Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

çok ilgisi var!

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Yaşar Gençer Tarih, gün ve saat : 09. Ocak 2001 18:28:49:

Su yaziya cevaben: Ne ilgisi var ? makale yazari: Doğan Arkadaş Tarih, gün ve saat : 09. Ocak 2001 14:43:37:

Arkadaş,

Çok alıngansınız.Ama yine de seviyeli tartışmanıza teşekkür ederim.

Bir defa (diyelim ki Türkiye!)forum gündemine Cezayirdeki bir tartışma konusunu getirerek, asıl gündemi yani Irak operasyonu,cezaevleri durumu,genel demokratikleşme problemlerini ES geçiyorsunuz demek istedim.

Diyelimki siz iyi niyetle Cezayir'deki bir konuyu ortaya attınız bende bu bahane ile size yazdım ne var bunda!.

Ayrıca size sorduğum sorulara cevap vermiş degilsiniz.Yineliyorum.

Irak Kürdistanın'da yakında Türk ve Kürt ölümlerini engelleyecek ne yapıyorsunuz?

Genel-geçer değerlendirmelerle militarizmi anlatıyorsunuz.Askeri yöntemlerin sivil kurumlarda olmasını vs eleştirmek yetmez,bu yeterli değil!

Bana yüksek sesle ordu'nun Irak operasyonu'nu kınadığınızı ve Türkiye halklarına bunu açıkladığınızı ve gündeme bu durumu oturtacağınızı söyleyin. Yada bana,"bu konu bizi ilgilendirmiyor" Askerin işine karışmayız deyin olsun bitsin.

Belki böyle düşünüyorsunuz ama sesiniz çıkmıyorsa sorun değil.Ha birde beni inandırmak zorundasınız çünkü ben halktan biriyim.

Ben sizin AB karşıtı olduğunuzu yazmadım,olabilirsiniz,desteklersiniz konu bu değil.Sadece daha ciddi konuların önceliği,tartışılmasını gölgelemeyin "Cezayir sendikası"nin konusuyla dedim.

Elbette öncelikler relatif'tir.Durduğunuz yere,baktığınız yöne göre değişir. Türkiye gibi sol'un büyük bir kesiminin rasyonel olmak ve dünyanın evrimleşme yönünü sağ'dan daha geri bir noktadan izlemek kısırlığı ve bir o kadar da milliyetçi oldugu bir yerde baklavacıda çamaşır makinası 'da satılır,fotograf makinası da.(Valla Süpermarketlerde her şey satılıyor galiba!)Her yerde her şeyi bulmak ve herkesin yararlanabilmesi ne güzel, yeterki alacak paranız olsun !

Tarihin önümüze koyduğu en önemli konulardan "biri" Kürt ve Türk halklarının ortak demokrasi mücadelesidir.Siz bunun neresindesiniz?(Bugün ABD,AB,Iran ile Türkiye'nin Kürt sorunun ciddiyeti ve aciliyeti yüzünden olayların içinde olduğu artık gün gibi meydandadır.Adına Emperyalizmin oyunu deyin ne derseniz deyin,konu önünüzdedir.)

AB konusu benim açımdan en büyük saflaşmayı ifade ediyor.
Ya bügünkü statuko'yu savunacaksınız (MHP,Askerler,Özel savas,Aydınlık,Cumhuriyet gazetesi ve çevresi ile bazı "sosyalistler" )yada AB kriterlerini, evrensel hukuk ve insan haklar ve hürriyetleri ve insanca yaşam hakkı ile modern dünyayı.
Üçüncü bir şansınız yoktur,çünkü gücünüz yoktur.Halk sizinle degil,parlamentoda degilsiniz,vs vs.

yazınızda belirttiğiniz 7 madde ile herhangi bir sorun yok.Sizinle aynı düşünüyorum.

Anladığım kadarıyla,polemik yapmak çok hoşunuza gidiyor.
Yanlış yapma hakkım yok mu dostum? yoksa bütün doğruları siz mi aldınız? hani paylaşım,dayanışma?

Hoşcakal.

>Merhaba,
>1-)Yazdığın yanıtı okuyunca, arkadaşımız acaba başka bir yazıya mı yanıt veriyor diye düşündüm. Hayır, yazının içinde sık sık bana atıf yapıldığına göre benim yazıma yanıt verilmiş olmalı.
>2-)Ben Cezayir^deki durumu anlattım ama arkadaş buradan aklınca ordu yardakçılığı çıkarmış ve sonra ahkam kesmiş. ( nasıl akılsa bu ? ) Yazımda ordu ile ilgili tek kelime yok. İlla bir kurum aranıyorsa, Cezayir'de bir sendikanın hafta sonu tatili konusundaki tutumu var. Arkadaşımız yazıyı iyi okumalıdır.
>3-) Militarist yöntemlerin ve militarist kurumların siyasal çalışmalar içinde yer almasına açık olarak karşıyım. Bunu sadece ben ( yada biz ) değil, ülkedeki neredeyse bütün partiler söylüyor. Bu nedenle 28 Şubat süreci gibi bir oluşumu desteklemem mümkün değildir. 28 Şubatçıların, demokratların da bazı söylemlerini sahiplenmeleri, bizim o söylemlerden vazgeçmemizi gerektirmez. Siyasal islamcıların karşısında olmak, 28 Şubatçıların yedeğine düşmek değildir. Bu konuda kompleksiz olmak gerekir.
>4-) Halkların kardeşliği ile ilgili konuşacak yer bu yazı değildi. Bu söylediğin konuda da görüşlerimi yazıyorum zaten. Sen baklavacıdan çamaşır makinesi alır mısın ? Her yazının bir konusu vardır. Yazı Kürt sorunu, halkların kardeşliği, ulusal sorun vb. konularında yazılmamıştır.
>5-) "Kimsenin persembe-pazar,cuma vs sorunu yok." demişsin. Şükür ki yok ! Bu sorunu zamanında çözmüş olanlara şükranlarımı sunarım. Onlar bu konuya gelinceye kadar bir çok sorunu da çözmüşlerdi. Bunlardan bazıları, padişahlığın kaldırılması, hilafetin kaldırılması, şer'i hukuktan medeni hukuka geçiş, kadın erkek eşitliği konusundaki yasal-siyasal-toplumsal düzenlemeler vb. sayılabilir.
>Her politik önderlik, ülkenin bazı sorunlarını çözer bazılarını çözemez. Bu sadece niyetle ilgili bir şey değildir.
>Çözüm olan şeylerden bazıları, sonraki dönemin sorunları olabilir.
>Çözülemeyenler ise, sonraki döneme daha da ağırlaşarak aktarılırlar. Tarihin diyalektiği budur. Tarih böyle ilerler.
>
>Türkiye'nin bugünkü sorunlarından bir kısmı, geçmişte çözüm olmuş ( yada öyle görülmüş ) olan konuların artık sorun haline gelmiş olması ve çözüme kavuşturulamamış olan bazı sorunlarınsa ağırlaşarak devam etmesidir. ( Kuşkusuz tarihin önümüze getirip koyduğu başka sorunlar da vardır. )
>Senin, yazılarından özel duyarlılık taşıdığını sandığım Kürt sorunu da bunlardan biridir.
>6-) Konu AB tartışması değil ama yazdığın için yanıt vermek durumundayım. ( yani sen illa baklavacıdan çamaşır makinesi alacaksın !) AB'ye karşıt olanlar sadece MGK ve ırkçı-milliyetçiler değildir. Kendini solda gören bir çok oluşum da AB'ye karşıdır. Bu onayladığım bir tutum olmamakla beraber, AB karşıtlığını sadece MGK'ya ve ırkçı-milliyetçiliğe indirgemene şaşırdım. AB karşıtı solcu arkadaşlarımıza haksızlık ediyorsun ve onları sanki MGK ve ırkçı-milliyetçilerin yedeğine düşmüş sonucu çıkarılabilecek bir değerlendirme sunuyorsun.
>7-) Bu da yeri değil ama, "Gerçek ÖDP'li" diye bir şey yoktur. Ne ben ne de beraber hareket ettiğim insanlar, "gerçek ÖDP'li" yada "sahte ÖDP'li" gibi bir ayrım ortaya koymamışlardır. ÖDP'de yönetici olarak yer alıp, başka partilere oy vermek doğru bir tavır değildir. Bu arkadaşlar hele ki ÖDP'nin Parti Meclisi'nde bulunuyorlarsa bir kat daha eleştirilmelidirler. Bırak ÖDP'yi, sıradan bir insana bile, "bir partinin üst düzey yöneticisi olup başka partiye oy vermek doğru mudur" diye sor bakalım sana nasıl yanıt verecek ?
>Politik ahlak denen şey, sosyalistlerin asla kaybetmemesi gereken özelliklerdendir.
>Yazıda sorduğum sorularıma daha açık yanıt vermeni dilerim.
>Ama sana özel bir soru da sormam gerekiyor: Bu kadar kısa bir yazıya bu kadar yanlışı nasıl sığdırabildin ?
>Selamlar...

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]