enige tijd gescheiden van de rest van Chalkidiki door een kanaal bij Nea Potidaia. Tegenwoordig zijn er een tweetal bruggen over dit kanaal. Ook Kassandra is goed ingericht voor toeristen, met veel natuurschoon, vissersdorpen en mooie stranden. In een grot in Petralona op het schiereiland Kassandra is een skelet opgegraven dat tot de oudste mensachtigen behoort (een miljoen jaar oud, uit een van de ijstijden).

Een populaire badplaats is het stadje Afytos, Afitos of Athitos (drie verschillende schrijfwijzen / namen, niet ongewoon in Griekenland) dat in het noordoosten van het Kassandra schiereiland is gelegen. Afitos stamt uit het begin van de 19e eeuw. Op het dorpsplein staat de St. Demetrius kerk die gebouwd is in 1858. Het is de enige koepelvormige basiliek op het Halkidiki schiereiland. Op en rondom het plein vind je diverse café's en restaurantjes. Het dorp Afitos zelf ligt vrij hoog en vanuit daar heb je mooi uitzicht over de baai. Het zandstrand van Afitos ligt op ongeveer een kilometer afstand van het centrum van het dorp. Op loopafstand van Afitos vind je het dorp Nea Fokea met een goed geconserveerde Byzantijnse toren en een kasteel.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's op het Kassandra schiereiland in Halkidiki - klik hier.

Plattegrond van Kallithea op het Kassandra schiereiland schiereiland in Halkidiki Nea Fokea of Nea Fokaia is een kleine stad in het noordoosten van het Kassandra schiereiland in het gebied van Halkidiki, even ten noorden van Afitos. De afstand tot de stad Thessaloniki is ongeveer 80 kilometer. Het stadje / dorp heeft een haven met veel gekleurde vissersboten en er is een mooi strand. Aan de zee bij de haven van het stadje Nea Fokea staat een Byzantijnse toren die stamt uit 1407 die in redelijk goede konditie is gebleven. De toegang tot deze toren is tegenwoordig blijkbaar gesloten en je kunt hem dan ook alleen van buitenaf bekijken. Dit is een mooie plek om de zonsondergang te bewonderen.

Naast deze Byzantijnse toren staat een klein oud kerkje dat is gewijdt aan de Apostel Paul. Het strand bij Nea Fokea is een lang zandstrand met helder water. Ten noorden van het dorp en binnen wandelafstand bevinden zich nog een aantal andere stranden.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Nea Fokea in Halkidiki - klik hier.

Kallithea is een dorp met ongeveer 500 inwoners dat in het noordoosten van het Kassandra schiereiland is gelegen, even ten zuiden van Afitos. De afstand tot Thessaloniki is ongeveer 90 kilometer. Het dorp is gesticht in 1922 door vluchtelingen van Klein Azië. Kallithea heeft een mooi zandstrand met alle faciliteiten. Een paar grote commerciële hotels zijn bijna op het strand gepositioneerd, en de rest van het dorp ligt een klein stukje verder van het strand af, gescheiden door een strook groen met pijnbomen en een weg. Hier vind je ook iets meer traditionele accommodaties. Vandaag de dag trekt Kallithea heel veel bezoekers die de mooie stranden, de restanten van de tempels en de kleine kerk van Agios Panteleimon met zijn mooie muurschilderingen komen bekijken.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Kallithea in Halkidiki - klik hier.

Het door olijf- en pijnbomen omgeven Sani beach is een levendig resort dat aan de noordwestkant van het Kassandra schiereiland is gelegen, in het gebied van Halkidiki. De afstand tot het vliegveld is ongeveer 75 kilometer. Sani beach is een plek met een beetje klasse en je vindt er een aantal luxe resorts, villa's en hele dure jachten die in de plaatselijke haven liggen aangemeerd. Het strand van Sani is een maar liefst 7 kilometer lang goudgeel zandstrand met mooi blauw water en een ondiepe zee.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Sani beach in Halkidiki - klik hier.

plattegrond van Siviri op het Kassandra schiereiland in Halkidiki Het kleine en rustige dorp Siviri met zijn ongeveer 50 inwoners is gelegen aan de westzijde van het Kassandra schiereiland in het gebied van Halkidiki. De afstand tot Thessaloniki is ongeveer 95 kilometer. Zo'n 3 kilometer noordelijker ligt het nog kleinere Elani. In beide dorpen is een mooi zanstrand te vinden. In de omgeving zijn ook een aantal privé vakantiewoningen te huur. Leuk voor families en voor vrienden die met een groep reizen.

Siviri is een plek speciaal voor de toeristen. Het zandstrand van het dorp is gedeeltelijk voorzien van faciliteiten als ligbedjes en parasols en er is ruime keuze in restaurants en accommodaties. Er zijn ook speciale toeristenwinkeltjes en supermarkten. Het mooie grote strand in het dorp Siviri wordt omgeven door pijnbomen die voor wat schaduw zorgen. Achter het hoofdstrand liggen nog een aantal meer afgelegen baaitjes met kleinere zandstranden met fijn zand en wat stenen, waarvan soms ook gebruik wordt gemaakt door nudisten / naturisten. Vooral in het voor- en naseizoen is er heel veel rust en stilte in het dorp.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Siviri in Halkidiki - klik hier.

Skala Fourkas is een vrij groot dorp dat aan de westkust van het Kassandra schiereiland in Halkidiki is gelegen. Het dorp telt ongeveer 700 inwoners en is een van de grootste dorpen in het gebied van Kassandra. De afstand tot de hoofdstad van het gebied, Poligiros, is zo'n 60 kilometer. Thessaloniki ligt op een afstand van ongeveer 95 kilometer. Vlakbij het populaire Skala Fourkas, zo'n 2 kilometer verderop ligt het dorp Fourka. Bij het strand zijn redelijk wat accommodaties te huur voor de toeristen die hier hun vakantie door willen brengen. Er zijn ook verschillende winkels en een fast food restaurant. Het strand van Skala Fourkas wordt omgeven door lage heuvels en het gebied is erg groen.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Skala Fourkas in Halkidiki - klik hier.

In het zuidwesten van het Kassandra schiereiland in Halkidiki vind je de dorpen Possidi en Kalandra, die direct naast een mooi zandstrand zijn gelegen. De afstand tot de hoofdstad Thessaloniki is ongeveer 95 kilometer en de afstand tot de belangrijkste stad van de streek, Poligiros, is 70 kilometer. Niet ver van Possidi liggen de badplaatsen Skala Fourkas (in het noorden) en Mola Kaliva (in het oosten). Het dorp ligt verscholen tussen de pijnbomen een beetje op een driehoekige punt die uitloopt in een pier met zand.

Het zand-schiereiland van Possidi loopt honderden meters de zee in en biedt aan iedereen voldoende plaats om te zonnebaden en om te zwemmen in het kristalheldere water. Het in het bosrijke gelegen strand van van het dorp Possidi is georganizeerd, en je kunt er ligbedjes en parasols huren. Bij het strand is een gevarieerd aanbod van accommodaties en er zijn verschillende taverne's en beach bars.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Possidi in Halkidiki - klik hier.

Het dorp Mola Kalyva ligt in het zuidwesten van het Kassandra schiereiland in Halkidiki, een aanal kilometers ten oosten van Possidi en Kalandra. De afstand tot het vliegveld van Thessaloniki is ongeveer 100 kilometer. Je vindt in Mola Kalyva twee rustige zand- en kiezelstranden en het zeewater is er helder. Beide stranden zijn goed geschikt voor families met kleine kinderen. In Mola Kalyva zijn enkele accommodaties en voor de toeristen zijn er ook supermarkten, winkeltjes, taverna's en een bakker. Er is ook een pinautomaat en een benzinestation in de buurt. In het gebied staan een aantal villa's waarvan sommige eigendom zijn van Griekse tv-persoonlijkheden.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Mola Kalyva in Halkidiki - klik hier.

Kriopigi is een in de heuvels gelegen oud dorp in het noordoosten van het Kassandra schiereiland, even ten zuiden van Kallithea. Het dorp heeft ongeveer 500 inwoners en de afstand tot de luchthaven is ongeveer 85 kilometer. De grootste attractie van het dorp is het prachtige strand dat wordt omgeven door olijfboomgaarden en bosgebied. Er is ook een bron met koud water, waaraan het dorp zijn naam ontleent (krio = koud, pigi = bron). In het gebied zijn nog meer waterbronnen te vinden en de natuur rond Kriopige is er dan ook weelderig. Er zijn veel fruitbomen en er wordt veel olijfolie geproduceerd, maar ook het toerisme is een bron van inkomsten voor het dorp Kriopigi.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Kriopigi in Halkidiki - klik hier.

Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos
Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Kassandra, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos

plattegrond van Polychrono op het Kassandra schiereiland in Halkidiki Polychrono of Polykhrono is een toeristische maar toch vrij rustige badplaats die in het zuidoosten van het schiereiland Kassandra is gelegen, tussen de dorpen Kriopigi en Chaniotis. Het dorp telt ongeveer 1000 inwoners. In het hoogseizoen trekt het veel toeristen en kan het er wel vrij druk worden. De afstand tot de hoofdstad van het schiereiland, Poligiros, dat ten noorden van Polychrono ligt, is ongeveer 60 kilometer. De stad Thessaloniki ligt op zo'n 90 kilometer van Polychrono. Het lange strand van het dorp ligt aan de Golf van Toroneos en heeft fijn wit zand en en helder water. Polychrono beach heeft een Blauwe Vlag omdat het er schoon is en veilig om te zwemmen. Op een gedeelte van het strand zijn ligbedjes en parasols te huur.

Polychrono heeft een van de beste stranden van Kassandra. Het wordt omgeven door bosgebied met voornamelijk pijnbomen en door olijfboomgaarden. Je kunt er allerlei watersporten beoefenen, zoals kanoën, jetskiën, waterfietsen en duiken. Er is een goede keuze in accommodaties en restaurants en er zijn supermarkten, bakkers en andere winkeltjes in het dorp. Ook is er een Volkenkundig Museum met een tentoonstelling van dagelijkse gebruiksvoorwerpen uit eerdere eeuwen. De omgeving van Polychrono is goed geschikt voor het maken van wandelingen door de natuur. Er is lekker veel schaduw onderweg en er zijn een aantal dingen die je kunt gaan bekijken.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Polychrono in Halkidiki - klik hier.

Chaniotis of Hanioti is een toeristisch resort aan de zuidoost kant van het Kassandra schiereiland in het gebied van Halkidiki. Het dorp ligt tussen Polychrono in het noorden (afstand 4 kilometer) en Pefkochori in het zuiden (afstand 3 kilometer). De afstand tot de hoofdstad Thessaloniki is ongeveer 100 kilometer. Het dorp Chaniotis telt ongeveer 1000 inwoners en is een belangrijke toeristische attractie die in de zomermaanden duizenden bezoekers aantrekt. Volgens de overleveringen is het dorp vernoemd naar de eerste bewoner, die uit de stad Chania op Kreta kwam, en die zich vestigde op ongeveer 2,5 kilometer ten zuiden van het huidige Chaniotis.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Chaniotis in Halkidiki - klik hier.

Pefkochori of Pefkohori is een vrij grote badplaats in het zuidoosten van het Kassandra schiereiland in het gebied van Halkidiki. Het ligt op 3 kilometer ten zuidoosten van Chaniotios en er wonen zo'n 1700 mensen. De afstand tot Thessaloniki is ongeveer 105 kilometer. De plaats is vernoemd naar de pijnboombossen die rond het dorp liggen. Pefko betekent namelijk in het Grieks "pijnboom" en Chori of Hori betekent "dorp". Voor het dorp Pefkohori ligt een uitgerekt strand met wit zand en wat kleine kiezeltjes, en in de omgeving liggen op loopafstand nog meer wat rustigere baaitjes met stranden. Het strand van Pefkohori is levendig en er zijn allerlei faciliteiten. Rond het strand zijn veel cafeetjes en restaurants en je kunt er ligbedden en parasols huren. Rond het strand staan pijnbomen die voor schaduw zorgen. Ook is er op het strand van Pefkohori de mogelijkheid om watersporten te beoefenen.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Pefkochori in Halkidiki - klik hier.

Op het zuidelijkste punt van het Kassandra schiereiland in het gebied van Halkidiki op de Paliouri Kaap, vind je op 112 kilometer afstand van Thessaloniki het plaatsje Paliouri. Hier vind je voornamelijk traditionele stenen huizen en nauwe straatjes. Het dorp Paliouri zelf ligt in lage heuvels op zo'n 2,5 kilometer van de kust, maar in de omgeving zijn mooie stranden waar een beperkt aantal accommodaties zijn te vinden, waaronder luxe villa's met een privé zwembad. De afstand tot het dorp Pefkochori is 7 kilometer. Ook in het dorp Paliouri zelf is een vrij groot hotelcomplex. Hoogbouw zoals bijvoorbeeld in Kallithea is hier niet te vinden, wat het plekje erg schilderachtig maakt. Het bekendste strand in dit gedeelte van Kassandra heet Chrouso of Chrousso beach.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Paliouri in Halkidiki - klik hier.

Het dorp Loutra ligt in het zuidwesten van het Kassandra schiereiland in het gebied van Halkidiki. De afstand tot Thessaloniki is zo'n 130 kilometer. Met deze stad is er een busverbinding (ongeveer 3 bussen per dag).Soms wordt het dorp Loutra "Loutra Agias Paraskevi" genoemd om het te onderscheiden van andere dorpen die ook Loutra heten, en dat zijn er nogal wat. Agias Paraskevi is een oud dorp dat op 5 kilometer afstand van Loutra ligt. Het is vernoemd naar een oude kerk die net buiten het dorp staat. De inwoners van het dorp Agias Paraskevi leven vooral van de olijfboomgaarden en van het maken van honing. In Agias Paraskevi zijn een paar taverna's die eenvoudige traditionele maaltijden serveren. In Loutra en Agias Paraskevi samen wonen ongeveer 375 mensen.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Loutra Agias Paraskevi in Halkidiki - klik hier.

Nea Skioni is een badplaats die in het zuidwesten van het Kassandra schiereiland is gelegen in het gebied van Halkidiki. Nea Skioni heeft zo'n 750 inwoners en ligt op 7 kilometer ten zuidwesten van het dorp Chaniotis. Nea Skioni wordt omgeven door een pijnbomenbos waar je goed kunt wandelen. De afstand tot Thessaloniki is ongeveer 110 kilometer. Nea Skioni is een toeristische plaats die nog niet zo oud is. Het dorp ontstond pas rond 1918 toen bergbewoners uit de streek naar de kust trokken en zich hier vestigden en vissershutten begonnen te bouwen. De meeste bewoners kwamen uit het bergdorp Tsaprani dat in 1930 in zijn geheel werd verlaten. De restanten van het verlaten dorp Tsaprani zijn nog steeds te bezichtigen.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Nea Skioni in Halkidiki - klik hier.

Autoverhuur in Thessaloniki - Huur een auto in Thessaloniki

autoverhuur op Paros Een auto huren in Thessaloniki doe je gemakkelijk bij Cheapcars.nl. Zij vergelijken alle aanbieders, zoals Hertz, Europcar, Budgetcar, Avis en Auto Union en geven een lijst van auto's en prijzen waar je uit kunt kiezen.

Je kunt eventueel binnen 7 dagen na je boeking kosteloos annuleren en je kunt je boeking kosteloos wijzigen. Auto's worden gebracht (en moeten worden terug gebracht) met een volle tank. Onbeperkt aantal kilometers.

Vliegtickets en reizen naar de Halkidiki in Griekenland
Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.                    

vliegtuig Degenen die per vliegtuig naar de Halkidiki willen reizen kunnen vliegen op Thessaloniki. Sunweb verkoopt zowel losse vliegtickets als complete vakanties naar Chalkidiki. Ook bij Expedia kun je zowel een los vliegticket of een combinatie vliegticket Thessaloniki en een hotel boeken.

- Hotels boeken in de Halkidiki - - Sunweb Vliegtickets en reizen naar Chalkidiki

Villa Hanioti - Villa's met privé zwembad in Chanioti, Chadikidi, Griekenland
Villa Hanioti, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Villa Hanioti, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Villa Hanioti, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Villa Hanioti, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos Villa Hanioti, Halkidiki, Peloponnese, Peloponnesos

Het Villa Hanioti ligt op 900 meter van het strand van Chanioti en biedt ruime accommodatie met een eigen zwembad. Het wordt omgeven door goed onderhouden tuinen en het dorpscentrum van Chanioti ligt op 500 meter afstand. De villa's hebben 2 verdiepingen en bieden balkons met uitzicht op de zee en de groene omgeving. Ze zijn voorzien van aparte slaapkamers, 2 badkamers, een volledig uitgeruste keuken, een woonkamer en een eetruimte. Tot de faciliteiten behoren een flatscreen-tv met satellietkanalen, een wasmachine, gratis toiletartikelen en een haardroger. Bovendien kunnen er rondleidingen worden georganiseerd in de berg Athos, de Meteora en Edessa. Verder beschikt het Villa Hanioti over gratis WiFi in de hele accommodatie en gratis privéparkeergelegenheid.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Villa Hanioti in Chanioti, Chadikidi - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional