Kefalonia
De Griekse eilanden Kefalonia HOME Kefalonia Hotels Kefalonia Stranden Kefalonia Reizen Bezienswaardigheden

Kefalonia bezienswaardigheden

Melisani

Het ondergrondse meer van Melissani in de zogenaamde "blauwe grot". Dit meer ligt dichtbij het kustdorpje Karavomilos en staat goed aangegeven. Vanuit hier vaar je met een bootje de grot in waar het meer zich bevindt. Ooit was het ondergrondse meer helemaal overdekt maar tijdens een aardbeving in 1953 is een gedeelte van het dak ingestort. Er zijn een paar "kamers" die je kunt bekijken en de grotten hebben stalagnieten en stalagtieten. In het water van de grot zijn veel voorwerpen uit de antieke tijd gevonden en er was naar alle waarschijnlijkheid een heiligheid voor de god Pan. In Katavothres stromen dagelijks duizenden liters zeewater onafgebroken in een scheur in de aarde, dan 17 kilometer onder het eiland door, en in het meer van Melissani komt het weer omhoog.

Het Ainos National Park / natuurgebied. Hier in het Ainos Park op de gelijknamige berg kun je prachtige wandelingen maken door de natuur. Het oostelijke gedeelte van het park is wat ruiger en herbergt vele bijzondere en zeldzame plantensoorten. Er groeit onder andere een soort naaldboom die nergens anders ter wereld voorkomt.

Het Venetiaanse kasteel van St. George in Livathos (niet ver van de hoofdstad). Het kasteel stamt uit de 16e eeuw en staat boven op een heuvel. Het is gebouwd bovenop een Byzantijnse kerk, waar ook de naam van het kasteel vandaan komt. Ooit was hier de hoofdstad van het Venetiaanse Rijk op het eiland. Tijdens de aardbeving van 1953 zijn wel stukken van het kasteel vernield.

De grot van Drogarati. Je moet in deze grot afdalen (zo'n 45 meter naar beneden) om deze bijzondere grot met zijn stalagnieten en stalagtieten te bekijken. Nog verder naar beneden, op bijna 100 meter diepte, is de prachtige grote kamer.

Het fort van Assos. Dit kasteel werd in het begin van de 17e eeuw gebouwd en de totale lengte van de muren bedraagt zo'n 2000 meter. Het kasteel werd gebouwd ter bescherming tegen piraten.

Romeinse villa in Skala. Bij het dorp Skala zijn de ruļnes van een Romeinse villa blootgelegd met prachtige mozaieken die in goede staat verkeren.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional