De Griekse eilanden
 Nisyros HOME
 Nisyros Hotels
 Nisyros Vakantiehuizen
 Nisyros Stranden
 Bezienswaardigheden
 Nisyros Autoverhuur
 Nisyros Museums
Nisyros
Musea op het eiland Nisyros of Nissyros in Griekenland
Book hotels in Nisyros    Sunweb    Tui    Car Hire Crete    Aegean Airlines

Het Vulkanologisch Museum in Nikia - een klein museum gevestigd in een voormalige school, dicht bij de vulkaan met informatie en foto's van de vulkaan van Nisyros en andere actieve vulkanen in Griekenland. Vanuit het museum is er een mooi uitzicht op de caldera.

Het Archeologisch Museum in Mandraki - dit museum ligt naast het Heroes Square en bevat voorwerpen die werden gevonden op verschillende archeologische vindplaatsen op en rond het eiland Nisyros. Er zijn vondsten uit prehistorische nederzettingen, van de oude necropolis van de stad en objecten gevonden op een begraafplaats op het nabijgelegen eiland Gyali. Sommige objecten die te zien zijn dateren uit een latere periode, zoals de vroeg-christelijke en Byzantijnse periode.

Het Folkloremuseum in Mandraki - dit kleine museum bevindt zich in het oude stadhuis, op de weg die naar het klooster van Panagia Spiliani leidt. Er zijn oude traditionele kostuums, landbouwgereedschap, foto's, wapens en andere oude voorwerpen / gebruiksvoorwerpen te zien.

Het Kerkelijk Museum - dit museum is gehuisvest in de Panagia Spiliani-monsters en bevat religieuze voorwerpen.


Hans Huisman, Mike from Eagle's Nest Car Bike Rental Nisyros, Porfyris Hotel, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2019
Valid HTML 4.01 Transitional