De Griekse eilanden
 Nisyros HOME
 Nisyros Hotels
 Nisyros Vakantiehuizen
 Nisyros Stranden
 Bezienswaardigheden
 Nisyros Autoverhuur
 Nisyros Museums
Nisyros
Bezienswaardigheden op het eiland Nisyros in Griekenland
Book hotels in Nisyros    Sunweb    Tui    Car Hire Crete    Aegean Airlines
Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland
Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland Nisyros Greece, Griekenland

De vulkaan van Nisyros is de belangrijkste attraktie van het eiland.

Het hoofdstadje van het eiland Nisyros is erg pittoresk. Er staan mooie witgeverfde huisjes en er zijn twee kastelen: een venetiaans fort boven op de heuvel in het dorp en een ouder fort dat Kastro heet. Dit laatste fort staat 1 kilometer landinwaarts en heeft muren met zogenaamde cylopen-stenen (heel erg groot) en een ingang die van blokken lavasteen is gemaakt. Dit is de site van een oude acropolis. Binnenin de muren is verder niet veel meer te zien. Je bereikt het fort via een weg richting het zuiden vanaf Mandraki.

Het Venetiaanse fort dat door de Johannieter ridders werd gebouwd nadat zij 1315 het eiland veroverden, staat op een heuvel aan de westkant van Mandraki. Naast het Venetiaanse fort bevindt zich het Panagia Spiliani klooster dat gebouwd is in 1600 rond een grot. Er zijn nog meer kloosters op het eiland Nisyros te vinden maar het Panagia Spiliani klooster is het grootste.

Soms zijn er boottochtjes naar het dicht bij Nisyros gelegen eilandje Giali / Yali, een klein eiland met twee heuvels en een mooi strand, of er zijn boottochtjes naar het strand van het heel kleine eiland San Antonio.

In het dorp Loutra in het noorden van het eiland, niet ver van Mandraki zijn hete bronnen die zouden eenn helende werking zouden hebben bij ziektes als artritis en rheuma. Deze hete bronnen staan in direkt kontakt met de vulkaan. Andere hete bronnen zijn te vinden in Avlaki, dat is gelegen in het zuiden van het eiland.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2019
Valid HTML 4.01 Transitional