Karpathos
 Karpathos vakantiehuizen
 Karpathos autoverhuur
 Achata beach
 Afiartis beach
 Agios Nikolaos beach
 Amoopi / Lakki
 Apella beach
 Aperi
 Avlona
 Damatria beach
 Diafani beach
 Finiki beach
 Fokia beach
 Katodio beach
 Kyra Panagia beach
 Lefkos beach
 Menetes
 Olympos
 Othos
 Pigadia / Karpathos stad
 Piles
 Spoa
 Tristomo
 Volada
De Griekse eilanden Karpathos HOME Karpathos Hotels Karpathos Stranden Karpathos Reizen Bezienswaardigheden
Book hotels in Karpathos    Greek Ferries    Car Hire Greece    Aegean Airlines    Olympic Airlines
Het strand van Agios Nikolaos op het eiland Karpathos in Griekenland

Map of Karpathos Er zijn twee stranden met de naam Agios Nikolaos beach op het eiland Karpathos. Een ervan bevindt zich een klein stukje ten zuiden van hat dorp Arkasa in het zuidwesten van het eiland en het andere strand dat Agios Nikolaos heet (waar het hier om gaat) bevindt zich aan de oostzijde van het eiland op vier / vijf kilometer ten oosten van het dorp Spoa. De weg er naartoe vanaf Spoa is kronkelig maar geasfalteerd. Je rijdt door mooie natuur en hebt uitzichten over de zee.

Agios Nikolaos zelf is een klein dorp met twee kleine stranden. Op een ervan zijn wat parasols en ligbedden te huur zijn en er zijn een paar taverna's. Rond het strand staan wat bomen die schaduw bieden. Het andere strand van Agios Nikolaos is ongeorganiseerd. Beide stranden zijn vrij rustig, maat tijdens het hoogseizoen en in de weekenden (als de Grieken zelf vrij zijn) kan het er drukker worden. Veel golfslag is er over het algemeen niet. De zee is er bijna altijd heel erg rustig.

De bergen die rondom het dorp Agios Nikolaos liggen beschermen het enigzins tegen de wind. Vanaf Agios Nikolaos zijn boottochtjes naar de omringende stranden die niet over land te bereiken zijn.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional