BATI ANADOLU'NUN TÜRKLÜĞÜ


BATI ÇÖKÜYOR!

Bizim tatlısu frengi aydınlarımızın benzemeye çalıştığı BATI çöküyor!.. Hem de "Doğu" dediği komünist bloğun çöküşünden daha hızlı olarak!..

Bunu bildikleri için kafası işleyen Batılılar kendi halklarını uyarmaya çalışıyorlar. Hem politikacıları, hem yazarları, hem dini liderleri!... Söyledikleri farklı kelimelerden oluşsa da, hepsinin maksudu bir!...

Mesela ABD Başkanı Baba Bush, 1991 Körfez Savaşı'dan sonra "Yeni bir Dünya Düzeni" fikrini açıklarken aslında şunu demek istiyordu:

- "Batılıların 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kurdukları Yeni Sömürgecilik dönemi bitti. Başka bir sistem geliştirmezsek, mahvolduk!"

Papa 2. Jean Paul ise, 1991 Noel Mesajı'nda şöyle demişti:

- "Komünizm devrildi... Şimdi sıra Kapitalizm'i değiştirmekte... Asıl tehlike Doğu Bloğu'ndan değil, Batı Bloğu'ndan gelebilir. Bu sebeple yeni ve namuslu bir sosyal doktrini hemen günlük hayata empoze etmeliyiz!"

- "Çünkü artık totaliter sistem, dine inanmıyan sistem çökmüştür. ANCAK, ÇÖKEN SİSTEMİN YERİNE KAPİTALİZMİ DÜŞÜNMEK, DAHA BÜYÜK BİR ÇILGINLIK OLUR!"

Yazar Rene Guenon (45) ise endişelerini süslemeden, olduğu gibi dile getirmiş :

- "Artık Batı Uygarlığı'nın sürekli gelişeceğine inanmıyan, bir gün durabileceğini, hatta gömülebileceğini düşünen insanlar var. "

- "O halde 'Yeni Dünya Düzeni' dendiği zaman söylenmek istenen şey, artık bıçaksırtı gibi tehlikeli bir aşamaya gelindiğidir!"

- "Bunalım artık iyice gözle görülür haldedir ve yaklaşan son Batı Dünyası'nın sonudur!.."

- "Hümanizm, aslında 'her şeyi insan ölçülerine indirme' ve 'TANRI'dan yüzçevirme'dir. Hümanizm, Laisizm'in ilk şekliydi... Modern uygarlık, her şeyi kendinden ibaret sayan insanın ölçülerine indirgemeye kalkışmakla, en aşağı derecedeki unsurların seviyesine düşmüştür. Maddi ihtiyaçları karşılamak, biricik amaç haline gelmiştir."

- "Ferdiyetçilik, Hümanizm ile aynıdır. Din dışı görüşün özelliklerinden biridir. Batı'nın bugünkü çöküşünü belirleyen etken, Ferdiyetçilik'tir!.."

- "Pragmatizm, modern felsefenin en son ürünüdür. Çöküş sürecinin son aşamasını belirler. Buna göre sağduyu, 'kısa vadede çıkar sağlamayan hiç bir şeyi benimsememek'tir!.."

- "Bu şartlar altında endüstri 'bilimin uygulaması' sayılamaz. Tersine bilim endüstriye bağımlı hale gelmiştir. Kantite, kalitenin yerini almıştır. Modern dünyanın bütün çabası, her zaman doyurabileceğinden daha fazla ihtiyaç yaratmaktır!.."

Başka söze ihtiyaç var mı?..

Aslında yok. Ama biz, kendi insanımızın Batılılar'dan hiç te geri kalmadığını bildiğimizden, sözümüzü merhum Kemal Tahir'in aynen katıldığımız şu değerlendirmesi ile bitiriyoruz:

- "... 'Biz Batı'dan gördüklerimizi alırız, almakla da kendi malımız olur' düşüncesi o kadar yanlış ki!.. Alırsın ama sindiremezsin. Kusarsın!.." (46)

- "Batı, ailesiyle bize benzemez!.. Kurumlarıyla, devletiyle, sınıflarıyla bize benzemez!.. Bize bu kadar benzemiyen Batı'dan nasıl her şeyi almaya kalkarız?.. "

- "Batılılaşma, bizler için 200 yıldır süren bayat bir sorundur. Batılılık dünyayı sömürme olayının adıdır. Batılılaşmak, ne kadar süslenirse süslensin, sadece sömürüye girişmek anlamına gelir!.. Batılıların akıllıları bu belâdan kurtulmaya çalışırken, bizim onlara özenmemiz aptallık değil de nedir?.. (47)

- "Bilir misin ki Lozan Antlaşması'nın bütün oturumları ne kadar sürmüştür?.. 5.5 ay!.. Mahzenler dolusu evrakı düşün! Delegelerimiz inceledi mi bunları?.. Hayır! Çünkü İstanbul Hükümeti delegeleri, yani asıl uzmanlar, bizim isteğimizle sokulmadı bu konuşmalara. Bu iyiliğimize (!) karşılık İngiliz generali Harrington'un teşekkürünü hatırlarım."

- "Demek 4.383.000 klm. karelik bir imparatorluğun 700 yıllık hesapları 5.5 ayda tasfiye edildi!.. Buna tasfiye denmez. Mirası reddettik!... Bir mahalle bakkalının mirası bile, bu kadar kısa zamanda tasfiye edilemez!.."

- "DÜNYADA ÇOK AZ MİLLETİN ELİNE BİZİMKİ KADAR BÜYÜK TARİH BİRİKİMİ GEÇMİŞTİR... REJİM DEĞİŞİKLİKLERİNİN, TARİHİ HAKLARDAN VAZGEÇMEKLE HİÇ BİR İLİNTİSİ OLAMAZ!.. ÇÜNKÜ VAZGEÇMEYE HAKKIN YOK, BABANIN MALI DEĞİL!.. Bolşevikler, Çarlık İmparatorluğu'na sahip çıkmadılar mı?.."

- "Anadolu-Yunan Savaşı son 1000 yıllık tarihimizden ayrı bir Milli Kurtuluş Savaşı değildir. 1000 yıldır süren Doğu-Batı boğuşmasının yüzlerce savaşından biridir. Hesabı kapatmaya yetmez ki!.."

- "Siz Cumhuriyet çocukları!.. 'Gözümüzü zaferle açtık' avuntusundasınız. Umulmayan yerlerde beklenmedik yenilgilerle karşılaşınca şaşırmayın!"

- "BİZ, ER GEÇ BATI'YLA HESAPLAŞMAK ZORUNDAYIZ!.. BUNU GERÇEKTEN YAPMADIKÇA, BATI'YA HİZMET TEKLİF EDEREK, BELAYI BAŞIMIZDAN DEF EDEMEYİZ!.." (48)

________________________

(45)Bozdağ İsmet, Kemal Tahir'le Sohbetler, İstanbul, 1975

(46) Modern Dünyanın Bunalımı, Ağaç Yayıncılık, İstanbul, 1991

(47) Tahir Kemal, Notlar, Topal Kasırga, 1992

(48)Tahir Kemal, Yol Ayırımı

*********
  • DİĞER BÖLÜMLER : KUZEY ANADOLU'NUN TÜRKLÜĞÜ , DOĞU ANADOLU'NUN TÜRKLÜĞÜ , DÜNYA MEDENİYETİNDE TÜRKLERİN PAYI , BAŞ TARAF , BÜYÜK ARAŞTIRMACI KÂZIM MİRŞAN'IN TESBİTLERİ

    <