Kefalonia
De Griekse eilanden Kefalonia HOME Kefalonia Hotels Kefalonia Stranden Kefalonia Reizen Bezienswaardigheden
Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia
Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia
Het eiland Kefalonia of Cefalonia in Griekenland
Kefalonia English

Kefalonia is een eiland in het noordwesten van Griekenland, en onderdeel van de Ionische archipel waartoe onder andere ook Corfu en Zakynthos behoren. Het kleinere eilandje Ithaka ligt in het noordoosten dicht tegen Kefalonia aan. De hoofdstad van Kefalonia ligt in het westen en heet Argostoli. Hier zijn diverse musea die je kunt bezoeken, waaronder het Archeologisch Museum van Kefalonia. Relatief gezien is Kefalonia een vrij rustig eiland, vergeleken met bijvoorbeeld Corfu, dat veel meer toeristen trekt.

Kefalonia is ook een groot en groen eiland, en het grootste eiland in de groep van de Ionische eilanden. Het is ook een eiland met een grote hoeveelheid lange en prachtige zandstranden, waarvan het beroemdste strand het strand van Myrtos is. Dit strand staat op vele ansichtkaarten. Op Kefalonia kun je ook mooie natuurwandelingen maken, grotten bezoeken of natuurlijk gewoon lekker relaxt op het strand liggen. Het wordt het eiland van de kontrasten genoemd: Romeinse, Venetiaanse en Byzantijnse ruļnes gaan hand in hand met de lange zand- en kiezelstranden aan de turquoise zee, en naast de grote herenhuizen staan eenvoudige boerderijtjes. Leuk om te gaan bezichtigen is bijvoorbeeld het dorp Fiscardo waar nog veel traditionele en Venetiaanse gebouwen staan De berg Ainos is met zijn 1628 meter de hoogste berg op het eiland.

Grote delen van het eiland bestaan uit bosgebied, en op andere stukken zijn er valleien met olijfbomen of sinaasappelbomen en wijnranken. De meest indrukwekkende bezienswaardigheden die Kefalonia heeft te bieden, naast zijn stranden, zijn de verschillende grotten, zoals de Drongarati Grot met zijn rode muren (4 kilometer ten zuidwesten van Sami), en de 100 meter lange Melissani Grot met een ondergronds meer (langs de Sami - Agia Efimia weg). In Katavrothes (net ten noorden van Argostoli) stroomt het zeewater in een gat en komt na twee weken 20 kilometer verderop weer omhoog aan de andere kant van het eiland bij Karavomilos en de Melissani Grot. Ook zijn er excursies mogelijk naar Zakynthos (via Pessada), de ruines van het oude Olympia en de Tempel van Zeus (via Poros en Kilini) en er zijn dagtochten naar Ithaca en Lefkada.

De hoofdstad Argostoli

In Argostoli bevindt zich een klein Archeologisch Museum. Aan de rand van de stad is een Myceense tombe uit de 14e eeuw voor Christus gevonden in de vorm van een bijenkorf, waardoor het gerucht is ontstaan dan Kefalonia, en niet Ithaca, de woonplaats was van Odysseus. Populair zijn de dagtochtjes met de bus vanuit de hoofdstad, die onder andere gaan naar het 9 kilometer ten zuiden gelegen Ventiaanse Kastro van Saint George en het klooster van Agios Gerasimos. Boven Argostoli op de heuvel liggen de ruines van het oude dorp Farsa. Veel van de toeristen die in Argostoli verblijven zoeken overdag hun vertier op de nabijgelegen stranden van Platis Gialos, Makris Gialos en Spartia. Voor nog een leuk vakantieverhaal met foto's van Kefalonia - klik hier

Kefalonia, Kamninia Beach Kefalonia, Myrtos Bay Kefalonia, S Eufemia Bay Kefalonia, Mount Enos Kefalonia, Skala Beach
Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia
Nog wat meer over Kefalonia

Kefalonia is in grootste eiland in de groep van de Ionische eilanden en het is een bergachtig eiland met rustige stranden. In 1956 werd het eiland getroffen door een aardbeving en werden de meeste gebouwen verwoest. Het eiland is een eiland van visuele tegenstellingen. Aan de ene kant zijn de bergen spectaculair en de kusten met de dennebomen op de heuvels en de zandstranden prachtig als een ansichtkaart, en aan de andere kant zijn veel van de oude gebouwen verloren gegaan en is veel in de haast weer opgebouwd. Toch is Kefalonia zelfs zonder zijn oude gebouwen een aantrekkelijk eiland.

Kefalonia is een groot eiland en de bezienswaardige dorpen en plekken liggen nogal een eind uit elkaar. De hoofdstad Argostoli ligt aan de westkant van het eiland maar de veerboten leggen bijna allemaal aan de andere kant van het eiland aan. Het oostelijke deel van het eiland ligt immers tegenover het vasteland. Zo zijn er wel zeven havens op het eiland waar veerboten op varen maar tegelijkertijd zijn de verbindingen op het eiland met de bus niet echt goed te noemen en ben je dus vaak aangewezen op de taxi.

Argostoli ligt in een fotogenieke baai beneden aan de bergen en is het centrum van het eiland, ondanks het feit dat niet veel veerboten de stad aandoen. Er staan veel nieuwe betonnen gebouwen en het zal geen prijs winnen voor mooiste hoofdstad van een Grieks eiland. Aan de westelijke kant van de baai ligt Lixouri, een andere haven en bijna net zo groot, en dat stadje is wat aantrekkelijker. Tussen deze twee stadjes vaart een veerbootje op en neer. Aan de oostkant van het eiland ligt de belangrijkste haven: Sami. Hier leggen de meeste internationale veerboten aan. Het is een aardig toeristenplaatsje met een leuk havenfront met taverna's. Ten noorden van dit stadje ligt een kiezelstrand en er zijn een aantal supermarkten en hotels. Ook is er wat nachtleven, maar op beperkte schaal want de meeste mensen komen nou juist niet naar Kefalonia om er tot diep in de nacht feest te vieren.

Gerry's Apartments Kefalonia Gerry's Apartments Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia
Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia

De andere havenplaatsjes op het eiland hebben veel slechtere verbindingen maar zijn wel leuke plekken om te verblijven als ja aan het eiland-hoppen bent. Het dorp Poros in het zuid-oosten van het eiland is na Sami nog het best bereikbaar met de veerboot. Het is een vrij groot dorp dat zich langs de kust uitstrekt en er is een strand. Het is door een weg verbonden met de hoofdstad Argostoli en in het zuiden loopt de weg naar de dorpjes Skala, waar zich een aantal van de beste stranden van het eiland bevinden, en het dorpje Catelio.

Fiskardo, het dorp dat helemaal in het uiterste noorden van Kefalonia ligt, is het enige dorp waar de meeste mooie Venetiaanse huizen de aardbeving van 1956 hebben doorstaan. Ze liggen rondom kleine baai met dennebomen. Dit dorp is zonder enige twijfel het meest fotogenieke dorp van het eiland. Fiskardo trekt veel dagjesmensen vanuit de rest van het eiland en van het even ten noorden gelegen eiland Lefkada, dus het kan er druk zijn. Het dorp Agia Efimia, dat op zo'n 10 kilometer ten noorden van Sami ligt, is ook een aantrekkelijk dorp en er zijn een klein kiezelstrand en de restanten van een Romeinse villa. In het zuidwesten ligt nog een ander aardig dorp: Pessada.

GOEDKOPE AUTOVERHUUR OP HET EILAND KEFALONIA - HUUR EEN AUTO OP KEFALONIA

autoverhuur op Rhodos Een auto huren op het eiland Kefalonia doe je gemakkelijk bij Cheapcars.nl. Zij vergelijken alle aanbieders, zoals Hertz, Europcar, Budgetcar, Avis en Auto Union en geven een lijst van auto's en prijzen waar je uit kunt kiezen.

Je kunt eventueel binnen 7 dagen na je boeking kosteloos annuleren en je kunt je boeking kosteloos wijzigen. Auto's worden gebracht (en moeten worden terug gebracht) met een volle tank. Onbeperkt aantal kilometers.

Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia
Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia
De stranden van Kefalonia

Op Kefalonia zijn heel veel stranden en de meeste stranden zijn vrij groot. Hier een overzicht van een paar van deze stranden. Er zijn er nog veel meer.

Kefalonia Stranden: Myrtos. Het strand van Myrtos is het visitekaartje van het eiland Kefalonia en wordt alom beschouwd als een van de allermooiste stranden van alle Ionische eilanden. Het ligt ten noorden van de hoofdstad Argostoli. Dit prachtige strand heeft fijn goudkleurig zand en het water is er schitterend turqoise (alsof iemand bleekwater in de blauwe zee heeft gegooid). Het strand wordt omzoomd door indrukwekkende stijl omhoog lopende rotsen. Dit strand op Kefalonia is een van de meest gefotografeerde plekjes in Griekenland en trekt elke zomer duizenden bezoekers aan. Je kunt aan het strand iets drinken en een hapje eten, en er zijn parasols en ligbedjes te huur.

Kefalonia Stranden: Antisamos. Het strand van Antisamos is een van de beste stranden van Kefalonia en het ligt bij het dorp Sami, 22 kilometer van de hoofdstad af in het oosten van het eiland. Het is een aantrekkelijk kiezelstrand omgeven door de heuvels. Boven het strand staat een klooster al vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het strand en over het dorp Sami.

Kefalonia stranden: Emblisi en Foki. De stranden van Emblisi en Foki liggen vlakbij het dorp Fiskardo (in het noorden van het eiland Kefalonia). Het zijn kleine kiezelstranden met mooie rotsen en het kan er druk worden. Op het strand van Foki staan veel bomen voor schaduw.

Kefalonia stranden: Lourdas. Het strand van Lourdas is een lang strand met zand en kiezels en een van de mooiere stranden van het eiland Kefalonia. Er zijn zonnebedjes en parasols te huur, en er zijn taverna's en wat winkeltjes. Op de achtergrond staat de berg Ainos. In dit gebied zijn veel hotels, appartementen en studios gevestigd. Op dit strand staat nogal eens een erg harde wind.

Kefalonia stranden: Makris Gialos. Makris Gialos is een strand dichtbij de hoofdstad Argostoli en het is dan ook een van de bekendere stranden van het eiland. Het is een groot strand en het is er druk.

Kefalonia stranden: Platis Gialos. Platis Gialos ligt ook niet ver van de hoofdstad Argostoli af, in het westen van het eiland. Het is beduidend kleiner dan Markris Gialos en minder ontwikkeld (qua zonnebedjes / parasols e.d.). In de zandstenen rotsen bij het strand zijn wat grotten. Dit strand is stiller dan Makris Gialos.

Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia
Kefalonia, Cavo Liakas Taverna in Spartia Taverna in Ieurosalim beach, Kefalonia. Kefalonia, Residence Poseidon Hotel in Spartia Kefalonia Kefalonia
Kefalonia bezienswaardigheden

Melisani

Het ondergrondse meer van Melissani in de zogenaamde "blauwe grot". Dit meer ligt dichtbij het kustdorpje Karavomilos en staat goed aangegeven. Vanuit hier vaar je met een bootje de grot in waar het meer zich bevindt. Ooit was het ondergrondse meer helemaal overdekt maar tijdens een aardbeving in 1953 is een gedeelte van het dak ingestort. Er zijn een paar "kamers" die je kunt bekijken en de grotten hebben stalagnieten en stalagtieten. In het water van de grot zijn veel voorwerpen uit de antieke tijd gevonden en er was naar alle waarschijnlijkheid een heiligheid voor de god Pan. In Katavothres stromen dagelijks duizenden liters zeewater onafgebroken in een scheur in de aarde, dan 17 kilometer onder het eiland door, en in het meer van Melissani komt het weer omhoog.

Het Ainos National Park / natuurgebied. Hier in het Ainos Park op de gelijknamige berg kun je prachtige wandelingen maken door de natuur. Het oostelijke gedeelte van het park is wat ruiger en herbergt vele bijzondere en zeldzame plantensoorten. Er groeit onder andere een soort naaldboom die nergens anders ter wereld voorkomt.

Het Venetiaanse kasteel van St. George in Livathos (niet ver van de hoofdstad). Het kasteel stamt uit de 16e eeuw en staat boven op een heuvel. Het is gebouwd bovenop een Byzantijnse kerk, waar ook de naam van het kasteel vandaan komt. Ooit was hier de hoofdstad van het Venetiaanse Rijk op het eiland. Tijdens de aardbeving van 1953 zijn wel stukken van het kasteel vernield.

De grot van Drogarati. Je moet in deze grot afdalen (zo'n 45 meter naar beneden) om deze bijzondere grot met zijn stalagnieten en stalagtieten te bekijken. Nog verder naar beneden, op bijna 100 meter diepte, is de prachtige grote kamer.

Het fort van Assos. Dit kasteel werd in het begin van de 17e eeuw gebouwd en de totale lengte van de muren bedraagt zo'n 2000 meter. Het kasteel werd gebouwd ter bescherming tegen piraten.

Romeinse villa in Skala. Bij het dorp Skala zijn de ruļnes van een Romeinse villa blootgelegd met prachtige mozaieken die in goede staat verkeren.

Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia
Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia
Hoe kom ik op Kefalonia - vliegtickets naar Kefalonia

Griekenland reizen Arkefly verkoopt losse vliegtickets naar Kefalonia. Ook Sunweb verkoopt vliegtickets naar het eiland Kefalonia. Sunweb, Suntip reizen, Eliza was here, Karin's Choice, Go Mundo en Arke Reizen bieden ook complete reizen aan naar Kefalonia. Voor het overzicht van alle vliegtickets / losse chartervluchten en reizen naar naar Kefalonia en andere eilanden, en voor komplete reizen inclusief hotel klik hier.

Vanaf de stad Patras, op het vasteland van Griekenland is een dagelijkse verbinding met het eiland Kefalonia. Deze boottocht duurt ongeveer twee en een half uur. Met de ferryboot vanuit Ancona naar Patras is het 19 uur varen. Het gaat hierbij om de Superfast Ferries, de modernste en snelste boten van de Middellandse zee. Na aankomst in Patras moet u met de auto naar Kilini rijden. Dit is een vierbaans weg en heel goed te berijden. In ca. 45 minuten kom je zo van Patras naar Kilini. Vanauit Kilini vertrekken meerdere malen per dan de ferrys naar Poros op Kefalonia en naar Zakynthos Town op Zakynthos. De overtocht naar Kefalonia duurt ca. 90 minuten. Er zijn verschillende charter vliegtuigen vanuit Amsterdam die direct naar Kefalonia vliegen. Check de veerboten.

Boek hotels, appartementen en studios in Kefalonia online - klik hier.

veerboten Kefalonia Vanaf de stad Patras, op het vasteland van Griekenland is een dagelijkse verbinding met het eiland Kefalonia. Deze boottocht duurt ongeveer twee en een half uur. Met de ferryboot vanuit Ancona naar Patras is het 19 uur varen. Het gaat hierbij om de Superfast Ferries, de modernste en snelste boten van de Middellandse zee. Na aankomst in Patras moet u met de auto naar Kilini rijden. Dit is een vierbaans weg en heel goed te berijden. In ca. 45 minuten kom je zo van Patras naar Kilini. Vanuit Kilini vertrekken meerdere malen per dan de ferrys naar Poros op Kefalonia en naar Zakynthos Town op Zakynthos. De overtocht naar Kefalonia duurt ca. 90 minuten. Er zijn verschillende charter vliegtuigen vanuit Amsterdam die direct naar Kefalonia vliegen.

Kefalonia Sami Beach Hotel Kefalonia Sami Beach Hotel Kefalonia Sami Beach Hotel Kefalonia Sami Beach Hotel Kefalonia Sami Beach Hotel
Kefalonia Sami Beach Hotel Kefalonia Sami Beach Hotel Kefalonia Sami Beach Hotel Kefalonia Sami Beach Hotel Kefalonia Sami Beach Hotel
Kefalonia hotels: Sami Beach Hotel - heel goede beoordelingen

Het Sami Beach Hotel bevindt zich te midden van groene bergen en ligt aan zee. Het beschikt over een zwembad, een hot tub en een bar bij het zwembad. Gasten kunnen gratis gebruikmaken van de ligbedden en parasols. De standaardkamers van het Sami Beach Hotel zijn voorzien van een badkamer met haardroger, airconditioning en een eigen balkon met uitzicht op de tuin of de bergen. In de eetkamer wordt van 7:00 tot 10:00 uur een uitgebreid continentaal ontbijt geserveerd. In de ruime lounge vindt u een televisie met satellietkanalen. Verder hebt u gratis toegang tot de bibliotheek en de internethoek.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Sami Beach Hotel in Kefalonia - klik hier.

Boek hotels, appartementen en studios in Kefalonia online - klik hier.


© Hans Huisman, Hanne Engels, Sasha, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional