De Griekse eilanden
 Nisyros HOME
 Nisyros Hotels
 Nisyros Vakantiehuizen
 Nisyros Stranden
 Bezienswaardigheden
 Nisyros Autoverhuur
 Nisyros Museums
Nisyros
De stranden en naturistenstranden op het eiland Nisyros in Griekenland
Book hotels in Nisyros    Sunweb    Tui    Car Hire Crete    Aegean Airlines

Het merendeel van de stranden op het eiland Nisyros bestaat uit zwart of rood zand met kiezelsteentjes, net als op het vulkanische eiland Santorini. Het beste strand, met vooral wit zand en wat kiezelstenen ligt in het noorden van het eiland in de buurt van Pali, op 4 kilometer afstand van de hoofdstad Mandraki. Het heet White Beach (om voor de hand liggende redenen). Er zijn bomen voor schaduw en het water is er ondiep, dus het is makkelijk om er de zee in te gaan. Er zijn niet veel faciliteiten op White Beach dus het is verstandig om je eigen water mee te nemen.

Een ander aantrekkelijk strand is Lies Beach, gelegen in het oosten van Nisyros. Het bestaat uit kleine grijze kiezels en wat zand. Het strand is ongeveer 1,5 kilometer lang en verdeeld over een lang "zandstrand" en diverse baaitjes. In tegenstelling tot op White Beach zijn er geen bomen voor schaduw op Lies Beach. Aan het einde van het strand is er een kleine taverne, maar gewoon om zeker te zijn is het altijd veilig om ook je eigen water mee te nemen als je dit strand wilt bezoeken.

Katsouni Beach ligt in het noordoosten van Nisyros tussen de stranden van Pali (White Beach) en Lies. Het ligt 2 km ten oosten van Pali en dit is het grootste strand van het eiland. Het bestaat uit zand en kiezels en er zijn bomen langs het strand waar je wat schaduw kunt opzoeken. Op Katsouni Beach is er ook een interessante grot.

Ten zuiden van het strand van Lies ligt het strand van Pachia Ammos waar naar verluid ook plek is voor naturisten. Waar de weg ophoudt, vlakbij een restaurant, volg je het pad een stukje de heuvel op en gaat dan naar beneden naar het strand. Pachia Ammos Beach is het enige strand op Nisyros dat niet met de auto te bereiken is. Tijdens de zomermaanden willen er nogal eens wat "wildkampeerders" op het strand staan.

Bij Avlaki, dat aan het einde van een pad ligt in het zuiden van het eiland is een klein kiezelstrand. Hier vind je ook hete bronnen, de zogenaamde "hot springs". Avlaki was ooit het haventje van het 450 meter hoger gelegen dorp Nikia, maar het plaatsje is nu onbewoond. Onderweg kom je ruļnes van oude kerken tegen en het klooster van Ag. Panteleimonas. Ook in Avlaki loopt de zee langzaam af en is het dus niet al te moeilijk om het water in te gaan.

Aan de westzijde van Mandraki onder de kliffen vind je Koklaki Beach. Dit kiezelstrand (met grote kiezelstenen) kan worden bereikt over een (niet zo gemakkelijk) pad. De afdaling over het pad duurt ongeveer 10 minuten.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2019
Valid HTML 4.01 Transitional