Anafi
De Griekse eilanden Anafi HOME Anafi Hotels Anafi Stranden Anafi Bezienswaardigheden Anafi Reizen
Klissidi en het strand Blik vanaf ons terrasje Anafi Chora Anafi Chora Anafi
Anafi Anafi Anafi Anafi Anafi
HET EILAND ANAFI IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND - RUSTIG EN MET NATURISTENSTRANDEN

plattegrond van Anafi English Waarschijnlijk het meest verlaten eiland van de Cycladen en van alle Griekse eilanden waar we ooit voet aan wal hebben gezet. We willen er nog altijd een keer naar terug, want we vonden het er heel leuk, maar het ligt een beetje uit de route en er zijn niet veel veerboten die er aanleggen. Als je een boot hebt gevonden die je er naartoe brengt plan dan ook een beetje vooruit en zoek uit wanneer je weer terug kunt varen of naar de volgende bestemming kunt.

Ik ging naar Anafi omdat een van mijn vrienden (hij heet Jan, maar we noemen hem Janafi) er elk jaar voor een paar maanden naar toe ging. Ik wilde graag weten waarom. Midden in de nacht kwamen we aan nadat we van Santorini waren weggevlucht en met wat hulp en geluk vonden we een kleine kamer met douche en toilet, dankzij een meisje dat we op de veerboot (met 10 passagiers erop!!) hadden leren kennen.

We verbleven in het dorpje Klissidi bij Margaritas (0286-61237). We vonden ons kamertje aardig, maar meer ook niet, maar in de loop van de week kwamen er jaloerse mensen langs, want Margaritas was het enige plekje waar ook echte bedden waren, en waar een douche en een toilet bij de kamers zat. Dat kende men niet in de rest van het dorp. Het eerste dat ons opviel was de prachtige nachtelijke met sterretjes gevulde hemel. Er was maar 1 lichtbolletje in het dorp, en dat was het. We konden onze eigen voeten niet eens zien.

Het eiland is Anafi vrij dor, maar mooi op zijn eigen manier, met schakeringen van rood, wit, grijs en groen. Het strand van Klissidi is kompleet met wat bomen en struiken, en een paar grote palmbomen. Er zijn volop bergen op het eiland, dus als je vanaf Klissidi een bezoek wilt brengen aan de chora in de bergen moet je eerst naar beneden naar de haven lopen om de bus te pakken. Een auto huren of en brommertje was niet mogelijk, dus meer opties zijn er niet (tenzij je een ezel gijzelt).

Overal op Anafi is het rustig. Het haventje is klein, maar we vonden het leuk. Er is een aardig klein strandje bij, en de mensen zijn erg aardig. Elke keer dat we naar dat strandje gingen waren we er de enige mensen. Klissidi, onze basis, heeft een groot strand met goed zand en wat golfjes. Het is er ook erg rustig: nou ja, op alle stranden die we gezien hebben was het eigenlijk heel rustig. Een klein stukje meer oostelijk zijn een paar mooie grote stranden (ook voor naturisten), maar je moet goeie schoenen meenemen en geen teenslippertjes zoals wij.

Uit eten in Klissidi geeft je twee opties. Je eet bij Margaritas, die normaalgesproken twee hoofdgerechten heeft waar je uit kunt kiezen, en twee of drie bijgerechten (en ze kan heerlijk koken!), of je loopt naar beneden en kijkt in de potten en de pannen van de benedenbuurvrouw, en trekt even haar oventje open om te kijken of daar ook iets in staat. Wij vonden het geweldig. Bij Margaritas kun je ook ontbijten en tegelijkertijd genieten van het prachtige uitzicht. Als je van absolute rust houdt dan is dit jouw eiland. Auto's zijn er nauwelijks, hooguit een paar, en bij het begin van Klissidi houdt de weg op. In de avond is er niet veel te doen, maar we hebben het erg naar ons zin gehad terwijl we gewoon op het terras van Margatitas zaten te eten en ouzo te drinken, en met andere gasten hebben zitten kletsen (een speciaal soort mensen dat hier elk jaar naar terug keert).

Als je Anafi bezoekt moet je ook het bergdorp Chora (het hoofdstadje) bezoeken. Je kunt proberen er naartoe te wandelen, maar dat zou een slecht advies zijn in de hitte. Je kunt de bus pakken in de haven en dan teruglopen van chora de berg weer af nadat je een beetje hebt rondgekeken. het is een soort spookdorp, maar heel erg mooi en onbedorven. Het staat vol met mooie oude witte huisjes, kerken en pleintjes. het uitzicht over het eiland en de zee zijn spectaculair. Wij hebben er een uur rondgewandeld en hebben niemand gezien tot op het laatste moment.

Anafi 2009 by Colombo Francesco Luigi Anafi 2009 by Colombo Francesco Luigi Anafi 2009 by Colombo Francesco Luigi Anafi 2009 by Colombo Francesco Luigi Anafi 2009 by Colombo Francesco Luigi
NOG WAT MEER INFORMATIE OVER HET EILAND ANAFI IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Het eiland Anafi is 38 km2 groot en heeft ongeveer 350 inwoners. Het hoogste punt van het eiland is de 579 meter hoge berg Vigla. Veel dorpen zijn er niet op het eiland. Iedereen komt aan in het havenstadje Agios Nikolaos. De belangrijkste dorpen zijn verder de hoofdstad (of: Chora) dat boven op een berg ligt en het kleine toeristenoord Klissidi. .

Het eiland Anafi ligt op twee uur varen ten oosten van Santorini. Na de vulkanische explosie op Santorini was het eiland bedekt met een dikke laag puimsteen (25 meter) van de uitbarsting en dit is een van de redenen waarom het nooit een welvarend eiland is geworden. Anafi is bergachtig en onvruchtbaar en er is geen water. Anafi is een van die werkelijk ongerepte Griekse eilanden. Tijdens het hoogseizoen kan het een stuk drukker worden, met name door de tenten die zijn opgezet op Klissidi Beach, waar het gratis camperen is.

Volgens latere berichten is vrij camperen op Klissidi Beach niet meer toegestaan en idem dito naturisme. Ik weet er het fijne dus niet meer van. Jij misschien wel? Geef het me door. Soms worden de bewoners minder tolerant als er meer accommodaties in een dorp verschijnen en ze een strand dan proberen te "upgraden".

BEZIENSWAARDIGHEDEN OP HET EILAND ANAFI IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

. Anafi heeft een van de meest ongerepte en aardigste chora's (hoofdstad) van alle Griekse eilanden, zeer authentiek met mooie Cycladische huizen. Buiten staan de bakovens. De kleine hoofdstad Chora ligt op een heuvel in het zuidwesten van het eiland boven de havenstad Agios Nikolaos. De meeste inwoners van Anafi wonen in deze op een heuvel gelegen Chora dat via een asfaltweg verbonden is met het minuscule haventje Agios Nikolaos, waar de weinige veerboten aankomen. Vanaf de haven gaat af en toe een bus naar de Chora op de top van de heuvel en ook af en toe gaat er weer een bus terug. Verder is het veel wandelen geblazen (maar zie de update verderop). In het grootste gedeelte van de Chora is verkeer (auto's) niet toegestaan. De wegen zijn er slecht of niet bestaand en een auto huren kun je er niet. De Chora ligt op een hoogte van 260 meter en stamt uit de middeleeuwen. In het dorp zijn veel smalle straatjes met keitjes en er zijn verschillende oude en nieuwere kerkjes. In een paar hiervan zijn Byzantijnse iconen te bekijken. De straatjes leiden omhoog naar de restanten van de oude kastro. In de Archeologische collectie van het eiland zijn de opgravingen te bekijken die op het eiland zijn gedaan.

. Er is een Venetiaans kasteel en de ruines van een oude stad in Kastelli op een hoogte van 327 meter. Deze antieke stad Anaphe en zijn Venetiaanse opvolger liggen op de kegelvormige bergtop Kastelli. Op het ruineveld bevinden zich verschillende grafkamers met nissen, een waterbassin en sporen van tempels. De stad is gesticht door de Dori벳 in de 8ste eeuw voor Christus en had zijn grootste bloei tijdens de Romeinse periode. Op deze plek zijn de stadsmuren en vele overblijfselen uit de Romeinse tijd te zien. Het interessantste is een gebeeldhouwde stenen sarcofaag die staat naast de Panagia sto Dokari kerk. Ook zijn er de restanten op het eiland van een oude Romeinse haven die Katalymatsa heette.

. In het oosten van het eiland op de top van een heuvel is een verlaten klooster klooster Zoodochos Pigi dat is gebouwd op de site van een oude tempel van Apollo. Op een landengte in het zuidoosten van het eiland liggen de overblijfselen van het antieke Apollo heiligdom. Sinds de Turkse bezetting van het eiland is het klooster een pelgrimsoord geworden. Op de site zijn vrij substanti묥 overblijfselen van de voormalige tempelmuren en van de tempel zelf te zien.

. Het oude Kalamiotissa klooster staat op de hoogste en meest imposante rots, aan de oostzijde van het eiland Anafi. Het is onbereikbaar over zee en moeilijk te bereiken via land. Tegenwoordig is het klooster verlaten.

Anafi 2009 by Colombo Francesco Luigi Anafi 2009 by Colombo Francesco Luigi Anafi 2009 by Colombo Francesco Luigi Anafi 2009 by Colombo Francesco Luigi Anafi
DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN OP HET EILAND ANAFI IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Het eiland Anafi heeft prachtige zandstranden. Voor het dorp Klissidi zelf ligt een mooi lang zandstrand. Een enkele keer kom je hier ook wel eens een paar naturisten tegen. De echte naturistenstranden liggen een stukje ten oosten van het dorp, en ook dit zijn prachtige zandstranden.

Tussen Klissidi en het eerste grotere strand dat weer een naam heeft gekregen (Exo Rokounas) liggen twee stranden die door naturisten worden bezocht. Dit zijn de echte naaktstranden. Het eerste ligt op ongeveer 10 minuten lopen van Klissidi af vanaf de taverna (niet die aan aan het einde van het strand maar het pad erachter). Het eerste strand is niet erg groot. Als je het kustpad volgt kom je nog bij een ander strand, maar dit is moeilijk bereikbaar en je moet een gedeelte door het water.

Het strand van Exo Rokounas is een strand dat je onder andere kunt bereiken vanaf Chora. Na ongeveer anderhalve kilometer kom je het bord tegen dat naar het strand wijst. Ga het pad op en daarna rechts het pad inslaan. Vanaf dit strand kun je door het water (tot aan je borst) naar het volgende strand. Het strand daarachter heet Mikro Roukounas en is ook via het water te bereiken.

Rokounas is het voornaamste naturistenstrand en het is te voet te bereiken. Het is ongeveer 300 meter lang. Hier vind je ook aardig wat campeerders. Tegenwoordig gaat er ook een bus naartoe vanaf Chora en is er een taverna (toen ik er jaren gelden was was dat niet het geval, maar het is de "vooruitgang" zullen we maar zeggen). Ook hier schijnt vrij camperen soms moeilijk te worden gemaakt. Zoals gezegd kun je er dus naartoe met de bus vanaf Chora of je kunt gaan lopen (60 - 90 minuten).

Op 9 kilometer afstand van Chora ligt het klooster Zoodochos Pigi en daaronder ligt een klein zandstrand dat ook door naturisten wordt gebruikt. Verder zijn er over het eiland verspreid nog wel wat meer kleine strandjes en baaitjes en het eiland is overwegend naturistisch ingesteld.

VEERBOTEN VANAF PIRAEUS EN ANDERE EILANDEN NAAR HET EILAND ANAFI IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

ferries to Anafi Als je het eiland Anafi wilt bezoeken dan vlieg je het beste op het eiland Santorini, vanwaar de veerboten naar Anafi vertrekken. Je kunt ook via Athene en dan eilandhoppend de kant van Anafi opgaan. Als je de prijzen van de losse vliegtickets naar Athene of naar Santorini wilt vergelijken klik dan hier.

Op Anafi zijn veelal slechts voetpaden en zorgen muilezels voor het transport. Alle leven, en dus ook het strandvertier, speelt zich uitsluitend af aan de zuidkust, waarvan de baaien echter slechts te voet of per boot bereikbaar zijn. Hoewel het eiland op slechts twee uur varen van Santorini ligt, blijft Anafi door de gebrekkige verbindingen, in ieder geval buiten het hoogseizoen, 驮 van de meest serene en stille eilanden van de Cycladen. Veel aan accommodaties is er dan ook niet te vinden.

De afgelopen jaren is de bereikbaarheid wel een stuk verbeterd (of "verslechterd", het is maar hoe je het ziet, want er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die het zo onbereikbaar mogelijk willen houden). Iedere dag komt er wel zo ongeveer een veerboot vanaf Santorini richting Anafi en is er ook weer eentje terug. De tijden verschillen want er zijn verschillende veerboot maatschappijen die op Anafi varen. Je kunt checken bij Danea, Saos Ferries en Nel Lines. Deze laatste heeft (in 2008) de kleine Panagia Tinou ingezet om het eiland aan te doen. Dikwijls zijn het veerboten die heel veel eilanden aandoen en niet al te snel zijn, en als je dus van verder komt zigzag je door de Cycladen en kun je hier en daar wat oponthoud hebben. Zelf vind ik het altijd juist wel leuk om alle eilandjes te zien.

Als je je overtocht niet kunt vinden in de schema's dan bent je waarschijnlijk nog te vroeg en zij de vaartijden nog niet goedgekeurd. Probeer het later in het seizoen opnieuw. Meestal weet de eigenaar van het hotel je geboekt hebt het het beste kun je het hem / haar vragen.

Update 2009 door Colombo Francesco Luigi

Gefascineerd door de beschrijvingen van Anafi ging ik erheen en ik vond het echt een prachtig eiland maar waarschijnlijk minder ongerept in vergelijking met het jaar dat jij er was (alle stranden zijn nu bereikbaar met de auto-, bus-scooter, en je kunt er nu ook een beperkt aantal auto's - scooters huren). Vanaf dit jaar is er een veerboot van Athene (hij stopt ook in Santorini en Riva Therassia) tweemaal per week die veel sneller is dan voorheen (9,30 uur) en een boot van Syros ook twee keer per week die stopt bij vele eilanden (ik kwam vanaf Ios). Ik verbleef in Ta Plagia, geweldige plek, eenvoudige schone kamers met alle faciliteiten (ventilator, geen A / C); Ik had een patio met een prachtig uitzicht. De restaurants op Anafi zijn veel beter dan op de andere eilanden en ook goedkoper.

HOTELS, APPARTEMENTEN EN STUDIO'S OP HET EILAND ANAFI IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Zoals ik al eerder vermeldde is er niet veel te vinden aan hotels, appartementen en studios en dergelijke. Ze zijn er natuurlijk wel, maar er staat niet veel over vermeld op het internet. Je wilt natuurlijk graag wat informatie hebben en wat foto's zien van de accommodatie waar je terecht komt. Ik zet er hier het een en ander op voor diegenen die liever van tevoren iets willen boeken. De beschrijvingen en de foto's zijn van het hotels zelf.

Voor nog meer hotels op het eiland Anafi - klik hier.

Anafi hotels - Panorama Rooms in Anafi Chora
Anafi, Panorama Rooms Anafi, Panorama Rooms Anafi, Panorama Rooms Anafi, Panorama Rooms Anafi, Panorama Rooms
Anafi, Panorama Rooms Anafi, Panorama Rooms Anafi, Panorama Rooms Anafi, Panorama Rooms Anafi, Panorama Rooms

De in Cycladische stijl gebouwde Panorama Rooms zijn centraal gelegen in Anafi Chora, en hebben units met airconditioning en een balkon met uitzicht op de Egeﳣhe Zee. Er is gratis Wi-Fi in openbare ruimtes, gratis transfer van de haven en autoverhuur. Alle kamers en studio's van het Panorama zijn voorzien van een ventilator, een koelkast en een televisie. Elke unit beschikt over een eigen badkamer met douche, en de studio's hebben een kitchenette met een kleine elektrische oven. De gasten vinden restaurants en winkels op loopafstand van Panorama Rooms. De haven van Agios Nikolaos Haven die Anafi met Santorini verbindt ligt op 3 km afstand. De stranden van Klisidi en Katsouri zijn op 3,5 km afstand. Gratis openbaar parkeren is te vinden op de site.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Panorama Rooms op Anafi - klik hier

Anafi hotels - Villas Anafiotika in Anafi Chora
Anafi, Villas Anafiotika Anafi, Villas Anafiotika Anafi, Villas Anafiotika Anafi, Villas Anafiotika Anafi, Villas Anafiotika

De witgekalkte villa's Anafiotika is een zelfstandige accommodatie gelegen in Anafi. Het biedt appartementen met uitzicht op de Egeïsche Zee of de omgeving. Gratis WiFi is beschikbaar. De appartementen openen op een balkon of patio, en de appartementen zijnvoorzien van airconditioning, een zithoek en een dvd-speler. Er is een complete keuken met een magnetron en een oven. De badkamer heeft een douche en een haardroger. Bij Villas Anafiotika is een gratis shuttle service. Gratis openbaar parkeren is mogelijk in de buurt.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Villas Anafiotika op Anafi - klik hier.

Anafi hotels - Apollon Village Hotel in Klissidi
Anafi Anafi Anafi Anafi Anafi

Het Apollon Village Hotel ligt op een heuvel op slechts 250 meter van het strand Klisidi in Anafi. Het heeft een Cycladische stijl en beschikt over een snackbar met een panoramisch uitzicht over de Egeïsche Zee. Het biedt gratis WiFi in de lobby en accommodaties met airconditioning en uitzicht op zee of op de omgeving.

De studio's, appartementen en kamers van het Apollon zijn voorzien van tegelvloeren, witgekalkte muren en een gemeubileerd balkon. Elke accommodatie is uitgerust met een koelkast, een waterkoker en een telefoon. Ze hebben allemaal een eigen badkamer met een douche en een haardroger, en sommige hebben ook een bubbelbad.

U kunt uw dag beginnen met een continentaal ontbijt in de snackbar op het terrein, waar u ook kunt genieten van drankjes en zelfgemaakt ijs gedurende de dag.

Het Apollon Village Hotel ligt op 800 meter van de haven van Anafi en op 2,5 km van de schilderachtige stad Anafi. Het lange zandstrand van Agios Nikolaos ligt op 1 km afstand. De accommodatie kan gratis vervoer van en naar de haven regelen. Er is gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Apollon Village Hotel op Anafi - klik hier

Anafi hotels - Margaritha's in Klissidi Beach in Anafi
Anafi, Margarita's Anafi, Margarita's Anafi, Margarita's Anafi, Margarita's Anafi, Margarita's
Anafi, Margarita's Anafi, Margarita's Anafi, Margarita's Anafi, Margarita's Anafi, Margarita's

Hier verbleven wij toen we in Anafi waren. We kwamen er midden in de nacht aan. Heerlijk plekje, leuk sfeertje, lekker eten en vriendelijke mensen. De kamers zijn allemaal een beetje verschillend, de meeste vrij klein maar ze hebben een douche en toilet en een prachtig uitzicht over de zee.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Margarita's op Anafi - klik hier

Anafi hotels - Apollon Village Hotel in Klissidi
Anafi Anafi Anafi Anafi Anafi
Anafi Anafi Anafi Anafi Anafi

Apollon Village Hotel bestaat een complex van volledig uitgeruste en elegant ingerichte, ruime en zonnige appartementen, studio's en kamers die geschikt zijn voor twee tot zes personen. Elke appartement is smaakvol ingericht en gebouwd volgens de traditionele architectuur van Anafi en Cycladische eilanden. Ze hebben uitzicht op de zee.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Apollon Village Hotel op Anafi - klik hier

Anafi hotels - Faros Rooms in Agios Nikolaos Anafi (het haventje)
Anafi Anafi Anafi Anafi Anafi
Anafi Anafi Anafi Anafi Anafi

Faros kamers zijn gelegen in de buurt van de kust. Het duurt slechts 2 minuten lopen om bij het eerste strand (Agios Nikolaos) te komen, 10 minuten lopen naar het tweede strand (Klissidi) en 20 minuten lopen naar het derde strand (Katsouni). Dus je hoeft niet met een auto, de fiets of de bus te gaan voor een duik. De kamers zijn gebouwd op de heuvel aan de kust van Agios Nikolaos. Faros bestaat uit 6 kamers, die allemaal zijn voorzien van een toilet, koelkast, boiler, plafond ventilator, en een groot balkon met een prachtig uitzicht op de Egeﳣhe zee. Vijf van hen hebben twee houten eenpersoonsbedden. De zesde heeft een houten tweepersoonsbed, een kleine derde bed en een aanrecht. Er is een draaiende motor in de omringende regio, zodat de plaats niet helemaal rustig is, maar het geluid is niet storend in de kamers

(NB: hij bedoelt denk ik het geluid van de energie station aan de andere kant van de baai. Het zou mij persoonlijk helemaal niet storen, en het is niet zo erg, je kunt het niet meer horen op het strand beneden). Ontbijt is niet inbegrepen in de prijs. De kamers bevinden zich dicht bij de kleine haven van het eiland, evenals de weg, dus is er directe toegang tot alle vormen van vervoer. De afstand tot de Chora is ongeveer 4 kilometer. Er is ook een kortere wandelpad, die u er na 30 minuten lopen brengt. Mensen in Anafi zijn vriendelijk (of worden vriendelijk).

Telefoonnummer van de nieuwe eigenaar Martha Ferfiri: (+30) 697.0941585 - (+30) 22860.61319
Stuur een e-mail aan Faros Rooms in Anafi

Anafi hotels - Ta Plagia Bed and Breakfast in Anafi Chora
Anafi Anafi Anafi Anafi Anafi
Anafi Anafi Anafi Anafi Anafi

Wij bieden logies en ontbijt in onze kamers "Ta Plagia" die zijn gelegen in het dorp en een adembenemend uitzicht hebben op de Egeﳣhe zee. De kamers zijn van alle moderne faciliteiten voorxien. Wij bieden een vriendelijke en ontspannen sfeer en een redelijke prijs (vanaf ? 30-40 laagseizoen, ? 40-60 hoogseizoen). In onze cafetaria kunt u terecht voor een goed ontbijt met met de hand gemaakte jam en snoepgoed. In de avond bieden wij snacks met traditionele ouzo en raki.

Tel (+30) 2286061308, Fax (+30) 2286061372 - Stuur een e-mail aan Ta Plagia in Anafi


ɠHans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional