Vaner'e
[ Serbest kursu ] Makale yazari: Doğan Arkadaş Tarih, gün ve saat : 11. Ocak 2001 13:49:49:
Su yaziya cevaben: Ce: Dilimiz sistematiğimizin veya sitematiksiliğimizin aynasıdır makale yazari: Vaner Alkaç Tarih, gün ve saat : 10. Ocak 2001 16:26:00:
Merhaba Vaner,
1-) Yaşar arkadaşımızın eleştirisine "alakaya çam demle" şeklinde bir başlıkla yanıt vermiştim. Sen de bu başlığın, "kahvehane üslubuna" benzediği eleştirisinde bulunmuşsun. Haklısın.
Ancak sözkonusu kahvehane üslubuna devam etmeyi düşünseydim, yazının içinde de buna devam ederdim. Oysa farkında isen, yazıda Yaşar arkadaşı incitecek bir şey söylemedim. ( Yada en azından ben bu kaygı ile yazdım. )
Yazılarımda anlamak ve anlaşılmak kaygısı her zaman önplanda tutulmaya çalışılmaktadır. Bu kaygı yazılara nasıl yansıyor bilemem. Bu, tabii ki okuyan arkadaşların takdiridir.
Öte yandan yazılarımızda, zaman zaman kahvehane üslubun da kullanılmasında zarar görmüyorum. Bence asıl dikkat edilmesi gereken, aşağılama, küfür vb. olmamasıdır.
Bir şey daha söylemeliyim. Bu forumda sürekli yazan arkadaşların üslup konusunda özel bir duyarlılık sahibi olduklarını sevinerek görüyorum. Bu nedenle ben forumun farklı görüşleri büyük ölçüde sola yakışır bir düzeyde yansıttığını düşünüyorum. Yazımdaki başlık, forumun bu genel çizgisine aykırı düştü ise, ( ki senin yazından en azından öyle düşünüldüğünü anlıyorum ) bunun için özür dilerim.
2-) ÖDP konusunda bu forumda fazlaca yazı yazmak istemedim. Buna rağmen ÖDP ile ilgili bir iki yazım da burada yer aldı.
Forumun adı sosyaldemokrasi. Forum sorumlusu arkadaşın, forumda daha çok sosyal demokrasinin ve mümkünse CHP'nin durumuna yer verilmesini tercih edeceğini düşünüp, nezaket gereği ÖDP üzerine yazmadım. Kendisi böyle bir uyarıda bulunmuş da değil.
CHP, ÖDP, HADEP, SİP, İP ve solun birliği, örgütlenme vb diğer konularda tartışmak umuduyla...Doğan Arkadaş