Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

 

Thaimaa Alkusivu Pääsivulle

Harjoittelupaikka ja opintosuunnitelma

Meistä tuli sitten yliopisto-opiskelijoita kertaheitolla. Aloitamme opiskelun Mahidol yliopistossa kirurgisenhoidon osastolla. Yliopisto sinänsä ei ole mikään turha laitos, sillä opiskelijoita on tässä toimipisteessä kaikkiaan noin 2000. Miehet täällä ovat pienoisena vähemmistönä, sillä meitä löytyy kaikkiaan kaksi kokonaista ja ei yhtään neljäsosaa eli olemme ainoat. Miesopiskelijoita on havaittu tosin muutama, jotka ovat opiskelemassa lääkäriksi, mutta he eivät ole virallisesti tämän toimipisteen opiskelijoita. Kaikille hoidon erikoisaloille löytyy omat osastonsa, joten kenenkään ei tarvitse vaihtaa tämän takia koulua. Opetussairaala sijaitsee aivan yliopiston vieressä, ja on nimeltään Siriraj. Tämäkään ei ole aivan pieni kompleksi, vuodepaikkoja on kaikkiaan 2500 ja poliklinikkakin on kuulemma maailman suurin, 1800 potilasta päivässä. Vilinää ainakin riittää, olisi kiva tehdä sisätautien harjoitteluakin tuolla poliklinikalla, sillä potilaista ei pulaa ole.

Onnistumme ensimmäisenä päivänä saamaan aikaan opintosuunnitelman, tai oikestaan kiitos tästä suunnitelmasta kuuluu professori Pensie:lle. Hän on kirurgisenhoidon osatonjohtaja ja toimii ohjaajanamme tässä harjoittelussa.  Opintosuunnitelma   näyttää osapuilleen tältä:

 

Faculty of Nursing, Mahidol University

Department of Surgical Nursing

Rotation Plan for Petri Hiltunen and Ilkka Eronen

Nursing student from Finland

October 26 – December 11, 1998

October 28-30 Operation room
November 4, 5, 6, 11, 12, 13 Uro, Ward
November 16, 17, 23, 24, 30 Traumatic Ward
December 1, 7, 8 Traumatic Ward
November 18, 19, 20, 25, 26, 27 G.I. Ward
December 2, 3, 4, 9, 11 Orthopaedics Ward

 

Sekaisen tästä tekee se, että paikalliset opiskelijat opiskelevat teoriaa maanantaina ja tiistaina. Teoria opetus tapahtuu pelkästään thain-kielellä, joten meille tämä jää itseopiskeltavaksi. Niin paljoa emme osaa thaita, että koostuisimme noista luennoista jotain. Keskiviikko meillä on 8-12, sillä opiskelijoilla on aina keskiviikko iltapäivisin liikuntaa. Muuten työpäivät ovat 8-16. Kuljemme ja opiskelemme  paikallisten opiskelijoiden mukana. Maanantaille ja tiistaille järjestyi kuin tilattuna Traumatic Ward –harjoittelu erikoistumisopiskelijoiden mukana, neljän viikon ajan. Siellä hoidetaan onnettomuuksiin joutuneita ihmisiä, pääosan muodostanee moottoripyöräonnettomuuksissa mukana olleet, ainakin ensiavussa heitä on enemmistö.

Työvaatteet puetaan päälle asunnolta lähtiessä, joten kuvannee aseptista tasoa, ilma ei ole aivan puhdasta liikenteessä. Työkenkinä käytetään umpinaisia kenkiä, saimme mojovat naurut kertoessamme, että Suomessa käytämme sandaaleita työkenkinä. Heistä se oli joitain aivan uskomatonta, saimme kuitenkin luvan käyttää sandaaleita, koska mukana ei ole muun tyylin kenkiä. 

 

 

[Thaimaa faktaa] [Matkavalmistelut] Thaimaassa [Vko1] [Vko2] [Vko3] [Vko4] [Vko5=>] [Terveyskulma]

spostia: petrith@hotmail.com

This page was last updated on 10/31/98.

www.angelfire.com/pa/petrith/opsuun.html