Anafi
De Griekse eilanden Anafi HOME Anafi Hotels Anafi Stranden Anafi Bezienswaardigheden Anafi Reizen

DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN OP HET EILAND ANAFI IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Het eiland Anafi heeft prachtige zandstranden. Voor het dorp Klissidi zelf ligt een mooi lang zandstrand. Een enkele keer kom je hier ook wel eens een paar naturisten tegen. De echte naturistenstranden liggen een stukje ten oosten van het dorp, en ook dit zijn prachtige zandstranden.

Tussen Klissidi en het eerste grotere strand dat weer een naam heeft gekregen (Exo Rokounas) liggen twee stranden die door naturisten worden bezocht. Dit zijn de echte naaktstranden. Het eerste ligt op ongeveer 10 minuten lopen van Klissidi af vanaf de taverna (niet die aan aan het einde van het strand maar het pad erachter). Het eerste strand is niet erg groot. Als je het kustpad volgt kom je nog bij een ander strand, maar dit is moeilijk bereikbaar en je moet een gedeelte door het water.

Het strand van Exo Rokounas is een strand dat je onder andere kunt bereiken vanaf Chora. Na ongeveer anderhalve kilometer kom je het bord tegen dat naar het strand wijst. Ga het pad op en daarna rechts het pad inslaan. Vanaf dit strand kun je door het water (tot aan je borst) naar het volgende strand. Het strand daarachter heet Mikro Roukounas en is ook via het water te bereiken.

Rokounas is het voornaamste naturistenstrand en het is te voet te bereiken. Het is ongeveer 300 meter lang. Hier vind je ook aardig wat campeerders. Tegenwoordig gaat er ook een bus naartoe vanaf Chora en is er een taverna (toen ik er jaren gelden was was dat niet het geval, maar het is de "vooruitgang" zullen we maar zeggen). Ook hier schijnt vrij camperen soms moeilijk te worden gemaakt. Zoals gezegd kun je er dus naartoe met de bus vanaf Chora of je kunt gaan lopen (60 - 90 minuten).

Op 9 kilometer afstand van Chora ligt het klooster Zoodochos Pigi en daaronder ligt een klein zandstrand dat ook door naturisten wordt gebruikt. Verder zijn er over het eiland verspreid nog wel wat meer kleine strandjes en baaitjes en het eiland is overwegend naturistisch ingesteld.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional