Karpathos
 Karpathos vakantiehuizen
 Karpathos autoverhuur
 Achata beach
 Afiartis beach
 Agios Nikolaos beach
 Amoopi / Lakki
 Apella beach
 Aperi
 Avlona
 Damatria beach
 Diafani beach
 Finiki beach
 Fokia beach
 Katodio beach
 Kyra Panagia beach
 Lefkos beach
 Menetes
 Olympos
 Othos
 Pigadia / Karpathos stad
 Piles
 Spoa
 Tristomo
 Volada
De Griekse eilanden Karpathos HOME Karpathos Hotels Karpathos Stranden Karpathos Reizen Bezienswaardigheden
Book hotels in Karpathos    Greek Ferries    Car Hire Greece    Aegean Airlines    Olympic Airlines
Het strand van Achata op het eiland Karpathos in Griekenland

Map of Karpathos Achata beach is een strand dat aan de oostkant van het eiland Karpathos is gelegen. Vanaf Karpathos stad rijd je richting het noorden naar het dorp Aperi en dan kom je het bord tegen dat de weg naar het strand van Achata aangeeft. De route naar het strand is kronkelig en met veel bochten maar ook erg mooi. Vanuit Pigadia (Karpathos Stad) worden er in het hoogseizoen ook tochtjes naar dit strand gemaakt met excursieboten.

Achata beach is een kiezelstrand (met ook wat stukjes met zand) en het ligt in een baai die is omgeven door hoge rotsen, dus ook op dagen dat er veel wind staat, kun je hier soms nog een plekje uit de wind vinden. Het smaragdgroene water is helder en het wordt er snel diep als je de zee ingaat, dus is het er niet geschikt voor kleine kinderen. Het is een van de beste plekken op Karpathos om te snorkelen ook vanwege de helderheid van het water. Bij het strand zijn wat bomen waar je schaduw kunt vinden en de kliffen die de hele baai wordt omgeven zijn bedekt met dennenbomen.

Achata beach is in vergelijking met sommige andere stranden op Karpathos vrij rustig, maar in het hoogseizoen kan het ook hier druk worden. Behalve een goede taverna bij het strand die Anna's Place heet en een klein aantal ligbedjes en parasols die worden verhuurd is er niets aan faciliteiten. Voor accommodaties ben je op andere plekken aangewezen.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional