Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Oktay'a

[ Serbest kursu ]

Makale yazari: Doğan Arkadaş Tarih, gün ve saat : 11. Ocak 2001 13:24:33:

Su yaziya cevaben: Ce: Burasi bir Forumdur. makale yazari: Oktay Tarih, gün ve saat : 10. Ocak 2001 22:30:46:

Merhaba Oktay,

Destek mesajın için teşekkür ederim. Yazılarım hakkında olumlu mesajlar almak, herkes gibi, beni de memnun eder. Olumsuz olan yorumlardansa yararlanmaya çalışıyorum.

2-) "Kişisel ilgi alanları" denilen bir şey var değil mi ? Diyelim ben kanaryalara meraklı biriyim. Kanaryaların korunması konusunda çalışıyor olsam ve üstelik de sol bir partinin de üyesi olsam, fena mı olurdu ?
Bazı arkadaşlar, bu durumda, "ülkedeki insan hakları sorunları bitti, kanaryalara mı başladık" diyebilir. Bütün bir örgütün kanaryalarla ilgilenmesini tabii ki savunmuyorum. Ama diyelim ben böyle bir konu ile ilgilendim diye, neden insan hakları sorunlarını da yok saydığım sonucu çıkarılsın ki ?

3-) Yaşadığım bir örneği vermek istiyorum.
Ekonomi konulu bir çalışma yapacaktık, bundan yaklaşık 4 yıl önce. Çalışmanın ilk toplantısına ekonomist öğretim üyesi olan, sosyal demokrat ve sosyalist kimlikleri ile de tanınan bazı bilim insanlarını da çağırdık.
Toplantıda derdimizi anlattık. Ülkedeki tarımın ve tarım kesiminin durumu, sanayinin durumu, işsizlik, sendikalaşma, sanayide üretim yatırım, borçlar sorunu vb aklınıza gelebilecek bir yığın konu vardı konuşulacak.
Konulardan biri de aşağıda kendimce yazdığım sosyalizm süreçlerinin ekonomik tarihi idi.
Konuşmacılardan biri, ki iktisat doktoru idi, "bence sosyalizmin ekonomi tarihinden önce özgürlükle ilişkisini tartışmak gerekir" dedi.
Bir diğeri, "Kürt sorunu gündemde iken, kalkıp ekonomiyi konuşmak lükstür" dedi.
Ve daha bir yığın şeyler.
Ben ısrarla, kendilerinin filozof, bir örgütün merkez komite üyesi, bir partinin parti meclisi üyesi vb. olmadıklarını, iktisatçı olduklarını, ve devrimci harekete katkılarını özellikle bu alandan sunmaları gerektiğini söylemeye çalıştım.
Toplantı, yapılan bir yığın toplantıda olduğu gibi, derin siyasal, teorik ve "filozofik" analizlerle devam etti ve bir sonuç alamadan ayrıldık.
Sonuç olarak şu anda ülkede ekonomik bir program uygulanıyor ve bir iki yazı dışında ve tabii ki emperyalist IMF, kahrolsun ABD emperyalizmi gibi, bir iki slogan dışında, fazlaca bir değerlendirme yok.

Mevcut partilerimizin bir çoğunu, ben, parti olmaktan ziyade "fikir klüpleri" olarak görüyorum. ( Hatta sağ partileri bile öyle görüyorum. ) Bu durumdan hoşnut olmadığımı tabii ki söylemeye gerek yok.

Bu durumun böyle devam edeceğini de tabii ki sanmıyorum.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Cevaplar:

[ Serbest kursu ]