Halkidiki, Chalkidiki
De Griekse Eilanden Halkidiki Athos Sithonia Kassandra
Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki
Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki
HET STRAND EN HET DORP GERAKINI IN HALKIDIKI IN GRIEKENLAND
Bijzondere reizen met verblijf in traditionele en authentieke accommodaties boek je op www.elizawashere.nl.                    

English plattegrond van Halkidiki

Gerakini is een badplaats die ligt in Halkidiki in de kuststrook tussen het Sithonia schiereiland en het Kassandra schiereiland. Het is geen heel groot dorp, maar in de zomermaanden trekt de streek duizenden toeristen aan. De afstand van Gerakini tot Thessaloniki is ongeveer 85 kilometer. 13 Kilometer noordelijk van het dorp ligt de hoofdstad van de streek, Poligiros.

Gerakini is een van de oudste vakantiebestemmingen in de streek omdat er zulke mooie zandstranden liggen in het gebied. Al in de jaren 60 begon het toerisme zich hier te ontwikkelen, en heden ten dage zijn er allerlei accommodaties om uit te kiezen, inclusief wat all-inclusive resorts. Er zijn dan ook een aantal wat grotere hotels in Gerakini neergezet, voornamelijk net buiten het dorp zelf, want het strand loopt gewoon door. Naast deze wat grotere hotels zijn er ook gewoon studio's en appartementen te huur, en er zijn een paar campings in de omgeving.

Voor 1960 stelde Gerakini nog niet zoveel voor en het stadje is niet erg oud. Er woonden op deze plek voornamelijk mensen die in een nabijgelegen granietmijn werkten (deze is nu gesloten). Nu werken veel bewoners in de toeristenindustrie. De met heuvels met pijnbomen omgeven zandstranden in combinatie met de temperatuur van het zeewater, en met op de achtergrond de bergen, maken het plaatje af. Het strand van Gerakini zelf is lang en voorzien van faciliteiten. Je kunt er ligbedjes en parasols huren en er zijn veel restaurants, vistaverna's, winkeltjes en een aantal bars om uit te kiezen.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's in Gerakini - klik hier.

Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki
Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki Gerakini, Halkidiki

Ten noordwesten van het dorp Gerakini ligt op twee heuvels de antieke site van Olynthus die stamt uit de 7e eeuw voor Christus. Volgens de mythologie was Olynthus de zoon van de koning Strymonas van Thracië, en werd hij gedood tijdens een leeuwenjacht. Olynthos zou vervolgens zijn gebouwd ter ere van hem door zijn broer Vraggas. Een andere mythe is dat Olynthos de zoon van Hercules was.

Wat er ook van waar moge zijn, de stad Olynthos werd oorspronkelijk gesticht door mensen die verbannen werden uit Macedonië en zich in Halkidiki vestigden. Er is weinig bekend over Olynthos in de periode voor de Perzische oorlogen. In 480 voor Christus leverde de stad troepen en schepen aan de Perzische koning Xerxes, maar toen het Perzische leger zich in 479 voor Christus terugtrok, vermoedde de Perzische legeraanvoerder verraad, belegerde en veroverde hij de stad en liet hij de inwoners afslachten. Olynthos werd vervolgens aan de stad Torone gegeven.

Met het oog op de agressie vanuit Athene werd in 432 door koning Perdiccas II van Macedonië opdracht gegeven om een aantal steden in Halkidiki samen te voegen in Olynthos en er één grote, beter verdedigbare hoofdstad van Halkidiki van te maken. Zo werd Olynthos een van de belangrijkste militaire machten in Griekenland. In de loop van de jaren werd de stad steeds machtiger en eigende zich aldoor meer gebied toe. Dit leidde in 382 voor Christus tot een oorlog met Sparta, die drie jaar duurde.

In 357 voor Christus toen veel Griekse staten met in oorlog waren met Athene koos Olynthos de zijde van koning Phillip II van Macedonië (de vader van Alexander de Grote). Phillip II veroverde alle steden in het gebied en Olythos werd steeds angstiger voor de groei van zijn macht. Zij vroegen Athene om hulp, waarop Phillip II in 348 voor Christus de stad belegerde. Hij doode zijn twee halfbroers en tevens troonpretendenten Arrhidaeus en Menelaus die in Olynthos woonden en verwoestte de stad compleet. Olynthos herstelde hier nooit meer van en werd min of meer vergeten. De plotselinge vernieling van de stad heeft er echter voor gezorgd dat er voorwerpen uit die tijd op de site bewaard zijn gebleven. Deze zijn nu tentoongesteld in het Archeologisch Museum van Olynthos. De site zelf ligt even ten noordoosten van het huidige dorp Olynthos en is alleen met eigen transport te bereiken, omdat er geen bussen naartoe gaan.

Kostas House in Paralia Gerakinis, Gerakini, Chalkidiki, Griekenland - hele goede beoordelingen
Kostas House in Paralia Gerakinis, Gerakini, Halkidiki Kostas House in Paralia Gerakinis, Gerakini, Halkidiki Kostas House in Paralia Gerakinis, Gerakini, Halkidiki Kostas House in Paralia Gerakinis, Gerakini, Halkidiki Kostas House in Paralia Gerakinis, Gerakini, Halkidiki

Kostas House wordt omringd door een olijfboomgaard. Het ligt op 150 meter van de kust in Gerakini die toegankelijk is via een eigen pad. De accommodatie bestaat uit appartementen met airconditioning, gratis WiFi en een ruime veranda met uitzicht op de Egeïsche Zee. Alle appartementen zijn voorzien van een kitchenette met kookgelegenheid, een waterkoker en een koelkast. Elk appartement is voorzien van tuinmeubilair, een tv en een haardroger. Het levendige Nikiti ligt op 20 km afstand. De luchthaven Thessaloniki ligt op 60 minuten rijden.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Kostas House in Paralia Gerakinis, Gerakini - klik hier.

Alkinoos Beach Hotel in Gerakini, Chalkidiki, Griekenland - hele goede beoordelingen
Alkinoos Beach Hotel in Gerakini, Halkidiki Alkinoos Beach Hotel in Gerakini, Gerakini, Halkidiki Alkinoos Beach Hotel in Gerakini, Gerakini, Halkidiki Alkinoos Beach Hotel in Gerakini, Gerakini, Halkidiki Alkinoos Beach Hotel in Gerakini, Gerakini, Halkidiki

Alkinoos Beach Hotel ligt op slechts 30 meter van de kust en op 3 km van het dorp Gerakini en beschikt over een buitenzwembad met een bar. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi en privéparkeergelegenheid. De appartementen met airconditioning beschikken allemaal over een ruim balkon of terras met uitzicht op de zee of de tuin, een kitchenette met een koelkast en een badkamer met een haardroger.

U kunt de dag beginnen met een ontbijtbuffet met vers fruit, zelfgemaakte jam en groenten uit de tuin van de eigenaar. Aan de bar bij het zwembad kunt u genieten van verfrissende drankjes en snacks. Kinderen kunnen genieten van een grote groene ruimte met een speeltuin. Tot de sportfaciliteiten behoren onder meer een beachvolleybal- en basketbalveld.

Hotel Alkinoos ligt op slechts 3 km van het centrum van Gerakini en op 80 km van Thessaloniki. Het is een prima uitvalsbasis voor het bezoeken van tal van bezienswaardigheden, zoals de historische stad Olynthus, de grot van Petralona en het schiereiland Athos.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Alkinoos Beach Hotel in Gerakini - klik hier.

Maistrali Beach Studios in Gerakini, Chalkidiki, Griekenland
Maistrali Beach Studios, Gerakini, Halkidiki Maistrali Beach Studios, Gerakini, Halkidiki Maistrali Beach Studios, Gerakini, Halkidiki Maistrali Beach Studios, Gerakini, Halkidiki Maistrali Beach Studios, Gerakini, Halkidiki

Maistrali Beach Hotel is gelegen in Gerakini, direct aan de rand van de golven. Het beschikt over studio's met airconditioning tussen een weelderige vegetatie van pijnbomen, palmen en olijfbomen. Gratis WiFi is in de hele accommodatie beschikbaar. Maistrali Beach biedt lichte en frisse accommodatie met een prachtig uitzicht op de zee en de weelderige tuinen. Elke ruime studio is voorzien van een televisie en een kitchenette met kookplaten en een koelkast, en een badkamer met douche.

De levendige badplaats Gerakini ligt op slechts 700 meter van de appartementen en er is genoeg te beleven in de uitgaansgelegenheden. Dankzij de centrale ligging van Maistrali Beach kunt u gemakkelijk de verschillende wijken van Halkidiki verkennen. De accommodatie heeft gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Maistrali Beach Studios in Gerakini - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional