Skyros
 Skyros restaurants
 Skyros autoverhuur
 Acherounes beachbeach
 Achilli bayfort
 Agalipa beachbeach
 Agios Dimitrioschurch
 Agios Fokas beachbeach
 Agios Ioannischurch
 Agios Petros beachbeach
 Agnos beachbeach
 Aspous beachbeach
 Atsitsa beachbeach
 Gyrismata beachbeach
 Kalamitsa beachbeach
 Kalogria beachbeach
 Kareflou beachbeach
 Katounesfortchurch
 Kolymbada beach / Renesbeach
 Kyra Panagia beachbeachchurch
 Linaria
 Lino beachbeach
 Molos & Magaziawindmillbeach
 Nifi beachbeach
 Palamaribeachexcavation
 Pefkos beachbeach
 Pouria beachchurchexcavationbeach
 Psarinas beachbeach
 Skyros Chorafortchurch
 Theotokos / Limanakibeach
 Tou Papa to Homabeach
 Tris Boukes
De Griekse eilanden Skyros HOME Skyros Hotels Bezienswaardigheden Skyros Stranden Skyros Reizen
Book hotels in Corfu    Greek Ferries    Car Hire Greece    Aegean Airlines    Olympic Airlines
De reis naar Skyros in Griekenland met het vliegtuig of met de veerboot

Tickets to Greece Skyros is het zuidelijkste van de Sporaden eilanden en ligt 35 kilometer ten oosten van het grote eiland Evia. Het eiland zelf heeft geen internationaal vliegveld. Wie Skyros wil bezoeken vliegt op Athene en neemt vanaf daar de bus naar het dorp Kimi op het eiland Evia en pakt daar de veerboot, of je vliegt op het eiland Skiathos en pakt vanaf daar de veerboot. Voor vliegtickets naar Athene of naar Skyros kun je kijken bij Aegean Airlines. Hier kun je ook terrecht voor alleen tickets vanaf Athene naar het eiland Skyros. Bij Sunweb kun je ook een vliegticket naar Athene boeken.

Greek ferries Zelf is Skyros het het grootste eiland in de groep van de Sporaden eilanden en van de bewoonde eilanden is het het minst toeristische. Dit komt onder andere omdat er op Skyros een beperkt aantal goede stranden heeft die wat verder uit elkaar liggen en Skyros ligt ook wat meer uit de vaarroute van de ferries. In het hoogseizoen zijn er verbindingen tussen Skyros en de noordelijk gelegen Sporaden en met het dorp Kimi op Evia. Ik weet niet of het nu nog zo is, maar er was toendertijd ook een verbinding met de Cycladen. Omdat de routes van de veerboten elk jaar lijken te veranderen moet je het zelf goed uitzoeken op het internet. Je kunt de routes van de ferries checken en eventueel een ticket boeken - klik hier

Laatste info: Skyros Island heeft een boot de 'Achilleas' die vanaf de haven van Kimi dagelijks tweemaal per dag vaart (zomerseizoen), en die een directe busverbinding heeft met het bus station in Athene. Er is ook een vlucht vanaf Athene en vanaf Thessaloniki drie keer per week.

Vliegtickets naar Skiathos

vliegtickets en reizen naar Skopelos en Skiathos Skiathos heeft een internationaal vliegveld dus het is mogelijk om via een direkte vlucht (zonder overstap in Athene) op het eiland te komen. Losse vliegtickets naar Skiathos boek je bij Sunweb Vakanties. Meestal staan de tickets zo rond 5 of 10 januari op hun site. Wie op Skiathos vliegt heeft kans dat er op de heen- of de terugvlucht een tussenlanding wordt gemaakt op het vliegveld van bijvoorbeeld Kavalla (een stad op het vasteland waar reizigers naar het eiland Thassos uit kunnen stapen). De vlucht naar Skiathos duurt ongeveer drie en een half uur, maar met de tussenlanding natuurlijk iets langer.

Aanbieders van reizen (vlucht plus hotel) naar Skiathos en Skopelos zijn onder andere - Suntip Vakanties of Sunweb Vakanties.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional