Anafi
De Griekse eilanden Anafi HOME Anafi Hotels Anafi Stranden Anafi Bezienswaardigheden Anafi Reizen

VEERBOTEN VANAF PIRAEUS EN ANDERE EILANDEN NAAR HET EILAND ANAFI IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

ferries to Anafi Als je het eiland Anafi wilt bezoeken dan vlieg je het beste op het eiland Santorini, vanwaar de veerboten naar Anafi vertrekken. Je kunt ook via Athene en dan eilandhoppend de kant van Anafi opgaan. Als je de prijzen van de losse vliegtickets naar Athene of naar Santorini wilt vergelijken klik dan hier.

Op Anafi zijn veelal slechts voetpaden en zorgen muilezels voor het transport. Alle leven, en dus ook het strandvertier, speelt zich uitsluitend af aan de zuidkust, waarvan de baaien echter slechts te voet of per boot bereikbaar zijn. Hoewel het eiland op slechts twee uur varen van Santorini ligt, blijft Anafi door de gebrekkige verbindingen, in ieder geval buiten het hoogseizoen, één van de meest serene en stille eilanden van de Cycladen. Veel aan accommodaties is er dan ook niet te vinden.

De afgelopen jaren is de bereikbaarheid wel een stuk verbeterd (of "verslechterd", het is maar hoe je het ziet, want er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die het zo onbereikbaar mogelijk willen houden). Iedere dag komt er wel zo ongeveer een veerboot vanaf Santorini richting Anafi en is er ook weer eentje terug. De tijden verschillen want er zijn verschillende veerboot maatschappijen die op Anafi varen. Je kunt checken bij Danea, Saos Ferries en Nel Lines. Deze laatste heeft (in 2008) de kleine Panagia Tinou ingezet om het eiland aan te doen. Dikwijls zijn het veerboten die heel veel eilanden aandoen en niet al te snel zijn, en als je dus van verder komt zigzag je door de Cycladen en kun je hier en daar wat oponthoud hebben. Zelf vind ik het altijd juist wel leuk om alle eilandjes te zien.

Als je je overtocht niet kunt vinden in de schema's dan bent je waarschijnlijk nog te vroeg en zij de vaartijden nog niet goedgekeurd. Probeer het later in het seizoen opnieuw. Meestal weet de eigenaar van het hotel je geboekt hebt het het beste kun je het hem / haar vragen.

Update 2009 door Colombo Francesco Luigi

Gefascineerd door de beschrijvingen van Anafi ging ik erheen en ik vond het echt een prachtig eiland maar waarschijnlijk minder ongerept in vergelijking met het jaar dat jij er was (alle stranden zijn nu bereikbaar met de auto-, bus-scooter, en je kunt er nu ook een beperkt aantal auto's - scooters huren). Vanaf dit jaar is er een veerboot van Athene (hij stopt ook in Santorini en Riva Therassia) tweemaal per week die veel sneller is dan voorheen (9,30 uur) en een boot van Syros ook twee keer per week die stopt bij vele eilanden (ik kwam vanaf Ios). Ik verbleef in Ta Plagia, geweldige plek, eenvoudige schone kamers met alle faciliteiten (ventilator, geen A / C); Ik had een patio met een prachtig uitzicht. De restaurants op Anafi zijn veel beter dan op de andere eilanden en ook goedkoper.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional