Ikaria
De Griekse eilanden Ikaria HOME Ikaria Hotels Ikaria Stranden Geschiedenis Bezienswaardigheden Ikaria Reizen
Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria
Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria
Het eiland Ikaria in Griekenland - Het stadje Agios Kirikos en het dorp Evdilos

Ikaria English Het eiland Ikaria ligt even ten westen van het eiland Samos in de Noord Ege´sche Zee. Het is vernoemd naar de ongelukkige Icarus die volgens de mythe met te ver naar de zon vloog met zijn vleugels die met was vastzaten, en die bij Ikaria in de zee stortte. Het bergachtige eiland Ikaria heeft ook de vorm van een vleugel, en op de heuvels staan hier en daar de dennenbomen verspreid.

Ikaria is een rustig eiland waar veel van de toeristen aan voorbij gaan. De meeste veerboten komen aan in Agios Kirikos, dat aan de zuidoost kant van het eiland ligt. Dit dorp is zo'n 300 jaar geleden gesticht en groeide uit als een haven voor de nabijgelegen thermische bronnen van Therma, dat even verderop ligt. Deze bronnen bleken echter te radioaktief en werden daarom gesloten. Agios Kirikos heeft zelf ook zijn hete waterbronnen, de bronnen van Asclepious, die vlakbij het centrale plein liggen. Echt groot is het dorp niet: het is slechts een paar straten diep. Het is een rustig stadje met een paar winkelstraatjes, flink wat bomen en een paar hotels.

Agios Kirikos wordt gedomineerd door een enorme kerk met rode daken en blauwe koepels. De oude huizen, veel van de vroegere kapiteins, zijn in neo-klassieke stijl gebouwd. Op veel van de balkons hangen plantenbakken. In het stadje bevindt zich ook een archeoligisch museum met zo'n 200 items als stukken van antieke kolommen, amfora's uit vergane schepen, wapens, gebruiksvoorwerpen van koper en steen, en dingen die uit graven afkomstig zijn.

Aan het havenfront bevinden zich een aantal taverna's en dit is ook de plek waar het meeste leven zich afspeelt, evenals op het centrale plein aan de kustweg met zijn cafÚ's koffie huizen, barretjes en winkeltjes. In de haven staat een modernistisch sculptuur dat de bezoekers moet begroeten en dat Icarus voor moet stellen, maar dat meer lijkt op twee slanke vleugels of op de bek van een vogel. Echt veel is er in het dorp niet te zien en dus komen de meeste bezoekers er alleen om een veerboot te pakken naar een ander eiland. Vanaf Agios Kirikos kun je ook een bus pakken die langs de noordkust richting Evdilos (de tweede haven van het eiland) gaat.

De rit van Agios Kirikos naar Evdilos gaat langs kliffen en door de bergen en een mooi landschap naar de aantrekkelijkere noordzijde van het eiland, waar dennenbossen, wijngaarden en de beste stranden zijn te vinden. Evdilos ligt tegen een heuvel in een kleine baai en dit dorp heeft ook goede veerbootverbindingen. Veel mensen gaan door naar de populaire stranden van Armenistis, die 8 kilometer verderop liggen. Nog 2 kilometer verder ligt de inham van Papas en de opgraving (de Tempel van Artemmis) en het strand van Nas. Daarna houdt de weg op en worden het paden. Dit stuk van het eiland wordt veel minder bezocht door de toeristen en het is een wandelgebied.

Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria
Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria Ikaria

Ikaria staat bekend om zijn golvende landschappen vouwen en verborgen rustieke dorpjes in de bergen. Op een middag kun je een bezoek aan een warm en zonnig strand brengen, de mysterieuze rotsformaties bekijken en door stukken oude eikenbossen in de bergen wandelen. Een tempel voor Artemis staat in puin aan de oevers van het strand van Nas, waar de Chalaris rivier uitmondt in de zee. Ru´nes van Byzantijnse steden zijn ook gevonden op het eiland. Tijdens de jaren van harde piraten overvallen, woonden de mensen van Ikaria diep in de bergen en verborgen hun huizen door ze van stenen onder hoge rotsen te bouwen of op locaties die verborgen waren in de bossen, en niet direct zichtbaar vanaf de zee. Zo kom je al wandelend over het eiland vandaag de dag veel van dergelijke verborgen rots-huizen tegen.

Meer en meer toeristen komen naar Ikaria voor haar rijke, ongerepte natuur en ontspannen levensstijl die nog zeer traditioneel is, in vergelijking met meer bezochte Griekse eilanden. Het eiland staat bekend om zijn rode wijn en honing, en ook voor de traditionele muziek die kan live kan worden gehoord op traditionele feesten. Daarnaast zijn er vele thermische hete bronnen op het zuidelijke deel van het eiland Ikaria die ook toeristen aantrekken. Maar pas op want deze bronnen zijn alleen voor therapeutisch gebruik, potentieel gevaarlijk zijn indien deze als een spa worden gebruikt, maar de zwavelbronnen in Leukada (bij Agios Kirikos) kunnen worden gebruikt zonder risico.

Het eiland Ikaria - hotels, appartementen, studio's, vakantiehuizen en villa's op Ikaria Griekenland

Ikaria stond in de planning voor september 2006, maar vanwege de veerboot verbindingen is het even uitgesteld. Daarna nog een keer een poging gewaagd, maar ook toen waren en wat problemen met de veerboten en zijn we op Samos gebleven. Ik ben er dus nog niet geweest, maar ik wilde er al heel lang heen: het staat al heel lang bovenaan de verlanglijst, samen met Leros en Karpathos. Leros heb ik ondertussen wel bezocht. Het zal er op een dag wel van komen.

Voor hotels, appartementen, studio's, villa's en vakantiehuizen op Ikaria - klik hier.

Hotel Atheras op Ikaria
Ikaria, Atheras Hotel in Evdilos Ikaria, Atheras Hotel in Evdilos Ikaria, Atheras Hotel in Evdilos Ikaria, Atheras Hotel in Evdilos Ikaria, Atheras Hotel in Evdilos
Ikaria, Atheras Hotel in Evdilos Ikaria, Atheras Hotel in Evdilos Ikaria, Atheras Hotel in Evdilos Ikaria, Atheras Hotel in Evdilos Ikaria, Atheras Hotel in Evdilos

Het eiland ligt in het noorden van de eilandengroep die bekend staat onder de naam Dodekanese en die onder meer ook eilanden als Samos, Patmos, Kos, Rhodos en Karpathos omvat. Veel goede havenplaatsen zijn er niet op Ikaria, maar de veerboten doen Evdilos in het noorden en Agios Kirykos in het zuiden aan. Het eiland ligt wat aan de rand van de eilandengroep en wijkt wat uit richting de Cycladen. Het ligt onder Chios en tussen Samos en de Cycladen eilanden Mykonos en Naxos. De meeste boten die het eiland aandoen varen dan ook van de ene eilandengroep naar de andere.

Atheras Hotel, gelegen in het centrum van Evdilos stad op slechts 50 meter van het dichtstbijzijnde strand, is een accommodatie met 24-uurs receptie. Alle goed ingerichte kamers hebben een balkon en beschikken over airconditioning, televisie, gratis WiFi internet en koelkast. Evdilos, een van de meest traditionele dorpen op Ikaria, is gelegen in het noordelijke deel van het eiland, en is de tweede haven en hoofdstad van het eiland. De pittoreske haven met de oude herenhuizen en smalle wegen en de traditionele huizen, is een ideale uitvalsbasis voor prachtige excursies naar het platteland van Ikaria.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Atheras Hotel op Ikaria - klik hier.

Kerame Studios & Apartments op Ikaria
Ikaria, Kerame Hotel in Evdilos Ikaria, Kerame Hotel in Evdilos Ikaria, Kerame Hotel in Evdilos Ikaria, Kerame Hotel in Evdilos Ikaria, Kerame Hotel in Evdilos
Ikaria, Kerame Hotel in Evdilos Ikaria, Kerame Hotel in Evdilos Ikaria, Kerame Hotel in Evdilos Ikaria, Kerame Hotel in Evdilos Ikaria, Kerame Hotel in Evdilos

Het Kerame Hotel ligt aan het strand op slechts 1 km van het centrum van Evdilos. Faciliteiten omvatten een zwembad, een bar en een restaurant met een Griekse keuken. Kerame Hotel biedt ook gratis draadloos internet en 24-uurs receptie diensten. Er zijn onder andere studio's en appartementen met uitzicht op zee. Alle kamers zijn volledig ingericht met keuken, airconditioning en TV. Evdilos is een ideale uitvalsbasis voor prachtige excursies naar het platteland van Ikaria.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Kerame Hotel op Ikaria - klik hier.

Erofili Beach Hotel in Armenistis Ikaria
Erofili Beach Hotel Ikaria Erofili Beach Hotel Ikaria Erofili Beach Hotel Ikaria Erofili Beach Hotel Ikaria Erofili Beach Hotel Ikaria
Erofili Beach Hotel Ikaria Erofili Beach Hotel Ikaria Erofili Beach Hotel Ikaria Erofili Beach Hotel Ikaria Erofili Beach Hotel Ikaria

Gelegen in het pittoreske dorpje Armenistis, naast Livadi en Messakti Strand, vind je dit charmante hotel in een prachtige omgeving met uitzicht op de zee en omringd door de plaatselijke bezienswaardigheden. De kamers in Erofili Beach zijn smaakvol ingericht en hebben alle comfort. Geniet van een geweldige start van de dag met een heerlijk ontbijt geserveerd op het zonnige terras. Sta versteld van het prachtige uitzicht op zee vanaf uw eigen balkon. Gedurende de dag is het fantasierijke openlucht zwembad van het Erofili Hotel een heerlijke plek om te ontspannen. Ga voor een verfrissende duik of ga lekker liggen op de comfortabele zonnebedjes om een boek lezen. Voor verdere ontspanning kunt u ook terecht in de rustgevende Jacuzzi. Op een steenworp afstand van Erofili Beach Hotel vindt u charmante plaatselijke stranden en een verscheidenheid aan restaurants en bars.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Erofili Beach Hotel - klik hier.

Cavos Bay Hotel in Armenistis Ikaria - het hotel van Dirk (zie verhaal hieronder)
Ikaria, Cavos Bay Hotel Ikaria, Cavos Bay Hotel Ikaria, Cavos Bay Hotel Ikaria, Cavos Bay Hotel Ikaria, Cavos Bay Hotel
Ikaria, Cavos Bay Hotel Ikaria, Cavos Bay Hotel Ikaria, Cavos Bay Hotel Ikaria, Cavos Bay Hotel Ikaria, Cavos Bay Hotel

Het Cavos Bay Hotel is gebouwd in een traditionele Griekse eilandstijl en gelegen aan de noordkust van Ikaria boven op de rotsen. Het ligt over 6 verdiepingen op een heuvel, zodat u kunt u genieten van schitterende uitzichten. Vanaf de veranda van de kamers kunt u de sprankelende zee en de hemel zien, voor een wandeling kunt u lekker naar buiten en een duik nemen doet u in een van de 2 zoutwater zwembaden. Ontdek het prachtige eiland door te wandelen over enkele van de wandelpaden, of bezoek het vissersdorp van Gialiskari. Blijf in contact met vrienden op het internet cafe, en geniet van hapjes en drankjes aan de bar bij het zwembad

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Cavos Bay Hotel op Ikaria - klik hier.

Dirk Slegers over Ikaria
Dirk op Ikaria

Ikaria vond ik goed en ga er zeker nog eens terug. Hier zou ik best wel drie weken willen zijn (waren er 10 dagen). We logeerden in het plaatsje Armenistis. Keuze na veel lezen op het internet. Bleek nadien beste keuze ook (voor ons althans). Twee mooie zandstranden vlakbij, ÚÚntje beetje druk, andere niks druk. Beetje verder met auto of scooter: Nas strand. Bloot mag, hoeft niet. Voor de rest overal kleine strandjes waar je alleen bent.

we logeerden bij het Cavos Bay Hotel. Armenistis is een leuk, klein vissersdorpje, nog authentiek. 's Avonds een beetje druk maar gezellig. Weinig toeristen, vooral Grieken. En de griekse jeugd die hier en daar samenklit.

Het eten is er lekker (een Griek haalt zijn neus op voor toeristenvoedselgrieks) Ún goedkoper dan bv op Samos. Nationale eilandgerecht is katsikaki (geit) en dat op verschillende manieren. De bevolking is...in het begin stug maar als ze merken dat je niet "toerist toerist" bent, word je anders bekeken en zÚker als je grieks spreekt.

Evdilos, klein havendorpje. Enkele leuke tavernes, geen strand. Zijn we paar keer gaan eten. Dus in het Noorden enkel Evdilos, Armenistis en Nas. Mooi en ruig van natuur en groen. Oppassen voor de geiten, kennen geen auto's en lopen gewoon de weg over.

In het Zuiden heb je de haven Agios Kirikos. Doorgereden en zelfs niet gestopt. Therma is leuk dorpje voor terrasje. Ga hier niet naar de thermen, is betalend. Ga naar de Thermen van Levkados niet zo ver van Fleves. Kan je genieten van warm en Úcht warm water in de zee. Opletten dat je je niet verbrandt! De beste weg loopt van Agios Kirikos over het eiland naar het noorden en dan langs de kust naar Nas.

De Zuidkust is mooi met hele steile rotsen en indrukwekkend, smalle wegen en schiet niet op. Is vermoeiend van hier te rijden. Wel leuk om tocht 1x te doen , geen tweede keer. Het westen is erg ruig. Hier heb je een 4 x 4 nodig. Ikaria is quasi evengroot als Samos maar veel minder toerisme en dorpen. Ik denk dat vooral het hotel en het plaatsje Armenistis zelf onze korte vakantie daar gemaakt heeft.

Het eiland Ikaria in Griekenland
Ikaria, Therma Samos, Agios Kirikos Samos, Agios Kirikos Samos, Agios Kirikos Samos, Agios Kirikos
Ikaria Ikaria Ikaria, Armenistis Ikaria, Armenistis Ikaria, Armenistis

Ikaria is een Grieks eiland ongeveer 19 km ten zuidwesten van Samos (Noord-Ege´sche Eilanden). Bestuurlijk hoort het eiland tot het departement (nomos) Samos.

De naam Ikaria zou afkomstig zijn van Ikarus, de zoon van Daedalus in de Griekse mythologie, die na zijn hautaine vluchtpoging in de buurt in het water is gesukkeld.

Er wonen ongeveer 7500 mensen op het eiland. Qua topografie zijn er veel contrasten. Het eiland is op sommige plekken erg groen en vruchtbaar, elders bijzonder onherbergzaam. In tegenstelling tot de meeste Griekse eilanden vind je op Ikaria niet de typische witte huisjes. De Ikarioten zijn het contact met hun verleden enigszins kwijt, want verspreid over het eiland vind je talloze verlaten traditionele woningen met stenen muren en leien puntdaken. Deze huizen worden tegenwoordig vooral door buitenlandse inwijkelingen geapprecieerd, die ze in hun oorspronkelijke glorie trachten te herstellen. Zelf bouwen de Ikarioten veelal smakeloze witte huizen met rode dakpannen, die vooral dienst doen als zomerverblijf.

Het toerisme op Ikaria staat in vergelijking met andere eilanden nog steeds in de kinderschoenen. In en rond ArmenistÝs en Therma Ikarias is er sprake van enig georganiseerd toerisme. Alleen tussen eind juli en eind augustus wordt het eiland letterlijk overspoeld door veelal Griekse toeristen. De ideale maanden om er rust, stilte en milde zomertemperaturen op te zoeken, zijn juni en september.

Ikaria stranden: Evdilos. Vlak voor het dorp Evdilos, aan de noordkant van het eiland, ligt het kleine zandstrand van Evdilos. Het strand wordt weinig bezocht, voornamelijk door de lokale bevolking. Er zijn geen zonnebedjes of parasols op het strand aanwezig. In Evdilos zijn diverse hotels en restaurants.

Ikaria stranden: Faros. In het dorpje Faros, 10 kilometer ten oosten van Agios Kirikos, ligt het strand van Faros, dat een popularaire weekendbestemming is voor de bewoners van Agios Kirikos. Het is een kilometers lang zandstrand met keitjes. Bij het strand zijn enkele restaurants en je kunt er een kamer huren.

Ikaria beaches: Drakano. Drakano strand is het officiŰle nudistenstrand van Ikaria. Het is gelegen in de buurt van Faros tussen Kontou Tou Lakoma beach en Agios Giorgis Beach. Om er te komen volge je het pad naar beneden van Faros naar het Drakano Fortress of je kunt er komen door naar het noordelijke uiteinde van Kontou Tou Lakoma strand te lopen. Er zijn borden die de weg naar het strand aangeven. Dicht bij het strand is de kerk van St. George, de prachtige baai en het strand van Agios Giorgis en de Drakano toren. Er zijn geen parasols en ligbedden te huur op dit strand en er is geen taverne, dus je moet je eigen water mee te nemen. Je moet goede schoenen aantrekken om er te komen.

Ikaria stranden: Ieros. In de noordwesthoek van het eiland ligt een van de minder bekende stranden van Ikaria: Ieros Beach. Tot voor kort was er geen weg naartoe. Volgens een legende was het de plek van een tempel voor Dionysos. Het strand van Iero ligt in een beschermde baai met veel mooie rotsen. Je kunt er komen via de weg die vanuit Faros naar het oosten gaat richting het Drakoni fort.

Ikaria stranden: Kampos. Het strand van Kampos ligt in het noorden van Ikaria bij het gelijknamige dorp, en niet ver van Evdilos af. Het is een lang en vrij rustig zandstrand met een klein restaurant en een club. In het nabijgelegen dorp zijn een museum, Romeinse ru´nes, hotels, restaurants, een mini markt en een cafÚ.

Ikaria stranden: Livadi. Livadi ligt in het noorden van Ikaria en heeft een prachtig strand omgeven door groen. Over het strand vloeit een rivier die het strand in tweeŰn deelt. Op dit strand zijn parasols en ligbedjes te huur. Je kunt er ook iets eten of drinken want er zijn diverse restaurants. Livadi is een populaire en iets meer toeristische bestemming met aardig wat hotels, appartmenten en kamers te huur.

Ikaria stranden: Messakti. In het noorden van Ikaria ligt ook het mooie Messakti strand dat door twee kleine riviertjes wordt doorkruist. In de verte op een klein eilandje staat een kerkje. Op dit strand zijn ook parasols en zonnebedjes te huur en je vindt er diverse restaurants en hotels.

Ikaria stranden: Nas. Het strand van Nas ligt 6 kilometer ten westen van Armenistis, in het noorden van Ikaria. Op het strand komt een rivier uit. Ooit was het de plek van een van de eerste nederzettingen op Ikaria. In de 6e eeuw voor Christus werd er een tempel gebouwd ter ere van de godin Artemis, de beschermster van zeelieden en jagers. Alleen de fundamenten en wat stukken muur zijn er nog van over. Het is een gemengd strand dat ook bedoeld is voor nudisten. In Nas zijn een paar restaurants en hotels.

Ikaria stranden: Prioni. Op een afstand van 1 kilometer van Agios Kirikos op de route naar Therma ligt het kleine afgelegen kiezelstrand van Prioni. Je kunt het strand bereiken via een steil pad bovenaan het strand of via een pad dat loopt vanaf het kleine kerkje dat vlak naast de weg staat en je dan een stukje langs de kust loopt.

Ikaria stranden: Seychelles. Dit is een van de meest bijzondere stranden van Ikaria. Het ligt in het zuiden van het eiland bij het dorp Manganitis op ongeveer 25 kilometer afstand van Agios Kirikos. Het is een kiezelstrand in een prachtige baai / inham met mooie rotsen eromheen en met het allerblauwste water. In een kleine baai naast het strand is een grote grot. De afslag is vlak na de tunnel waar je doorheen moet en nog voor je het dorp Manganitis in gaat. Je bereikt het strand via een pad vanaf de hoofweg langs een rivierbedding. Aan het eind wordt het pad iets steiler en lastiger.

Ikaria stranden: Therma. Het strand van Therma ligt in het dorp Therma. In dit dorp zijn geneeskrachtige bronnen. Het strand is makkelijk te bereiken. Het is een zandstrand dat in een beschermde baai ligt. Bij het strand zijn diverse retaurants en hotels te vinden. Vanaf Agios Kirikos kun je er met de watertaxi naartoe. Na tien minuten wandelen naar het noordoosten vanaf het strand (vanaf het Agriolykos Pension) kom je uit bij de ru´nes van het oude Therma en bij nog een hete bron.

Ikaria stranden: Tsoukala. Het strand van Tsoukala ligt op 1 kilometer afstand van Agios Kirikos. Het is een kiezelstrand en soms kan het er druk worden. Bij het strand is een klein restaurant.

Ikaria stranden: Xilosirtis. Het Xilosirtis strand is een rustig, langgerekt kiezelstrand. Je kunt het bereiken met een trap vanuit het dorp met dezelfde naam. Tijdens de zomermaanden is er een restaurantje op het strand.

Het Archipelagos Institute of Marine Conservation

Ikaria Het Archipelos Instituut voor Marien en milieu-onderzoek van de Ege´sche Zee, is een Griekse non-profit, onafhankelijke organisatie zich inzet voor behoud van de natuur op het land en in de zee van de Griekse zeeŰn en eilanden. Recente projecten zijn: de exploitatie van een Ege´sche Zadebbank, het stoppen van destructieve vismethoden en het helpen de lokale bedreigde diersoorten te beschermen. Archipelagos heeft de hoofdbasis voor zijn onderzoek op Ikaria en een grote maritieme onderzoeksbasis op Samos. Archipelagos werkt nauw samen met lokale bevolking in de Ege´sche zee, en is ook het hele jaar door gastheer voor milieu vrijwilligers, onderzoekers en wetenschappers.

De reis naar Ikaria - veerboten en vliegtuigen
ferries Samos - Ikaria - Fourni ferries Samos - Ikaria - Fourni

Ikaria heeft goede bijna dagelijkse verbindingen met de veerboot vanuit Piraeus en regelmatige veerboten die varen tussen Ikaria en de dichtbijgelegen eilanden zoals Fourni en Samos. Als je alles precies wilt weten kun je de vertrektijden en de schema's van de veerboten nakijken op het internet. Vaak weet de hoteleigenaar van het hotel waar je geboekt hebt het nog beter. Het kan ook een tijdje duren voordat de schema's zijn goedgekeurd en je moet dan af en toe terugkeren om te kijken of er dingen zijn veranderd, omdat het dan in eerste instantie lijkt of er geen veerboten varen tussen de eilanden die je hebt uitgekozen. Kortom: het is onvoorspelbaar maar meestal lukt wat je wilt wel.

Er zijn regelmatige veerdiensten van GA Ferries van Piraeus naar Paros, Naxos, Ikaria, Fourni en Samos (Karlovassi en Vathi - zie plaatje rechts boven), en zijn er ook veerboten van "Samos Ships" die bijna elke dag naar de nabijgelegen eilanden varen ( Zie plaatje links boven). Voor veerboten van Piraeus naar Ikaria kun je ook Kallisti Ferries controleren en Hellenic Seaways die ook de route naar Samos maakt met stops in Syros en Ikaria.

veerboten Samos Vanaf Samos zijn er regelmatig veerboten (zowel gewone als zogenaamde "superfast ferries") naar Piraeus op het vasteland en naar eilanden in de omgeving, zoals Lipsi, Patmos, Leros, Fourni en Ikaria.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.

Losse vliegtickets en reizen naar de eilanden Samos en Ikaria
Griekenland reizen, Greece travel

Als je Ikaria wilt bezoeken en er je hele vakantie of een gedeelte ervan wilt doorbrengen op dit eiland is het dus het handigste om te vliegen op Samos. Je zou ook een combinatie kunnen maken van een aantal dagen op Samos, dat ook erg leuk is, en een aantal dagen Ikaria. Een andere optie is te vliegen op Piraeus en dan daar de veerboot te pakken, maar die reis is natuurlijk veel langer.

Samos heeft ook een internationale luchthaven met regelmatige vluchten vanuit verschillende landen tijdens het toeristenseizoen, o.a. via Tui en goede verbindingen met Athene via Olympic Airways. Sunweb Vakanties verkoopt ook losse chartervluchten / vliegtickets naar Samos en andere Griekse eilanden. Zij zijn soms goedkoper dan Arkefly. Sunweb verkoopt natuurlijk ook reizen naar Samos kompleet met hotel.

Hieronder staan nog enkele reisorganisaties die vakanties naar Samos en andere Griekse eilanden aanbieden:
. Tui . . Hotels boeken op Ikaria . Eliza was here


ę Hans Huisman, Charlene Caprio (source: Archipelagos Institute of Marine Conservation), Dirk Slegers, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional