De Griekse Eilanden
 Mykonos HOME
 Mykonos Reizen
 Mykonos Hotels
 Mykonos Villa's
 Mykonos Restaurants
 Mykonos foto's 2004
 Mykonos foto's 2006
 Mykonos foto's 2009
 Agia Anna Beach
 Agia Anna Beach 2
 Agios Ioannis
 Agios Sostis Beach
 Agios Stefanos
 Agrari Beach
 Ano Mera
 Elia Beach
 Fokos Beach
 Kalafatis Beach
 Kalo Livadi
 Kapari Beach
 Lia Beach
 Megali Ammos
 Merchia Beach
 Myrsini Beach
 Mykonos Town
 Ornos Beach
 Panormos Beach
 Paradise Beach
 Paranga Beach
 Platis Yialos Beach
 Psarou Beach
 Porta Bar
 Superparadise Beach
 Tourlos
Mykonos Restaurants - Marco Polo Restaurant in Mykonos Chora
Mykonos Chora, Marco Polo Restaurant Mykonos Chora, Marco Polo Restaurant Mykonos Chora, Marco Polo Restaurant

Het Marco Polo Restaurant ligt in een kleine zijstraat vanaf het plein met de school en de supermarkt. Onze ober bij het eerste bezoek van het Marco Polo Restaurant had wel een goede knipbeurt bij de kapper kunnen gebruiken, maar hij was wel aardig. De witte huiswijn komt ongekoeld aan en smaakt waterig: een slecht begin. Over de rest van het eten en over de service hebben we echter niet al te veel klachten. De lamskoteletjes, kipsouvlaki en tzaziki zijn prima in orde, de bietjessalade is helaas overgoten met knoflook (lees: te veel knoflook). Het brood in het broodmandje dat op tafel wordt gezet is niet in 1 stuk en dat betekent dat het al eerder op andere tafels heeft gestaan. Op de eerste bezoek hadden we dat vermoeden, maar omdat er bruin en wit brood in zat, dachten we dat het heel misschien zo hoorde. De tweede keer (het was goed genoeg om terug te komen) kregen we allerlei verschillende stukken en maten wit brood die andere mensen misschien in hun handen hadden gehad of waar ze over heen hadden gehoest, dus toen hebben we het terug gestuurd en om brood aan 1 stuk gevraagd. Een verkeerde manier om geld te besparen want brood kost bijna niks op Mykonos. De huiswijn en het brood waren de enige minpuntjes.

Update: en drie jaar later krijg je nog steeds verschillende stukjes oud brood (van de dag ervoor) bij je eten geserveerd, en je moet hiervoor betalen. Ik stuur het gewoon terug, want ze hebben wel vers brood, alleen geven ze dat niet aan de klanten.

Ons oordeel: betere huiswijn zou leuk zijn en ook vers brood aan 1 stuk, een 8 uit 10

Mykonos Restaurants - La Playa Restaurant in Platis Gialos
Mykonos Restaurant

De meeste restaurants in Platis Gialos zijn nogal prijzig vanwege het soort toeristen dat in dit strandplaatsje logeert: mensen met een goedgevulde portemonnaie. La Playa Snackbar op het strand is een uitzondering op de regel, met goede en goedkope pitas, ontbijtjes, zelfgemaakte soepen en fast food. Leuke omgeving en met hetzelfde uitzicht als de restaurants ernaast.

Ons oordeel: goed, een 8 uit 10

Mykonos Restaurants - A Mode Mio Restaurant in Mykonos Chora
Mykonos Restaurant

Gelegen op het plein bij de school tegenover de supermarkt ligt het Italiaanse restaurant A Mode Mio. Wij probeerden de tonijnpizza en de Galina pizza met kip. De huiswijn is heerlijk, de keuze uit pizzas en patas is heel groot. Het brood dat geserveerd wordt is echt Italiaans brood, het is lekker warm, en er komen heerlijke dipjes bij met knoflookboter, olijven en zongedroogde tomaten. De pizzas zijn erg goed, maar er zit erg veel kaas op en weinig tomatensaus. Ze maken dat je erg snel vol zit. Aan het einde krijg je ook nog eens een heerlijk toetje gratis.

Ons oordeel: goed tot erg goed, een 8,5 uit 10

Mykonos Restaurants - Traversada Snackbar in Mykonos Town
Mykonos Restaurant

Traversada Snackbar kun je vinden tegenover de parkeerplaats van de veerboten haven in Mykonos stad. Ze hebben er verschillende soorten broodjes en bladerdeeg met feta, tomaten en andere dingen. Het is er goedkoop, de koffie is goed (2 euro in 2006) en de bediening is vriendelijk.

Ons oordeel: goed tot zeer goed, een 8,5 uit 10

Mykonos Restaurants - Cafe Express in Mykonos Chora
Mykonos Restaurant

Cafe Express ligt bij het Manto Plein in de haven van Mykonos stad, naast de taxistandplaats. Het is een dure stek als je dorstig bent, maar dat geldt voor een hoop restaurants in Mykonos. De koffie kost er 4 euro (2006) maar hij is goed.

Ons oordeel: te duur, een 6 uit 10

Mykonos Restaurants - Meonidas Snackbar in Mykonos Chora
Mykonos Restaurant

Meonidas Snackbar is een van de pita restaurantjes in de drukke winkelstraten van Mykonos Chora. De pittas zijn er goedkoop (2 euro in 2006) en erg lekker. Er zijn een paar zitjes buiten voor degene die zijn hap liever niet op straat opeet.

Ons oordeel: goed tot erg goed, een 9 uit 10

Mykonos Restaurants - Maccharoni Restaurant in Mykonos Chora
Mykonos Restaurant

Dit was vroeger een van onze favoriete restaurantjes om uitgebreid te gaan eten omdat het relatief goedkoop en goed was. De service verschilt echter van jaar tot jaar omdat er steeds andere mensen in de bediening staan. 2006 Was niet het meest succesvolle jaar met een arrogante ober die zichzelf geweldig vond, maar die wel de bestellingen door elkaar haalde waardoor wij 45 minuten moesten wachten zonder dat er een excuus of verklaring voor kwam. Het restaurant wordt volgens de eigenaar volgend jaar verkocht of gesloten.

Ons oordeel: tussen de 1 en 8,5 afhankelijk van welk personeel er staat

Mykonos Restaurants - Bellissimo Restaurant in Agios Ioannis
Mykonos Restaurant

Langs de weg in Agioa Ioannis vind je het Bellissimo Restaurant met de voetbalvlaggen aan de muur. Er zijn verschillende soorten koffie, broodjes, hamburgers, pizzas, spagetthi, vruchtensappen. milkshakes en salades. Je krijgt een olijvendip en een knoflookdip bij de soepsticks (in plaats van brood). De Illy koffie is goed maar komt zonder glaasje water.

Ons oordeel: redelijk tot goed, een 7,5 uit 10

Mykonos Restaurants - Giavroulas Restaurant in Mykonos Chora
Mykonos Restaurant

Gavrioulas Restaurant ligt op ongeveer 50 meter afstand van het plein met de school in een van de zijstraatjes. Het is niet een plek die erg de aandacht trekt. Het is er gezellig, niet erg aangekleed, maar het is betaalbaar en het eten is er goed. Er is een beperkte keuze uit voorgerechten, en er is kip, kalfsvlees, lever en er zijn diverse salades. De huiswijn zou beter kunnen en smaakt meer naar sherry. De kipsouvlaki is erg lekker. De vleesschotels worden geserveerd zonder groente garnituur.

Ons oordeel: goed, een 8,5 uit 10

Mykonos Restaurants - Music Cafe in Mykonos Chora
Mykonos Restaurant

Het Music Cafe heeft een menu met een grote keuze van van alles en nog wat, dus waarom ze het een cafe noemen en niet een restaurant blijft een raadsel. Het ontbijt is er goed en niet echt duur, met bacon en eieren voor 8 euro 50 (in 2006), en met honing en jam als de serveerster je aardig vindt. Je kunt het Music Cafe vinden in de haven van Mykonos stad.

Ons oordeel: goed, een 8 uit 10

Mykonos Restaurants - Cosmo Cafe in Mykonos Chora
Mykonos Chora Cosmo Café Mykonos Chora Cosmo Café Mykonos Chora Cosmo Café

Klein cafe / snackbar om de hoek van Fabrika Square (het belangrijkste busstation). Wij hebben hier al dikwijls ontbeten, meestal bacon en eieren. Het brood is in één stuk en het is vers. Het wordt geleverd met boter. De koffie zou sterker kunnen, maar ze doen brengen er wel een glas water bij. Veel bacon, soms een beetje te lang gebakken. Wel goed: het ontbijt is niet zo duur als op sommige andere plekken.

Ons oordeel: redelijk, een 7 uit 10

Mykonos Restaurants - Apollon Restaurant in Mykonos Chora
Mykonos Chora Apollon Restaurant Mykonos Chora Apollon Restaurant Mykonos Chora Apollon Restaurant

Hier bestelden we een club sandwich met gerookte kip en frietjes. De koffie en sommige van de gerechten zijn wel erg aan de prijs hier, zoals een flesje water dat elders in de restaurants voor een euro of anderhalve euro verkocht wordt kost hier ineens 4 euro en een kop koffie kost er 5 euro (2009). De bediening is korrekt maar de borden en de rest van de spullen worden erg snel van tafel gehaald, terwijl je er nog niet mee klaar bent, alsof ze je ook zo snel mogelijk weer weg willen hebben om plaats te maken voor de volgende gasten. Wij ervaarden dat als onprettig.

Ons oordeel: het eten is redelijk, maar veel te duur, een 6 uit 10


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional