De Griekse Eilanden
 Mykonos HOME
 Mykonos Reizen
 Mykonos Hotels
 Mykonos Villa's
 Mykonos Restaurants
 Mykonos foto's 2004
 Mykonos foto's 2006
 Mykonos foto's 2009
 Agia Anna Beach
 Agia Anna Beach 2
 Agios Ioannis
 Agios Sostis Beach
 Agios Stefanos
 Agrari Beach
 Ano Mera
 Elia Beach
 Fokos Beach
 Kalafatis Beach
 Kalo Livadi
 Kapari Beach
 Lia Beach
 Megali Ammos
 Merchia Beach
 Myrsini Beach
 Mykonos Town
 Ornos Beach
 Panormos Beach
 Paradise Beach
 Paranga Beach
 Platis Yialos Beach
 Psarou Beach
 Porta Bar
 Superparadise Beach
MYKONOS STAD OF MYKONOS CHORA - DE HOOFDSTAD VAN HET EILAND MYKONOS
Mykonos stad Mykonos stad Mykonos stad Mykonos stad
Mykonos stad De Panagia Paraportiani kerk in Mykonos Stad De windmolens van Mykonos Stad Blik over Mykonos Stad in de avond

English Mykonos stad plattegrond

Mykonos Chora is zeker een van de leukste en meest charmante plaatsjes op de Griekse eilanden, met eindeloze smalle straatjes, winkeltjes, windmolens, kerken, terrasjes en witte huisjes. Het is een plek om dagenlang rond te lopen en elke keer weer iets nieuws te vinden. Vanwege de layout van de straten (ooit bedoeld om piraten te verwarren) is het ook de perfekte plek om te verdwalen. Er zijn twee haventjes waar je kunt gaan zitten om iets te drinken of te eten, terwijl je geniet van het uitzicht en de mensen die voorbij lopen, en een andere haven voor de veerboten. Sommige veerboten legggen tegenwoordig aan in Tourlos, een half uur lopen vanaf Mykonos Stad zelf. Achter de havens vind je winkelstraatjes zonder einde (en erg schoon!) met souveniers, kunst en juwelen (waarschijnlijk voornamelijk voor de oudere Amerikaanse toeristen die Mykonos stad bezoeken op een cruise), en verder hotels, pensions en restaurants. De meeste winkels voor de veerboten-tickets bevinden zich aan de boulevard langs het water. In Mykonos is ook een internationale luchthaven.

Zoek naar beschikbare hotels, appartementen en studio's in Mykonos Stad - klik hier.

PRAKTISCHE INFORMATIE OVER MYKONOS STAD OF MYKONOS CHORA
Mykonos stad Mykonos stad Mykonos stad Mykonos stad
Mykonos stad Mykonos stad Mykonos stad Mykonos stad

In Mykonos stad is een archeologisch museum met vazen van de prehistorie tot de laat Hellenistische periode (25ste - 1st eeuw BC), grafbeelden, grafstenen en urnen van het nabijgelegen eiland Rheneia (waar de doden werden begraven omdat dat niet was toegestaan op het heilige eiland Delos), en een paar opgravingen uit Mykonos zelf. In Mykonos stad vertrekken ook de boten naar de archeologische site van het eiland Delos.

Mykonos stad heeft drie busstations, de grootste is op het Fabrika Plein, waar je de bussen kunt vinden naar Platis Gialos, Psarou, Ornos, Agios Ioannis, Paranga en de Paradise- en Superparadise stranden. Dicht bij dit busstation bevindt zich ook het postkantoor. Meer richting de haven waar de veerboten binnenkomen, is de bushalte voor Kalafatis en Elia, en aan het water is de bushalte voor Tourlos en Agios Stefanos.

NOG WAT MEER INFORMATIE OVER MYKONOS STAD OF MYKONOS CHORA
Mijn vriend Maxim in Mykonos stad In de haven van Mykonos stad Veerboten in Mykonos stad Maxim in Mykonos stad
Mijn verjaardagstaartjes Trappen in Mykonos stad Poesjes in Mykonos stad Hondje in Mykonos stad

Mykonos stad behoort zonder twijfel tot een van de mooiste havenplaatsjes op de Griekse eilanden. Alle huisjes in Mykonos stad zijn wit gekalkt, de meeste in Cycladenstijl (de zogenaamde kubushuisjes), en de plaatselijke overheid is erg streng bij nieuwbouw. Je moet aan allerlei eisen voldoen in Mykonos wil je er een huis neerzetten. Het centrum van Mykonos Chora is een wirwar van steegjes waar je na jaren oefenen nog gemakkelijk de weg kwijt kunt raken. Indertijd is het zo gebouwd met de bedoeling dat eventuele piraten de weg kwijt zouden raken. De haven met de terrassen, "Little Venice" met zijn huizen die in de zee staan, en de molens op de heuvel dragen allemaal bij om Mykonos stad om te toveren tot een plaatje. De stad barst uit zijn voegen van de winkeltjes, terrasjes en kerkjes, en je ontdekt er steeds nieuwe plekjes. De sfeer is supergezellig.

Regelmatig leggen er cruiseboten aan in Tourlos, een paar kilometer buiten Mykonos stad, een aan boord zijn voornamelijk Amerikanen, die dan en masse de stad komen bevolken. Even is het dan heel druk. Mykonos stad leeft 24 uur per dag. Altijd is er nog wel ergens iets open, altijd zwerven er nog wel mensen over straat.

Door alle bedrijvigheid heen leiden de oude bewoners van Mykonos nog gewoon hun eigen leventje en schijnen zich niet veel van alle drukte aan te trekken. Ze kopen nog steeds verse vis in het haventje, lopen er wat rond en de mannen drinken er Griekse koffie op de terrassen terwijl ze een bordspelletje doen of met hun rozenkrans zitten te spelen en de voorbij lopende toeristen bekijken. De laatste kleine visjes op de markt worden verkocht aan de toeristen die ze voeren aan de paar pelikanen die op het strandje of in de stad rondlopen.

HET NACHTLEVEN IN MYKONOS STAD
Een kerk in Mykonos stad Little Venice Maxim en de straathond Onze studio in Mykonos stad A windmolen

In de avond barst het feest in Mykonos los, zowel in de stad als bij Paradise Beach, en terwijl de bars en disco's elkaar proberen te overstemmen flaneren de bezoekers door de smalle straatjes en de haven. Het uitgaansleven op Mykonos gaat door tot in de vroege uurtjes (daarom zochten wij om te logeren ook steeds een plekje waar het rustig was - dat wil zeggen geen muziek en geen auto's - Hotel Rania en Hotel Nazos hier op de pagina zijn daar twee voorbeelden van, heel stil). Het nachtelijke leven op Mykonos is natuurlijk beroemd en er is voor ieder - de gays en de hetero's - wat te doen, en dit alles zonder problemen, intollerantie of toestanden.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional