Kefalonia
De Griekse eilanden Kefalonia HOME Kefalonia Hotels Kefalonia Stranden Kefalonia Reizen Bezienswaardigheden
Kefalonia, Kamninia Beach Kefalonia, Myrtos Bay Kefalonia, S Eufemia Bay Kefalonia, Mount Enos Kefalonia, Skala Beach
De stranden van Kefalonia

Op Kefalonia zijn heel veel stranden en de meeste stranden zijn vrij groot. Hier een overzicht van een paar van deze stranden. Er zijn er nog veel meer.

Kefalonia Stranden: Myrtos. Het strand van Myrtos is het visitekaartje van het eiland Kefalonia en wordt alom beschouwd als een van de allermooiste stranden van alle Ionische eilanden. Het ligt ten noorden van de hoofdstad Argostoli. Dit prachtige strand heeft fijn goudkleurig zand en het water is er schitterend turqoise (alsof iemand bleekwater in de blauwe zee heeft gegooid). Het strand wordt omzoomd door indrukwekkende stijl omhoog lopende rotsen. Dit strand op Kefalonia is een van de meest gefotografeerde plekjes in Griekenland en trekt elke zomer duizenden bezoekers aan. Je kunt aan het strand iets drinken en een hapje eten, en er zijn parasols en ligbedjes te huur.

Kefalonia Stranden: Antisamos. Het strand van Antisamos is een van de beste stranden van Kefalonia en het ligt bij het dorp Sami, 22 kilometer van de hoofdstad af in het oosten van het eiland. Het is een aantrekkelijk kiezelstrand omgeven door de heuvels. Boven het strand staat een klooster al vanwaar je een mooi uitzicht hebt over het strand en over het dorp Sami.

Kefalonia stranden: Emblisi en Foki. De stranden van Emblisi en Foki liggen vlakbij het dorp Fiskardo (in het noorden van het eiland Kefalonia). Het zijn kleine kiezelstranden met mooie rotsen en het kan er druk worden. Op het strand van Foki staan veel bomen voor schaduw.

Kefalonia stranden: Lourdas. Het strand van Lourdas is een lang strand met zand en kiezels en een van de mooiere stranden van het eiland Kefalonia. Er zijn zonnebedjes en parasols te huur, en er zijn taverna's en wat winkeltjes. Op de achtergrond staat de berg Ainos. In dit gebied zijn veel hotels, appartementen en studios gevestigd. Op dit strand staat nogal eens een erg harde wind.

Kefalonia stranden: Makris Gialos. Makris Gialos is een strand dichtbij de hoofdstad Argostoli en het is dan ook een van de bekendere stranden van het eiland. Het is een groot strand en het is er druk.

Kefalonia stranden: Platis Gialos. Platis Gialos ligt ook niet ver van de hoofdstad Argostoli af, in het westen van het eiland. Het is beduidend kleiner dan Markris Gialos en minder ontwikkeld (qua zonnebedjes / parasols e.d.). In de zandstenen rotsen bij het strand zijn wat grotten. Dit strand is stiller dan Makris Gialos.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional