De Griekse eilanden
 Nisyros HOME
 Nisyros Hotels
 Nisyros Vakantiehuizen
 Nisyros Stranden
 Bezienswaardigheden
 Nisyros Autoverhuur
 Nisyros Museums
Nisyros
Het eiland Nisyros of Nissyros in Griekenland
Book hotels in Nisyros    Sunweb    Tui    Car Hire Crete    Aegean Airlines
Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland
Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland

English Nisyros is een 41 km2 groot eiland dat ligt in de Griekse Dodecanese groep, tussen de eilanden Tilos en Kos, ten noorden van het eiland Rhodos. Er wonen ongeveer 1100 mensen op het eiland. Rondom Nisyros liggen een aantal kleinere eilandjes, waarvan Gyali of Yali in het noorden het grootste is. Nisyros is een bijzonder eiland. Sommige mensen die naar Rhodos vliegen, gaan over het eiland Nisyros en dan is heel duidelijk te zien dat het hier eigenlijk om een grote vulkaan gaat. Nisyros is onderdeel van een ketting van vulkanische eilanden - Kos - Yali en Nisyros. De hoogste top van Nisyros is de 698 meter hoge Profitis Ilias.

Het eiland Nisyros is min of meer rond van vorm, met een diameter van 8 km. De door heuvels en bergen omgeven vlakte / caldera van het eiland waarin zeven vulkaankraters liggen bevindt zich in het midden van het eiland en is ongeveer 3 bij 4 kilometer groot. Bij geen enkel ander Grieks eiland is het zo duidelijk dat het om een vulkaan gaat (nou ja, op Santorini na dan misschien). Het feit dat het een vulkaan is vormt ook de grootste toeristische trekpleister van het eiland Nisyros. De vorming van de vulkaankrater is zo'n 150.000 jaar geleden begonnnen en de laatste explosie was in het jaar 1888 toen er alleen een hoop stoom vrijkwam.

Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland
Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland

Omdat het eiland vulkanisch is vind je daarom net als op het eiland Santorini op Nisyros dan ook voornamelijk stranden met zwart zand. Het eiland is er een met twee gezichten: de vulkanische grond is erg vruchtbaar dus op de heuvels en op de vlaktes groeit van alles en het eiland is erg groen. Er zijn amandelbomen, druiven, vijgen en in het voorjaar groeien er ook veel bloemen op het eiland. Als je echter de heuvel overklimt kom je uit in een soort maanlandschap, want de caldera van het eiland Nisyros is droog en er groeit niet veel. De grond in de caldera is overwegend geel van kleur en je kunt er de zwavelgeuren ruiken. Volgens de mythe is het eiland onstaan in de tijd dat de Olympische goden naar Griekenland kwamen en toen tegen reuzen moesten vechten voor controlle over de aarde. Poseidon nam het op tegen de reus Porphyris en gooide een groot stuk van het eiland Kos bovenop de reus, waardoor hij levend begraven werd. Elke keer als de vulkaan rommelt werd het gezien als een poging van de reus om zichzelf te bevrijden.

Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland
Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland

Het eiland Nisyros heeft geen vliegveld (wel een helicopterplatform) en is dus voor de toeristen alleen bereikbaar per boot. Vanuit Piraeus vertrekken er veerboten naar Nisyros en er zijn ook verbindingen met Rhodos en Kos. Vanuit Kos worden er ook veel dagtochtjes ge÷rganizeerd met excursieboten, waardoor de relatieve rust die er op het eiland heerst dan tijdelijk verstoord wordt.

Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland
Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland

Er is maar 1 dorp van enige omvang op Nisyros en dat is het hoofdstadje Mandraki, waar ook de veerboten en de excursieboten uit Kos aankomen. Ondanks dat het er wat drukker kan worden als er excursieboten aanleggen heeft het dorp toch veel van zijn authentieke charme kunnen bewaren en is het een oase van rust gebleven in vergelijking met bijvoorbeeld Rhodos of Kos. Het schilderachtige Mandraki ligt aan de westkant van het eiland. Verder zijn er nog een paar kleinere dorpjes waarvan Emborio en Nikia op de kraterrand liggen. Mandraki is een charmant en schilderachtig dorpje met witte huisjes en nauwe straatjes. Bovenop een heuvel in Mandraki staat een klein Venetiaans fort. Er is een aardige boulevard met terrasjes en daarachter is een wirwar van nauwe straatjes en kleine pleinen. Aan de boulevard zijn ook de reisbureautjes te vinden die excursies verkopen naar de vulkaankrater. Vanuit het dorp vertrekken de bussen naar de krater en naar de dorpjes die op de kraterrand liggen. Vanaf deze dorpjes heb je een prachtig uitzicht over de krater.

Voor alle hotels, villa's, appartementen, vakantiehuizen en studio's op het eiland Nisyros in Griekenland - klik hier.

De stranden en naturistenstranden op het eiland Nisyros in Griekenland

Het merendeel van de stranden op het eiland Nisyros bestaat uit zwart of rood zand met kiezelsteentjes, net als op het vulkanische eiland Santorini. Het beste strand, met vooral wit zand en wat kiezelstenen ligt in het noorden van het eiland in de buurt van Pali, op 4 kilometer afstand van de hoofdstad Mandraki. Het heet White Beach (om voor de hand liggende redenen). Er zijn bomen voor schaduw en het water is er ondiep, dus het is makkelijk om er de zee in te gaan. Er zijn niet veel faciliteiten op White Beach dus het is verstandig om je eigen water mee te nemen.

Een ander aantrekkelijk strand is Lies Beach, gelegen in het oosten van Nisyros. Het bestaat uit kleine grijze kiezels en wat zand. Het strand is ongeveer 1,5 kilometer lang en verdeeld over een lang "zandstrand" en diverse baaitjes. In tegenstelling tot op White Beach zijn er geen bomen voor schaduw op Lies Beach. Aan het einde van het strand is er een kleine taverne, maar gewoon om zeker te zijn is het altijd veilig om ook je eigen water mee te nemen als je dit strand wilt bezoeken.

Katsouni Beach ligt in het noordoosten van Nisyros tussen de stranden van Pali (White Beach) en Lies. Het ligt 2 km ten oosten van Pali en dit is het grootste strand van het eiland. Het bestaat uit zand en kiezels en er zijn bomen langs het strand waar je wat schaduw kunt opzoeken. Op Katsouni Beach is er ook een interessante grot.

Ten zuiden van het strand van Lies ligt het strand van Pachia Ammos waar naar verluid ook plek is voor naturisten. Waar de weg ophoudt, vlakbij een restaurant, volg je het pad een stukje de heuvel op en gaat dan naar beneden naar het strand. Pachia Ammos Beach is het enige strand op Nisyros dat niet met de auto te bereiken is. Tijdens de zomermaanden willen er nogal eens wat "wildkampeerders" op het strand staan.

Bij Avlaki, dat aan het einde van een pad ligt in het zuiden van het eiland is een klein kiezelstrand. Hier vind je ook hete bronnen, de zogenaamde "hot springs". Avlaki was ooit het haventje van het 450 meter hoger gelegen dorp Nikia, maar het plaatsje is nu onbewoond. Onderweg kom je ru´nes van oude kerken tegen en het klooster van Ag. Panteleimonas. Ook in Avlaki loopt de zee langzaam af en is het dus niet al te moeilijk om het water in te gaan.

Aan de westzijde van Mandraki onder de kliffen vind je Koklaki Beach. Dit kiezelstrand (met grote kiezelstenen) kan worden bereikt over een (niet zo gemakkelijk) pad. De afdaling over het pad duurt ongeveer 10 minuten.

Bezienswaardigheden op het eiland Nisyros in Griekenland

De vulkaan van Nisyros is de belangrijkste attraktie van het eiland.

Het hoofdstadje van het eiland Nisyros is erg pittoresk. Er staan mooie witgeverfde huisjes en er zijn twee kastelen: een venetiaans fort boven op de heuvel in het dorp en een ouder fort dat Kastro heet. Dit laatste fort staat 1 kilometer landinwaarts en heeft muren met zogenaamde cylopen-stenen (heel erg groot) en een ingang die van blokken lavasteen is gemaakt. Dit is de site van een oude acropolis. Binnenin de muren is verder niet veel meer te zien. Je bereikt het fort via een weg richting het zuiden vanaf Mandraki.

Het Venetiaanse fort dat door de Johannieter ridders werd gebouwd nadat zij 1315 het eiland veroverden, staat op een heuvel aan de westkant van Mandraki. Naast het Venetiaanse fort bevindt zich het Panagia Spiliani klooster dat gebouwd is in 1600 rond een grot. Er zijn nog meer kloosters op het eiland Nisyros te vinden maar het Panagia Spiliani klooster is het grootste.

Soms zijn er boottochtjes naar het dicht bij Nisyros gelegen eilandje Giali / Yali, een klein eiland met twee heuvels en een mooi strand, of er zijn boottochtjes naar het strand van het heel kleine eiland San Antonio.

In het dorp Loutra in het noorden van het eiland, niet ver van Mandraki zijn hete bronnen die zouden eenn helende werking zouden hebben bij ziektes als artritis en rheuma. Deze hete bronnen staan in direkt kontakt met de vulkaan. Andere hete bronnen zijn te vinden in Avlaki, dat is gelegen in het zuiden van het eiland.

Motor- en autoverhuur op het eiland Nisyros in Griekenland
Bike and car rental on the island of Nisyros in Greece - Eagle's Nest, Nisyros Greece, Griekenland Bike and car rental on the island of Nisyros in Greece - Eagle's Nest, Nisyros Greece, Griekenland Bike and car rental on the island of Nisyros in Greece - Eagle's Nest, Nisyros Greece, Griekenland Bike and car rental on the island of Nisyros in Greece - Eagle's Nest, Nisyros Greece, Griekenland Bike and car rental on the island of Nisyros in Greece - Eagle's Nest, Nisyros Greece, Griekenland
Vriendelijke klantenservice is belangrijk voor ons. Wij bieden elke klant een gids die hen zal helpen het eiland te zien zoals de bewoners het zelf kennen. Het enige wat we consequent horen van onze klanten is dat onze gids van essentieel belang was om hun bezoek aan Nisyros een onvergetelijke ervaring te maken. Onze klanten vonden de gids zo nuttig, dat ze ons hebben geholpen bij het vertalen van ervan in meer dan 20 talen. Naast de auto- en motorverhuur, zijn onze klanten van harte welkom om onze kantoor computers te gebruiken, er is snel gratis WiFi-gebruik, gratis bellen naar de Verenigde Staten en Canada en profiteer van ons gratis boek uitwisselingsprogramma. Bovendien krijgt elke klant een gratis cd waarop traditionele volksmuziek uit Nisyros staat.

Tel: +30 22420 31364 / +30 22420 31394 / Mobile: +30 69327 32906 / +30 69454 65694
Stuur een e-mail aan Eagle's Nest Car & Bike Rental op Nisyros.

Hotels op het eiland Nisyros - Porfyris Hotel
Porfyris Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Porfyris Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Porfyris Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Porfyris Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Porfyris Hotel, Nisyros Greece, Griekenland

Het Porfyris Hotel is gelegen op 200 meter van Mandraki strand, in de stad Nisyros, en beschikt over een zwembad en ontbijt. De airconditioned kamers beschikken over een gemeubileerd balkon met uitzicht op de berg Diavatis en de Ege´sche Zee. Alle kamers zijn voorzien van een koelkast en een televisie. Elke eenheid in Hotel Porfyris is uitgerust met een eigen badkamer met douche en voorzieningen. Ontbijt met lokale producten wordt dagelijks geserveerd in de eetkamer. Op de begane grond is er een tv-lounge en een bar waar drankjes en koffie geserveerd worden. Bij het zwembad zijn gratis ligstoelen waar gasten kunnen ontspannen. Het schilderachtige centrale plein ligt op 5 minuten lopen en heeft tavernes en traditionele koffie shops. De beroemde vulkaan van Nisyros ligt op 9 km afstand.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Porfyris Hotel op Nisyros - klik hier.

Voor alle hotels, appartementen en studios op het eiland Nisyros in Griekenland - klik hier.

Hotels op het eiland Nisyros - Daphne & Maria-Eliza Villas
Daphne & Maria-Eliza Villas, Nisyros Greece, Griekenland Daphne & Maria-Eliza Villas, Nisyros Greece, Griekenland Daphne & Maria-Eliza Villas, Nisyros Greece, Griekenland Daphne & Maria-Eliza Villas, Nisyros Greece, Griekenland Daphne & Maria-Eliza Villas, Nisyros Greece, Griekenland

Gelegen in Nikia Dorp van Nisiros, biedt Daphne & Maria-Eliza Villas traditioneel ingerichte, zelfstandige accommodatie met uitzicht over de Ege´sche Zee, het dorp en de bergen. De Vulkanisch Museum van Nisyros ligt op ongeveer 20 meter afstand. Uitgerust met stenen muren, plafonds met houten balken en ingebouwde banken, zijn de huizen verdeeld in 2 niveaus. Iedere kamer beschikt over 2 aparte slaapkamers, een zithoek en een keuken met eethoek. Het gebouw heeft een koelkast, een fornuis, een wasmachine en een cd-speler. De eigen badkamers hebben een douche en een haardroger. De gasten vinden een restaurant binnen 60 meter van het pand, terwijl een mini-markt ligt op 200 meter afstand. Mandraki stad en de haven, waar de veerboten naar Kos vertrekken, zijn op 14 km afstand. Gratis openbaar parkeren is mogelijk in de buurt.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek & Daphne & book Maria-Eliza Villas on Nisyros - klik hier.

Hotels op het eiland Nisyros - Mammis Apartments in Pali
Mammis Apartments in Pali, Nisyros Greece, Griekenland Mammis Apartments in Pali, Nisyros Greece, Griekenland Mammis Apartments in Pali, Nisyros Greece, Griekenland Mammis Apartments in Pali, Nisyros Greece, Griekenland Mammis Apartments in Pali, Nisyros Greece, Griekenland
Mammis Apartments in Pali, Nisyros Greece, Griekenland Mammis Apartments in Pali, Nisyros Greece, Griekenland Mammis Apartments in Pali, Nisyros Greece, Griekenland Mammis Apartments in Pali, Nisyros Greece, Griekenland Mammis Apartments in Pali, Nisyros Greece, Griekenland

Het complex van twaalf comfortabele appartementen heeft een unieke ligging aan de rand van het voormalige vissersdorp Pali met een prachtig uitzicht over de prachtige tuin, het dorp van Pali en de Ege´sche zee. De appartementen zijn te huur gedurende het hele jaar.

Elk appartement bestaat uit een slaapkamer, een gecombineerde keuken / woonkamer, die ook gebruikt kan worden als een extra slaapkamer, een badkamer en een groot terras met een prachtig uitzicht. Alle appartementen zijn uitgerust met airconditioning.

Elk appartement is gebouwd in een zodanige wijze dat de gasten hun eigen ingang, terras en veel privacy hebben. De loopafstand naar het dichtstbijzijnde strand en het centrum van het dorp is slechts een paar minuten.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Mammis Apartments op Nisyros - klik hier.

Hotels op het eiland Nisyros - Nisyros Romantzo Hotel
Nisyros Romantzo Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Romantzo Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Romantzo Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Romantzo Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Romantzo Hotel, Nisyros Greece, Griekenland
Nisyros Romantzo Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Romantzo Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Romantzo Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Romantzo Hotel, Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Romantzo Hotel, Nisyros Greece, Griekenland

Hotel Romantzo is een klein familiebedrijf in handen van Nikos en zijn vrouw Kalliopi Mouras. Om deze reden heerst er een familiale sfeer en onze ervaring garandeert een aangename en ontspannen vakantie.

Onze familie helpt u bij alles wat u nodig heeft. Romantzo heeft een verscheidenheid aan accommodaties om uit te kiezen: Hotel, kamers, studio's en twee onafhankelijke huizen. Vrienden of familie, jong of oud, paren en eenzame reizigers kunnen het juiste type ruimte vinden dat het beste aan hun behoeften voldoet.

Het hotel ligt dicht bij de haven van de mooie stad Mandraki, de belangrijkste stad van Nisyros eiland. Hier heeft u de mogelijkheid om van onze zeer rustige en comfortabele accommodatie te genieten op een steenworp afstand van alles wat je maar wenst, minder dan 150 meters van het dichtstbijzijnde zandstrand en de vele restaurants en taverna's.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Romantzo Hotel op Nisyros - klik hier.


ę Hans Huisman, Mike from Eagle's Nest Car Bike Rental Nisyros, Porfyris Hotel, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2019
Valid HTML 4.01 Transitional