Ikaria
De Griekse eilanden Ikaria HOME Ikaria Hotels Ikaria Stranden Geschiedenis Bezienswaardigheden Ikaria Reizen
Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria
Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria
De stranden van Ikaria

Ikaria stranden: Evdilos. Vlak voor het dorp Evdilos, aan de noordkant van het eiland, ligt het kleine zandstrand van Evdilos. Het strand wordt weinig bezocht, voornamelijk door de lokale bevolking. Er zijn geen zonnebedjes of parasols op het strand aanwezig. In Evdilos zijn diverse hotels en restaurants.

Ikaria stranden: Faros. In het dorpje Faros, 10 kilometer ten oosten van Agios Kirikos, ligt het strand van Faros, dat een popularaire weekendbestemming is voor de bewoners van Agios Kirikos. Het is een kilometers lang zandstrand met keitjes. Bij het strand zijn enkele restaurants en je kunt er een kamer huren.

Ikaria beaches: Drakano. Drakano strand is het officiŽle nudistenstrand van Ikaria. Het is gelegen in de buurt van Faros tussen Kontou Tou Lakoma beach en Agios Giorgis Beach. Om er te komen volge je het pad naar beneden van Faros naar het Drakano Fortress of je kunt er komen door naar het noordelijke uiteinde van Kontou Tou Lakoma strand te lopen. Er zijn borden die de weg naar het strand aangeven. Dicht bij het strand is de kerk van St. George, de prachtige baai en het strand van Agios Giorgis en de Drakano toren. Er zijn geen parasols en ligbedden te huur op dit strand en er is geen taverne, dus je moet je eigen water mee te nemen. Je moet goede schoenen aantrekken om er te komen.

Ikaria stranden: Ieros. In de noordwesthoek van het eiland ligt een van de minder bekende stranden van Ikaria: Ieros Beach. Tot voor kort was er geen weg naartoe. Volgens een legende was het de plek van een tempel voor Dionysos. Het strand van Iero ligt in een beschermde baai met veel mooie rotsen. Je kunt er komen via de weg die vanuit Faros naar het oosten gaat richting het Drakoni fort.

Ikaria stranden: Kampos. Het strand van Kampos ligt in het noorden van Ikaria bij het gelijknamige dorp, en niet ver van Evdilos af. Het is een lang en vrij rustig zandstrand met een klein restaurant en een club. In het nabijgelegen dorp zijn een museum, Romeinse ruÔnes, hotels, restaurants, een mini markt en een cafť.

Ikaria stranden: Livadi. Livadi ligt in het noorden van Ikaria en heeft een prachtig strand omgeven door groen. Over het strand vloeit een rivier die het strand in tweeŽn deelt. Op dit strand zijn parasols en ligbedjes te huur. Je kunt er ook iets eten of drinken want er zijn diverse restaurants. Livadi is een populaire en iets meer toeristische bestemming met aardig wat hotels, appartmenten en kamers te huur.

Ikaria stranden: Messakti. In het noorden van Ikaria ligt ook het mooie Messakti strand dat door twee kleine riviertjes wordt doorkruist. In de verte op een klein eilandje staat een kerkje. Op dit strand zijn ook parasols en zonnebedjes te huur en je vindt er diverse restaurants en hotels.

Ikaria stranden: Nas. Het strand van Nas ligt 6 kilometer ten westen van Armenistis, in het noorden van Ikaria. Op het strand komt een rivier uit. Ooit was het de plek van een van de eerste nederzettingen op Ikaria. In de 6e eeuw voor Christus werd er een tempel gebouwd ter ere van de godin Artemis, de beschermster van zeelieden en jagers. Alleen de fundamenten en wat stukken muur zijn er nog van over. Het is een gemengd strand dat ook bedoeld is voor nudisten. In Nas zijn een paar restaurants en hotels.

Ikaria stranden: Prioni. Op een afstand van 1 kilometer van Agios Kirikos op de route naar Therma ligt het kleine afgelegen kiezelstrand van Prioni. Je kunt het strand bereiken via een steil pad bovenaan het strand of via een pad dat loopt vanaf het kleine kerkje dat vlak naast de weg staat en je dan een stukje langs de kust loopt.

Ikaria stranden: Seychelles. Dit is een van de meest bijzondere stranden van Ikaria. Het ligt in het zuiden van het eiland bij het dorp Manganitis op ongeveer 25 kilometer afstand van Agios Kirikos. Het is een kiezelstrand in een prachtige baai / inham met mooie rotsen eromheen en met het allerblauwste water. In een kleine baai naast het strand is een grote grot. De afslag is vlak na de tunnel waar je doorheen moet en nog voor je het dorp Manganitis in gaat. Je bereikt het strand via een pad vanaf de hoofweg langs een rivierbedding. Aan het eind wordt het pad iets steiler en lastiger.

Ikaria stranden: Therma. Het strand van Therma ligt in het dorp Therma. In dit dorp zijn geneeskrachtige bronnen. Het strand is makkelijk te bereiken. Het is een zandstrand dat in een beschermde baai ligt. Bij het strand zijn diverse retaurants en hotels te vinden. Vanaf Agios Kirikos kun je er met de watertaxi naartoe. Na tien minuten wandelen naar het noordoosten vanaf het strand (vanaf het Agriolykos Pension) kom je uit bij de ruÔnes van het oude Therma en bij nog een hete bron.

Ikaria stranden: Tsoukala. Het strand van Tsoukala ligt op 1 kilometer afstand van Agios Kirikos. Het is een kiezelstrand en soms kan het er druk worden. Bij het strand is een klein restaurant.

Ikaria stranden: Xilosirtis. Het Xilosirtis strand is een rustig, langgerekt kiezelstrand. Je kunt het bereiken met een trap vanuit het dorp met dezelfde naam. Tijdens de zomermaanden is er een restaurantje op het strand.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional