Ikaria
De Griekse eilanden Ikaria HOME Ikaria Hotels Ikaria Stranden Geschiedenis Bezienswaardigheden Ikaria Reizen

De reis naar Ikaria - veerboten en vliegtuigen
ferries Samos - Ikaria - Fourni ferries Samos - Ikaria - Fourni

Ikaria heeft goede bijna dagelijkse verbindingen met de veerboot vanuit Piraeus en regelmatige veerboten die varen tussen Ikaria en de dichtbijgelegen eilanden zoals Fourni en Samos. Als je alles precies wilt weten kun je de vertrektijden en de schema's van de veerboten nakijken op het internet. Vaak weet de hoteleigenaar van het hotel waar je geboekt hebt het nog beter. Het kan ook een tijdje duren voordat de schema's zijn goedgekeurd en je moet dan af en toe terugkeren om te kijken of er dingen zijn veranderd, omdat het dan in eerste instantie lijkt of er geen veerboten varen tussen de eilanden die je hebt uitgekozen. Kortom: het is onvoorspelbaar maar meestal lukt wat je wilt wel.

Er zijn regelmatige veerdiensten van GA Ferries van Piraeus naar Paros, Naxos, Ikaria, Fourni en Samos (Karlovassi en Vathi - zie plaatje rechts boven), en zijn er ook veerboten van "Samos Ships" die bijna elke dag naar de nabijgelegen eilanden varen ( Zie plaatje links boven). Voor veerboten van Piraeus naar Ikaria kun je ook Kallisti Ferries controleren en Hellenic Seaways die ook de route naar Samos maakt met stops in Syros en Ikaria.

veerboten Samos Vanaf Samos zijn er regelmatig veerboten (zowel gewone als zogenaamde "superfast ferries") naar Piraeus op het vasteland en naar eilanden in de omgeving, zoals Lipsi, Patmos, Leros, Fourni en Ikaria.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.

Losse vliegtickets en reizen naar de eilanden Samos en Ikaria
Griekenland reizen, Greece travel

Als je Ikaria wilt bezoeken en er je hele vakantie of een gedeelte ervan wilt doorbrengen op dit eiland is het dus het handigste om te vliegen op Samos. Je zou ook een combinatie kunnen maken van een aantal dagen op Samos, dat ook erg leuk is, en een aantal dagen Ikaria. Een andere optie is te vliegen op Piraeus en dan daar de veerboot te pakken, maar die reis is natuurlijk veel langer.

Samos heeft ook een internationale luchthaven met regelmatige vluchten vanuit verschillende landen tijdens het toeristenseizoen, o.a. via Tui en goede verbindingen met Athene via Olympic Airways. Sunweb Vakanties verkoopt ook losse chartervluchten / vliegtickets naar Samos en andere Griekse eilanden. Zij zijn soms goedkoper dan Arkefly. Sunweb verkoopt natuurlijk ook reizen naar Samos kompleet met hotel. Voor een kompleet overzicht van alle reizen naar Samos en de andere eilanden kijk op mijn Griekenland reizenpagina (klik hier).

Hieronder staan nog enkele reisorganisaties die vakanties naar Samos en andere Griekse eilanden aanbieden:
. Tui . . Hotels boeken op Ikaria . Eliza was here


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional