kefalonia
De Griekse eilanden Kefalonia HOME Kefalonia Hotels Kefalonia Stranden Kefalonia Reizen Bezienswaardigheden
Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia
Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia

Vakantie Kefalonia 2012 - door Rita Woldring

De natuur op dit redelijk grote Ionische eiland is overweldigend mooi! Hoge bergen, mooie baaien en overal veel cypressen. De temperaturen stegen (voor juni) naar ongekende hoogtes; de thermometer wees maar liefst 38ºC aan!

Wij verbleven in het knusse vissersdorpje Katelios aan de zuidkust; een klein plaatsje, met toch nog 12 tavernes om uit te kiezen. De sfeer was gemoedelijk en al snel werd je herkend en door iedereen vriendelijk gegroet. In dit plaatsje – maar dat was opvallend voor het hele eiland - kwamen voornamelijk toeristen uit Engeland, gelukkig wel van het rustige soort… Het bijbehorende strand was wel aardig, maar werd niet bezocht door naturisten. Dit was wel het geval op het nabij gelegen uitgestrekte zandstrand Mounda, ook wel Kaminia genoemd.

We hadden gelezen dat we hier vanuit Katelios konden komen via een pad over de rotsen; nu, we hebben een poging gedaan, maar dat was echt niet te doen en… met de auto was je er binnen een kwartier! Een voor ons perfect strand met een langzaam aflopende zeebodem, die ook uit zand bestond. Heerlijk! Geen keien of betonnen platen. Ook de zeeschildpadden (carretta carretta) vonden dit een prima plek en leggen er dan ook ieder jaar hun eieren.

Tussen Katelios en Skala heb je twee afslagen om er te komen. Je treft hier enige ligbedjes aan en kunt wat drinken bij een tweetal kantina’s, maar wanneer je even naar links wandelt, heb je een heerlijk ongerept zandstrand, waar (vreemd genoeg) maar weinigen gebruik van maken. Wanneer er 15 mensen bloot lagen, was het veel…

Uiteraard hebben we het hele eiland rondgetoerd in onze huurauto en al met al zo’n 900 km afgelegd. De plaatsen op het eiland zijn - vanwege de aardbeving in 1953 - over het algemeen weinig bezienswaardig, met als uitzondering het dromerige Assos en het fotogenieke dorpje Fiskardo. Niet veel monumenten dus, maar als je goed oplet zie je af en toe een klokkentoren midden in de natuur. Op het hoogst gelegen punt (ruim 1600 m) in het nationale park Ainos heb je een fraai uitzicht op de naburige eilanden.

Ook leuk is het ondergrondse meer van Melissani, de oversteek naar Lixouri en een dagtrip naar Ithaka. Heel verrassend vonden we verder dat we plotseling, al wandelend over de kade in de hoofdplaats Agostoli, twee zeeschildpadden in de haven zagen zwemmen. Behalve ons favoriete Mounda Beach, hebben we ook nog een kijkje genomen bij andere - veelal spectaculair gelegen - stranden. Alhoewel Captain Barefoot anders beloofde, troffen wij hier helaas geen naturisten aan, maar misschien waren we er net op een verkeerd moment…

Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia Kefalonia

© Hans Huisman, Rita Woldringh, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional