Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

Thaimaa Alkusivu Pääsivulle

Harjoittelu Siriraj, Ortopedia kirurgianosasto

Ortopedinen kirurginen osasto sijaitsee ja on samassa alkuperäisessä osassa sairaalaa kuin urologisen osastokin. Tämä osasto on kuin toisinto uron osastosta ja omaa vain yhden ison potils huoneen tämäkin. Yleisvaikutelma on kohtuullisen siisti ja silmäkin alkaa tottua näkemään näitä osastoja, joissa yksityisyyttä ei kaivata. Thaimaalaiset ovat muutenkin aikamoisia "lauma" kansaa, siispä he pärjää hyvin yhdessä.

Potilas paikkoja on 30 ja viisi paikkaa tilapäisille, yhden yön viipyville potilaille. Nämä sängyt ovat hauskoja ilmestyksiä, mutta toimivat hyvin. Päissä puukalikat ristissä ja pitkittäin metallitangot, joiden väliin on pingotettu kangas. Tässä voi nukkua aivan hyvin yhden yön tai useammankin.

Potilaat ovat sekä traumaattisesti tai non-traumaattisesti murtumia omaavia potilaita, joista moottoripyöräonnettomuuksissa olleita on suurin osa. Muita potilaita on skolioosi ja korjaus leikkauksissa olleet henkilöt.

Yhdeksi thaimaalaisen sairaanhoidon merkiksi paljastuu kanyyli, jossa käytetään "normosterile/hepariini"-lukkoa. Mandriineja ei tunneta. Kanyyli on siis esim. antibioottia varten, muttei potilaalla ole tarvetta nestehoidolle. Ruisku, jolla "vettä" laitetaan kanyyliin, täytetään täyteen, eikä se suinkaan ole kertakäyttöinen. Tai on, mutta kertakäyttö on niin kauan kuin normosterileä riittää. Siispä ruisku teipataan käteen kiinni ja poistetaan, kun se on tyhjä eli ehkä parin-kolmen päivän kuluttua. Että tällaista se talouskriisi teettää. Onko meillä Suomessa varaa valittaa, kun ei ole rahaa?

[Thaimaa faktaa] [Matkavalmistelut] Thaimaassa [Vko1] [Vko2] [Vko3] [Vko4] [Vko5-7] [Terveyskulma]

spostia: petrith@hotmail.com

This page was last updated on 12/14/98.

www.angelfire.com/pa/petrith/uro.html